Најбоље паметне браве за врата у 2020

0

Паметне браве (паметне браве) су специјални електронски уређаји који вам омогућавају закључавање улазних врата без употребе физичких, механичких кључева. Главна предност паметних брава је што се захваљујући њима врата могу закључати или, обрнуто, отворити помоћу даљинског режима.

Већина модерних система данас је по правилу опремљена механизмима ове врсте, под називом „паметна кућа". Редакција сајта „best-sr.designuspro.com“, проучивши савете, прегледе и препоруке већине корисника, припремила је за вашу пажњу рејтинг најбољих паметних брава за улазна врата популарних произвођача од 2020. године.

Опис механизма и принцип његовог деловања

Који су модели паметних брава? Који дворац је боље купити и колико кошта?

Постоје различити модели паметних брава (смартлоцкс), који су дизајнирани и за улазна и за унутрашња врата. Поред тога, могу се користити и као независни уређаји који су одговорни за закључавање, и за обављање свог посла у комплексу, заједно са стандардним бравама, за које се користе обични кључеви. Главна карактеристика паметних брава је да се њима може даљински управљати. Да бисте то урадили, можете да користите уређаје попут таблета, паметних телефона, централних чворишта.

Различите паметне браве разликују се по начину закључавања и отварања врата. На пример, за отварање или затварање врата опремљених таквим уређајем, у зависности од његових техничких карактеристика и принципа рада, потребно је:

 • Унесите посебну, унапред подешену лозинку (за унос кода користи се непокретни панел којим је уређај опремљен);
 • Користите посебну пластичну картицу која је опремљена електронским чипом (картица се наноси на посебан читач, због чега се платно закључава или, напротив, отвара);
 • Користите посебан привезак за кључеве који се испоручује са уређајем (у овом случају привезак за кључеве користи се као контролна табла).

Смартлоцкс опремљени посебним биометријским сензорима су такође веома популарни. Такви сензори омогућавају читање образаца са отисака прстију или мрежњаче очију. Међутим, треба напоменути да су они много скупљи у поређењу са уређајима који нису опремљени биометријским сензорима.

Да бисте могли да контролишете паметну браву помоћу Интернета, она мора бити повезана са централним чвориштем којим је опремљен систем паметне куће или директно на уређаје власника куће (паметни телефон, лични рачунар, лаптоп). За повезивање се користе бежичне технологије Ви-Фи или Блуетоотх. Такође, на мобилним уређајима мора бити инсталирана посебна апликација која вам омогућава даљинско управљање бравом.

Референца! паметна брава вам омогућава не само да дајете команде за закључавање или отварање, већ и да примате разне информације у вези са радом уређаја. На пример, захваљујући даљинском управљачу можете добити податке о томе да ли су улазна врата тренутно затворена или отворена или добити обавештења у тренутку када неко покушава да уђе у кућу.

Сигурност

У поређењу са класичним бравама, електронске паметне браве имају виши ниво заштите од могуће провале уљеза. Висок ниво сигурности система паметне браве постигнут је због чињенице да:

 • Приватни канал се користи за пренос свих информација између паметне браве и корисника. Ово осигурава висок ниво заштите личних података и минимализује могућност цурења информација.
 • Смартлоцкс, којима управљају привесци за кључеве или посебне пластичне картице, опремљене су са 100 милијарди могућих комбинација. Из тог разлога проналазак правог кључа за њих није лак задатак, чак ни за посебно дизајнирани хакерски софтвер.
 • Неке врсте брава су опремљене посебним биометријским читачима. Стога ће их без отисака прстију или скенирања мрежњаче власника куће бити готово немогуће отворити.

На белешку! У случају механичког удара на врата, када уљези користе полугу, полугу, брусилицу, паметна брава ће почети да даје сигнале о провали у уређају власника. Такође, неки уређаји могу да сигнализирају могућу провалу у кућу директно на конзолу хитних служби.

Захваљујући употреби модерног високотехнолошког пуњења, паметне браве су у стању да пруже много бољу заштиту куће од провале, као и од уљеза. Међутим, треба напоменути да ниједан уређај, чак ни паметна брава, не може гарантовати стопостотну заштиту куће од провале. Због тога се, заједно са таквим високотехнолошким уређајима, препоручује додатно опремање кућа алармним системима и детекторима покрета.

Преглед погодности

У поређењу са класичним бравама, паметни уређаји којима су опремљена улазна врата имају многе непорециве предности. Главне предности таквих уређаја су:

 • Могућност аутоматизованог даљинског управљања;
 • Могућност прегледа рачуна (време и број отворених и затворених врата, ко и када користи електронске кључеве итд.);
 • Могућност даљинског управљања (за ово корисник може да користи такве уређаје као што су паметни телефони);
 • Стварање посебних сценарија рада (слање гостима привремених лозинки, дигиталних кључева који важе у ограниченом временском периоду).

Једини недостатак паметних брава је њихова висока цена у поређењу са обичним, класичним механичким бравама. Поред тога, на таквим електронским уређајима, након одређеног времена, биће потребно заменити батерије (батерије).

Где можете да инсталирате

За уградњу модерних паметних брава погодна је било која врста крила врата. И метална и дрвена улазна врата могу бити опремљена таквим механизмима. Такође су погодни за просторе било које врсте и намене. Могу се користити за опремање улазних врата у канцеларијама, кућама, становима, као и разним јавним зградама. Процес инсталације паметне браве траје у неколико фаза:

 1. Прво, крило врата је опремљено механизмом за закључавање. Процес инсталације, пре свега, зависи од врсте, као и од дизајнерских карактеристика коришћене браве.
 2. Затим, у следећој фази, механизам за закључавање опремљен је интелигентном јединицом која се испоручује са батеријама, омогућавајући му да аутономно функционише од електричне мреже куће или стана. Интелигентна јединица може бити опремљена додирним екраном, магнетним или биометријским читачем информација.
 3. Затим се инсталирани механизам тестира на закључавање и отварање врата.Такође проверава основне и додатне функције којима је механизам опремљен.

У завршној фази инсталације, паметна брава је повезана са системом даљинског управљања. По правилу се комуникација са њим обезбеђује коришћењем технологија бежичног повезивања.

Како одабрати паметну браву?

Приликом избора паметне браве, пре свега, морате обратити пажњу на:

 • Ниво лакоће управљања приликом употребе бежичних технологија;
 • Компатибилност са технологијом паметног дома;
 • Могућност додељивања права приступа уређају помоћу паметног телефона;
 • Могућност коришћења стандардног кључа;
 • Трајање батерије (пуњиве батерије);
 • Ниво сложености за инсталацију, монтажу и конфигурацију;
 • Гласовна контрола и функција паметног сата.

Такође морате обратити пажњу на ниво функционалности изабраног модела. Браве опремљене биометријским скенерима пружају максималан ниво заштите просторија од неовлашћеног уласка. Такође, неке паметне браве омогућавају вам да трећим лицима издате привремени кључ за откључавање механизма закључавања.

Најбоље паметне браве за врата у 2020

Савремене паметне браве опремљене су широким спектром функција. На пример, неки популарни произвођачи опремају своје моделе са функцијом аутоматског отварања врата, гласовном контролом, као и скенерима који вам омогућавају читање отисака прстију. Популарне су паметне браве које код куће не морају бити повезане на мрежу.

ВОЦОлинц Тгуард Смарт Блуетоотх брава за врата

Један од најпопуларнијих модела паметних брава, који је савршен за уградњу и на улазна и на унутрашња врата. Спољни део овог уређаја је поуздано заштићен од утицаја атмосферских падавина помоћу посебне подлоге од силикона. Његова главна карактеристика је да ће се због своје мале величине уклопити на апсолутно сва врата. Можете користити паметни телефон за даљинско управљање. Такође, ова паметна брава омогућава употребу обичног физичког кључа.

Блуетоотх се користи за синхронизацију са паметним телефоном. Поред тога, ВОЦОлинц Тгуард Смарт Блуетоотх брава за врата потпуно је компатибилна са системима паметних кућа. Приступ овом уређају може се добити помоћу лозинке помоћу посебне мобилне апликације.

Овај уређај је у стању да истовремено памти до 30 лозинки, чија је дужина од 4 до 8 цифара. Вреди напоменути да се све изабране лозинке могу групирати и доделити им имена или наслове. На пример, можете да креирате лозинке за кориснике под различитим пријавама. Захваљујући томе, увек можете добити информације о томе ко је и када ушао у просторије куће.

Из сигурносних разлога, тастатура за унос ће се закључати ако је корисник лозинку 4 пута погрешно унео. Учесталост уношења лозинки можете да конфигуришете и сами. На пример, можете поставити алгоритам који предвиђа унос једне лозинке не више од 5 пута дневно.

Предња страна ВОЦОлинц Тгуард Смарт Блуетоотх браве за врата опремљена је додирном плочом, на којој се налазе бројеви од 0 до 9, као и 2 тастера (закључавање и откључавање). Непосредно изнад додирне плоче налази се посебно позадинско осветљење које делује као индикатор. Ако на позадинском осветљењу светли зелени индикатор, то значи да су предња врата отворена, ако су црвена - да су закључана.

Још једна карактеристика ВОЦОлинц Тгуард Смарт Блуетоотх браве за врата је да вам омогућава издавање привремених лозинки трећим лицима (постоји функција тзв. Привременог приступа). Период важења привремене лозинке поставља сам корисник и може важити неколико минута или 1-2 недеље.

ВОЦОлинц Тгуард Смарт Блуетоотх брава за врата

Предности:

 • Компактност;
 • Једноставан и интуитиван интерфејс;
 • Могућност бежичне контроле;
 • Високи показатељи чврстоће и заштите конструкције од утицаја атмосферских падавина;
 • Компатибилан са иОС-ом;
 • Способност пружања привремених лозинки трећим лицима.

Мане:

 • Тешко се самостално инсталира;
 • Цена (просечни трошак је 13.590 рубаља).

Ксиаоми Схерлоцк Смарт Лоцк М1 (лево) црна

Јефтин, јефтин уређај једног од најпопуларнијих светских произвођача. Овај модел је направљен у облику посебног поклопца који се мора монтирати директно у саму кључаницу. Уградња се врши на унутрашњој страни крила врата.

Да бисте отворили Ксиаоми Схерлоцк Смарт Лоцк М1, можете да користите или обични механички кључ или мобилни уређај (паметни телефон). Овај модел је у стању да одржава бежичну везу користећи Блуетоотх или комуникатор покренут на Андроид ОС-у, као и иОС-у. Такође може генерисати привремене виртуелне кључеве за посетиоце или људе који изнајмљују станове. Корисник може сам подесити период важења таквог виртуелног кључа.

Модел Ксиаоми Схерлоцк Смарт Лоцк М1 има модеран стилски дизајн, као и повећану отпорност на механичка оштећења. За инсталирање овог уређаја нису потребни посебни алати. Кључ за закључавање врата мора бити инсталиран директно у сам адаптер уређаја који је стегнут вијцима. Сам уређај је залепљен на крило врата захваљујући двостраној траци.

Ксиаоми Схерлоцк Смарт Лоцк М1 (лево) црна

Предности:

 • Најјефтинији, најбољи, буџетски уређај надземног типа, чији просечни трошак варира око 5.490 рубаља;
 • Могућност бежичног повезивања са паметним телефонима;
 • Може се инсталирати на већину модела механичких брава;
 • То је издржљив уређај који може да поднесе јака механичка напрезања;
 • Могућност генерисања виртуелних кључева са корисничким датумом истека;
 • Пуњење батерије траје годину дана;
 • Закључава се једним додиром на додирној плочи.

Мане:

 • Захтева савршено, прецизно прилагођавање површини платна;
 • Тешко за постављање;
 • Понекад око 10% од укупног броја корисника може имати потешкоћа с отварањем (када користе бежичне системе управљања).

Ксиаоми Акуа Смарт Брава за врата С2 (црна)

Поуздан, по мишљењу већине купаца, уређај направљен у модерном модерном дизајну, који је намењен за уградњу, како у стамбене зграде, тако и у станове. За отварање ове паметне браве можете користити неколико различитих метода:

 • Дигитални екран осетљив на додир;
 • Скенер отиска прста;
 • Електронски кључ;
 • Механички кључ.

Овај модел се може бежично повезати са прекидачем. Подржава Андроид ОС као и иОС. Такође, уређај пружа кориснику информације о томе када, у које време и како је отворен, или обрнуто - затворен.

Треба напоменути да је Ксиаоми Акуа Смарт Доор Лоцк С2 опремљен бубањ системом са посебном технологијом класе Ц. Читач отиска прста налази се на површини дршке. Препоручује се уградња на улазна врата, чија дебљина варира од 4 до 12 цм.

Ксиаоми Акуа Смарт Брава за врата С2 (црна)

Предности:

 • Функционалност (је вишенаменски уређај);
 • Пружа висок степен сигурности;
 • Подржава неколико различитих опција отварања;
 • Опремљен скенером отиска прста;
 • Подржава бежичну везу са уређајима;
 • Поседује високе показатеље чврстоће и отпорности на механичка оштећења;
 • Погодно за паметне кућне системе.

Мане:

 • Високи трошкови (23.990 рубаља);
 • Тешко је инсталирати (за уградњу механизма боље је потражити помоћ од специјалиста);
 • Без резервних делова.

Х - Ганг Синц ТР100

Паметни модел локота корејске производње популаран међу домаћим потрошачима. Има пријатан, модеран дизајн, тако да је савршен за било који ентеријер у којем су направљене просторије куће. Погодно за осигурање сигурности и спречавање неовлашћеног уласка, како у стамбене зграде, тако и у пословне просторе.

Овај модел је лако инсталирати сами, сопственим рукама, пратећи детаљна упутства за његову уградњу. Све што вам треба за кућну уградњу су бушилица и одвијач. Такође, паметном бравом Х-Ганг Синц ТР100 лако је управљати. Међутим, треба напоменути да се може отворити само уношењем лозинке коју је корисник поставио помоћу додирног дигиталног дисплеја.

Додатно опремљен функцијама двоструке заштите, аутоматским блокирањем, заштитом једним додиром. Такође подржава функцију аутоматског откључавања у случају пражњења батерије. Да бисте отворили ову паметну браву када се батерија испразни, потребно је да на контакте који се налазе на спољној страни уређаја повежете обичну батерију типа круне.

Х - Ганг Синц ТР100

Предности:

 • Ниска цена (8900 рубаља);
 • Једноставност инсталације и управљања;
 • Екран је осветљен;
 • Присуство екрана осетљивог на додир;
 • Распон радне температуре од -15 до +50 степени Целзијуса;
 • Присуство сензора за откривање пожара;
 • Животни век батерије је 1 година, након чега их треба заменити (под условом да нема више од 10 отвора у једном дану).

Мане:

 • Не постоји могућност употребе механичког кључа;
 • Не постоји табла са информацијама;
 • Не подржава рад даљинских контролних плоча;
 • Не постоји функција двоструке потврде идентитета.

иглоохоме Деадболт 2С Метал сива

Квалитетан, поуздан уређај произведен у Јужној Кореји. То је најоптималније решење како за уградњу у канцеларију, тако и за заштиту куће од продора неовлашћених особа. У комплету са механичким кључевима, који се препоручују за употребу у посебним хитним случајевима. У основи, иглоохоме Деадболт 2С Метал Греи се контролише бежично помоћу уређаја.

Због својих дизајнерских карактеристика, подржава такве методе отварања као што су унос лозинки или коришћење апликација. Препоручена дебљина сечива за уградњу ове јединице је 40-65 мм. Уређај за закључавање ове паметне браве је удубљен. По правилу, такви модели се користе у становима који се изнајмљују.

иглоохоме Деадболт 2С Метал сива

Предности:

 • Компактност;
 • Поузданост;
 • Направљено од квалитетног материјала;
 • Једноставне контроле;
 • Могућност даљинског управљања;
 • Може се отворити механичким кључем;
 • Пуњење батерије је довољно за једно коришћење уређаја;
 • Функција главне лозинке;
 • Распон минималне и максималне радне температуре варира од -20 до +50 степени Целзијуса.

Мане:

 • Високи трошкови (просечна цена је 17.500 рубаља);
 • Погодније за канцеларије и изнајмљивање станова (станова).

Упоредне карактеристике различитих популарних модела паметних брава

Име, описМетоде отварањаПросечни трошак (у рубљама)
ВОЦОлинц Тгуард Смарт Блуетоотх брава за вратаМеханички кључ, лозинка, апликација13590
Ксиаоми Схерлоцк Смарт Лоцк М1 (лево) црнаФизички (механички) кључ, виртуелни кључ (код)5490
Ксиаоми Акуа Смарт Брава за врата С2 (црна)Дигитални екран осетљив на додир, читач отиска прста, механички тастер, електронски тастер23990
Х - Ганг Синц ТР100Емаил Лозинка8900
иглоохоме Деадболт 2С Метал сиваМеханички тастери, даљински управљач, лозинка17500

Паметне браве су модерни уређаји који су способни да обезбеде висок ниво сигурности за домове или канцеларијске просторе. Главна предност таквих уређаја је што се њима може управљати на даљину. Поред тога, неки модели паметних брава могу да обавесте власника куће о свим догађајима који су се догодили током дана (броју отварања и тако даље).

Која је компанија најбољи уређај, где их могу купити и како наручити? Уређаји руске и корејске производње су веома популарни међу домаћим потрошачима, који успешно комбинују такве параметре као што су цена и квалитет перформанси. Такве уређаје можете наручити у интернет продавници, упознавши се са каталогом производа који се продају, проучивши прегледе његових техничких карактеристика и извршивши наруџбину на мрежи.

Већина модерних модела паметних брава савршени су за системе паметних кућа и њима се може даљински управљати помоћу уређаја. Ако користите модел паметне браве за улазна врата, који је представљен у нашој оцени, или користите други уређај, поделите са нама своје искуство у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *