💨Најбољи дуваљци и баштенски усисивачи за 2020. годину

0

Власници летњих викендица и приватних кућа непрестано се суочавају са потребом сакупљања лишћа, смећа и сечења са свог подручја. У стара времена то се решавало помоћу метле, која се од брезових гранчица могла направити и сама. Савремена особа, ако је потребно, оде у продавницу и купи баштенски усисивач или дуваљку. Главно је открити који су најбољи, најјефтинији и колико ће трајати.

Наш чланак је посвећен питању који су популарни модели „метли са мотором“ присутни на руском тржишту, како одабрати најбоље од њих и која је компанија боља за куповину потребне јединице. Редакција сајта „best-sr.designuspro.com“ даје савете и препоруке за решавање ових питања и скреће вам пажњу рејтинг квалитетних дувача и баштенских усисивача за 2020. годину.

Вештачка еволуција ветра

Са развојем цивилизације, проблем сакупљања смећа на улицама и у градским парковима натерао је људе да размишљају о корисној активности за ветар. Док је гледао олују која је током јесени током лошег времена чистила тротоаре од отпалог лишћа, одлучио је да створи вештачки ветар, обузда га и прекине кризу са смећем.

Још у 19. веку ентузијасти су измислили такве уређаје. Прво индустријско постројење са ручним мехом коришћено је за чишћење домова богатих људи. А 1900. године, када су се на улицама појавили само први аутомобили, патент за усисивач са мотором са унутрашњим сагоревањем већ је био у енглеском заводу за патенте.

Прошло је сто година и сада најбољи произвођачи баштенске и баштенске мини опреме у оштрој конкуренцији нуде десетине и стотине модела дуваљки и усисивача. У некима га привлаче висококвалитетне перформансе, у другима просечна цена. Али главна ствар за потрошача је гаранција дуготрајног рада без кварова.

Шта су генератори ветра

У зависности од потребних задатака за чишћење смећа, алат дизајниран за ово подељен је у две класе:

 • професионална опрема за чишћење великих површина паркова или стадиона су мини трактори са дизел или бензинским мотором, опремљени снажним компресором;
 • кућни и полупрофесионални уређаји за кућне парцеле, летње викендице, радионице и помоћне просторије.

Размотрићемо само сврхе домаћинства. Алати ове класе разликују се по типу погона:

 • електрична из спољне мреже;
 • електрични са акумулатором;
 • са бензинским мотором.

Коришћење спољне електричне мреже захтева дуге продужне каблове. Ако имате малу површину са често засађеним биљкама, то ће отежати употребу алата. Потреба за ношењем дугих жица понекад траје дуже од самог чишћења. Поред тога, строго је забрањено радити са таквим уређајима у кишовитом времену.

Бежични електрични алат је самостално решење за чишћење малих површина.Савремене литијум-јонске батерије имају велику снагу и радни век, поуздане су и не захтевају одржавање. Пуњење посебним пуњачима траје мало времена. Способност рада у свим временским условима, мала тежина и бешумност учинили су такав алат популарним међу потрошачима, упркос чињеници да су скупљи од других аналога.

Бензински мотор решава проблем аутономије. Не треба му струја, функционише у свим временским условима. Произвођач ове технологије непрестано побољшава ефикасност и поузданост мотора, па при куповини будите сигурни у његову трајност. Потреба за повременим пуњењем алата мешавином горива од бензина и уља смањује популарност таквих јединица међу женском половином потрошача.

Свака врста алата, у зависности од тежине, подељена је на ручне и руксаке. Лаган и компактан алат опремљен је нараменицом, терет се равномерно распоређује по леђима и не замара руке.

Моћнији и тежи дизајни доступни су у дизајну са напртњачом. Постоји варијанта саме јединице као напртњача, а постоје опције за ручни алат, допуњен врећом за смеће са учвршћеном напртњачом на задњој страни. Такав уређај се може користити као полупрофесионалац.

Спектар функција које врше баштенске јединице није ограничен само на чишћење спољних површина. Присуство рачунара у свакој породици поставља задатак да га очисти, јер у супротном може да се заустави, прекривен паучином и прашином изнутра. Усисавач за домаћинство неће решити овај проблем, већ се само испухивање ефикасно носи са истискивањем прашине са уских места. Томе се може додати сушење и чишћење аутомобила или, на пример, чишћење радијатора система грејања.

Оцена квалитетних дувача и баштенских усисивача за 2020. годину

Име Снага, В.Проток ваздуха, м³ / сатТежина (кгЦена, руб
Електрични баштенски усисивач ЗУБР ЗПСЕ-300030008103.22400
Пухало-усисавач СТАНЛЕИ СТПТ600-Б96002101.63300
Баштенски усисивач Стурм! ГБЕ225022005503.12600
Електрична дуваљка БОСЦХ АЛС30 30008004.45200
Баштенски усисивач Макита БУБ 183Збатерија1601.72800
Електрични баштенски усисивач Борт БСС-600-Р 60024021700
Електрична дувалица КРУГЕР ВБК-300030008003.55100
Електрични баштенски усисивач РИОБИ РБВ3000ЦЕСВ30009605.15700
Вентилатор за гориво ЦХАМПИОН ГВ226 75061245400
Електрична дуваљка БЛАЦК + ДЕЦКЕР БЕБЛВ301300090046500

Електрични баштенски усисивач ЗУБР ЗПСЕ-3000

Руска трговачка марка „Зубр“ се наметнула као поуздан електромеханички уређај за домаћинство. Универзални електрични уређај "Зубр ЗПСЕ-3000" делује из мреже у режимима усисавања и дувања.

Мотор од 3 кВ ствара проток ваздуха већи од 800 м³ / сат. Опремљен нараменицом, тежак 3 килограма користан је додатак. Снажан проток ваздуха носи се са усисавањем отпадака у режиму усисивача, али врећа делимично омогућава пролазак ситне прашине. Овај недостатак надокнађује чињеница да у режиму дувања малим камењем отпухује чак и влажно лишће, рашчишћавајући стазе.

Носећи точкови олакшавају кретање по равној површини, али на неравном терену не испуњавају увек своју функцију. Телескопска цев олакшава прилагођавање структуре за себе. Пребацивање са усисавања на пухање врши се једноставном полугом.

Електрични баштенски усисивач ЗУБР ЗПСЕ-3000

Предности:

 • свестраност, усисавање и дување;
 • снажан проток ваздуха;
 • телескопска цев и потпорни точкови олакшавају рад;
 • ниска цена.

Мане:

 • ваздушни јастук омогућава пролазак ситне прашине.

Пухало-усисавач СТАНЛЕИ СТПТ600-Б9

Електрична дувалица коју је развила америчка компанија Станлеи такође може да функционише као усисивач. Мала тежина од 1,6 килограма омогућава вам употребу за кућне потребе. Користи се за чишћење рачунара, ентеријера аутомобила и техничких просторија.

Упркос малој снази од 600 В, јединица генерише снажан проток ваздуха већи од 200 м³ / сат. Није намењен за чишћење великих површина земљишта. Користи се за дување лишћа са уских стаза у малим вртовима.Погодно за чишћење кровова, тераса, тремова или подручја у близини врата. Мале димензије омогућавају чишћење на најужим местима.

Пухало-усисавач СТАНЛЕИ СТПТ600-Б9

Предности:

 • присуство контроле протока ваздуха;
 • мале димензије са снажним протоком ваздуха.

Мане:

 • мала ефикасност у режиму усисивача, слабо сиса;
 • кратак кабл од 3 м ограничава подручје чишћења.

Баштенски усисивач Стурм! ГБЕ2250

Електрични алат руске производње има функцију дувања. Режими се пребацују бочном ручицом. Усисани остаци се дробе да би се врећа чврсто напунила. Довољно моћан уређај, 2200 В, обезбеђује проток ваздуха од 550 м³ / сат при брзини од око 70 м / с. Ово је довољно за високо ефикасно чишћење опалог лишћа и остатака на локацији.

Присуство нараменице и потпорних точкова олакшава рад са алатом. Када користите у режиму вакуума, избегавајте сисање влажног лишћа, течности и чврстих тела.

Баштенски усисивач Стурм! ГБЕ2250

Предности:

 • мала тежина 3,1 кг;
 • начини усисавања и дувања;
 • присуство точкова за подршку и нараменица;
 • ниска цена.

Мане:

 • крхкост вреће за смеће;
 • мали точкови отежавају чишћење грубог терена.

Електрична дуваљка БОСЦХ АЛС30

Немачки квалитет Босцх електромеханичког алата осигурава популарност модела АЛС30 на руском тржишту. Моћан, са електричним мотором, чија функционалност укључује режим усисавача, дизајниран за лишће и разне остатке у летњим викендицама. Гомиле отпадака прикупљених у режиму дувања тада се дробе и чврсто спакују у врећу.

Снага од 3000 В остварује запремину ваздуха од 800 м³ / сат при брзини до 300 км / сат. Такве карактеристике компактних димензија чине рад са алатом угодним и високо продуктивним. Нараменица олакшава употребу јединице јер је тешка 4,4 кг. Укључена врећа за смеће.

Максимални и минимални проток ваздуха прикладно се подешава точкићем, што омогућава употребу у домаће сврхе, за чишћење аутомобила и помоћних просторија.

Електрична дуваљка БОСЦХ АЛС30

Предности:

 • велика брзина протока ваздуха од 300 км / х;
 • регулација фреквенције ротације електромотора;
 • свестраност.

Мане:

 • при сакупљању влажног отпада, дробилица се зачепи;
 • висока цена.

Баштенски усисивач Макита БУБ 183З

Јапанска компанија Макита, произвођач професионалне опреме, опскрбљује руско тржиште бежичним пухалицама БУБ 183З. Предности самосталног напајања омогућавају вам употребу алата у било којим условима. Присуство три начина рада електромотора, које пребацује регулатор, омогућава чишћење тешко доступних места у дворишту, чишћење аутомобила и рачунара. Копирање брзине ваздуха притиском на дугме за покретање чини рад још удобнијим.

Литијум-јонска батерија од 36 В обезбеђује проток ваздуха од 160 м³ / х при брзини од 52 м / с. Батерија се пуни посебним пуњачем (пуњачем) за 20 минута. Трајање батерије при пуној снази приближно 10 минута.

Јединица батерије са малим димензијама и тежином омогућава вам да је понесете са собом на своју даћу или баштенску парцелу у одсуству електричне енергије.

Комплетни комплет не предвиђа напајање батерије и пуњача, они се купују одвојено.

Баштенски усисивач Макита БУБ 183З

Предности:

 • мала бука и вибрације;
 • алтернативно подешавање протока ваздуха помоћу регулатора и дугмета за покретање;
 • аутономија и мале димензије.

Мане:

 • само режим дувања;
 • кратко трајање батерије.

Електрични баштенски усисивач Борт БСС-600-Р

Буџетске нацрте за чишћење смећа и отпалог лишћа представља баштенски усисивач Борт БСС-600-Р од немачких програмера.Компактан, са електромотором од 600 В, ствара проток ваздуха од 240 м³ / сат, довољан за ефикасно чишћење отпада.

Према купцима, овај дизајн боље обавља функцију дувања од функције усисивача. Због тога се широко користи за чишћење прашине на местима као што су радијатори грејања, рачунарске системске јединице, за чишћење пиљевине и струготина у радионици. Често га потрошач користи за сушење аутомобила након прања.

Електрични баштенски усисивач Борт БСС-600-Р

Предности:

 • мала тежина 2 кг и компактност;
 • глатка контрола протока ваздуха;
 • ниска цена.

Мане:

 • слаба апсорпција;
 • кратки кабл за напајање 2 метра.

Електрична дувалица КРУГЕР ВБК-3000

Баштенска опрема немачке производње представљена је на руском тржишту моћном електричном дувалицом КРУГЕР ВБК-3000. Проток ваздуха од 800 м³ / х ствара „ветар“ брзином од 250 км / х. Пре овог вихора предаје се било који отпад, од мокрог лишћа до ситног камења. Радећи у вакуумском режиму дроби и чврсто пакује отпад у врећу за смеће.

Уређај је опремљен нараменицом и потпорним точковима, што га чини неопходним за чишћење врта са честим садњама, можете сакупљати покошену траву за накнадно компостирање. Глатка контрола протока ваздуха омогућава му употребу за чишћење помоћних просторија, аутомобила и тешко доступних места.

Електрична дувалица КРУГЕР ВБК-3000

Предности:

 • две вреће за смеће укључене;
 • дизајн против вибрација;
 • потпорни точкови.

Мане:

 • кратак кабл за напајање;
 • према потрошачима, цена је превисока.

Електрични баштенски усисивач РИОБИ РБВ3000ЦЕСВ

Позната јапанска компанија производи јединице које се могу приписати полупрофесионалном алату. Велика снага од 3000 В обезбеђује проток ваздуха од 960 м³ / х при брзини до 400 км / х. Долази са две млазнице великог пречника за усисавање и дување. Начини усисавања и пухања пребацују се једном ручицом.

Алат са таквим карактеристикама не само да обрађује остатке, већ се такође може користити за сакупљање зелене покошене траве на гомиле. Сечиво за сецкање челика смањује прикупљени биљни материјал у запремини за 16 пута, што му омогућава да се користи за компостирање траве у земљи.

Испоручује се са носећим точковима и системом нараменица. Теже од 5 кг, ово олакшава рад. Препоручује се да повремено правите десетоминутне паузе како бисте охладили мотор.

Електрични баштенски усисивач РИОБИ РБВ3000ЦЕСВ

Предности:

 • професионални резултат рада;
 • присуство две млазнице за различите режиме;
 • велика брзина ваздуха;
 • низак ниво вибрација и буке.

Мане:

 • нема глатког подешавања перформанси.

Вентилатор за гориво ЦХАМПИОН ГВ226

Баштенска опрема са бензинским мотором домаће марке ЦХАМПИОН на тржишту је представљена дуваљом ГБ226. При малој снази од 750 В ствара проток ваздуха од 600 м³ / сат. Дизајниран за сакупљање лишћа и остатака у домаћинству где нема струје или у условима високе влажности како би се избегао електрични удар.

Брендирани модел опремљен је бензинским двотактним једнотактним мотором снаге 26 цм³, снаге 1 КС, који обезбеђује потребну брзину ваздуха за испуштање смећа у гомиле. Покреће се ручним стартером на било којој температури, омогућавајући му рад зими. Јединица је опремљена ефикасним системима за сузбијање буке и вибрација.

За рад је потребна припрема смеше горива која се састоји од бензина и уља у одређеном омјеру. Ово смањује популарност модела са бензинским моторима међу женама. Капацитет резервоара за гориво од 0,5 л осигурава непрекидан рад јединице сат времена.

Вентилатор за гориво ЦХАМПИОН ГВ226

Предности:

 • нису потребне електричне жице;
 • недостатак вибрација;
 • поуздан старт на било којој температури.

Мане:

 • немогуће је радити у ограниченом простору због издувних гасова;
 • према потрошачима, цена је превисока.

Електрична дуваљка БЛАЦК + ДЕЦКЕР БЕБЛВ301

Произведен у Кини под америчким брендом, овај усисивач се може препоручити за професионалну употребу. Овај снажни уређај ствара струјање ваздуха брзином до 400 км / х, односећи остатке на свом путу, до чврстих каменаца. Ово захтева пажљиво руковање.

Електрични мотор од три киловата опремљен је пластичним импелером који дроби остатке током рада у вакуумском режиму. Ради лакшег ношења, врећа за смеће направљена је у облику напртњаче, а на крају усисне цеви постављене су грабуље како би се олакшало сакупљање влажног лишћа.

Овај дизајн се може користити за сушење машине након прања, за усисавање пиљевине и струготина у столарији и испухивање тешко доступних места у системима грејања. Не циљајте на сагоревање угља или сисање опушака.

Електрична дуваљка БЛАЦК + ДЕЦКЕР БЕБЛВ301

Предности:

 • велика запремина вреће за смеће, 75 литара, направљена у облику руксака;
 • грабуље на утичници усисне цеви;
 • две брзине протока ваздуха.

Мане:

 • кратка електрична жица;
 • пластични нож за сецкање.

Закључак

Чланак даје преглед вртних дувача и усисивача на руском тржишту. Разматрају се врсте уређаја, дати су критеријуми за избор потребне опреме за цену и техничке карактеристике. Дат је опис најбољих аналога. Дају се одговори на питања које су јединице, колика је ова или она јединица и коју је боље купити.

Ако имате искуства са употребом опреме за чишћење баште, оставите нам повратне информације у коментарима. Реците нам на шта треба пазити како бисмо избегли грешке приликом избора и куповине сличног алата.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде