💻 Најбољи УСБ модеми за преноснике у 2020. години

0

Да бисте остали у вези и били у току са најновијим достигнућима, потребан вам је континуирани приступ Интернету. Сви пуштени паметни телефони пружају такву прилику, али када су у питању далека путовања, овај гаџет неће радити. За ово је потребан савршенији алат који ће човеку пружити бољу брзину и рад без проблема у целој Русији. Стога су уредници сајта „best-sr.designuspro.com“ припремили за вас рејтинг најбољих усб модема за лаптоп за 2020. годину.

Сорте

Прошло је неколико година од изласка прве ЕДГЕ опреме. Ови уређаји пали су на маргину технологије, јер нису у стању да човеку омогуће велику брзину преноса података. Савремене опције могу да раде дужи период, гарантујући кориснику најбољи квалитет. Веза се врши директно преко УСБ порта.

Ако особа често путује и са собом понесе лаптоп, компактни модем је неопходан. Предност ове опције је што се подаци преносе без директног учешћа оптичких каблова који окружују куће и станове. Све што вам треба је добра СИМ картица оператера и плаћени месец.

Да бисте избегли грешке при избору, главно је знати предности и недостатке сваког модема и оператора. Само на тај начин човек ће се заштитити од непотребних куповина и неће преплатити непотребне услуге. Такође је важно схватити да ће један представник везу ухватити боље од другог, али то узимају у обзир само људи који живе у удаљеним регионима. У централним регионима све је много једноставније, а купац бира оператера, фокусирајући се на трошкове и пружене услуге.

Предности

УСБ модеми су део модерног живота од 2010. године. Наравно, тада нису сви могли да се разликују великом брзином, али било је лако једноставно отићи на Интернет и седети на друштвеној мрежи. Пре ових уређаја користили су се спољни кругови који су се одликовали великим димензијама, што је било незгодно за трајну употребу, јер је повремено повећавало величину преносног уређаја. Таква опрема појавила се захваљујући преносним рачунарима, који су постали популарни код просечног корисника.

Предности УСБ адаптера:

 • Мала величина. Уређај стане у било који џеп и не заузима пуно простора. Може се уклопити чак и у просечан новчаник и то је главни критеријум за власнике преносних рачунара који не воле да читав низ помоћне опреме премештају у руксак или торбу.
 • Не захтева напајање, јер је струја коју генерише порт довољна да уређај функционише без прекида.
 • Већина варијанти таквих производа има излаз на мицроСД. То омогућава повезивање различитих меморијских картица, што ће омогућити да се уређај користи као преносно складиште личних података. Да би се појачала снага сигнала, инсталирана је посебна антена, која се продаје у свим електронским продавницама по приступачној цени. Њено стицање је важно ако човек често одлази у удаљене регионе.
 • Велика предност адаптера је њихов имунитет на вирусе.Чак и ако је лаптоп у потпуности зачепљен тројанцима, то неће утицати на перформансе компактног уређаја, никаква заостајања и „шпијуни“ неће моћи да уђу у производ. Због тога особа може поново да користи уређај на другом рачунару.
 • Ниска цена је такође важан параметар који ће значајно уштедети на куповини.

Упркос импресивном броју позитивних аспеката, ова јединица има низ недостатака којих је важно бити свесна. Будући да често утичу на перформансе производа:

 • Ако се са њом поступа непажљиво, особа ризикује да сломи лењиво тело или, још горе, оштети гнездо. Због тога је важно са таквим уређајем руковати изузетно пажљиво, посебно приликом транспорта уређаја.
 • Кинески модели, које производи непознати произвођач, можда имају јединствене управљачке програме који се налазе на диску, али их је немогуће пронаћи на Интернету. Када купујете такву опрему, важно је бити на опрезу, јер недостатак помоћног софтвера може у великој мери утицати на перформансе.
 • Да бисте дистрибуирали бежични Интернет, потребно је да преузмете и инсталирате посебне услужне програме који могу уклонити гарантни сервис, што је велики ризик. Али коришћење Интернета само помоћу преносног рачунара, напротив, чини адаптер мање популарним. Али неки модерни модели подржавају ову функцију, што је велики плус.

Избор оператора

Ако верујете статистици Роскомнадзора, која је састављена 2019. године, испоставља се да је лидер мобилног Интернета МТС чија брзина Интернета достиже 12,1 Мбпс. Т2 Мобиле ЛЛЦ је на другом месту - 11,2 Мбит у секунди. На 3. и 4. позицији ПЈСЦ „Мегафон“ (10 Мбит у секунди), ПЈСЦ „ВимпелЦом“ (7 Мбит у секунди).

Међутим, приликом избора оператера важно је да он не само да кориснику пружи велику брзину, већ је одржава дуго, без сталних прекида.

Међутим, важно је схватити да су горње цифре просечне. На пример, у Москви је провајдер Теле2 у великој потражњи, што гарантује својим власницима велику брзину по приступачној цени.

Ако узмемо у обзир само функцију преноса информација, докумената, музике итд., Онда је Беелине и даље најбољи. За минимални временски период особа ће моћи да напуни своје складиште у облаку свим потребним датотекама.

Ако производ разматрамо у смислу цена, открива се следећи тренд. Трошкови услуга Мегафона почињу од 400 рубаља и завршавају са 3.000 рубаља. У овом случају, трошкови адаптера су 2 800 рубаља. Док је најближи конкурент (МТС), цена тарифа је нижа - 350-2 900 рубаља, а модем кошта 2.500 рубаља. Међутим, ова вредност се може драматично променити на боље или на горе за купца, ово је такође вредно размотрити.

3Г стандарди

Наравно, 3Г технологије су остатак прошлости, јер је цео свет прешао на више стандарде. Међутим, добро се доказао током свог рада. Има низ предности због којих је изврсна куповина за бројне регионе у којима нема добре покривености.

Рад се изводи у фреквенцијском опсегу 2000-2100 МХз. Истовремено, брзина преноса информација може да достигне 14 Мбит у секунди, што је такође позитивна тачка ако се особа одлучи да користи такву опрему.

Овај стандард подржавају сви главни руски оператери. Ова технологија је подржана у 130 великих градова Руске Федерације, такође је важно узети у обзир да ли особа иде у насеље, а не у село.

Користећи 3. генерацију, корисници су могли да приступају Интернету без ометања. Замрзнуте и неоптерећене слике су ствар прошлости. Поред тога, постало је многоструко штедљивије користити такав стандард, посебно у удаљеним областима. Али 3Г је замењен напреднијим моделом, који је већ испунио цео свет.

4Г стандарди

У Русији се овај стандард појавио 2012. године у Новосибирску и одмах стекао широку популарност. Први оператер који је корисницима отворио непознату генерацију био је Мегафон.Након тога придружили су се ИОТА, Фресхтел, МТС, Беелине, Теле2.

Први градови који су искусили сву снагу и могућности ове фреквенције су Новосибирск, Москва, поред тога, 4Г је постао доступан у Уралским регионима и балтичким државама.

Максимална брзина коју овај стандард постиже је 1 гигабајт у секунди. Али ово подлеже идеалним условима. У основи, људи користе скромнију вредност - 100 Мбпс. Ако купујете модем, онда је боље узети опцију која подржава оба ова стандарда, тако да особа може уживати у најбољој брзини током читавог периода рада. А да би се постигле високе перформансе, чак и у удаљеним регионима, неопходно је користити помоћну опрему.

Појачала сигнала

Ако особа често путује широм земље, појачало јој је увек при руци, јер често постоје места која нису у стању да ухвате чак ни 3Г стандард. Уређај не заузима пуно простора, али је постављен на сам модем, што је врло погодно решење. Уз помоћ специјалних антена, које су направљене од специфичних материјала, сигнал се појачава неколико пута.

Када се налазите у региону где постоји проблем са покривеношћу, најбоља опција је купити пријемник.

Да би се тачно утврдило шта кориснику треба, помоћи ће консултације са телеком оператором. Говориће о свим предностима и недостацима мреже и о томе која помоћна опрема најбоље одговара.

Неки мајстори стварају такву опрему од доступних алата, најчешће од бакарне жице и лименки. На Интернету постоји на десетине водича корак по корак за израду таквих појачала. Међутим, важно је схватити да ће у погледу квалитета увек бити инфериорни у односу на купљене опције које су направљене у складу са ТУ.

Избор произвођача

Да се ​​не би погрешили са избором, најбоље је погледати мапу покривености региона сваког оператера, тада особа може брзо одредити жељену компанију. Шема је доступна на званичној веб страници компанија које пружају мобилне услуге.

Шта одабрати за лаптоп

На првом месту су три компаније које већ више од једне деценије становништву пружају најбољи квалитет комуникације. Ове фирме познаје свака особа која живи у Русији:

 • МТС;
 • Беелине;
 • Мегапхоне.

То су најбоље компаније које су познате у свим областима. Међутим, постоје неке компаније које пружају висококвалитетну комуникацију и Интернет на истом нивоу. Одличан пример је Теле2.

Цене адаптера су исте у свим регионима, а квалитет понуђених услуга је такође на високом нивоу. Једина разлика између ових оператера је покривеност. Дакле, на једној територији једна компанија добро лови, а на другој ће доживети озбиљне потешкоће.

Поред ових уређаја, постоје универзални модели који могу да раде са разним СИМ картицама. Постоје две популарне компаније:

 • ЗТЕ. Главна предност компаније је јасан интерфејс који пружа човеку широку функционалност.
 • ХУАВЕИ. Квалитетна монтажа, брзина, поузданост и велика брзина главне су позитивне тачке ове компаније.

Оцена најбољих 4Г ЛТЕ модема

ХУАВЕИ Е3372х

Одличан модел који се истиче квалитетом израде и поузданошћу. Ради са свим популарним оператерима који се налазе у Русији. Ради удобности постоји конектор који вам омогућава да повежете антену за појачавање сигнала. Напајање се врши преко УСБ-а. По изгледу нема притужби, нема недостатака који кваре укупан утисак.

Продато по цени од 2.300 рубаља.

ХУАВЕИ Е3372х

Предности:

 • Интуитивни интерфејс;
 • Једноставно прилагођавање;
 • Добар фирмвер;
 • Неометан рад;
 • Брзо идентификује мрежу.

Мане:

 • Не показује снагу сигнала.

ХУАВЕИ Е8372

Још један сјајан производ популарне кинеске фирме. Подржава ГСМ, ГПРС, ЕДГЕ, 3Г, ХСПА + стандарде. Модем може послужити као рутер за 10 уређаја, што је велика предност овог модела. Оброци се пружају на стандардни начин. Гаранција је годину дана од датума куповине.

Продато по цени од 2 800 рубаља.

ХУАВЕИ Е8372

Предности:

 • Сјајан посао;
 • Не преоптерећује се;
 • Уграђени рутер;
 • Подршка за све популарне стандарде;
 • Леп изглед;
 • Једноставно руковање.

Мане:

 • Није пронађен.

ЗТЕ МФ79

Добар адаптер популарне компаније за којим траже многи људи. Подржава рад са ЛТЕ, 3Г, ГСМ. Стане у било који УСБ порт. Операције инсталације софтвера се одвијају аутоматски без интервенције корисника. Интерфејс је на руском језику и једноставан за учење. Ради са свим популарним оператерима.

Просечни трошак је 2.900 рубаља.

ЗТЕ МФ79

Предности:

 • Једноставно прилагођавање;
 • Подржава све руске операторе;
 • Добар пријем сигнала;
 • Постоји Ви-Фи.

Мане:

 • Слаб као рутер;
 • Слабашно тело, стога захтева пажљиво руковање.

Дигма Донгле УСБ 3Г / 4Г

Компактан модел са подршком популарних стандарда, гарантује кориснику добро учење сигнала. Подржан је и режим рутера, који ће вам омогућити да повежете неколико уређаја и користите Интернет на свим уређајима.

Просечна цена је 2.500 рубаља.

Дигма Донгле УСБ 3Г / 4Г

Предности:

 • Ниска цена;
 • Подршка популарним стандардима;
 • Мала величина;
 • Погодан интерфејс.

Мане:

 • Мали опсег Ви-Фи мреже.

Анидата В150 ВиФи

Одличан брендирани уређај који кориснику може пружити одличан пренос информација током читавог периода рада. Рад се изводи помоћу уграђеног софтвера. Подржава СИМ картице познатих руских оператора. Произведено у Кини. Гаранција годину дана.

Просечна цена је 2.400 рубаља.

Анидата В150 ВиФи

Предности:

 • Ниска цена;
 • Свестраност;
 • Робусно тело;
 • Добар пријем сигнала, чак и без помоћи антене.

Мане:

 • Постоје лажни.

Најбољи најбољи ГСМ уређаји

Новател Вирелесс МЦ935Д

Одличан модел који је погодан за рад у удаљеним регионима. Подржава такве стандарде: ГСМ, ГПРС, ЕДГЕ, 3Г, ХСДПА, ХСУПА, ХСПА +, што је карактеристична карактеристика такве опреме. Веза је преко УСБ-а. За исправан рад подржана је уградња помоћне опреме, што ће знатно повећати радијус пријема сигнала.

Продато по цени од 1.000 рубаља.

Новател Вирелесс МЦ935Д

Предности:

 • Постоји уграђени еквилајзер;
 • Минимална шанса за радио сметње;
 • Добра оптимизација;
 • Мала величина.

Мане:

 • Није пронађен.

Новацом Вирелесс ГНС-60ПЦ

Јединствени уређај који ради из посебног ПЦМЦИА интерфејса, што може изазвати бројне потешкоће приликом инсталирања опреме на лаптоп. Генерално, ово је добар модел који има добар пријем сигнала и обезбедиће приступ Интернету било где.

Просечна цена је 1.300 рубаља.

Новацом Вирелесс ГНС-60ПЦ

Предности:

 • Једноставна инсталација;
 • Добро прима сигнале;
 • Рад без проблема;
 • Цена.

Мане:

 • Тешкоће у повезивању.

Арк Линк Е303

Познатија опција која подржава рад са свим руским оператерима. Кориснику гарантује поуздан пренос информација током целог оперативног периода. Димензије су стандардне, начин повезивања је УСБ.

Просечна цена је 1.600 рубаља.

Арк Линк Е303

Предности:

 • Свестраност;
 • Добар пријем сигнала;
 • Робустан случај.

Мане:

 • Трошак.

МегаФон Е1550

Брендирани адаптер који се налази у свим регионима. Осигурава брз приступ мрежи. Интерфејс је једноставан за научити, чак и неискусан корисник може да схвати инсталацију. Брзина пријема је 3,6 Мбпс.

Просечна цена је 1.500 рубаља.

МегаФон Е1550

Предности:

 • Подржава најпопуларније мреже;
 • Добра брзина;
 • Постоји отвор за меморијску картицу;
 • Једноставан интерфејс.

Мане:

 • Није пронађен.

Коначно

Проналажење правог модема је део посла, главно је пронаћи доброг оператера који ће пружити неограничен Интернет. Ако имате искуства са употребом модела описаних у оцени или занимљивијих представника, реците нам о томе у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде