💻 Најбоље спољне графичке картице за преносне рачунаре и рачунаре

0

Ако више не можете да се задовољите најједноставнијим могућностима рачунара које пружа његова уграђена графичка картица, гледање видео записа, сурфовање Интернетом, онда једноставно не можете без спољне видео картице. А за преноснике такво решење ће бити, можда, једино могуће, јер је технички готово немогуће демонтирати постојећу видео картицу. Уредници сајта „best-sr.designuspro.com“ нуде или су за вас припремили преглед најбољих спољних видео картица за преносне рачунаре и рачунаре.

Више о видео картицама

Прича о спољним рачунарским видео картицама је прилично кратка. Сви стационарни рачунари имају ПЦИ утор на матичној плочи, чија је сврха повезивање екстерне видео, звучне картице. На Интернету можете прочитати упутства о томе како га повезати путем ПЦИ слота код куће. Ту су и детаљна упутства у облику видео туторијала.

Али са преносним рачунарима су ствари мало сложеније. Њихова опрема са видео картицама подељена је у три категорије:

 • Поседујући уграђени, дискретни ВЦ;
 • Модели који имају само спољну видео картицу;
 • Хибридни уређаји опремљени са оба типа видео акцелератора. Унутрашњи ради константно, спољни се повезује као радно оптерећење.

Међутим, чак и последња опција не може задовољити корисника ако жели да преузме тешке игре. Поред тога, загушење преносних графичких картица доводи до раног хабања. И изгорели модул се не може заменити. Стога се од дана првих преносних рачунара поставило питање како их пумпати под условом врло компактне уградње главних јединица. То се може урадити само уз брзе портове за лаптоп.

О стандардима повезивања

У почетку се употреба ЕкпрессЦард порта чинила атрактивном идејом. Овај конектор обично је повезивао такву врсту периферних уређаја као што су ССД, рачунарски миш, РАМ и многи други модули. Стога је покушај повезивања спољне картице (ВК) са преносним рачунаром путем ЕкпрессЦард-а био сасвим логичан. Међутим, проток ове методе оставио је много жељеног. ПЦМЦИА, програмер ЕкпрессЦард стандарда, покушао је да побољша његово стварање развојем ЕкпрессЦард 2.0 порта. Из више разлога коначни производ није створен. Друга опција повезивања, на пример преко УСБ порта, такође није имала много успеха због исте ниске брзине преноса података. Сасвим је природно да је компанија НВИДИА, специјализована за графичке картице, популарност модела, која је првенствено заслуга најновијих технологија, покушала да реши проблем сама.

Предложила је свој концепт ПЦИ стандарда, мање верзије уобичајеног стоног рачунара - Мобиле ПЦИ Екпресс Модуле (МКСМ). МКСМ стандард такође има слабости. Пре свега, инсталирање видео картице захтева растављање лаптопа, искључивање бежичног модула са магистрале, обично Блуетоотх-а, Ви-Фи-ја, повезивање кабла који ће бити повезан са видео чипом, а то, пак, на монитор. Дакле, МКСМ има следеће недостатке:

 • Неопходно је раставити нетбоок, демонтирати комуникационе модуле, што је изузетно тешко учинити самостално;
 • Отварање лаптопа неизбежно ће поништити гарантни период;
 • Обавезно присуство неколико врста каблова;
 • Током рада видео чипа, корисник остаје без Интернета.

Наравно, да би се елиминисао последњи недостатак, довољно је купити засебан бежични модул који ће бити повезан на лаптоп путем УСБ порта. Али ово ће довести до непотребних финансијских трошкова плус додатних каблова на столу. Све горе наведене врсте недостатака стандарда МКСМ нису дозволиле да постане широко распрострањен. Због тога постоји прилично мало графичких уређаја ове врсте, а њихова просечна цена је прилично висока. Без претеривања, револуционарна технологија, Тхундерболт стандард је постао нека врста револуције.

Тхундерболт - шта је то


Тхундерболт је главни пример успеха који чак и велике корпорације могу постићи када чак и на кратко забораве на конкуренцију. Тхундерболт је првобитно био замисао компаније Аппле Цорпоратион. Тада се развоју придружио и Интел, који тренутно поседује сва права на овај стандард. Главна предност ове технологије је велика брзина преноса података, због чега се периферни уређаји попут спољне звучне картице, тјунера и многих других уређаја могу повезати преко Тхундерболт порта без губитка квалитета пренетих података. Тако је, на пример, најновија верзија Тхундерболт 3 способна за пренос података брзином до 40 гигабајта у секунди. Још једна несумњива предност је добра интеракција са другим сличним технологијама, као што су Типе-Ц, УСБ 3.1. Поред тога, Тхундерболт подржава оперативни систем Виндовс упоредо са Мац ОС-ом, што повећава његово подручје дистрибуције. Минус један - буџетски уређаји, по правилу, нису опремљени таквом технологијом.

Који су конектори

Тако се данас повезивање спољне видео картице врши према следећим популарним стандардима:

 • ПЦИ је уобичајена веза за непокретне рачунаре;
 • ЕкпрессЦард је једна од најчешћих опција;
 • УСБ;
 • МКСМ;
 • Тхундерболт.

То су стандарди комуникације којима су опремљене прикључне станице за преносне рачунаре.

Шта је прикључна станица


Сви знају како изгледа спољни видео чипсет за лични рачунар. Прикључна станица је слаткиш који укључује порт за повезивање спољне графичке картице, напајање, систем, углавном ваздух, хлађење, прикључке за повезивање спољних уређаја, монитора, тастатуре, миша и још много тога. Такве прикључне станице називају се еГПУ, мада се понекад ова скраћеница примењује на све видео картице, како за вишенаменске рачунаре, тако и за преносне рачунаре.

Такви еГПУ стичу све већу популарност јер имају богату функционалност, широк распон цена, добру одрживост и инсталацију, а инсталација еГПУ-а траје неколико минута. Ако не желите да се мучите око портова за повезивање сопственим рукама, можете купити прикључну станицу ЕКСП ГДЦ кинеске производње. Ово је већ потпуно опремљен систем са прикључцима, чипсет који не захтева посебне вештине инсталације. Можете га одабрати на АлиЕкпресс-у или у интернет продавници по цени од око 50 УСД за опрему почетног нивоа. Сасвим је природно да што је моћнија графичка картица уграђена у ЕКСП ГДЦ, што је снажније напајање, хладњак ће бити скупљи.

Коначно, сви спољни видео акцелератори спадају у три категорије;

 • Прикључне станице без уграђене видео картице;
 • Пристанице већ опремљене видео акцелератором
 • Сами видео акцелератори без прикључне станице.

Како одабрати спољну видео картицу која вам највише одговара


Такви системи су понекад веома скупи, па је питање компетентног избора релевантније него икад. Да бисте избегли грешке приликом избора ВЦ-а, требало би да размислите о куповини чак и у фази избора лаптопа. На крају крајева, карактеристике ваше будуће куповине ВК зависе од тога којим конекторима је опремљен ваш лаптоп. Његова цена зависи од тога за шта вам је потребна таква спољна картица.

Најскупље прикључне станице су ЕКСП ГДЦ системи играчког типа, јер би требало да пруже висококвалитетну графику достојну ФПС (сличица у секунди). Ако је ваш критеријум за избор рударство, пре свега, ближе погледајте систем хлађења система, његову буку. Одвојени разговор о томе која је компанија боља за куповину таквог система. На крају крајева, сада можете да наручите интернетску станицу по врло ниској цијени, углавном из Кине, понекад наиђете на системе руске производње. Међутим, компоненте мало познатих фирми не уливају поверење. Штавише, важно је ажурирати своје управљачке програме, што јефтине компаније не могу да обезбеде.

И није последња ствар коју треба тражити приликом избора спољног видео система начин повезивања. На крају крајева, питања су како заменити везу модула Ви-Фи преносног рачунара са МКСМ-ом, тако да онда ради, ништа, а да се не поквари прилично тежак процес. Стога, ако говоримо о видео акцелераторима, онда су најбољи произвођачи Нвидиа, АМД, АСУС, Гигабите.

Оцена висококвалитетних спољних видео картица за преносне рачунаре и рачунаре

Доцкинг станице

АКиТиО чвор


Производ који је свима познат већ неколико година и зарадио је најбоље критике купаца. Сасвим је природно да смо га поменули, упркос чињеници да је АКиТиО Ноде издат већ дуже време. Модул подржава најпопуларније средње до велике видео картице. Њихов висококвалитетни рад подржавају хладњак велике снаге и напајање од 400 вати. АКиТиО Ноде је споља леп, јер је материјал његовог тела метал, што осигурава крутост конструкције и дуг радни век.

АКиТиО чвор

Предности:

 • Погодна ручка за ношење система;
 • Квалитетно становање;
 • Подржава популарне моделе видео картица;
 • Процесор велике снаге, хладњак;
 • Занимљив дизајн.

Мане:

 • Велика величина;
 • Неколико лука;
 • Висок ниво буке.

ХП Омен Аццелератор


Више волите компактност са одличном функционалношћу Тада ће вас ХП Омен Аццелератор сигурно задовољити. Мале величине, са много конектора, могућност прикључивања 2,5-инчног ХДД-а. ХП Омен Аццелератор категоризован је као јефтин систем, што га чини још атрактивнијим. Капацитет снаге ХП Омен Аццелератор од 500 вати довољан је за ХДД диск, моћну видео картицу и периферне уређаје.

ХП Омен Аццелератор

Предности:

 • Многи портови (УСБ 3.0 к 4 / УСБ-Ц, ЛАН);
 • Компактна величина;
 • Могућност инсталирања ХДД диска;
 • Укључени каблови за повезивање;
 • Ниска, с обзиром на сличне уређаје, цена.

Мане:

 • Тип видео картица је ограничен величином кућишта (29 центиметара);
 • Тешко је променити напајање;
 • Према купцима, прилично бучан систем хлађења.

Асус Рог Ксг Статион Про

Лаконизам у класикама, тако да лако можете описати доцк станицу Асус Рог Ксг Статион Про. Једноставан, али изражајан минималистички дизајн, лакоћа руковања, способност постављања најсавременијег чине Асус Рог Ксг Статион Про пожељном аквизицијом. Произвођач познат по својој електронској фирми Асус позиционирао је Рог Ксг Статион Про као станицу за играче. Због тога његова опрема са конекторима може изгледати лоше, а јединица за напајање је мале снаге. Читав дизајн Рог Ксг Статион Про усмерен је само на напајање, хлађење видео картице или било шта друго. Међутим, додатно, уз помоћ малог програма, корисник може да контролише боју уграђене ЛЕД оптике, мењајући је по свом укусу.

Асус Рог Ксг Статион Про

Предности:

 • Компактна величина;
 • ЛЕД светла;
 • Добра снага с обзиром на величину система.

Мане:

 • Мали број конектора;
 • Поред видео картице, напајање неће повући ништа.

АСУС РОГ КСГ СТАТИОН 2


АСУС РОГ КСГ СТАТИОН 2 припада хибридним моделима, јер се може испоручити празан, без видео картице или са њом. Сада АСУС РОГ КСГ СТАТИОН 2 може бити опремљен са два ГТКС 1070/1080 видео чипсета. Такво решење ће спасити корисника од дугог избора графичке картице и њене накнадне инсталације. Иако ово последње неће представљати посебне потешкоће, јер је АСУС РОГ КСГ СТАТИОН 2 кутија која се у средини преклопи на два дела.

АСУС РОГ КСГ СТАТИОН 2

Предности:

 • Одличан систем хлађења
 • Брза инсталација видео процесора;
 • Незабораван, футуристички дизајн;
 • Подршка за најпопуларније комуникационе стандарде (Тхундерболт 3 / УСБ 3.0 / Гигабит Етхернет / УСБ - Б);
 • Ради са свим напредним видео системима.

Мане:

 • Велика величина;
 • Висока цена.

Прикључне станице са интегрисаном графиком

Гигабите АОРУС Гаминг Бок


Рачунарска опрема, Гигабите компоненте су познате сваком кориснику, па сваки производ под овом марком одмах привлачи пажњу. Гигабите АОРУС Гаминг Бок је атрактивна станица не само споља, њен опис ће бити занимљив. У челичном, компактном кућишту, које има челичну мрежицу ​​са ЛЕД позадинским осветљењем, унутар које се налази мања верзија чувене ГТКС 1070 графичке картице, ГТКС 1070 Мини. Ова „видиаха“ је опремљена портовима као што су ХДМИ, ДисплаиПорт, ДЛ ДВИ-Д. Уз то постоје четири слота за УСБ 3.0, Тхундерболт 3.0. Уз помоћ њих повезују се монитор, играће конзоле, што Гигабите АОРУС Гаминг Бок чини одличним играћим уређајем. Али пошто станица има, поред начина играња игара, и уобичајени ОЦ режим, корисник ће добити изврсну видео графику, чија ће слика одушевити репродукцијом боја.

Гигабите АОРУС Гаминг Бок

Предности:

 • Уграђени акцелератор за видео игре;
 • Одлично хлађење
 • Кућиште са позадинским осветљењем које укључује треперење, дифузно светло, дисање;
 • Много портова на видео картици, кућиште система;
 • Одлична предаја боја током игара без одлагања, кочења;
 • Подржава брзо пуњење.

Мане:

 • Компактност кућишта тешко да ће дозволити употребу других картица;
 • Ажурирања управљачких програма су ограничена;
 • Компликовано подешавање позадинског осветљења кућишта;
 • Висока цена.

БизонБОКС 3


Одличан модел за брендиране Аппле производе. Предност система је што долази са једном НВИДИА ГТКС графичком картицом, али са много варијација. Од најједноставније опције НВИДИА ГТКС 760 до НВИДИА ГТКС Титан Кс. Такво решење вам омогућава не само да одаберете видео процесор за своје специфичне потребе, већ и да промените цену. На пример, најјефтинија опција са ГТКС 760 коштаће само 16 000 рубаља. Неће бити потешкоћа са начином инсталирања система, он се одмах повезује са МацБоок-ом без инсталирања додатног софтвера. Нажалост, БизонБОКС 3 није намењен оперативном систему Виндовс, што донекле сужава његову примену.

БизонБОКС 3

Предности:

 • Могућност повезивања другог монитора као друге радне површине;
 • Сјајна графика чак и са почетним нивоом ГТКС 760
 • Брза веза;
 • Веза се може остварити путем Тхундерболта, ПЦИ-Екпресс.

Мане:

 • Моћне видео картице захтеваће инсталирање другачијег, скупог извора напајања;
 • Најскупља опција је опрема више од 100 хиљада рубаља;
 • Виндовс оперативни систем (ОС) није подржан.

Видео акцелератори без прикључне станице

ГИГАБИТЕ ГЕФОРЦЕ ГТКС 1060 МИНИ ИТКС


Најједноставнија опција за игре од 1080п. ГТКС 1060 МИНИ ИТКС ће вам омогућити да истоварите процесор, уграђени видео чипсет када радите са графичким програмима, видео уредницима, 3Д моделима. Штавише, тако једноставна картица има могућност причвршћивања кациге за виртуелну стварност. Ако се стандардној меморији од 3 гигабајта играчу чини недовољном, постоји опција са шест гигабајта. Истовремено, ГИГАБИТЕ ГЕФОРЦЕ ГТКС 1060 МИНИ ИТКС има приступачну цену, па ако је релевантно питање колико вас кошта видео акцелератор, погледајте ГИГАБИТЕ ГЕФОРЦЕ ГТКС 1060 МИНИ ИТКС.

ГИГАБИТЕ ГЕФОРЦЕ ГТКС 1060 МИНИ ИТКС

Предности:

 • Добра цена;
 • Пристојно убрзање
 • Компактна величина;
 • Хлађење на одговарајућем нивоу.

Мане:

 • Помало бучно.

САППХИРЕ РАДЕОН РКС 580


Наравно, наша оцена би била непотпуна без производа познатог бренда РАДЕОН. Видео чипсет САППХИРЕ РАДЕОН РКС 580 има две могуће конфигурације - 4 и 8 гигабајта. Модел се одликује високим перформансама на константно ниској температури због власничког система за контролу температуре Дуал-Кс. Овај систем за контролу температуре омогућава вам играње игара на највишим поставкама без губитка квалитета, а самим тим и продужава животни век видео картице.

САППХИРЕ РАДЕОН РКС 580

Предности:

 • Одлично хлађење
 • Дуг век трајања.

Мане:

 • Не види.

Закључак

У овом чланку смо покушали да поменемо најпопуларније спољне системе који су вредни пажње.С тим у вези, радо ћемо прочитати ваш савет у коментарима на ову тему. Можда имате препоруке о томе који је боље купити видео чип спољног фактора облика или где купити прикључну станицу са гаранцијом квалитета. Обавезно поделите своје податке са нама, они ће бити корисни нама и осталим читаоцима чланка.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде