💡 Најбоље УВ лампе за 2020. годину

0

У почетку су се ултраљубичасте лампе користиле искључиво у медицинској области. Али са растом производње појавили су се производи за потребе домаћинства и производњу. Такође се користе за препознавање фалсификованих рачуна и пречишћавање воде из бунара. То је због чињенице да ултраљубичасти сјај има низ корисних својстава.

Уредништво сајта „best-sr.designuspro.com“ припремило је за вас рејтинг најбољих ултраљубичастих лампи за 2020. годину.

Намена и карактеристике УВ лампи

Такав уређај је вештачки извор УВ зрачења који делимично може заменити сунчеву светлост. Користи се за равномерно сунчање у козметичким салонима, а такође пречишћава ваздух од бактерија и вируса, што је веома важно у затвореним просторијама.

Научници сваке године откривају нове предности из ултраљубичастог извора. Дакле, неки производи побољшавају људски имунитет, а делују без компликација. Такве луковице доприносе вештачкој производњи витамина Д, посебно током сезоне грипа и прехладе. Такође, захваљујући сијалици, метаболизам се убрзава, а производи се серотонин који утиче на расположење.

Због чињенице да уређај има бактерицидна својства, може се користити не само у медицини, већ и код куће. То омогућава да увек будете здрави, чак и зими. Употреба ултраљубичасте лампе доприноси:

 • Спречавање недостатка витамина;
 • Побољшава расположење и спречава дубоку депресију;
 • Има позитиван терапеутски ефекат;
 • Омогућава уклањање неких неправилности на кожи;
 • Чисти воду од бактерија;
 • Откривање фалсификованих рачуна.

Ова листа се може проширити на неколико страница. Истовремено, важно је схватити да се за сваку област користи одређена врста УВ лампи, не постоје универзални модели који се могу користити у свакој области.

Како ради УВ извор светлости?

Спољни дизајн овог производа подсећа на стандардну тиквицу; постоје и верзије цеви од трајног УВ стакла и електрода. Кућиште је потпуно запечаћено, прашина не улази унутра. За извођење овог поступка користи се пластика или специјално стакло, све зависи од сврхе производа. Присутни су рефлексни и фосфорни слојеви који се наносе на спољни део. Паре живе се налазе у кућишту, захваљујући њима долази до сјаја.

Популарни модели

Данас произвођачи производе на десетине различитих НЛО опција. Неки су погодни за кућу, други за индустрију или медицину. Да бисте изабрали прави модел, важно је знати главне предности и разлике сваког учинка.

Кварц

НЛО је ово име добио због кварцног стакла од којег је направљен главни део. Унутра је тиквица напуњена посебним гасом.Раније је овај уређај био веома популаран и пружао је добар пренос светлости. Данас је ова опција нестала у позадини, јер су се појавили поуздани и издржљиви модели.

Једна од најбољих алтернатива кварцу је увиол стакло. Већина модерних сијалица направљена је само од овог материјала. То се лако објашњава чињеницом да такав дизајн смањује емисију озона, за разлику од кварцних модела. Стога произвођачи све више производе производе од таквог стакла.

Гермицидне лампе

Уређај је стандардна сијалица са живином паром унутра. У производњи производа користи се посебно стакло које омогућава пролазак само одређене количине УВ зрака. Ово решење доприноси ефикасном уништавању бактерија и вируса.

Упркос корисним својствима производа, забрањено је дуго задржавање у затвореном простору без употребе наочара и одеће. Али након искључивања уређаја није потребно вентилирати собу, јер се у процесу чишћења собе не ослобађају штетне материје.

Луминесцентни модели

Ова опција ради на сличан начин као и конвенционална флуоресцентна светла. Модели су направљени од специјалних стаклених цеви, чија је унутрашњост прекривена фосфором. Посебност овог решења је да је слој способан за луминисценцију када се испоручује електрична енергија.

Унутрашњост је испуњена инертним гасом и живином паром. Ови последњи су неопходни за ултраљубичасто зрачење, то се дешава само под утицајем електричне струје. Посебност овог решења је што се сјај јавља без карактеристичне УВ нијансе, што позитивно утиче на осветљење.

Човек види само уобичајену дневну светлост, нема плавкасте боје. То је постало могуће захваљујући посебном материјалу од којег је направљена тиквица. Стакло не емитује УВ зраке да би створило природни сјај. Међутим, од овога је немогуће добити препланулост, стога се у салонима лепоте користе флуоресцентне лампе са кварцним премазом.

Погубљења у Амалгаму

Главна карактеристика овог дизајна је сигурност. Зато што су хемикалије додате у живу - бизмут и индијум. Они се везују за живу, чинећи је сигурном за употребу, чак и за оштећену лампу. Није утврђен негативан утицај на тело. Али ипак је неопходно заменити извор светлости.

Осим што су сигурне, амалгамске лампе нуде и нула загађења. На површини или изнутра не стварају се трагови прашине или страних материја, чак и ако уређају ускоро истиче рок трајања. Истовремено, снага уређаја се не смањује, напротив, због чињенице да паре не испадну као талог, овај индикатор се повећава.

НЛО опсег

Ако погледате ултраљубичасте сијалице, оне се могу наћи свуда: од продавница до индустријске производње. То је неопходан производ који пружа заштиту од штетних бактерија, а такође јача имуни систем.

За пречишћавање воде

Такви производи су неопходни за пречишћавање воде. Позитиван ефекат ултраљубичастог зрачења промовише течну дезинфекцију. Сви штетни микроорганизми су уништени. На крају процеса, особа добија квалитетно пиће које је спремно за пиће без дужег кључања.

Да би рад са таквим уређајем донео само позитиван резултат, важно је обратити пажњу не само на брзину протока, већ и на садржај штетних супстанци унутар течности. Да би се испунила последња тачка, узорак воде треба дати одговарајућим властима, на пример, Роспотребнадзор.Још један параметар који не треба заборавити је температура воде. Мора бити на прихватљивом нивоу, испод или више није дозвољено, јер ово негативно утиче на резултат чишћења.

Последња ствар коју треба запамтити је благовремена замена уређаја. Ако се датум истека истиче, боље је одмах заменити производ новим. Дакле, ефикасност пречишћавања неће пасти, већ ће остати на нивоу.

Лампе за третман

Слични модели се користе за спречавање цурења носа или грла. Карактеристична карактеристика ових сијалица је њихова кратка УВ таласна дужина. Тако да је ток лечења брз и ефикасан Комплет садржи конусне млазнице.

Најчешће се такав третман прописује пацијентима који имају ринитис, синуситис, грип, тонзилитис итд. Уз свакодневну посету болници, ефекат неће дуго потрајати. Истовремено, безбедност тела остаје на високом нивоу.

Такође, такве представе су незаменљиве током сезоне грипа и прехладе. Уређај се може користити за спречавање вирусних и опасних бактеријских инфекција. Али није препоручљиво то радити самостално пре него што је боље посетити лекара који ће направити оптималну дозу и режим за сваког члана породице.

Ако је особа алергична на УВ светлост, гној, онколошке процесе или туберкулозу, забрањено је користити такве сијалице, јер то неће довести до ништа добро.

Уређаји за тераријуме

Ако особа има пустињске гмизавце или пауке, важно је да јој обезбедите стални извор ултраљубичастог светла. Важност овог процеса је у томе што сијалица поспешује производњу витамина Д3, који је неопходан за све гмизавце. Поред тога, захваљујући њима долази до боље апсорпције калцијума.

Такође, такви уређаји спречавају развој рахитиса код корњача и спречавају деформацију шкољке. Међутим, пре употребе производа, важно је да се упознате са препорученом дозом зрачења, извор светлости треба искључити само ноћу, а остатак времена треба укључити.

Цветне биљне лампе

У јесен и зиму већина биљака умире, јер им недостаје нормално ултраљубичасто зрачење. Ако особа узгаја цвеће и вегетацију у стакленику, онда је боље унапред купити одговарајуће лампе. Њихов трошак је на приступачном нивоу, док ће се ефикасност исплатити следећег дана.

Ултраљубичасто светло доприноси нормалном току процеса фотосинтезе. Стога ће раст цвећа бити сталан, чак и зими. Наравно, особа може да користи ЛЕД извор светлости, јер је то економичније, али када користи УВ лампе, корисник ће морати да зрачи биљке само 20 минута дневно. Ово је значајна предност у односу на ЛЕД диоду која мора бити укључена дуже време.

Оцена најбољих кућних апарата

Нуоби УВЦ-20В (Е27)

Квалитетан модел који је погодан за уништавање различитих бактерија у затвореним просторима. Ослобођени озон не штети човеку, али добро дезинфикује одећу и обућу. Уређај ради на стандардној електричној мрежи основног типа Е27. Чутура је у облику слова У. Животни век производа је кратак - 8000 сати, али то је довољно за ретку употребу. Произвођач продужава једногодишњу гаранцију за производ.

Просечна цена је 1.600 рубаља.

Нуоби УВЦ-20В (Е27)

Предности:

 • Ефикасност;
 • Добра дезинфекција одеће;
 • Погодан облик;
 • Стандардна база;
 • Вредност за новац;
 • Не емитује штетне материје.

Мане:

 • Није пронађен.

Цамелион ЛХ26-ФС / БЛБ / Е27

Јефтин производ који ће наћи примену у сваком дому. Уређај је повезан помоћу стандардне базе. Цветови луковице су тамноплави, па осветљење можда није довољно. Проглашени радни век је 5000 дана. Снага производа је 26 В, што је прихватљива вредност и неће утицати на буџет свакодневном употребом.

Продато по цени од 640 рубаља.

Цамелион ЛХ26-ФС / БЛБ / Е27

Предности:

 • Погодна употреба;
 • Животни век;
 • Квалитетно становање;
 • Ниска цена;
 • Једноставна веза.

Мане:

 • Значајнијих нема.

Номои Пет УВ 10.0 Цомпацт Рептиле 13В

Свјетиљка је дизајнирана за уградњу у тераријум. Захваљујући добром ослобађању ултраљубичастог зрачења, пустињски гмизавци ће се осећати пријатно, због чега ће им се повећати апетит и активност. Интензитет зрачења је просечан, што је предност, јер је и ова количина довољна за синтезу корисних витамина. Препоручује се укључивање уређаја 4-6 сати. Још једна карактеристика овог дизајна је уређај за уштеду енергије.

Просечни трошак је 1.120 рубаља.

Номои Пет УВ 10.0 Цомпацт Рептиле 13В

Предности:

 • Погодна и брза веза;
 • Поузданост;
 • Трајност;
 • Средњи сјај;
 • Обезбеђује производњу витамина;
 • Оптимална цена.

Мане:

 • Није пронађен.

Репти Зоо РептиСол Даилигхт (2015ЛЛ)

Још једна корисна опција за употребу тераријума. Пружа пријатно и природно светло које ће се гмизавцима допасти. Производ је дугачак 45 цм и има максималну снагу од 15 В, што га чини економичним решењем. Стандардна величина опреме - Т8. Нема УВ нијанси, након укључивања уређаја боја ће подсећати на стандардно дневно светло.

Просечни трошак је 540 рубаља.

Репти Зоо РептиСол Даилигхт (2015ЛЛ)

Предности:

 • Ниска цена;
 • Добра ефикасност;
 • Профитабилност;
 • Трајност;
 • Природна боја;
 • Позитиван ефекат на синтезу витамина.

Мане:

 • Није пронађен.

Оцена најбољих производа за професионалну употребу

Дермалигхт ултраљубичаста лампа 311 УВБ

Квалитетан уређај дизајниран за фототерапију. Користи се за лечење људи са псоријазом, витилигом, микозом итд. Тело је направљено од пластике. Покреће се стандардном електричном мрежом. Контрола се врши помоћу посебног панела. Главна карактеристика производа је његова трајност и позитивни резултати након неколико курсева ултраљубичасте терапије.

Продато по цени: од 7 890 рубаља.

Дермалигхт ултраљубичаста лампа 311 УВБ

Предности:

 • Има позитиван ефекат на кожу;
 • Трајност;
 • Робусно тело;
 • Прихватљива цена;
 • Даљинско управљање.

Мане:

 • Није пронађен.

СД-1051

Производ је намењен за употребу у салону за нокте. Постоји висококвалитетни систем хлађења, који повећава сигурност и удобност током рада.

Да би се кожа спречила од непријатних сензација током сушења, постоји функција аутоматског загревања. Још једна карактеристика уређаја је уграђени сензор покрета, који позитивно утиче на ефикасност. Снага - 48 В. Животни век производа је 50.000 сати. Постоји 6 месеци гаранције.

Просечна цена је 8.000 рубаља.

СД-1051

Предности:

 • Сензор покрета;
 • Робусно и компактно тело;
 • Ефикасност;
 • Функција аутоматског грејања;
 • Не исушује кожу;
 • Софистицирани систем хлађења.

Мане:

 • Није пронађен.

Сфера-911

Лепа и ефикасна бактеријска лампа која ће очистити собу од штетних микроба. У овом случају, површина акције је 40 кв. м., што је добар показатељ за медицинску опрему.

Постоје три начина рада - брзо, средње и темељито чишћење. Разлика лежи у времену, односно 15, 30, односно 60 минута. Контрола се врши помоћу посебног панела.

Просечни трошак је 4.990 рубаља.

Сфера-911

Предности:

 • Једноставне контроле;
 • Квалитетно чишћење;
 • Универзална примена;
 • Трајност;
 • Погодност;
 • Модеран дизајн.

Мане:

 • Није пронађен.

Велда УВ-Ц ЈЕДИНИЦА 36 В

Квалитетан уређај који ће зелено језерце претворити у чист и добро одржаван рибњак. Штавише, процес рада не одузима пуно времена. Током рада опреме сви штетни паразити се уништавају, алге такође умиру. То доприноси повољном расту и развоју рибе.

Продато по цени: од 16 570 рубаља.

Велда УВ-Ц ЈЕДИНИЦА 36 В

Предности:

 • Ефикасност;
 • Брзи резултати;
 • Дуг радни век;
 • Снага;
 • Погодна апликација.

Мане:

 • Није пронађен.

Коначно

Здравље, пречишћавање воде, уклањање бактерија, откривање фалсификованих новчаница - ултраљубичаста лампа може да се носи са било којим задатком.У исто време можете пронаћи одговарајућу опцију у било ком сегменту цена. Ако имате искуства са употребом модела описаних у оцени или занимљивијих представника, реците нам о томе у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде