Најбољи грамофони за 2020. годину

0

Винил плоче никада неће застарети, слушање музике на овај начин поставља вас за романтично расположење, омогућава вам да створите необичну атмосферу и накратко се вратите у прошлост. Већина популарних музичара престала је да издаје албуме на диску или касети, више воле да постављају материјале у Интернет продавнице и услуге стримовања. Међутим, албум на винилу неће изгубити на важности током многих година. Наравно, плоча се мора преслушати на посебном уређају који се може купити на бувљаку. У овом случају ризикујете да налетите на покварени и застарели уређај. За најбољи квалитет звука препоручујемо куповину модерних винил плејера, од којих најбоље можете пронаћи у наставку.

Које су предности

Зашто љубитељи музике толико воле винил? Такви играчи привлаче пажњу како млађе генерације, која воли естетику прошлости, тако и страствених аудиофила који воле да се потпуно утопе у неко музичко дело.

Које су карактеристике типичне за ову опрему:

 • Звук - не, није чишћи или бољи, не претиче и не заостаје за модерним стерео уређајима. Звук винила је, према речима љубитеља музике, „топао“, а приликом преслушавања плоча можете осетити вибрације изазване ротацијом плоче. Игла и мотор који ради могу да „оживе“ било који комад. Због тога такве уређаје високо цене и професионалци и аматери.
 • Стил - без сумње, грамофон ће се добро уклопити у било који, чак и најмодернији ентеријер. Апсолутно је немогуће покварити дизајн собе таквом опремом, а винтаге ноте увек ће додати индивидуалност.
 • Додатни бонуси - многи извођачи снимају своје композиције посебно за винил, односно корисник, купујући албум на пластици, добија одређени број додатног материјала, ексклузивне варијације песама итд. песме на грамофону. То би требало да укључује брисање прашине са записа и њихово инсталирање у уређај, замену компоненти и бригу о уређају.
 • И, наравно, не може се не приметити потпуно зароњење у музичку композицију. Слушање плоча кориснику одузима могућност да премота песму у правом тренутку, овај приступ вам омогућава да у потпуности осетите сваку ноту, пуштајући музику да пролази кроз вас саме.

Уређај за репродукцију

У потрази за оптималним производом, потрошач гледа на квалитет и карактеристике компонената. Ову опрему карактеришу следећи елементи:

 • База је врста постоља на којем се налази сам уређај.
 • Тонеарм је покретни елемент инсталиран на стази.
 • Плоча је место на којем се налази плоча.
 • Противтежа - омогућава вам подешавање потисне силе тонуса и оловке.
 • Глава за прихват - или кертриџ. Управо тај детаљ чита податке са плоче и омогућава њихово репродуковање у облику музике.

Критеријуми избора

Ако се апсолутно не разумете у винил плејере, наша упутства ће вам помоћи да направите прави избор. Пре свега, одлучите какав вам аудио уређај треба. На тржишту електронике можете пронаћи појединачне аутентичне моделе, и такозване бераче - производе који имају све потребне компоненте уграђене у себе, као што су: акустика, појачало звука и други уређаји. Такође можете пронаћи опције грамофона које су само део комплетног стерео система. Препоручујемо куповину аутентичних модела, имају релативно разумну цену, произвођачи брендова често нуде прилично висококвалитетну робу. Комплетни системи су добри за оне кориснике који ће активно трансформисати своје грамофоне и стално куповати потребне компоненте.

Главни критеријуми за претрагу укључују следеће ставке.

Габарити

Будући да уређај садржи много делова, а они морају бити високог квалитета, пристојан грамофон треба да тежи најмање 7 кг. Али више је још и боље, као што схватате, компактност није само винил. Али треба напоменути да су многи гиганти светске индустрије почели да додају угљеник у састав материјала за производњу. Овај приступ омогућио је значајно смањење тежине опреме без утицаја на њен квалитет.

Контрола притиска игле

Ова опција је типична за луксузну маркирану робу. Ако желите најједноставнији уређај, можете и без такве функције.

Кертриџи

Постоје две врсте:

 1. ½ ”- Погодно за професионалца који зна како да подеси притисак игле и друга подешавања. Ако не разумете такве уређаје, не можете без спољне помоћи. У овом случају препоручујемо доњи модел.
 2. Т4П - такве опције су верзије шаблона, чак и почетник може лако да се носи са њима. Све што треба да урадите је да инсталирате кертриџ у складу са условима коришћења.

Игла

Или тачније његово изоштравање. И овде корисничко искуство игра улогу: сферна игла погодна је за почетнике, а елиптична игла за аудиофиле.

Резервни делови

Запамтите, квалитетан модел треба поправити ако је потребно. Најчешће морате да промените кертриџ и иглу. Уређаји који нису у стању да замене компоненте потпуно су бескорисни. Могу се назвати једнократним, јер ће за сваки квар бити потребна потпуна замена уређаја. Штавише, први пут можете купити буџетску верзију и евентуално заменити елементе скупљим и издржљивијим.

Погон

Постоје три врсте:

 • равно - идеално за ДЈ-а;
 • каиш - ако желите да уживате у висококвалитетном звуку, купите такве варијације плејера;
 • ваљак - погодан за истинске естете и познаваоце бербе. Такви уређаји карактеришу повећане вибрације.

Пхоно стаге

Уз сву љубав према винилу, такви уређаји дају прилично слабу музичку репродукцију. За потпунији звук потребна су посебна појачала. Томе служи фоно бина. Међутим, ако имате ограничен буџет, системе можете купити без ових уређаја. Препоручујемо уклоњива појачала која је лако поправити и заменити.

Глава дизалице

Главна ствар је да причвршћивање треба да буде шаблон. Дакле, поправци су лаки и систем се може надоградити.

Обртаја у минути

Најбоља опција је стандардних 78 о / мин. Овај образац је усвојен у свим моделима и прошлости и садашњости.

Аутоматизација

Ова ставка односи се на враћање тонарме у првобитни положај. Ова ставка се може потпуно вратити на почетну тачку након завршетка репродукције. У овом случају говоримо о потпуној аутоматизацији.

Ако руку треба ручно вратити у првобитни положај, онда вреди разговарати о аутостопирању. Ово је примитивнији систем, али такви играчи су нешто јефтинији.

Додатне опције

То укључује присуство УСБ конектора. Такви производи су погодни за кориснике који желе дигитализовати музичке композиције.Такође, по жељи можете спојити звучнике на конектор - звук ће постати јаснији и бољи.

Поред тога, произвођачи уређајима додају будилнике, радио станице, ручну контролу брзине. У овом случају, све зависи само од потреба потрошача и могућности његовог новчаника.

Рангирање најбољих грамофона за 2020. годину

Денон ДП-29Ф

Наша оцена започиње добром буџетском опцијом за почетнике. Чврста алуминијумска основна јединица не само да ће заштитити кабинет од оштећења, већ ће омогућити и складан распоред звука током извођења песама. По жељи корисник може самостално да мења брзину, уређај је опремљен функцијом ручног пребацивања.

Кертриџ је заменљив, уређај можете лако поправити или надоградити. Производ је спреман за употребу готово одмах након распакивања, не морате прибегавати помоћи искуснијих корисника. Модел се може повезати на било који стерео систем. Такође треба напоменути да је тонарм потпуно аутоматизован, након пуштања вратиће се у првобитни положај. Али ако је потребно, љубитељ музике може самостално да инсталира иглу на трагу записа рукама, репродукција ће почети од одређеног тренутка.

Денон ДП-29Ф

Предности:

 • добар квалитет по разумној цени;
 • гумиране ноге неће огребати површину;
 • прекидач пречника плоче;
 • уграђена фоно позорница.

Мане:

 • максимална брзина 45 о / мин;
 • незаменљиви кабл за повезивање на системе.

Просечни трошак је 10.000 руских рубаља.

Про-Јецт ПРИМАРНИ Е.

Ако и даље тражите повољну верзију, али и даље желите брендирани и звучни грамофон, погледајте овај уређај. Овај уређај је својевремено добио Вхат Хи-Фи? Награде 2018 “. Излазни звук се значајно разликује од звука осталих винила, задржавајући истовремено лакоћу управљања. Вреди напоменути европски ручни склоп, који такође додаје вредност јединици. Али у комплету нема заштитног поклопца. Као што не постоји фоно позорница и ручно пребацивање брзине.

Упркос недостатку низа опција, производ је високог квалитета. Пре свега, захваљујући материјалима за производњу. На пример, пластика је потпуно искључена из тела и свих елемената. Али ту су постоље од алуминијума, сафира, нерђајућег челика и бронзе. Унапред подешени ниво силе за праћење тонарма и оловке биће леп бонус за куповину.

Про-Јецт ПРИМАРНИ Е.

Предности:

 • Једноставност контрола;
 • квалитет;
 • одличан звук;
 • материјали за производњу;
 • прихватљив трошак.

Мане:

 • нема фоно позорнице и контроле брзине;
 • максималан број обртаја - 45;
 • потпуно ручно управљање;
 • без поклопца.

Просечни трошак је 16.000 руских рубаља.

Аудио-Тецхница АТ-ЛП120-УСБХЦ

Ако су прегледи од велике важности за вас при одабиру производа, онда такав модел треба да заслужи поверење. Већина љубитеља музике прилично је позитивно говорила о производима ове марке. Значајно је да овај уређај има електронску контролу брзине до максималног броја обртаја од 78 у минути. Ово је златни стандард за квалитетан винил.

Велика предност за савремене кориснике биће могућност повезивања опреме са рачунаром. Излазни звук је чист и простран. Карактеристике дизајна производа омогућавају вам да га одмах повежете одмах након распакивања. Такође ће вам леп додатак бити могућност постављања тонуса у било које време када желите да га поново преслушате. Универзални дизајн уклопиће се у било који ентеријер, а позадинско осветљење ће олакшати управљање уређајем чак и у мраку.

Аудио-Тецхница АТ-ЛП120-УСБХЦ

Предности:

 • висок квалитет производа;
 • веза са преносним рачунаром;
 • ЛЕД светла;
 • лако заменљиви делови;
 • директан погон;
 • добар звук.

Мане:

 • неки елементи емитују позадинску буку;
 • пластично кућиште;
 • фоно позорница није најбољег квалитета.

Просечни трошак је 21.000 руских рубаља.

Црослеи Цруисер Делуке ЦР8005Д

Идеално за љубитеље ретро класике.Најзапаженије је стилско тело у облику кофера. Прво, изгледа складно, а друго, спасиће играча од оштећења.

Модел претпоставља електронско пребацивање брзина, као и могућност прилагођавања пречнику плоча. Уграђена акустика омогућиће кориснику да у потпуности ужива у висококвалитетном звуку. Поред тога, производ је опремљен са неколико конектора - за повезивање са преносним рачунаром и за слушалице. Штавише, овај уређај је омиљен међу љубитељима рок музике, захваљујући својим дизајнерским карактеристикама, плејер може да произведе пристојан „метални“ звук. Само немојте појачавати јачину звука пуном снагом, иначе ризикујете да добијете прљав звук.

Црослеи Цруисер Делуке ЦР8005Д

Предности:

 • стилски дизајн;
 • одличне техничке карактеристике;
 • ниска цена;
 • погодно за почетнике.

Мане:

 • игла је снажно притиснута на плочу.

Просечни трошак је 6 000 руских рубаља.

Теац ТН-180БТ

Ако желите још модернију верзију, онда је овај играч сасвим способан да вас занима. Поред могућности повезивања са рачунаром, производу је додата и опција Блуетоотх везе. Ова функција ће омогућити кориснику да ужива у својим омиљеним песмама без гомиле жица, само повежите бежичне звучнике или слушалице и уживајте у вашој омиљеној музици.

Производ је погодан за почетнике, јер не захтева сложене инсталације и подешавања. Истовремено, искусни љубитељи аналогног звука такође ће ценити овај уређај због високог квалитета. Ако желите, можете слушати модерне плоче или старе верзије. Ово је доступно због могућности прилагођавања уређаја било којем пречнику.

Теац ТН-180БТ

Предности:

 • микролифт;
 • регулација брзине;
 • Блуетоотх;
 • добре звучне могућности.

Мане:

 • није пронађен.

Просечни трошак је 16.000 руских рубаља.

Цлеараудио Цонцепт ММ

Овај уређај је представник немачке производње. Тежина модела је солидна - више од 7 кг, конфигурација је врло елегантна без непотребних детаља и оштрих углова. Произвођач је унапред конфигурисао јединицу, омогућавајући кориснику да одмах почне да слуша своје омиљене нумере. Упркос чињеници да моделу недостаје фоно позорница, излазни звук је чист и звучан, корисник лако може чути све речи и детаље.

Ако је потребно, можете лако заменити отказане елементе, као и надоградити уређај.

Цлеараудио Цонцепт ММ

Предности:

 • електронско пребацивање брзина;
 • висококвалитетни случај;
 • сјајан звук.

Мане:

 • бука мотора;
 • висока цена;
 • игла је снажно притиснута на пластику.

Просечни трошак је 127 000 руских рубаља.

Денон ДП-450 УСБ

И још једна висококвалитетна, али не и најскупља опција. Производ је опремљен тон-руком која се може вратити у првобитни положај на крају репродукције, а може се подесити и у право време за понављање, на пример.

Постоји УСБ конектор за повезивање са стерео системом или рачунаром. Такође можете директно уметнути меморијску картицу у овај отвор за брзу дигитализацију песама. Заштитни поклопац укључен.

Денон ДП-450 УСБ

Предности:

 • добар квалитет производа;
 • добар звук;
 • стилски дизајн.

Мане:

 • одсутан.

Просечни трошак је 50 000 руских рубаља.

Упоредна табела техничких карактеристика:

Назив производа Погон Пхоно стагеАутоматизацијаОбртаја у минути
Денон ДП-29Фкаишизграђенкомплетан45
Про-Јецт ПРИМАРНИ Е.каишнепланинарење45
Аудио-Тецхница АТ-ЛП120-УСБХЦравноизграђенкомплетан78
Црослеи Цруисер Делуке ЦР8005Дкаишизграђенпланинарење78
Теац ТН-180БТкаишизграђенкомплетан78
Цлеараудио Цонцепт ММкаишнекомплетан78
Денон ДП-450 УСБкаишизграђенпланинарење78

Ако сте имали искуства са употребом производа описаних у оцени, напишите своје коментаре у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *