👍 Најбољи појачивачи Ви-Фи сигнала за 2020. годину

0

Отварање Ви-Фи-ја омогућило нам је да се ослободимо непотребних жица и омогућило повезивање свих расположивих направа на Интернет. Међутим, има један недостатак - ограничен обим. Према томе, у једној соби ниво сигнала може бити висок, а у другој се чак и једна трака једва ухвати.

Да бисте повећали покривеност, можете учинити две ствари: купити нови рутер или инсталирати репетитор. Последња опција је најпожељнија јер штеди новац. Али пре тога, требало би да разумете функционалност уређаја и идентификујете снаге и слабости.

Уредништво сајта „best-sr.designuspro.com“ припремило је за вас рејтинг најбољих појачавача Ви-Фи сигнала за 2020. годину.

Свуда иста снага сигнала

Појачало има неколико имена, али суштина овог уређаја је иста - повећање домета и сигнала. Инструмент се аутоматски повезује са главним рутером и копира главне информације о мрежи. Тада уређај почиње да емитује примљене податке на назначеној локацији.

Функција вам омогућава да повећате покривеност и квалитет везе. У овом случају, радње корисника су минималне. До прекида везе неће доћи. Уређај се може повезати са утичницом или путем УСБ-а. Све зависи од изабраног модела.

Понављач је погодан за људе који имају слабу покривеност у неким деловима куће или стана. А такође и за кориснике којима је потребно да за кратко време повећају брзину везе или створе „бешавну“ везу за неколико рачунара или преносних рачунара.

Критеријуми избора

Опрема треба да се бира само на основу циљева и функција. Куповина скупих опција није увек права одлука. Такође, не смемо заборавити на максималну брзину преноса података. Боље је купити уређај који има само корисне опције које ће особа увек користити.

Колико антена је потребно

Продавнице продају репетиторе који имају више спољних или унутрашњих антена. Када купујете уређај, на пример, за складиште, имајте на уму да су спољни елементи моћнији и осетљивији. За кућну употребу, производи где су антене смештене испод тела су сасвим погодни. Корисник је, наравно, лишен могућности подешавања смера сигнала, али некима то није потребно.

Постоје опције где постоје уклоњиве антене. Овај уређај има практичну употребу, на пример, погодан је за складиштење или премештање у различита подручја. Слабе антене могу се лако заменити моћним, што вам омогућава да постигнете висок ниво сигнала на даљину.

Максималан број антена у појачалу је 4. Али ово се налази само у уређајима скупог сегмента, у буџетским решењима има их само 1-2, али понекад је и 3. Важно је узети у обзир број, с обзиром да опсег и оптерећење уређаја зависе од овога.

На опсег преноса утиче такав параметар као снага предајника.Максимална вредност је 20 дБМ. У јефтиним уређајима ова вредност је нижа. Ако особа има два идентична уређаја који имају сличну цену и параметре, боље је дати предност оном где је снага већа. По жељи се може смањити, али не може се подићи изнад задате вредности.

Значај фреквенцијског опсега

Већина уређаја ради на 2,4 ГХз, али постоје и модели 2,4 / 5 ГХз. Да би се сигнал што пре пренео, требало би да одаберете одговарајући репетитор за ову карактеристику. За ово је важно одвојити време, јер приликом куповине појачала веће фреквенције постоји велика вероватноћа да особа неће моћи да подеси исправан рад.

Ако дуже време не желите да се бавите овим проблемом, предност бисте требали дати универзалним моделима који раде са две фреквенције. Иако је цена таквих производа већа, човек ће добити поуздан уређај који ће радити са разним рутерима, док неће бити прекида у мрежи. Поред тога, такво решење је погодно јер ако се рутер поквари, за њега не морате купити нови репетитор.

Да ли су ми потребни Етхернет портови

Нека појачала су опремљена са више Етхернет конектора, што омогућава употребу опреме не само као репетитор, већ и претварање у пуноправну приступну тачку, што у неким ситуацијама може бити корисна опција.

Такође, таква лука има другу намену. На пример, захваљујући њему, корисник ће у кратком временском периоду моћи да повеже главни рутер са појачалом. Ова опција омогућава повезивање уређаја са рутером који се налази на десетине метара. Али важно је схватити да ће цена таквог кабла бити висока.

Друга примена Етхернет порта је повезивање уређаја у којима нема уграђеног модула. Дакле, опрема вам омогућава повезивање са рачунаром који се налази у другој соби. Ниво сигнала ће бити висок, неће доћи до прекида.

Ако требате да повежете не само ПЦ, већ и лаптоп, ТВ, кућни биоскоп итд., Требало би да купите репетитор са неколико портова. Приликом избора таквог производа не треба заборавити на брзину преноса.

ВПС и ЛЕД индикација

До 90% произведених репетитора подржава ВПС. Технологија је корисна јер вам омогућава да аутоматски конфигуришете или повежете гаџет без уношења лозинке. Потребно је притиснути само једно дугме. Ово је погодна функција која вам омогућава да у секунди подесите појачало, што вам неће одузети време и омогућиће вам да одмах приступите мрежи. Али постоје јефтини модели где таква опција није подржана или ради нетачно. У овом случају, особа ће морати све да уради ручно, што је незгодна одлука, јер је потребно неколико минута.

Не потцењујте ЛЕД индикацију, иако вам ноћу стаје на пут, квалитет сигнала можете проверити у било ком тренутку. На пример, када уређај приказује зелену или плаву боју, то значи да је место инсталације тачно и да особа са \ може уживати у Интернету максималном брзином. Када се црвене ЛЕД лампице упале, то значи да је репетитор предалеко, па нема потребе да чекате добру везу. Лако је решити овај проблем, потребно је само да преместите рутер или репетитор.

Пожељни тип везе

Да би уређај стално радио, потребно му је напајање. Данас постоје три популарне методе.

Укључите у утичницу

Ова опција се користи у већини моноблок дизајна. Главна карактеристика овог решења је приступачна цена и преносивост. Поред тога, особа не мора да размишља о додатном причвршћивању, а жице неће ни на који начин ометати, јер их нема. Неки репетитори имају додатну утичницу која неће ометати повезивање различите опреме.

Али ово решење има и недостатака. Корисник неће моћи да помери уређај да би примио добар сигнал.Тело репетитора ће се непрестано загревати, што може негативно утицати на поузданост и трајност уређаја. Последњи проблем решава се само инсталирањем пасивног система за хлађење у облику перфорације кућишта.

Спољно напајање

Ова опција је једна од најбољих, јер смањује загревање уређаја, а такође омогућава промену локације репетитора. Корисник неће имати проблема са везом. Постоји само један недостатак овог решења - жице које могу стати на пут и покварити изглед. Такође, особа треба да размисли о начину и месту везивања како уређај не би био под ногама.

Етхернет порт

Неки модели, посебно у сегменту средњег опсега, подржавају ПоЕ функцију, захваљујући којој се напајање напаја преко порта. Нису потребна излазна врата, једина жица је повезни кабл. Међутим, цена доброг кабла је превисока за неке кориснике. Али ако се особа одлучи да користи ову опцију, добиће стабилну везу са рутером.

УСБ

Последњи начин повезивања је УСБ. Такво појачало се директно повезује са преносним рачунаром, рачунаром или телевизором. За напајање можете да користите и преносну батерију. Предност потоње опције је могућност превоза до било које тачке.

Додатне функције

Приликом избора појачавача сигнала, важно је узети у обзир техничке карактеристике, док помоћне опције нису искључене. На пример, корисна је функција „приступне тачке“, захваљујући којој особа може да промени намену уређаја за неколико секунди.

Присуство заштитног зида гарантује заштиту од хаковања и крађе пренетих информација. Неки модерни модели омогућавају вам конфигурисање мреже путем паметног телефона, није потребан лаптоп или рачунар.

У скупим моделима је подржана опција мрежног складиштења, за то морате купити репетитор са УСБ конектором.

Најјефтинији двоструки антенски Ви-Фи појачавачи

ТП-ЛИНК ТЛ-ВА855РЕ

Квалитетни репетитор снаге 20 дБМ предајника. Постоји мост начин рада, максимална брзина порта је 100 Мбпс. Две антене омогућавају пренос информација на значајној удаљености; подржана је и инсталација флеш меморије.

Конфигурација се врши помоћу веб интерфејса. ВПС технологија ће вам помоћи да повежете опрему и конфигуришете уређај једним кликом. Сигнал је стабилан, нема пропуштања или губитка везе.

Просечна цена је 1.150 рубаља.

ТП-ЛИНК ТЛ-ВА855РЕ

Предности:

 • Добро покривање;
 • Оптимална брзина преноса;
 • Погодна веза;
 • Нема грешака;
 • ВПС технологија;
 • Мала величина.

Мане:

 • Значајнијих нема.

Ксиаоми Ми Ви-Фи појачало ПРО

Јефтин и модеран уређај који одговара сваком кориснику који треба да повећа своју Ви-Фи покривеност. Тело је направљено од издржљивог материјала који се не загрева. Постоји заштита података према стандардима ВЕП, ВПА, ВПА2.

Две спољне антене пружају добру везу на знатној удаљености. Подржани бежични стандард је 802.11н, фреквенција 2,4 ГХз. Конфигурација се врши путем апликације МиХоме, што је погодно решење.

Просечна цена је 1.000 рубаља.

Ксиаоми Ми Ви-Фи појачало ПРО

Предности:

 • Вредност за новац;
 • Добре неодвојиве антене;
 • Широко подручје покривања;
 • Дуг радни век;
 • Не загрева се од честе употребе;
 • Погодна веза;
 • Не смањује брзину;
 • Модеран дизајн.

Мане:

 • Можда неће радити са неким рутерима.

Мерцусис МВ300РЕ В1

Повољан модел са две антене, што ће повећати домет бежичног интернета. Продаје се у лепом и модерном кућишту које не бледи на сунцу. Снага предајника - 20 дБМ.

Подржава исте стандарде као и претходни модел. Веза се конфигурише помоћу веб интерфејса, што је врло повољно.

Просечна цена је од 990 рубаља.

Мерцусис МВ300РЕ В1

Предности:

 • Једноставна примена;
 • Брзо подешавање;
 • Постоји ВПС технологија;
 • Ефикасност;
 • Повећава домет.

Мане:

 • Смањује брзину.

Најпопуларнији уређаји средње класе

ТП-ЛИНК РЕ450 В1

Модел високог квалитета са максималном брзином бежичне везе (1750 Мбпс). Снага предајника - 23 дБМ. Максимална брзина порта је 1 Гбпс. Постоје три неодвојиве антене које пружају добар пријем и пренос сигнала. Постављање не захтева време, само притисните једно дугме.

Продато по цени: од 4 300 рубаља.

ТП-ЛИНК РЕ450 В1

Предности:

 • Квалитетна монтажа;
 • Трајност;
 • Једноставно повезивање;
 • Повећава домет Интернета;
 • Прилагодљиво позадинско осветљење;
 • 3 антене.

Мане:

 • Велика зграда.

Тенда А18

Квалитетан модел који има добре перформансе и погодан је за кућну употребу. Максимална брзина везе је 867 Мбпс, што је сасвим довољно за брз пренос података.

Бежични стандард - 802.11а / б / г / н / ац, фреквенција 2,4 / 5 ГХз. Број спољних антена је 2 × 2 дБи. Подржан је режим „приступне тачке“, који омогућава коришћење уређаја као рутера.

Продато по цени: од 2.300 рубаља.

Тенда А18

Предности:

 • Погодност прилагођавања;
 • Леп дизајн;
 • Добро покривање;
 • Поузданост;
 • Не загрева се.

Мане:

 • Слаба снага.

АСУС РП-АЦ51

Ефикасан модел који има две антене. Заштита података о преносу и пријему врши се према стандардима ВЕП, ВПА, ВПА2. Максимална брзина везе је 733 Мбпс. Постављање везе врши се без икаквих проблема, али понекад морате размислити о проблему, јер уређај можда неће видети неке рутере или се једноставно неће повезати са њима.

Просечни трошак је 2.330 рубаља.

АСУС РП-АЦ51

Предности:

 • Стабилан рад;
 • Подешавање једним дугметом;
 • Ефикасност;
 • Кућиште се не загрева;
 • Није лош сигнал;
 • Компактност.

Мане:

 • Могу се појавити проблеми са везом.

Премиум појачала за сигнал

Убикуити АмплиФи МесхПоинт ХД

Модел високог квалитета који се одликује једноставном везом, поузданошћу и снагом предајника. Уређај има све потребне заштитне функције и способан је да ради дужи период без прекида и губитка сигнала. Мале димензије омогућавају лако постављање репетитора на било које место.

Продато по цени од 10 000 рубаља.

Убикуити АмплиФи МесхПоинт ХД

Предности:

 • Квалитет израде;
 • Ефикасност;
 • Добра снага;
 • Не смањује брзину;
 • Дуг век трајања.

Мане:

 • Није пронађен.

Линксис РЕ6500

Квалитетна и скупа опрема која је погодна за повећање површине сигнала. Поред тога, уређај је способан да ради као пуноправни рутер. Бежични стандард је 802.11а / б / г / н / ац, фреквенција 2,4 / 5 ГХз, док репетитор лако подржава двопојасни рад. Постоје 4 Етхернет порта. Постоји прикључак за слушалице, што омогућава слушање музике у стриму.

Просечна цена је 6 550 рубаља.

Линксис РЕ6500

Предности:

 • Трајност;
 • Функционалност;
 • Снага;
 • Не загрева се;
 • Погодна веза;
 • Снага.

Мане:

 • Није пронађен.

НЕТГЕАР СРС60

Ова опција је погодна за стварање бешавне везе. Максимална брзина везе је 3000 Мбпс. Постоје 4 порта брзином од 1 Гб / с. Овај уређај можда није погодан за кућну употребу. Постоји функција "Гуест моде", која позитивно утиче на сигурност. Тежина уређаја је 930 г, док су димензије 247к174к85 мм, тако да ће особа морати да пронађе посебно место.

Просечни трошак је 34.990 рубаља.

НЕТГЕАР СРС60

Предности:

 • Поузданост;
 • Добро покривање;
 • Снага;
 • Модеран дизајн;
 • 4 ГБ порт;
 • Добар добитак.

Мане:

 • Није намењено за кућну употребу.

Коначно

Проналажење квалитетног репетитора је тежак задатак, јер неки модели имају добру покривеност, али се јако загреју. Други, напротив, имају индикаторе велике брзине, али снага оставља много жељеног. Због тога се приликом куповине опреме обраћа пажња на сваки детаљ. Ако имате искуства са употребом модела описаних у оцени или занимљивијих представника, реците нам о томе у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде