👜Најбоље торбе и кофери за студијску опрему за 2020. годину

0

Избор торбе за студијску опрему никада није лак јер се личне потребе, количина опреме и тип фотоапарата разликују. Постоји много врста торби које се разликују у изради, величини и дизајну. Корисни су за било коју врсту активности, од аматерске до професионалне фотографије. Важно је пажљиво бирати јер сваком кориснику треба мање или више слободног простора. Да би вам помогли да одаберете прави производ, уредници сајта „best-sr.designuspro.com“ припремили су рејтинг најбољих торби и кофера за студијску опрему за 2020. годину.

Како одабрати торбу за студијску опрему

Нажалост, не постоји универзална торба. Фотографи, сниматељи и филмски ствараоци суочени су са чињеницом да морају да одаберу праву, у зависности од опреме коју планирају да користе. Грешке у избору доводе до мешања у рад. Чешће је тешко ограничити се на један модел. Будући да се камере и сочива разликују у величини, торбе се често праве за одређену врсту фотоапарата.

Које су врсте врећа

Камере без огледала постају све популарније. Торбе за њих су најкомпактније. Случајеви опреме са СЛР камером су већи, разликују се у разним димензијама, највећи су професионални са моћним вертикалним ручицама. Потребна им је пространа торба, постављена на центиметар. Модели видео камера опремљени су елементима који подржавају ток рада видео записа. Торбе за трут имају јединствене карактеристике у поређењу са другима. Додатна опрема потребна за дрон укључује предајник, батерије, резервне делове и друге алате. Читав сет треба компактно да стане. Неке стативе је лако причврстити на било коју торбу, друге су гломазне и тешко их је носити. Требаће вам посебна заштитна прикладна торба за ношење. Опрема за осветљење има специфичне облике, крхкост и захтева мекан слој и чврсто приањање торби.

Практична решења - торбе за рамена и праћке, приступ камери бржи од руксака. Модел футроле дизајниран је да носи одређену камеру са вашим омиљеним сочивима, нема места за додатне делове и сочива. Носи се на каишу или се веша о ремен око струка. Професионалци су често стављали опрему у путне торбе ради додатне заштите.

Студијски кофери су фантастичан прибор: превозе огромну количину фотографске и видео опреме. Имати такав кофер значи држати студио са собом на точковима. Руксаци нису ништа мање популарни модели. Неки предвиђају ношење личних ствари заједно са опремом. Али ако имате комплетан сет (две камере, сочива, лаптоп, филтери, друга додатна опрема), онда ћете можда бити заинтересовани за посебне колекције које су креирали најбољи брендови за професионалце. Торбе за стативе дизајниране су за све врсте статива, величине и тежине. Све што треба да урадите је да одаберете копију која одговара вашој опреми.

Критеријуми избора

Стрељачки жанр.Опрема за камере, за видео камере, за студијско осветљење је различита. За спољне стрелце важни су водоотпорни материјали, за новинара - лагана торба преко рамена која се брзо отвара, омогућавајући вам рад у покрету, а снимање различитих жижних даљина пружиће моделу простор за додатни сочив.

Снага. За фотографску и видео опрему у екстремним радним условима, путовања у планинама или на води потребна је заштита од прашине, кише и других спољних утицаја. Чак и ако су услови за снимање мирни, опрема тежи пуно, материјал мора да издржи оптерећења, да има основу оквира и густо дно. Квалитетни шавови, патентни затварачи и траке такође гарантују сигурност алата.

Мала тежина. Празне торбе, кофери, ранчеви и кофери треба да теже што је могуће мање како не би додавали непотребну тежину.

Функционалност. За комплетну опрему брину се најбољи произвођачи. Садржи преграде за сочива, микрофон, блицеве, стабилизаторе, осталу додатну опрему, спољне носаче за постоља или стативе. Функционалност је побољшана уклоњивим преградама које по жељи организују унутрашњи простор.

Димензије. Одређују их два фактора: димензије алата у комплету и захтеви носача. Све авиокомпаније имају ограничења тежине и величине за ручни пртљаг и пртљаг. Да бисте носили студијску опрему, требају вам отпорна на ударце торба, кофер или руксак који задовољавају строго регулисане параметре.

Најбоље торбе и кофери за студијску опрему за 2020. годину

Јинбеи Л-92

Професионална торба за колица за студијску опрему. Унутар кофера има довољно простора за ношење и чување камера. Димензије: 92 к 31 к 30 цм. Синтетичка основа са пластичним уметцима држи облик, отпорна на влагу и плесни. Велики обим за смештај опреме за осветљење студија, статива, расвете. Подстављени, уклоњиви разделници на унутрашњости поспремљени предмети, сваки одвојено. Поклопац има два мрежаста џепа за каблове, батерије и осталу ситну додатну опрему. Укључен нараменица за сигурно ношење, чичак трака повезује ручке. Добро окрећући се точкови олакшавају кретање приликом транспорта опреме. Паметан дизајн штити осетљиве инструменте од прашине, воде, огреботина и оштећења.

Прегледи су позитивни, торба је дизајнирана за пажљиво чување и ношење уређаја када се не користи, у потпуности испуњава функцију. Корисници воле самостално да креирају интерне одељке, јер се скуп предмета мења од једног снимка до другог. Производ је направљен висококвалитетним, погодним, практичним. Једина мана су недостајуће бочне ручке.

Јинбеи Л-92

Предности:

 • Трајни материјали и конструкција;
 • Безбедност ношења;
 • Велики капацитет;
 • Способност самосталног организовања унутрашњег простора;
 • Естетски пријатан изглед.

Мане:

 • Није откривено.

Соколове очи СКБ-Б5

Пространа торба за ношење студијске опреме на прикладан начин. Мекане, али издржљиве ручке омогућавају вам удобност чак и када су потпуно оптерећене, а два стабилна точка омогућавају вам брзо и лако кретање. Опремљен ручицом која се увлачи и нараменицом. Димензије 33 к 28 к 96 цм. Довољно чврст да транспортује и заштити драгоцену опрему од огреботина и оштећења. Дизајниран за постоља, блицеве, стативе, каблове, остале предмете, фото и видео опрему. Унутрашњи прегради су организовани помоћу преграда са чичак уметцима. Отварањем дугог бочног затварача можете доћи до постоља без отварања целог кофера. Предњи џеп за ситнице.

Поуздан, добро направљен производ према мишљењу купаца. Фотографи и сниматељи су задовољни. Пространа, удобна торба са патентним затварачем за велике дужине ојачане структуре, користан пратилац у путовању. Преграде чврсто држе опрему, штите алат од судара, а точкови осигуравају покретљивост у покрету.

Соколове очи СКБ-Б5

Предности:

 • Израда;
 • Стабилност, сигурност;
 • Трајност, отпорност на хабање;
 • Лакоћа коришћења;
 • Практичан дизајн без икаквих украса.

Мане:

 • Није откривено.

Грифон ЦБ05-1

Студио лагана торба носивости 9-12 кг основног дизајна. Димензије 30 к 30 к 80 цм. Боја плава, обрубљена црвеним цевоводом. Материјал је тврд. Ручке и нараменица су удобне и издржљиве. Велики џеп са патентним затварачем за одлагање ситница којима је потребан брз приступ. Двоструки затварач је уредан и функционалан, сигурно затвара торбу. Бочне траке су дизајниране да затегну кућиште, повећају компактност, елиминишу нежељено кретање садржаја. Удобност путовања је загарантована и нуди разноврсну студијску опрему.

Прегледи су врло добри. Пространи, удобни примерак, приступачан. Погодно не само за ношење разних врста опреме, већ и за личне предмете. Потрошачи препоручују употребу овог модела када путујете аутомобилом. Недостатак точкова и количина пуњења до крајњих граница брзо исцрпљује пешке.

Грифон ЦБ05-1

Предности:

 • Издржљив материјал отпоран на хабање;
 • Традиционални дизајн;
 • Довољан капацитет;
 • Оптимална организација;
 • Уредно кројење.

Мане:

 • Није откривено.

Манфротто МН-Р-РН-50 Манхаттан Руннер-50

Кофер са точковима за фотографску опрему. Торба и руксак истовремено, хибридни модел. Погодно за фотографе који пуно путују са опремом. У складу са прописима о ручној величини: 50 к 35 к 20 цм. Садржи предњи џеп за лаптоп од 15 инча. Уклоњива унутрашња облога се може трансформисати: две нараменице омогућавају да се торба за камеру користи као руксак, а кофер се може користити као и обично за чување личних предмета. Унутрашња торба третирана је Флеки Цамера, иновативним системом заштите за сигурно складиштење најсавременије врхунске опреме. Систем за ношење НеверЛосе на спољној страни торбе омогућава вам да причврстите статив, скејтборд, јакну и друге предмете. Израђена од пажљиво израђених материјала: ексклузивна балистичка тканина штити од огреботина, а премаз олакшава чишћење. Вањска водоодбојна тканина. Такође укључује кишни покривач.

Прегледи су одушевљени. Повећана функционалност годи: уклоњиви делови, спољни причвршћивачи, промишљена арматура. Мекани унутрашњи одељци су организовани по потреби. Унутрашњи сигурносни појас додатно осигурава садржај. Потрошачи воле елегантан дизајн. Просечна цена је прилично висока, 20 хиљада рубаља, док је многи оцењују као да одговара квалитету.

Манфротто МН-Р-РН-50 Манхаттан Руннер-50

Предности:

 • Иновативне технологије;
 • Пресвучена тканина за лако чишћење;
 • Одвојива кошуљица, кабриолет у руксак;
 • Заштитна чаура за крхку опрему;
 • Обезбеђен је одељак за лаптоп;
 • Испуњава захтеве за ручни пртљаг.

Мане:

 • Није откривено.

Торба Манфротто ЛБАГ110 за 3 постоља велика

Лагана торба за ношење садржи три полице. Асиметрични сужени облик држи држаче чврсто склопљеним. Манфротто нуди различите дужине, модел је у питању 110 цм, доступан у 90, 70 или 65 цм. Боја црна, завршна обрада црвеним цјевоводима. Патент затварач у пуној дужини за лак приступ и чување. Подстава штити стубове током транспорта. Ремен за ношење држи руке слободним.

Торба Манфротто ЛБАГ110 за 3 постоља велика

Предности:

 • Професионална торба за носач;
 • Термоформирани заштитни материјал;
 • Водоодбојна импрегнација;
 • Велика величина;
 • Удобан, подесиви нараменица;
 • Трајност, отпорност на хабање.

Мане:

 • Није откривено.

Вангуард Куовио 48

Универзална торба за видео опрему, фотографску опрему, за студијско осветљење, личне предмете. Велики, чврст, пун одељака. Димензије 55 к 35 к 36 цм. Капацитет пуњења: професионална ХД камера, додаци (микрофон, батерије, каблови, пуњачи), 15 ”лаптоп, статив, 5-7 сочива, 2 спољна блица.Носачи каиша, распоређени напред и позади, могу се користити као руксак и осигурати статив или монопод. Укључује нараменицу, кишни мантил.

Асортиман Куовио је популаран и осваја међународне награде за квалитет. Генерално, торбе Вангуард одликују се својим пословним стилом, уклапају се у било које окружење и стварају професионалан изглед власника. Произвођач производи неколико великих врећа, а модел у питању је изузетак. У основи, торбе за једну камеру, футроле или футроле које можете сами користити или ставити у кофере. Према купцима, достојни производи који поуздано штите опрему, асортиман је широк, за готово све врсте фото и видео камера дизајн је модеран, функционалност је довољна.

Вангуард Куовио 48

Предности:

 • Висококвалитетни текстил, додаци;
 • Леп завршетак, уредан изглед;
 • Са простором за додатну сочиву;
 • Одељак за лаптоп;
 • Добар капацитет;
 • Сигурно складиштење, мекоћа.

Мане:

 • Није откривено.

Ловепро Про Роллер к300 АВ

Футрола за видео камеру, фотографску опрему, додатке, било коју опрему и одећу. Димензије: 65 к 27 к 43 цм. Материјал: пластика. За сигурно складиштење студијске опреме у најсигурнијем могућем облику. Водоотпоран, штити од кише, снега, песка и прашине током било које активности. Тврди врх апсорбује ударце, док мекани унутрашњи преграде штите скупу опрему од удара. Са простором за додатни објектив за лаптоп. Унутрашњи део је уклоњив и на њега су ушивене траке, што омогућава ношење попут руксака. Сваки детаљ је дизајниран за сигурно ношење. Тело је опремљено ручицом подесивом по висини. Ојачани углови и носачи. Са стране се налазе копче за причвршћивање малих статива.

Бренд Ловепро рођен је из смеле пењачке жеље да својим личним фотоапаратом ухвати један од најнеистраженијих планинских врхова на свету. Од 1967. године Грег Лове ствара најбољу, иновативну, авангардну заштиту за камере, кинематографију и опрему за осветљење. Популарност производа непрестано расте, конкуренти усвајају многе технологије. Према купцима је немогуће бити разочарани, сваки модел је доведен до савршенства.

Ловепро Про Роллер к300 АВ

Предности:

 • Искусни произвођач;
 • Оптимална организација одељења;
 • Погодно за било које окружење;
 • Смешта пуно опреме;
 • Гаранција отпорности на удар;
 • Трајност, отпорност на хабање.

Мане:

 • Није откривено.

Закључак

Торбе и кофери дизајнирани за студијску опрему, обично чврсти споља и обложени изнутра, чувају камере и додатке. Унутрашње преграде можете „прилагодити“, прилагођавајући торбу личним потребама и укусима. Пре куповине препоручује се пажљиво размотрити услове и учесталост употребе опреме, димензије.

Ако имате искуства са употребом модела описаних у чланку, поделите своје коментаре.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде