Најбољи ЛЕД штампачи за 2020. годину

0

Неки купци дођу у продавницу и почну да траже инкјет или ласерски штампач. Међутим, не знају сви да постоји друга врста штампача, који у неким случајевима заобилазе популарне моделе у погледу техничких карактеристика. Али користи се врло ретко и нема широку примену. Међутим, ово није тако лоша опција и успеће за многе задатке. Стога су уредници сајта „best-sr.designuspro.com“ за вас припремили рејтинг најбољих ЛЕД штампача за 2020. годину.

Како је настала ова технологија?

Прва компанија која је изумила ЛЕД штампу био је Цасио, који је многима познат по ручним сатовима. Међутим, измисливши ову технологију, они је нису користили и прве моделе ЛЕД штампача објавила је јапанска компанија ОКИ 1987. године. Након успеха, произвођач је одлучио да консолидује резултате и годину дана касније представио је свету модел боја који ради на истом принципу. Али сва слава и популарност таквих врста стигла је на руско тржиште тек 1996. године, јер се у том периоду појавила прва канцеларија на територији бившег СССР-а.

Нажалост, због злоупотребе производа, ЛЕД уређаји се не користе широко. Будући да је штампач био намењен за приватну употребу код куће, али због чињенице да су рачунари били нови за руски народ, уређаје су купиле велике корпорације. Тамо су радили готово 24 сата без заустављања, због чега су се кварови често догађали и били смртоносни за апарат. Поред тога, ситуацију су погоршали и сами бизнисмени, који су у потрази за профитом радије куповали не оригиналне кертриџе, већ јефтине фалсификате. Из тог разлога је ЛЕД технологија прва изгубила од ласерских уређаја.

Како овај модел функционише?

Главни врхунац сваког уређаја за штампу који ради методом сувог електростатичког преноса је фотоцилиндар. Његова спољна страна је прекривена посебним материјалом који проводи електричну струју. Када одштампате текстуални документ, светло улази у неке делове бубња, што доводи до промене знака пражњења. На пример, ЛЕД моделе карактерише присуство више од 1000 ЛЕД диода, које су усмерене у једну тачку и налазе се дуж целе дужине механизма. Слика се примењује сјајем једног елемента у одређеној тачки.

У конкурентном штампачу, све диоде ће заменити једну, али ласерску, њен сноп се креће дуж дате путање и пролази кроз разна сочива и огледала. Ово је најизразитији тренутак у раду, а у осталим техничким могућностима уређаји су што ближе једни другима.

Предности ЛЕД штампача

Модели са овом врстом више су намењени власницима мале собе, јер су компактнији у поређењу са ласерским. То је због недостатка сложене оптике, која се налази у ласерским моделима. Поред тога, неке опције имају ниску цену и висок квалитет штампе, што ће задовољити студенте који неколико пута штампају диплому или семинарски рад. Дакле, неке врсте ЛЕД штампача у боји имају масу од 11 кг са малим димензијама: 39к30к23 цм. Када се упоређују модели из исте категорије цена, али већ ласерски типови, разлика ће бити очигледна.

Поред димензија, ласерски механизам је подложнији механичком хабању, па неки јефтини модели пропадају, врло брзо не послужујући ни годину дана након истека гарантног рока.

Такође, уређаји су добро заштићени од радио пресретања, јер када засија више од десетак диода, долази до електромагнетних осцилација.

Због недостатка софистициране технологије сочива у ЛЕД штампачу, квалитет слике са ивица је много бољи.

недостаци

Главни проблем претходних генерација и модерних ЛЕД штампача је мала брзина штампе. Дакле, најпродуктивнији уређај производиће само 40 страница у минути. Док ласери могу да произведу преко 150 страница.

Поред тога, велики недостатак је коначни трошак штампаног документа, који је неколико пута већи од стандардног ласерског колеге. А цена слика у боји биће још већа, јер се у овом случају троши 4 тонера одједном.

Упркос чињеници да је технички напредак гледао у сваки ћошак, није било могуће постићи један: немогуће је створити 2 ЛЕД-а са сличним техничким карактеристикама. Они су индивидуални, у неким случајевима одступање карактеристика може достићи и до 30%. То ће бити приметно када корисник одштампа документ у високој дефиницији. Међутим, постоје уређаји који уклањају овај квар - повезујући компензациони систем. Тада ће штампач дати добру слику, без икаквих недостатака, али брзина рада је изгубљена, што је већ сада мало. Због тога се ово мора узети у обзир приликом куповине ЛЕД штампача.

Оцена популарних модела

Ксерок ВоркЦентре 6515ДНИ

Добар, приступачан штампач за просечну канцеларију. Велики и импозантни дизајн захтева посебан простор за такву машину. Горњи мени садржи готово сва потребна подешавања. Штампач се може повезати на телефонску линију и штампати факсове, што је погодно за канцеларијски рад. Али постоји и могућност копирања и скенирања докумената, што значајно повећава продуктивност.

Штампање се одвија у два режима: у боји и црно-бели, у зависности од потреба корисника бира се одговарајућа функција, а брзина штампе такође зависи од тога. Постављање - радна површина, али боље је пронаћи посебно место на ноћном сточићу, тако да не заузима пуно простора. Број препоручених страница произвођача месечно је 50 000. Такође је важно одабрати висококвалитетни тонер, иначе ће хабање настати брже и новац потрошен на куповину неће моћи донети одговарајући профит.

Максимални формат штампе је А4, отисак није већи од 216к356 мм, што је у погледу параметара погодно за рад са свим врстама докумената и слика. Постоји аутоматско двострано штампање, што знатно поједностављује употребу и штеди папир. Штампач има 4 боје, максимална резолуција је 1200 × 2400 дпи, без обзира на изабрани режим боја. Такође, време изласка прве странице, односно 12 секунди, остаје непромењено. Након тест листа, типична брзина је 28 страница у минути.

Дубина боје скенера је 24 бита, са максималном резолуцијом од 600к600 дпи, што наравно неће дати детаљан резултат, али овај уређај је у потпуности погодан за коришћење стандардних докумената. Брзина скенирања текстуалних датотека износиће 37 страница у минути, а датотека у боји не више од 21 секунде. Поред тога, постоји и погодна функција слања е-поштом. Постоји пуна подршка за ТВАИН и ВИА стандарде.

Копирање се одвија истом брзином као и штампање докумената. Само 999 листова може се произвести у једном пролазу. Ради удобности постоји могућност промене скале: са 25% на 400%.

У фиоку за увлачење папира може да стане до 850 листова, ова максимална вредност је већа од ове границе. На излазу се не сме накупљати више од 150 страница, у супротном се могу појавити технички проблеми. Густина папира не би требало да прелази 220 г / м2. м., ово се такође мора узети у обзир приликом куповине материјала за штампач. Ресурс фотоцилиндра је 48.000 листова, тада је потребно заменити га новим уређајем.Такође користи тонере још брже на сваких 1.000 страница у боји и 2.500 у црно-белој техници.

Ксерок ВоркЦентре 6515ДНИ има 2 ГБ уграђене меморије и процесор од 1 ГХз. Постоји пуна подршка за Ви-Фи 802.11н, УСБ 3 верзије и Етхернет (РЈ-45) /

Компатибилан са свим оперативним системима, укључујући Линук. Ради удобности, ту је екран са течним кристалима. Током рада, потрошња енергије опреме достиже 370 В, у режиму мировања не 30 В, у режиму мировања не више од 30 В. Тежина - 30 кг.

Просечни трошак је 35.200 рубаља.

Ксерок ВоркЦентре 6515ДНИ

Предности:

 • Добар квалитет штампе;
 • Пријатан интерфејс;
 • Скенирање и штампање са УСБ меморије;
 • Документи у боји се преносе са максималном тачношћу;
 • Двострани отисак;
 • Прихватљива брзина за просечну канцеларију;
 • Ви-Фи подршка.

Мане:

 • Није пронађен.

Рицох СП 400ДН

Буџетски модел дизајниран за рад у малој канцеларији или за кућну употребу. Боја је црно-бела, тако да за неке радове то неће успети. Подноси оптерећење до 50.000 страница у 31 дану. Максимална величина је А4, као и већина стандардних штампача. Штампач треба да се загреје 19 секунди да би у потпуности функционисао. Брзина је 30 страница у секунди, што је довољно за брзо штампање дипломе и њено поновно откуцавање.

У фиоку за папир стаје 350 листова, максимално 850 листова. Излаз - највише 125 листова. Међутим, можете да штампате на ковертама, мат папиру и картону. Ово проширује листу могућности уређаја, упркос ограничењу боје. Ресурс рада из једног кертриџа је 2500 страница. Капацитет меморије је само 256 МБ, што је довољно за потпуно функционисање. Коришћени процесор је АРМ Цортек А8 фреквенције 500 МХз. Постоји подршка за Етхернет (РЈ-45) и УСБ 2.0. Током рада, потрошња енергије достиже 990 В, што је упоредиво са моћном електричном бушилицом.

Просечни трошак је 14 000 рубаља.

Рицох СП 400ДН

Предности:

 • Добар детаљ;
 • Брз рад;
 • Квалитет штампе;
 • Функционалност;
 • Информативни ЛЦД панел;
 • Капацитивне тацне.

Мане:

 • Није пронађен.

Бротхер ХЛ-3170ЦДВ

Штампач је намењен нераспрострањеној употреби и обично се користи код куће или у малој компанији. Максималан број одштампаних страница месечно је 30.000 хиљада. За квалитетан рад доступна је погодна двострана штампа. У исто време, штампач подржава штампање у боји, што је велики плус. Максимална резолуција је 600к600 дпи за ц / б и 2400к600 за боју. Брзина штампе је 22 странице за 60 секунди.

Максимални капацитет лежишта је 251 страница. По том питању не би требало да постоји више од 100 листова. Подржава рад са многим врстама материјала, због чега корисник може пронаћи широку примену за уређај.

Количина меморије је 128 МБ. Постоји подршка за Ви-Фи, Етхернет (РЈ-45) и УСБ 2.0. Управљачки програми су компатибилни са многим врстама оперативних система. Потрошња енергије - 380 В.

Просечна цена је 22.000 рубаља.

Бротхер ХЛ-3170ЦДВ

Предности:

 • Једноставна инсталација;
 • Штампање у боји на нивоу;
 • Скупе кертриџе;
 • Добра брзина штампе;
 • Прихватљива цена;
 • Ви-Фи подршка.

Мане:

 • Није пронађен.

ОКИ Ц332ДН

ЛЕД штампач врхунског произвођача, који се одликује високим перформансама и ефикасношћу. Пронађена је широка примена како у обичним становима тако и у канцеларији. Формат штампе - А4, има 4 боје. Текст или слика су одштампани у најбољем квалитету, јер се користи заштићена технологија.

Брзина достиже 30 страница у минути, што је добар резултат за канцеларијски штампач. Постоји функција двостраног штампања. Модел је ефикасан, јер на првој страници након укључивања треба да сачекате само 9 секунди, за разлику од неких ласерских конкурената. Поред тога, како би се осигурала удобност, корисник може да користи скоро све врсте папира. Максимална резолуција штампе достиже 1200 × 600 дпи. То је довољно да документи буду једнако добри као и документи службеника са Валл Стреета.

ОКИ Ц332ДН има импресивних 1 ГБ РАМ-а, што га најмање брине око складиштења.Штампач ради беспрекорно у било којој ситуацији. Постоји подршка за УСБ и Етхернет интерфејсе.

Просечни трошак је 12 000 рубаља.

ОКИ Ц332ДН

Предности:

 • Добар квалитет рада;
 • Гради на нивоу;
 • Буџетска опција;
 • Брзи;
 • 1 ГБ РАМ-а.

Мане:

 • Није пронађен.

ОКИ Ц712Н

Штампач у боји посвећен професионалном штампању у било којој ситуацији. Није профитабилно купити ОКИ Ц712Н за кућу, јер његов трошак не пада испод 35.000 рубаља, али за просечну канцеларију је погодна опција. Има месечни ресурс од 100.000 страница и захтева 11.000 листова замене тонера.

Поред тога, ОКИ Ц712Н има добру брзину штампе од 36 ппм у монохроматском режиму. Уређај користи папир тежине до 250 грама по квадратном метру. м., што вам омогућава да користите било који папир. Квалитет рада ће увек бити на највишем нивоу.

Постоји само 256 МБ РАМ-а, ако желите, постоји могућност проширења на 768 МБ, за то треба да уметнете 512 МБ флеш диска. Улазно лежиште може одједном да прими до 630 листова, а у излазно лежиште не сме бити више од 450 страница. ОКИ Ц712Н прави малу буку, његов рад није толико гласан као неки представници овог сегмента. Потрошња енергије - 600 В. Тежина - 29 кг.

Просечни трошак је 38.000 рубаља.

ОКИ Ц712Н

Предности:

 • Квалитативни модел;
 • Брзина рада;
 • Добра опција за канцеларију;
 • Месечни ресурс - 100.000 страница;
 • Постоји могућност проширења меморије.

Мане:

 • Није пронађен.

Ксерок Пхасер 3040

Буџетски модел дизајниран за кућну употребу. Боја штампе - једнобојна. Брзина рада достиже 20 страница у минути. Веза са личним рачунаром се врши преко УСБ 2.0 кабла. Штампач има до 65 МБ РАМ-а. У фиоку за увлачење папира стане највише 150 страница, што је стандард за већину штампача.

Просечни трошак је 9.900 рубаља.

Ксерок Пхасер 3040

Предности:

 • Прихватљива брзина рада;
 • Добра цена;
 • Квалитет;
 • Компактност;
 • Ниска цена тонера.

Мане:

 • Лоших услова становања.

Коначно

Штампачи су неизоставна ствар у сваком дому. Нажалост, на ЛЕД уређаје се гледа са скептицизмом, а све због негативног искуства из 90-их. Међутим, они који купују ове моделе кажу да ни Епсон није у стању да се подудара са квалитетом рада (чешће се такви коментари налазе у сегменту буџета). Ако имате искуства у коришћењу ЛЕД штампача описаних у оцени или занимљивијег модела, реците нам о томе у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *