Најбољи грејачи за дрвену кућу за 2020. годину

0

Када је кућа пријатна и топла, желите да се вратите тамо изнова и изнова. Нити један посао, чак и најтежи, неће покварити расположење из хармоније која се налази на неколико километара или корака. Стога људи често граде дрвене куће и тамо улажу не само новац, већ и своју душу. Али често се поставља питање изолације таквих структура. Ако раније тржиште није било богато разним материјалима и методама, сада у пар кликова можете пронаћи одговарајући модел. А да би то било још брже, уредници сајта „best-sr.designuspro.com“ припремили су за вас рејтинг најбољих грејача за дрвену кућу за 2020. годину.

Пажљив одабир материјала гарантује добре резултате

Често особа наслеђује дрвену кућу. Понекад ни не зна за његово постојање, али у некима је проводио сваки летњи распуст. Дошао је тренутак када је конструкција сада у његовом власништву и, можда, прво са чим треба започети је изолација. Такође, неки купују куће из бара и непријатно се изненаде када сазнају да је зими код куће јако хладно. Чешће је то због једноставне уштеде, а власник сада мора сам да реши овај проблем.

Прос дрвене куће

Структуре трупаца увек су се сматрале најпрактичнијим и најприхватљивијим за животну средину. Љети је боравак у таквој структури право задовољство, јер се не загревају толико као друге врсте, а зими им није толико хладно. Међутим, није довољно само купити кућу и то је то, такве структуре требају пажљиво одржавање и тек тада ће унутра бити удобност и удобност. Из тог разлога нису сви у могућности да их одржавају на прави начин.

Вреди знати да већина топлоте излази кроз кров, па је у већини грађевина цело поткровље било испуњено сеном. Међутим, најмање око 35% топлог ваздуха излази кроз прозоре. Остали елементи: под и зидови не одузимају толико топлоту, па их није потребно пажљиво изоловати.

Када се човек одлучи да започне топлотну изолацију, онда ће за њега велико изненађење бити количина материјала којом су тржнице и продавнице претрпани. И то није само то, јер су неке врсте производа намењене за унутрашњу уградњу, док су друге за спољашњу декорацију. Већина стручњака препоручује да се топлотна изолација врши само споља, према њиховој пракси, само се тада осигурава оптимална температура током целе године, а не један период.

Који се материјали користе за спољну изолацију

Данас је познато више од десетак производа који ће трајати дуго и поуздано. Међутим, постоје они за којима је већа потражња од других. Због тога је важно знати неке од популарних опција које никада неће пропасти, док трошак за њих неће бити тако велик.

 • Камена вуна у плочама. Практичан и лаган модел помоћу којег можете изоловати скоро сваку кућу. Поред тога, његов транспорт ће захтевати минимум напора, а сечење се може обавити помоћу стандардног ножа.Једини недостатак таквог производа је блага деформација, тако да не могу бити изложени јаком ударцу, иначе ће се згужвати.
 • Ецовоол. Добар материјал који је направљен од целулозе. Постоје два начина за извођење топлотне изолације са овом врстом. Прва метода је најједноставнија, тако да само требате отворити амбалажу, омекшати материјал и постепено га набијати у зидове. Наравно, специјалисти неће користити ову методу, јер је више намењена изолацији нестамбених просторија, јер не може дати стопостотну ефикасност, иако је према предвиђањима производних фирми ово најбоља метода која ће трајати преко 15 година. Друга метода је професионалнија, па се за изолацију ецовоол распршује на површину зидова, приањање се врши готово тренутно и не постоји ризик од слегања.
 • Стиропор. Ово је једна од најпознатијих метода коју користе готово сви људи. Ова популарност је због ниских трошкова са којима друге врсте нису у стању да се такмиче. Међутим, његова ефикасност није тако висока, јер се лако ломи, крхка је и пропушта влагу, што за собом повлачи додатну потрошњу. Поред тога, не можете купити прву пену која наиђе, важно је да постоје само ненапрегнута платна.
 • Полиуретанска пена. Овај производ се састоји од две различите компоненте које међусобно реагују када су изложене високом притиску. Такав материјал такође има велику потражњу од обичних људи и хобиста. То је због чињенице да се након загревања дрвене куће полиуретанском пеном губитак топлоте смањује на готово нулу, што је одличан резултат. Поред тога, велика предност овог материјала је водоотпорност.
 • Природни топлотноизолациони елементи. Ови материјали укључују неке врсте смеша и плоча. Углавном се израђују од пиљевине, сламе и сличних делова. Због тога се постиже минимални трошак, али особа ће морати да проведе максимално време. Постоји само једна врста која се лако инсталира - ланена влакна.

Представљени материјали су у великој потражњи међу потрошачима и дуго су се доказали на тржишту. Међутим, то не значи да су ово једини толико широко распрострањени модели:

 • Базалтне плоче. Једини недостатак овог материјала је висока цена. Иначе, производ показује одличне резултате. По изгледу, производ више личи на минералну вуну, само за разлику од њега, базалтне плоче имају низ позитивних карактеристика које њихови колеге из буџета немају. Производ неће само изоловати кућу, већ ће и сачувати овај резултат деценијама, чак и упркос наглим променама температуре или великим оптерећењима. Стога саветујем већини стручњака да одаберу управо ову опцију.
 • Пеноплек. Такви производи су се појавили релативно недавно, али су већ стекли високу популарност због својих техничких карактеристика и високог коефицијента задржавања топлоте. Производ је лаган и показује одличан резултат на тесту отпорности на влагу. Захваљујући томе, власник не мора размишљати о полагању додатног слоја.
 • „Арктик“. Ова изолација је направљена од синтетичких влакана која се лепе због великог протока врућег ваздуха. Такав производ се не може назвати уобичајеним, јер се чешће користи само у подручјима са суровим условима. Када користи овај производ, власник ће се обезбедити не само топлотом, већ и добром терморегулацијом, која ће створити најповољнију климу.

Шта је главна предност спољне изолације дрвене куће

Да би топлотна изолација трајала што је дуже могуће, човек мора пажљиво приступити овом питању.Наравно, можете купити јефтине материјале који ће трајати највише 5 година, а тада ће квалитет задржавања топлоте остати на ниском нивоу. Али одлучивање о штедњи како би се стекле сумњиве користи није увек права одлука. Због тога је боље то учинити једном, али квалитетно, него трошити живце и енергију на обнављање.

Унутрашња декорација је добра, може кориснику пружити топлину и створити повољну атмосферу, али мораћете да жртвујете простор. Међутим, то није цео проблем, јер чак и ако је човек спреман да жртвује корисни простор, дрво ће пукнути на хладном, што ће довести до тужних резултата.

Неке оквирне куће, које су градили аматерски градитељи погрешним методама и без поштовања главних изолационих технологија, временом ће изазвати стварање гљивица и плесни у дрвету. Али чак и овај проблем може се решити уз помоћ спољне декорације, главна ствар је одабрати прави материјал који ће се користити.

Једина нијанса која се мора поштовати приликом извођења спољне топлотне изолације је пропусност паре. То ће дрву пружити прилику да „дише“, што значи да ће пропадати вишеструко спорије.

Оцена популарних материјала за топлотну изолацију

ИСОБОКС Ектралигхт

Ова опција је савршена за завршну обраду приватних дрвених кућа или индустријских зграда. Његово присуство гарантује кориснику одличан квалитет и унутрашњу топлину. Чак и ако је неопходно применити производ на одређено место, материјал и даље остаје на потражњи. Изолираће целу кућу, док трошкови производа нису толико високи као код већине аналога. Да би изолација максимизирала своје могућности, мора се користити у конструкцијама са малим оптерећењем.

За производњу овог производа користе се само висококвалитетни и природни минерали који су природног порекла. Главни елемент су базалтне стене, које ће кући пружити све што вам треба. Када започне фаза производње, од насталих сировина ствара се минерална вуна која се потом подвргава механичком напрезању и пресова у уредне блокове.

Продаја се врши у многим интернет продавницама и на тржиштима. Паковање садржи 8 комада. Поред тога, главна карактеристика таквог материјала је очување свих почетних карактеристика деценијама. Производ је потпуно еколошки прихватљив и безбедан за људско здравље, што је такође велики плус за оне који производе унутрашњу декорацију.

Такође, материјал показује високу отпорност на влагу и даје власницима додатну звучну изолацију. На њега не делују штетне бактерије, због чега је радни век око 20 година или више. Не урушава се ни код наглих промена температуре, а његова инсталација трајаће неколико сати.

Просечна цена је 437 рубаља по блоку.

ИСОБОКС Ектралигхт

Предности:

 • Буџетски;
 • Практичност;
 • Подноси екстремне температуре;
 • Греје вас;
 • Сигурно за здравље.

Мане:

 • Није пронађен.

Изолација платна

Ово је еколошки прихватљив производ који је потпуно безопасан за животиње и људе. Поред тога, има добре карактеристике, што омогућава да се користи за скоро сваку дрвену структуру. Већина грејача заснованих на овој компоненти подељена је у две велике групе: вуча, лан, лан-јута и термолен. Свака се одликује јединственим саставом. Материјал ће служити власнику више од 50 година, ово је одличан резултат. Поред тога, има висок ниво паропропусности, што омогућава зидовима да „дишу“, што позитивно утиче на њихов рад и продужава им век трајања.

Да бисте инсталирали такав материјал, није потребно посебно знање, јер чак и почетник може да се носи са овим послом.

Просечни трошак је 280 рубаља.

Изолација платна

Предности:

 • Показатељи високих перформанси;
 • Пропустљивост водене паре;
 • Једноставна инсталација;
 • Мала тежина;
 • Класа заштите од пожара Г1;
 • Не изазива алергије.

Мане:

 • Потребна је додатна импрегнација.

Експандирани полистирен ПЕНОПЛЕКС Цомфорт

Ово је висококвалитетан и поуздан материјал који је измишљен пре више од 80 година, али је широко распрострањен последњих деценија. Користи се у готово свим изолационим радовима. Због мале пропусности паре, производ не акумулира влагу, али ова предност је и недостатак, јер зидови због тога не "дишу".

Пеноплек може да траје преко 40 година, што је такође додатни плус. За његову уградњу потребан је минимум напора, што омогућава обављање таквих послова чак и људима који се први пут сусретну. Производ се налази у средњем сегменту цена, тако да га готово сви могу приуштити. Модел може издржати велика оптерећења.

Просечни трошак је 1.300 рубаља по пакету.

Експандирани полистирен ПЕНОПЛЕКС Цомфорт

Предности:

 • Отпоран на негативне температуре;
 • Ниска топлотна проводљивост;
 • Дизајниран за 40 година;
 • Поузданост;
 • Инсталација траје најмање времена и не укључује велике додатне трошкове;
 • Не упија влагу.

Мане:

 • Ниска пропусност паре;
 • "Плаши се" глодара.

Полиуретанска пена

Квалитетна и поуздана топлотноизолациона супстанца која може да комуницира са било којом површином, од дрвета до стакла. То материјал чини свестраним и омогућава му употребу у скоро свим конструкцијама. Ово обезбеђује добру топлотну проводљивост.

Поред изолације конструкције, ППУ служи као додатна подршка. Производ је потпуно отпоран на разне температуре. Шавови и спојеви су потпуно одсутни, што ни у ком случају неће пропустити хладан ваздух.

Међутим, уређај има низ недостатака. На пример, осетљив је на излагање ултраљубичастим зрацима, јер узрокује брзо хабање. Да се ​​ово не би догодило, важно је обратити пажњу на заштиту која се може учинити обичном бојом или гипсом. Материјал се не препоручује за изолацију кровова прекривених валовитом плочом, јер ће вентилациони размак одмах бити уништен.

Просечни трошак је 4.500 рубаља по кубном метру (затворена ћелија).

Полиуретанска пена

Предности:

 • Сигурност;
 • Не упија влагу;
 • Дуг радни век;
 • Лако;
 • Једноставна инсталација.

Мане:

 • Рањив на УВ зраке;
 • Не може се користити на хладним површинама.

Роцквоол СВЕТЛО БАТС СЦАНДИЦ

Одлична опција за изградњу приватног становања, која се најчешће користи за поуздану и висококвалитетну топлотну изолацију. Када се користи такав производ, смањује се ризик од губитка топлоте, што ствара повољну микроклиму која се одржава током целог животног века. Велика предност ове опције је њена еколошка прихватљивост, јер се у производњи користе само природни састојци. Поред тога, материјал се добро монтира и исече. Максимални радни век конструкције је 50 година. Такође, материјал има добру паропропусност и упија 5% влаге.

Просечни трошак: 450 рубаља.

Роцквоол СВЕТЛО БАТС СЦАНДИЦ

Предности:

 • Еколошка прихватљивост;
 • Једноставна инсталација;
 • Мали губици топлоте;
 • Пролазећа пара;
 • Изолација буке.

Мане:

 • Цост;
 • Нема затегнутости шавова.

Оутпут

Ако имате искуства у коришћењу грејача за дрвену кућу, описану у оцени, или светлије представнике, реците нам о томе у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *