📺Најбољи телевизори од 70-75 инча за 2020. годину

0

Куповином новог телевизора, купац обраћа пажњу на величину екрана, јасноћу слике и богате боје. Управо ти параметри омогућавају вам гледање филмова снимљених најсавременијим технологијама. Пре неколико година, екрани са Фулл ХД резолуцијом, форматом слике високе дефиниције, били су врхунски сан. Данас је већ замењен са 4К, четири пута више од јасноће од Фулл ХД-а, а 8К је већ у продаји. Квалитет слике таквих уређаја можете у потпуности ценити само на великом екрану. Трошкови модела са највећом дијагоналом сувише су импресивни, а уређаји од 40 или 50 инча нису довољно велики за то. Стога су 70/75-инчни уређаји веома тражени међу гледаоцима филмова. Редакција сајта „best-sr.designuspro.com“ нуди посетиоцима преглед најбољих телевизора дијагонале 70-75 инча за 2020. годину на основу прегледа купаца и мишљења стручњака.

Неколико речи о еволуцији ТВ пријемника

Савремени ТВ пријемник се озбиљно разликује од модела прошлог века. Тада избор није био нарочито велики: боја или црно-бела, велика или мала и то је то. Квалитет слике је био исти за готово све производе, није било подешавања и није било много за подешавање.

Телевизор данас је уређај са бројним функцијама које му омогућавају да се користи као:

 • пријемник радиодифузних канала;
 • персонални компујтер;
 • Кућни биоскоп;
 • средства за комуникацију (за оне који воле да комуницирају путем Скипе-а).

Такав уређај има пуно параметара, карактеристика и подешавања. Ово је озбиљна куповина, укључујући и цену. Да се ​​не би погрешили у избору, неопходно је разумети особине различитих модела, разумети шта одређује јасноћу и осветљеност слике и разумети шта неки изрази значе.

Шта је ЛЦД

Одавно су нестали ЦРТ модели са катодном цеви (ЦРТ). Слика модерних уређаја формира се матрицом на течним кристалима. Потоњи концепт вреди размотрити детаљније.

Као што знате, кристали се називају чврстим супстанцама са уређеном унутрашњом структуром - кристалном решетком. Кристали су анизотропни. То значи да светлост или електромагнетни таласи, пролазећи кроз кристал, мењају своја својства, у зависности од смера проласка.

Течни кристали имају својства течности. Могу се сипати у чаше. Ипак, њихови молекули су лоцирани у целој запремини у одређеном редоследу, а то су својства кристала. Главна карактеристика течних кристала је да се оријентација њихових молекула мења под утицајем електричног поља. Ово својство се користи у производњи телевизора, монитора, таблета, паметних телефона и других уређаја.

Занимљиво! ЛЦД - екран са течним кристалима, екран са течним кристалима.

Матрични уређај

Главни елемент ТВ пријемника састоји се од огромног броја ћелија течног кристала названих пиксели. Заузврат, сваки пиксел се састоји од три подпиксела, сваки са својом бојом: црвеном, зеленом и плавом (црвена, зелена, плава или РГБ).

Електрично поље делује на течне кристале, присиљавајући њихове молекуле да се поређају у одређеном редоследу, омогућавајући или блокирајући пролазак светлости кроз њих. Тако се формира слика.

Промена осветљености субпиксела омогућава људском оку да разликује огроман број нијанси. Такав скуп назива се РГБ матрица.

Занимљиво! Пикел је скраћеница за енглески елемент слике, дословно - честица слике.

ЛГ је развио РГБВ матрицу са четири подпиксела, додајући белу (сачекајте) у три основне боје. Спорови стручњака око тога која је опција боља и даље не јењавају.

ЛЕД ТВ

Субпиксели су попут светлосних филтера. Да би се формирала слика у боји, кроз њих се мора пропустити светлосни ток. Постоји неколико начина за истицање:

 1. Флуоресцентна лампа. Користи се у првим ЛЦД моделима. Квалитет слике таквих уређаја био је лошији од квалитета плазме.
 2. ЛЕД или ЛЕД (диода која емитује светлост). Потпуно заменио лампу. Имплементиран је на неколико начина, од којих сваки има своје предности и недостатке и утиче на квалитет слике. Постоји много ЛЕД модела са различитим карактеристикама.
 3. Фулл бацк ЛЕД осветљење. Прва опција у којој су ЛЕД диоде равномерно распоређене по целој површини иза матрице. Не постоји функција локалног затамњења. Комплетна лепеза са функцијом локалног затамњења пружа најбољи квалитет слике до данас. Овом опцијом тамна подручја постају још тамнија, светла подручја су истакнута. Контраст се повећава, боје постају богатије.
 4. Сиде. ЛЕД диоде се налазе на ивицама, често са десне и леве стране, а затим светло иде дуж светлосних водича. Метода је дозволила смањење дебљине ТВ пријемника, али ни на који начин није утицала на квалитет слике.
 5. Напредна верзија бочног светла са локалним затамњењем значајно побољшава контраст и репродукцију боја, јефтинија је од опције са пуним низом и локалним затамњењем, иако је мало инфериорна у квалитету слике.

ОЛЕД и ЛЕД, у чему је разлика

ОЛЕД је скраћеница од органске диоде која емитује светлост. Сваки пиксел ОЛЕД панела емитује светлост када је изложен електромагнетном пољу, тј. овде није потребно позадинско осветљење. Штавише, осветљеност сјаја сваког пиксела је такође подесива. ОЛЕД је најбољи контраст и засићеност боја и нијанси. Наравно, овај опис је врло шематски и не одражава сложеност уређаја. Као и сваки уређај, и ОЛЕД панели имају своје предности и недостатке.

Предности укључују следеће особине:

 • нема потребе за позадинским осветљењем;
 • танка и лагана тела;
 • брз одзив пиксела на промену боје;
 • боља дубина црне, као резултат - бољи контраст;
 • слика не губи јасноћу и богате боје приликом промене угла гледања;
 • троши мање електричне енергије.

Постоје два недостатка, али она су врло значајна:

 • пиксели на ОЛЕД панелима брже сагоревају;
 • ОЛЕД панели су скупљи.

КЛЕД и Нано Целл

Панели израђени технологијом квантних тачака. И КЛЕД и Нано Целл панели су напредне верзије ЛЕД телевизора. Први у својим моделима користи Самсунг, други - ЛГ.

За разлику од конвенционалних ЛЕД панела са белим позадинским осветљењем, КЛЕД технологија користи ЛЕД диоде за позадинско осветљење, стварајући снажни плави тонирани излаз светлости. Плоча КЛЕД је прекривена специјалним филмским материјалом који садржи црвене и зелене полиномске тачке. Штавише, свака зелена тачка је 30, а црвена 50 атома. Ове тачке или наночестице су способне да емитују боје жељених тонова под утицајем електромагнетног поља. Тако се постиже најбоља осветљеност и засићеност боја.

Занимљиво! У почетку се технологија квантних тачака звала Квантна тачка. Тада се, очигледно по аналогији са ОЛЕД-ом, назвао КЛЕД. Такав маркетиншки трик.

КЛЕД и Нано Целл су се појавили као приступачне алтернативе ОЛЕД панелима.Превазилазе ОЛЕД панеле у погледу осветљености и засићености боја, трајности.

Неколико речи о дозволи

Када бирамо телевизор, желимо:

 • добити јасну слику;
 • видети што више информација.

Реализација ових жеља зависи од резолуције екрана, тј. на број пиксела који чине његову површину. Пиксели могу бити различитих величина. Што је пиксел мањи, слика ће бити оштрија. Као пример, узмите два телевизора, 32 и 50 инча у 4к формату. Величине су различите, али је број пиксела једнак.

Важно! Када купујете телевизор са великом дијагоналом, одаберите уређај са највећом резолуцијом.

Који су формати резолуције

Параметар је одређен односом броја пиксела хоризонтално и вертикално. Постоји неколико стандардних формата слика. Произвођачи телевизора не користе све. Неки су безнадежно застарели, други су изгубили потражњу и неисплативо је производити такву опрему.

 1. СД. Застарела верзија стандардне дефиниције 720к480п. Користи се у првим телевизорима. Такви уређаји се више не производе, али у овом стандарду постоје телевизијска преноса и видео снимци и има их подоста.
 2. ХД. Висока резолуција - висока резолуција 1280к720п. Први од висококвалитетних телевизијских стандарда.
 3. Фулл ХД, у преводу - пуна висока резолуција, 1920к1080п. До недавно су такви уређаји били најхладнији и најскупљи. У овој верзији раде ПЦ монитори и екрани паметних телефона.
 4. УХД или 4К - Ултра ХД, резолуције 3840к2160. Сам концепт „ултра“ сугерише телевизију ултра високе дефиниције. Ово је већ дигитални стандард.
 5. 8К (7680к4320п) је други дигитални стандард ултра високе дефиниције, двоструко стрмији од 4К.

Појавом телевизије високе дефиниције, величине екрана су се такође промениле. Реч је о односу ширине и висине слике. У ЦРТ моделима овај однос је 4: 3, тј. екран је правоугаоник чија је ширина за једну прихваћену мерну јединицу увек већа од висине. За ХДТВ-ове је развијен стандард са односом ширине и висине од 16: 9.

Критеријуми избора

Након упознавања са карактеристикама и могућностима савремених ТВ пријемника, остаје отворено питање "како одабрати прави уређај". Обиље термина је збуњујуће. Можда је вредно размотрити неке критеријуме који ће помоћи купцу да коначно одлучи.

Зашто вам је потребна дијагонала 75 ''

За Фулл ХД телевизори су довољни телевизори од 40 или 50 инча. Осветљеност и јасноћа слике ће бити у реду. Уживајте у квалитету филмова са Блу-раи дискова или у висококвалитетном садржају са Интернета уз 4К. Истина, видео опрема ове класе такође кошта много новца. 70-75 инча за такав случај је најбоља опција.

Величина собе за моделе ове величине је битна. Међутим, изјава да би удаљеност од очију до екрана требало да буде најмање три или четири његове дијагонале веома је контроверзна, посебно за 4К ТВ и, посебно, 8К. Ако је гледаоцу угодно, може да седи и на један и по корак од ТВ пријемника. Критеријум овде је удаљеност од које се пиксели могу разликовати на њему. Ако је позиционирање уређаја ове величине лако, 75 ”је одличан избор.

Шта зависи од брзине освежавања екрана

Са малом брзином освежавања, кретање на екрану може бити мутно. Овај индикатор, у зависности од модела, варира од 50 до 800Хз. Међутим, овде не бисте требали јурити количину. 120Хз у 4К ТВ-у би требало да буде довољно. Све што је веће је „од злога“. Људско око не може да разликује.

Коју резолуцију одабрати

ХД је вероватно ствар прошлости. ФУЛЛ ХД панели испуњавају дефиницију „ултра високе дефиниције“. Стандарди 4К и 8К су потребни за гледање садржаја ултра високе дефиниције (УХД). Када бирате телевизор, морате да схватите да је врло мало извора такве јасноће, а они који постоје налазе се на Интернету и на Блу-раи дисковима. Већина земаљских канала на таквим уређајима изгледаће лошије него на ФХД-у.

Зашто су потребни ОЛЕД, КЛЕД и Нано Целл

Ове скраћенице покривају технологије производње матрица. ОЛЕД је најскупља опција. Можете лако пронаћи ЛЕД телевизор са локалним затамњењем и уживати у висококвалитетној слици.

КЛЕД и Нано Целл представљају даљи развој већ познате ЛЕД технологије.Лепеза боја се репродукује са тачношћу до 99% и осветљеност практично није смањена. Са ХДР-ом, који побољшава могућности стандардних технологија, квалитет слике се не разликује много од природног. А трошкови КЛЕД панела су много нижи него код ОЛЕД модела.

Шта треба тражити

Поред приказивања висококвалитетних слика земаљских канала, савремени телевизор има и мноштво занимљивих додатних функција. Вреди их боље упознати:

 1. Смарт ТВ. Интеграција Интернет услуга у хардвер ТВ пријемника. Омогућава вам приказивање филмова и улога са ИоуТубе-а, играње мрежних игара итд.
 2. Тхе Сериф. Програмери корпорације Самсунг заједно са француским дизајнерима објавили су оригинални ентеријер КЛЕД Самсунг ТВ Сериф. Различитим техникама, каблирање је скривено од очију корисника, а уређај подсећа на огласну таблу на сопственим ногама. Амбијентални режим омогућава панелу да се потпуно стопи са позадином (камелеон), прикаже уметничка платна на екрану чак и када је искључен. Апарат монтиран на зид може се заменити са сликом.
 3. РАМ. Још један унутрашњи Самсунг телевизор биће (динамична) декорација за ваш дом.
 4. Подршка за Аирплаи 2. Могућност преноса података са ваших иПхонеа и иПада на ТВ. Заједнички развој Аппле-а и Самсунг-а.
 5. Подржава ДВБ-Т2, ДВБ-С, ДВБ-Ц. Такве ознаке значе да је гледање дигиталних канала на њима могуће без инсталирања додатних ТВ тјунера. ДВБ-С вам омогућава да гледате дигитално емитовање са сателитске антене, ДВБ-Т за демонстрирање дигиталних канала са конвенционалне антене и ДВБ-Ц за кабловску телевизију. Број 2 означава њихову другу верзију.
 6. Премиум УХД ТВ. Ово означава уређаје који су потпуно спремни за пријем и приказивање ХДР садржаја.

Поред наведених корисних додатака, савремени „зомбој“ опремљен је разним улазима за УСБ и ХДМИ конекторе, пружајући могућност рада са преносивим медијима и рачунаром. Ви-Фи и Блуетоотх омогућавају бежичну комуникацију са ТВ пријемником ваших паметних телефона и таблета.

Врхунски произвођачи

Коју ТВ компанију је боље купити? Нема о чему да се размишља. Имена компанија и корпорација које производе најбољу потрошачку електронику свима су на уснама:

 1. Јужнокорејске корпорације Самсунг и ЛГ производе можда најпопуларније моделе ТВ пријемника.
 2. Електроника јапанских компанија Сони, Панасониц, Тосхиба, Хитацхи, Схарп су сталне иновације + висок квалитет израде.
 3. Кинески Ксиаоми, ТЦЛ - висококвалитетни буџетски модели.
 4. Француска компанија Тхомсон. Квалитетни ТВ пријемници.
 5. Холандска фирма Пхилипс. Популарност њених модела је захваљујући модерном дизајну, високом квалитету израде и употреби нових технологија.
 6. Руска компанија Ериссон је произвођач јефтиних савремених модела телевизора.

Приликом избора марки, за неискусног купца је боље да послуша савете и препоруке напредних корисника и продаваца специјализованих продавница, пажљиво прочита опис и упутство за употребу и разјасни колико уређај кошта.

Како разликовати лажњак

Постоји неколико прилично једноставних начина:

 1. Упоредите серијске бројеве на паковању, кућишту и гарантном листу. Ако се не подударају, уређај је лажан.
 2. Покушаће да вам продају „копију“ брендираног производа без гарантног листа.
 3. Маркирани филм за паковање има холографске ознаке и у њиховом одсуству је пријатно гладак. Ако нема знакова, а филм се набоде, „приморани“ сте с лажним.
 4. Потражите квалитетне металне завршне облоге. На оригиналним моделима зглобови се обрађују висококвалитетно и готово су невидљиви.

Где могу да купим

Најбоље је то учинити у специјализованој продавници како бисте "додирнули" производ властитим рукама и очима. Може се наручити путем Интернета преко Интернет продавнице. Адресе продавница могу се шпијунирати на Иандек-маркету.

Оцена висококвалитетних телевизора дијагонале 70-75 инча

10. Ериссон 75УЛЕА99Т2

Уређај руског бренда, са изузетно јасном 4К УХД сликом, омогућиће вам да се уроните у свет биоскопа. Елегантан дизајн красиће модеран дом. Помоћу функције Смарт ТВ корисник ће моћи да гледа висококвалитетне садржаје са Интернета, а Ви-Фи модул ће помоћи да се на Интернет повеже без жица.

Ериссон 75УЛЕА99Т2

Предности:

 • велики угао гледања;
 • Смарт ТВ;
 • прихватљива цена.

Мане:

 • кућиште од јефтине пластике.

Ериссон УЕ 75РУ 7100У 74.5 '' ЛЦД ТВ
Дијагонална величина екрана75 '' = 189 цм
Формат 1970-01-01 16:09:00
Резолуција4К УХД (3840к2160п)
Позадинско осветљењеЛЕД
Уграђена акустика2к10 В
улазХДМИх3; УСБх3; Етхернет; Блуетоотх; Ви-Фи; ВГА
ДодатноПодршка за локалну кућну мрежу (ДЛНА)
Примена Смарт ТВ-аНа Андроид платформи
Димензије мм.1682к1031к331
Тежина 34,4 кг
Просечна цена 61.120 рубаља

9.ЛГ 70УМ7100 70 '' (2019)

Прошлогодишња новина јужнокорејског гиганта ЛГ Елецтроницс добија најбоље критике купаца. Релативно јефтин уређај. ВА матрица са ЛЕД осветљењем пружа широке углове гледања без жртвовања засићености боја. Недостатак локалног затамњења благо смањује контраст. Додатне могућности за гледање висококвалитетног садржаја остварене су помоћу функције Смарт ТВ, УСБ портова, ХДМИ, подршке за дигиталне формате ДВБ-Т2, ДВБ-Ц и ДВБ-С2. Према купцима, модел ЛГ 70УМ7100 70 '' је одлична вредност за новац.

ЛГ 70УМ7100 70 '' (2019)

Предности:

 • широк угао гледања;
 • уклапа се у систем „паметне куће“;
 • ВА матрица са ЛЕД директним позадинским осветљењем;
 • релативно ниска цена.

Мане:

 • нема локалног затамњења.

ЛГ 70УМ7100 70 '' (2019) ЛЦД ТВ
Дијагонална величина екрана70 '= 178 цм
Формат 1970-01-01 16:09:00
Резолуција4К УХД
Позадинско осветљењеЛЕД, пун низ
МатрикТФТ ВА
Уграђена акустика2к10 В
улазХДМИх3; УСБх2; Етхернет; Блуетоотх; Ви-фи; Мирацаст
ДодатноПодршка за локалну кућну мрежу (ДЛНА)
Компатибилност паметних кућаЛГ ТхинК
Димензије мм.1578к913к91
Тежина 30,4 кг
Просечна цена 56480 рубаља

8. Схарп ЛЦ-70УИ7652Е 69,5 "

ЛЕД телевизор у 4К УХД формату познате јапанске корпорације Схарп. Бренд уређај висококвалитетне монтаже са пуном функционалношћу модерног ТВ пријемника. ЛЕД низ ВА типа осветљен је кроз читав низ. Угао гледања достиже 178 °. Постоје УСБ и ХДМИ конектори за рад са „додацима“. Бежичну везу са таблетима и паметним телефонима пружају Ви-Фи и Блуетоотх модули. Постоји подршка за дигиталне формате ДВБ-Т2, ДВБ-С2 и ДВБ-Ц. Примењена функција Смарт ТВ Уграђена акустика из три звучника, укључујући субвоофер од 20 вати, омогућава вам уживање у сурроунд звуку.

Схарп ЛЦ-70УИ7652Е 69,5 "

Предности:

 • сурроунд звук;
 • велики угао гледања;
 • релативно приступачна цена.

Мане:

 • локално затамњење није обезбеђено.

Схарп ЛЦ-70УИ7652Е 69,5 '' ЛЦД ТВ
Дијагонална величина екрана69,5 '' = 177 цм
Формат 1970-01-01 16:09:00
Резолуција4К УХД (3840к2160п)
Позадинско осветљењеЛЕД, пун низ
МатрикТФТ ВА
Уграђена акустика2к10 В + 1к20В
улазХДМИх3; УСБх3; Етхернет; Блуетоотх; Ви-фи; АВ; Мирацаст
ДодатноПодршка за локалну кућну мрежу (ДЛНА)
Примена Смарт ТВ-ада
Димензије мм.1578к907к79
Тежина 28 кг
Просечна цена 77380 рубаља

7. Панасониц ТКС-75ФКС780 74,5 "

74,5-инчни ЛЕД телевизор јапанске корпорације кренуо је у продају 2017. године, али данас су његове техничке могућности право задовољство за купце. ВА матрица са бочним ЛЕД позадинским осветљењем и локалним затамњењем повећала је контраст слике и засићеност боја и нијанси. 4К УХД ХДР формат даје вам осећај потпуне уроњености у приказане сцене. Уређај прима сигнале са дигиталних канала у другој верзији ДВБ формата за сателитску, кабловску и земаљску телевизију. Смарт ТВ вам омогућава да уређај користите као рачунар. Функција Тиме Схифт је веома занимљива, што вам омогућава да снимате програме у етеру са њиховим накнадним прегледањем у било које прикладно време. За контакте са рачунарима, таблетима и паметним телефонима постоје УСБ и ХДМИ портови. Постоје Ви-Фи и Блуетоотх.

Панасониц ТКС-75ФКС780 74,5 "

Предности:

 • матрица са ЛЕД позадинским осветљењем и функцијом локалног затамњења;
 • велики углови гледања;
 • много додатних корисних функција.

Мане:

 • није идентификовано.

Панасониц ТКС-75ФКС780 74,5 '' ЛЦД ТВ
Дијагонална величина екрана74,5 '' = 189 цм
Формат 1970-01-01 16:09:00
Резолуција4К УХД (3840к2160п)
Позадинско осветљењеЛЕД, бочно
МатрикТФТ МВА
Уграђена акустика2к10 В
улазАВ; ХДМИх4; УСБх2; Етхернет; Блуетоотх; Ви-фи; Мирацаст
ДодатноПодршка за локалну кућну мрежу (ДЛНА)
Примена Смарт ТВ-аНа Фирефок ОС платформи
Димензије мм.1689к996к70
Тежина 54 кг
Просечна цена 99.900 рубаља

6. Пхилипс 75ПУС6754 75 "

Новина сезоне 2019. познате компаније Пхилипс (Холандија). 75-инчни ЛЦД ТВ 4К УХД. Опремљен ВА матрицом са бочним ЛЕД позадинским осветљењем. Сва „звона“ су слична претходним моделима. Јединствено ЛЕД тространо осветљење побољшава визуелну перцепцију репродукције боја. Међутим, недостатак функције локалног затамњења смањује контраст у поређењу са моделима који имају ову могућност. У свим осталим аспектима - „пуни пуњење“, укључујући Смарт ТВ, могућност примања дигиталних формата ДВБ за сателитску, кабловску и земаљску телевизију, са ажурираним верзијама, конекторима за УСБ и ХДМИ, Ви-Фи и блуетоотх.

Пхилипс 75ПУС6754 75 "

Предности:

 • дијагонала 75 инча;
 • 4К УХД резолуција;
 • стилски дизајн;
 • Уграђени медиа плејер „свеједи“;
 • Функција ТимеСхифт.

Мане:

 • нема локалног затамњења матрице;
 • висока цена.

Пхилипс 75ПУС6754 75 '' ЛЦД ТВ
Дијагонална величина екрана75 '' = 191 цм
Формат 1970-01-01 16:09:00
Резолуција4К УХД (3840к2160п)
Позадинско осветљењеЛЕД
Уграђена акустика2к10 В
улазАВ; ХДМИх3; УСБх2; Етхернет; Блуетоотх; Ви-фи; Мирацаст
Примена Смарт ТВ-аНа платформи Сапхи
Димензије мм.1683к988к278
Тежина 34,1 кг
Просечна цена 99.900 рубаља

5. Самсунг УЕ 75РУ 7100У 74.5 "(2019)

Још једна новина прошлогодишње сезоне је 4К ЛЕД телевизор компаније Самсунг, са бочном ЛЕД матрицом са позадинским осветљењем. Реалистичан пренос светлости и изузетно јасне слике омогућиће гледаоцима да постану учесници догађаја који се одвијају на екрану. Дигитални тјунери омогућавају гледање сателитских и кабловских канала. Смарт ТВ подржава четворојезгарни процесор. Интернет везу обезбеђује уграђени Ви-Фи модул. Помоћу УСБ ХИД подршке можете на уређај повезати миша и тастатуру. Љубитељи филмова и играчи ће бити одушевљени.

Самсунг УЕ 75РУ 7100У 74,5 "(2019)

Предности:

 • дијагонала 75 инча;
 • уграђени 4-језгрени процесор;
 • уграђени дигитални тјунери.

Мане:

 • функција локалног затамњења није имплементирана;
 • висока цена.

Самсунг УЕ 75РУ 7100У 74.5 '' ЛЦД ТВ
Дијагонална величина екрана74,5 '' = 189 цм
Формат 1970-01-01 16:09:00
Резолуција4К УХД
Позадинско осветљењеЛЕД
Уграђена акустика2к10 В
улазХДМИх3; УСБх2; Етхернет; Блуетоотх; Ви-фи; Мирацаст
ДодатноПодршка за локалну кућну мрежу (ДЛНА)
Димензије мм.1685к966к60
Тежина 37 кг
Просечна цена 100.500 рубаља

4. Ксиаоми Ми ТВ4 75 74,5 ''

Кинеска корпорација специјализована за дизајн и производњу паметних телефона, таблета и паметних ствари за екосистеме у нашем прегледу представља 4К УХД ЛСД телевизор дијагонале 74,5 инча, однос ширине и висине 16: 9. ЛЕД бочно осветљење матрице пружа висококвалитетну репродукцију боја. Због недостатка локалног затамњења, контраст је лош. Уређај је „препун“ функцијама паметног телевизора, бежичне интернет везе, уграђених тјунера, медија плејера и осталих „звона и звиждука“ на радост играча. Угао гледања од 178 ° је радост за љубитеље филмова. Уграђена акустика састоји се од два звучника од 8 В. То је довољно за нормално гледање земаљских канала. Да бисте гледали Блу-раи дискове, мораћете да се потражите за одговарајућу звучну траку. За повезивање уређаја независних произвођача обезбеђени су УСБ, ХДМИ, Етхернет, Ви-Фи конектори.

Ксиаоми Ми ТВ4 75 74,5 ''

Предности:

 • дијагонала 74,5 '';
 • уграђени тјунери;
 • Смарт ТВ.

Мане:

 • нема локалне функције затамњења;
 • цена гризе.

Ксиаоми Ми ТВ 4 75 74,5 '' ЛЦД ТВ
Дијагонална величина екрана74,5 '' = 189 цм
Формат 1970-01-01 16:09:00
Резолуција4К УХД (3840к2160п)
Позадинско осветљењеЛЕД, бочно
Уграђена акустика2к8 В
улазХДМИх3; УСБх2; Етхернет; Блуетоотх; Ви-фи; АВ; Мирацаст
ДодатноПодршка за локалну кућну мрежу (ДЛНА)
Примена Смарт ТВ-ада
Димензије мм.1686к1043к307
Тежина 36 кг
Просечна цена 102450 рубаља

3 Сони КД-75КСГ8096 74,5 "(2019)

На трећем месту је новина прошлогодишње сезоне јапанске транснационалне корпорације Сони. Програмери су покушали заситити свој уређај свим новим производима који чине најквалитетнију слику, задржавајући релативно приступачну цену. ИПС матрица са ЛЕД директним позадинским осветљењем и функцијом локалног затамњења пружа одличан контраст и репродукцију боја. Подршка за 4К УХД и ХДР10 омогућава вам да примате и приказујете садржај изузетно високог квалитета. Гледање акционих филмова и фантазија на таквом уређају учиниће да се корисник осећа у средишту догађаја који се одвијају на екрану дијагонале од готово два метра.

Ради комплетности, препоручљиво је од овог телевизора купити „изворну“ звучну траку са моћним субвоофером. Уграђени систем звучника довољан је за гледање земаљских ТВ канала. Уграђени тјунери, Смарт ТВ, више улаза за ХДМИ¸УСБ, Ви-Фи, Блуетоотх, Мирацаст - ту је све! Просечна цена овог сјаја је 114 000 рубаља.

Сони КД-75КСГ8096 74,5 "(2019)

Предности:

 • дијагонала 74,5 инча;
 • 4К УХД, ХДР резолуција;
 • ИПС матрица са ЛЕД директним позадинским осветљењем;
 • функција локалног затамњења.

Мане:

 • висока цена.

Сони КД-75КСГ8096 74,5 '' (2019) ЛЦД ТВ 2019
Дијагонална величина екрана74,5 '' = 189 цм
Формат 1970-01-01 16:09:00
Резолуција4К УХД (3840к2160п)
Позадинско осветљењеЛЕД, пун низ
МатрикТФТ ИПС
Уграђена акустика2к10 В
улазХДМИх4; УСБх3; Етхернет; Блуетоотх; Ви-фи; Мирацаст
ДодатноПодршка за локалну кућну мрежу (ДЛНА)
Примена Смарт ТВ-аНа Андроид платформи
Димензије мм.1686к970к80
Тежина 30,7 кг
Просечна цена 120 000 рубаља

2 КЛЕД Самсунг КЕ75К60РАУ 75 "(2019)

Уређај јужнокорејске корпорације Самсунг је занимљив јер су програмери у њему применили Куантум Дот технологију (квантне тачке). Ово је својеврсни одговор на развој ОЛЕД-а (органских светлећих диода) компаније ЛГ. За постизање најреалније репродукције боја користе се две фундаментално различите технологије.

У свим осталим аспектима, модел КЛЕД Самсунг КЕ75К60РАУ 75 "(2019) не разликује се много од уређаја других произвођача: богат скуп додатних функција, интерфејса, подршка за све мултимедијалне формате, тјунери. Уређај се уклапа у систем паметне куће компаније Иандек. Ту су и нове ставке - унутрашњи амбијентални режим. Уређај причвршћен за зид, чак и када је искључен, може се потпуно уклопити у позадину или приказати уметничка платна, приказати временске прогнозе или приказати вести. Уређај је опремљен даљинским управљачем више марки.

Имплементирана функција управљања гласом. Квалитет слике је одличан. 4К УХД ХДР резолуција, ХДР10 формат, ХДР10 +, технологија квантних тачака, пружају изврсну засићеност, јасноћу и осветљеност слике.

КЛЕД Самсунг КЕ75К60РАУ 75 "(2019)

Предности:

 • дијагонала 191 цм;
 • разређивање 4К УХД ХДР;
 • матрица направљена коришћењем технологије квантних тачака;
 • Амбијентални режим.

Мане:

 • висока цена.

КЛЕД Самсунг КЕ75К60РАУ 75 '' (2019) ЛЦД КЛЕД ТВ
Дијагонална величина екрана75 '' = 191 цм
Формат 1970-01-01 16:09:00
Резолуција4К УХД (3840п)
Позадинско осветљењеЛЕД, пун низ
Уграђена акустика2к10 В
улазХДМИх4; УСБх2; Етхернет; Блуетоотх; Ви-фи
Компатибилан са системом „Паметан дом“Иандек
Димензије мм.1683к965к60
Тежина 38,9 кг
Просечна цена 114 000 рубаља

1 ОЛЕД Сони КД-77А1 76,7 "

Апарат са матрицом. направљен коришћењем ОЛЕД технологије, са 4К УХД ХДР резолуцијом, квалитетом слике и засићеношћу боја, прима најбоље, понекад само одушевљене критике купаца. У погледу осветљености слике, донекле је инфериорна у односу на уређаје са КЛЕД матрицама, али ову разлику можете видети само када имате два различита уређаја пред очима.

Скуп основних и додатних функција је потпун. За разлику од претходног модела, овде нема унутрашњих карактеристика. Брзина освежавања екрана од 120 Хз није највиша, али за 4К резолуцију и дијагоналу од 195 цм ово је сасвим довољно. Депресивна је само висока цена. Али до сада су ОЛЕД телевизори и даље најскупљи.

ОЛЕД Сони КД-77А1 76,7 "

Предности:

 • дијагонала 195 цм;
 • 4К УХД ХДР резолуција;
 • ОЛЕД матрица.

Мане:

 • изузетно висока цена.

ОЛЕД Сони КД-77А1 76,7 '' ОЛЕД ТВ
Дијагонална величина екрана76,7 '' = 195 цм
Формат 1970-01-01 16:09:00
Резолуција4К УХД (3840к2160п)
Освежавање екрана120 Хз
Уграђена акустика 5к10В (укључујући субвоофер)
улазХДМИх4; УСБх3; Етхернет; Блуетоотх; Ви-фи
ДодатноПодршка за локалну кућну мрежу (ДЛНА)
Димензије мм.17218к997к99
Тежина 45,3 кг
Просечна цена 1.200.000 рубаља

У стара времена, избор телевизора није био тежак. Дођите у продавницу, одаберите ону која се ведро и јасно приказује и изгледа лепше. Данас присуство огромног броја карактеристика, па чак и не на руском, збуњује многе неискусне купце. Шта треба предузети: ЛЕД или ОЛЕД, или можда КЛЕД Биће довољно ФУЛЛ ХД или замах на 4К УХД.Да бисте се позабавили свим овим форматима резолуције, појачивачима, бројним додатним услужним програмима, морате дешифровати све ове појмове, сазнати чему служе ове или оне функције и да ли је вредно платити за њих. Уредници сајта се надају да ће наша рецензија бити корисна онима који ће купити нови телевизор и помоћи ће да не греше приликом избора.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде