🎒Најбољи тактички руксаци за риболов и лов за 2020. годину

0

У новије време тактички руксак сматрао се искључиво војним прибором. Међутим, границе између цивилне и војне робе почеле су се постепено замагљивати, а данас све више људи, посебно ловаца и рибара, више воли војне тактичке моделе него конвенционалне.

Уредништво сајта „best-sr.designuspro.com“ припремило је за вас рејтинг најбољих тактичких руксака за риболов и лов за 2020. годину.

Шта је то и чему служи

Тактички руксак је практична торба на рамену од отпорног на хабање и издржљивог материјала за чување и ношење разних предмета. Унутрашњи уређај омогућава вам истовремено ношење хране, комплета за прву помоћ, двоглед, прибор за риболов и лов.

У почетку се могао наћи само у војсци, која је требала компактно и сигурно сместити додатке различитих величина и намена у руксак. Данас су ови ранци стекли посебну популарност међу туристима, ловцима и рибарима.

Они високо цене овај проналазак на основу следећих фактора:

 • практичност (не захтева посебну негу);
 • пространост (омогућава вам постављање великог броја потребних додатака различитих облика, величина и намена);
 • водоотпорност (садржај руксака је под поузданом заштитом, јер су спољни и спољни материјали за производњу обрађени посебним водоотпорним импрегнацијама);
 • организација унутрашњег простора (направљена тако да се ствари у њему не погоршавају, не преврћу или ломе чак ни под најекстремнијим условима).

Врсте тактичких руксака

Постоје 2 главна типа:

 1. Раид. Дизајниран за дуге излете. Његов дизајн може се састојати од џепова са брзим отпуштањем, чија се функционалност може користити одвојено од руксака. Поред тога, прилично је простран и опремљен појасевима за истовар око појаса.
 2. Напад. Мале до средње величине. У већини случајева модели имају посебан одељак дизајниран за смештај хидрауличког система, као и неколико додатних одељака поред главног. Дизајниран за краткорочне излете, па у њега нећете моћи да сместите превише додатне опреме - само оно најважније.

Све остале сорте сматрају се малим, а посебно малим кесама и торбама, које се могу или додатно причврстити на ранчеве или носити засебно. Али обично се користе само у комплету са главним тактичким руксацима.

Производни материјал и палета боја

Материјал који се користи у изради тактичких модела има директан утицај на његову функционалност и, наравно, трошкове. У већини случајева тактички руксаци су направљени од полиестера. Његова синтетичка влакна су изузетно отпорна на екстремне температуре и не губе своју првобитну боју. Поред тога, овај материјал пружа заштиту од продирања влаге.

Међутим, поред полиестера, могу се користити и други материјали:

 • најлон, довољно јак и лаган, готово непропустан за воду;
 • рипстоп је побољшана верзија најлона, али има већу чврстоћу;
 • памучна влакна са додатком нечистоћа, препознатљива карактеристика је ниска цена. Али због своје значајне тежине може се користити за ранчеве дизајниране искључиво за краткорочне пешачења.

Што се тиче палете боја, она је прилично разнолика. Данас можете пронаћи и тактичке руксаке израђене у класичном заштитном дизајну, и моделе киселих јарких боја. За зиму се нуде опције у белим и сивим бојама, искључујући зелене и смеђе нијансе. Поред тога, постоје традиционални модели, чија је претежна боја црна.

Правила избора

Карактеристична карактеристика тактичког ранца, у поређењу са другим средствима за ношење терета, је његова повећана чврстоћа, која омогућава употребу чак и у најекстремнијим условима. Истовремено је направљен од довољно велике запремине, што осигурава уредно постављање унутар потребне опреме.

Приликом избора тактичког ранца, мора се узети у обзир низ захтева. Многи модели се могу разматрати са различитим функцијама, у зависности од сврхе за коју ће се ранац користити. Међутим, постоји неколико важних аспеката које бисте свакако требали узети у обзир без обзира коју опцију одабрали за себе:

 1. Погодност превоза. Удобност и удобност су најважнији услови који имају директан утицај на избор руксака. Пре свега, тактички руксак треба да буде јак и поуздан, али то уопште не значи да не може бити удобан.

Поред тога, постоји шанса да ћете током рамена морати дуго да носите тешко напуњен руксак. У овом случају, погодност током транспорта сигурно ће бити на првом месту. Постоји неколико главних карактеристика које удобан руксак има:

 • Довољна ширина нараменица. Они доприносе расподели оптерећења тежине на раменима, па се не препоручује занемаривање овог фактора.
 • Присуство каиша за груди. Налази се преко сандука, делујући као веза између бочних каиша. Пружа могућност равномерне расподеле тежине преко рамена, ослобађајући их тако непотребног стреса. Ово стабилизује положај руксака, спречавајући га да склизне са рамена.
 • Појас за кукове. Његова функционалност је слична нараменици за груди, само што се налази у нивоу струка. Помаже у смањењу напрезања рамена и знатно олакшава ношење тешког ранца.
 • Присуство вентилираног јастука. Одговоран за циркулацију ваздуха између леђа и зида руксака, чиме спречава знојење леђа. Поред тога, делује као одличан амортизер.
 1. Капацитет. Још једна важна карактеристика. Што је већи капацитет, то више опреме можете понети са собом. Ако планирате прилично дуго пешачење, требат ће вам најпространији руксак. Међутим, велики руксаци су прилично тешки. Због тога је важно одабрати праву јачину звука на основу сопствених потреба.
 2. Материјал за производњу. Још један важан фактор. Без сумње, сваки ловац и риболовац жели да стечени тактички руксак буде што јачи и да се не сломи у најнеповољнијем тренутку. У овом случају, квалитет материјала за израду је онај који излази на врх. Од тога не зависи само поузданост производа, већ и тежина и ниво удобности.
 3. Постављање ствари. Веома је важно да су све потребне залихе лако доступне и лако се могу наћи унутра. Због тога бисте предност требали дати моделима опремљеним са неколико одељака који вам омогућавају сортирање ствари.
 4. Врста утовара.Ако планирате дуги излет у природи, предност би требало дати моделима у којима се ствари утоварују одозго, ако пешачење траје само неколико дана - моделима са предњим утоваром.

Дакле, приликом избора тактичког ранца, потребно је не само упоређивати доступне моделе, већ и узети у обзир њихове параметре и функционалност.

Оцена најбољих модела

Нису сви у могућности да одмах пронађу идеалан тактички руксак за себе. Оцена модела у наставку помоћи ће у ублажавању овог проблема.

Норфин Тацтица 65 НФ

Раид модел запремине 65 литара. Неизоставни асистент током дугих излета. Материјал израде је полиестер. Главни одељак са мембранским заптивачем омогућава удобну дистрибуцију све потребне опреме изнутра.

Поред тога, овај модел је опремљен В-1 Систем упртачем који се лако може прилагодити, као и анатомским нараменицама. Удобан ремен за кукове и ремен за грудну кост помажу у равномерној расподели тежине преко рамена, ослобађајући их тако непотребног стреса. Постоји неколико џепова који вам омогућавају да на свом месту средите све што вам је потребно: велики предњи и два бочна која се могу затворити патентним затварачем, као и унутрашњи.

Комплет укључује кишни покривач, смештен у џепу на горњој заклопци, спречавајући улазак влаге.

Норфин Тацтица 65 НФ

Предности:

 • подесиви упртач;
 • присуство неколико прикладних џепова;
 • равномерна расподела терета на раменима и кичми;
 • пространост;
 • погодан приступ садржају;
 • кишни покривач у случају лошег времена.

Мане:

 • прилично велика тежина.

Норфин тактика 35

Релевантан је за кратка пешачења, као и за лов и риболов. Направљен је у неутралном стилу, тако да је савршен и за мушкарце и за жене. Леђа су опремљена радним простором са Аир Месх-ом, који добро уклања вишак топлоте и влаге под превеликим оптерећењима и доприноси равномерној расподели тежине преко леђа. Анатомско обликоване нараменице и нараменице осигуравају удобно кретање терета.

Норфин тактика 35

Предности:

 • пространи бочни џепови;
 • велика густина материјала за производњу;
 • мекана конструкција;
 • отпорност на продор влаге.

Мане:

 • недовољна дужина горње дршке.

Тактичка журба 24

Довољно удобан и практичан модел. Појас за кукове спречава љуљање производа током ходања, спречавајући тако повреде и нелагодност леђа. Анатомски облик пружа структури максималну крутост, што у великој мери поједностављује поступак утовара ствари.

Умеци за дељење који се налазе унутар производа омогућавају вам да уредно распоредите сву потребну опрему, спречавајући је да хаотично лежи.

Тактичка журба 24

Предности:

 • присуство одељења за систем за пиће;
 • висококвалитетни производни материјал који не дозвољава пролаз влаге;
 • широке каишеве за леђа.

Мане:

 • висока цена.

Легура ПМ3

Идеално за страствене ловце и рибаре, као и за оне који воле екстремну рекреацију. Неуклоњиве нараменице израђене су са анатомском силуетом. Танак профил и равна површина нараменице олакшавају постављање оружја на њега. Због горњих заграда и присуства ћелија, на руксак могу да се прикаче додатне торбице.

Вишеслојна структура наслона има висок ниво крутости и пружа добру вентилацију. Цела слободна спољна површина руксака је обложена посебним праћкама. Бочни џепови са патентним затварачем и чипком.

Поред тога, модел има уклоњиву заклопку, довољно велики спољни одељак који се затвара патентним затварачем, додатни равни џеп, као и места за причвршћивање тегова на преклопници и на дну.

Легура ПМ3

Предности:

 • присуство ћелија за причвршћивање додатних кесица;
 • танак профил и равна трака;
 • пружа изврсну вентилацију;
 • висок ниво крутости наслона.

Мане:

 • недовољна дебљина материјала за израду.

Шума "Армада-1"

Изврсно решење за оне који воле лов, риболов и туристе. Материјал израде је висококвалитетна тканина Окфорд 600, обрађена посебном импрегнацијом и пружа поуздану заштиту од влаге.

Капацитет руксака се подешава помоћу бочних трака за компресију на фастексима (полуаутоматски причвршћивачи). Густи наслон за леђа, опремљен меканим уметцима, као и дужина нараменица доприносе удобном кретању робе и равномерној расподели терета.

Шума "Армада-1"

Предности:

 • 2 пространа одељка;
 • присуство компресионих трака;
 • висококвалитетни материјал за производњу који не дозвољава пролаз влаге;
 • довољно простран.

Мане:

 • нема спољних џепова са рајсфершлусом.

и ВИМ Софтбацк

Модел је направљен од најлонске тканине високог степена интензитета и издржљивости. Подстављене нараменице омогућавају вам најприкладније подешавање руксака.

Унутрашњи прегради имају огроман број свих врста џепова и малих преграда који вам омогућавају да на згодан начин разврстате сав прибор потребан током путовања. Са стране се налази посебан одељак за смештај мале батеријске лампе. Прозрачни наслон пружа удобност током ношења терета.

Поред тога, модел је опремљен подесивим нараменицама за груди и кукове.

и ВИМ Софтбацк

Предности:

 • погодно постављање потребног прибора;
 • удобност током ношења терета;
 • висок квалитет и трајна израда.

Мане:

 • недовољно широк.

Гамеит Цампинг

Вин-вин за оне који желе да купе мали руксак не само за лов и риболов, већ и за свакодневну употребу.

Карактеристична карактеристика овог модела је присуство само једне траке уместо уобичајене две. Ово омогућава ношење производа не само на задњој страни, већ и на предњој, па чак и на бочној страни. Ремен је лако прилагодљив, што омогућава подешавање најудобније дужине. Ако је потребно, каиш се може откопчати и ставити у џеп са дугметом на задњој страни, након чега можете једноставно носити торбицу за ручку.

Капацитет је прилично мали, тако да је производ дизајниран само за краткорочне излете. Руксак има различите тачке за причвршћивање додатне опреме.

Модел има један главни одељак са неколико унутрашњих џепова. У близини одељка налази се улаз у одељак који вам омогућава да тамо ставите било који издужени предмет.

Гамеит Цампинг

Предности:

 • додатни одељак за одлагање дугих предмета;
 • способност ношења у различитим положајима;
 • подесива нараменица;
 • мрежица која дише.

Мане:

 • недовољно простран.

Закључак

Дакле, тактички ранчеви имају много карактеристика. Ако правилно приступите избору и не пожурите са куповином, неће бити тешко пронаћи висококвалитетни модел који у потпуности задовољава све ваше потребе и жеље.

Ако имате искуства у коришћењу тактичких модела руксака представљених у овој оцени или занимљивијих опција, реците нам о томе у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде