Најбоље уграђене електричне плоче за кухање за 2020. годину

0

Уграђене плоче за штедњу омогућавају вам уштеду простора чак и у најмањој кухињи. Ергономска дизајнерска решења омогућавају проширење животних површина без непотребне гужве. Поред тога, такви уређаји увек изгледају модерно и модерно. Главна ствар је одабрати прави модел са максималним могућностима. Уредништво сајта „best-sr.designuspro.com“ припремило је за вас рејтинг најбољих електричних плоча за уградњу за 2020. годину.

Критеријуми избора

У потрази за савршеном електричном пећи, купци се често суочавају са низом спецификација производа. Лако се изгубити у таквим нијансама, па ћемо вам помоћи да разумете главне карактеристике које треба узети у обзир приликом куповине уграђене плоче.

Грејни елементи

Перформансе плоче за кухање директно зависе од ове ставке. Укупно постоје три врсте ових елемената:

 • спирале - најчешће се уграђују у најбуџетније опције за електричне пећи. Ако желите да уштедите новац, можете потражити моделе са сличним елементима. Међутим, перформансе пећи биће много мање;
 • трака - иначе се називају хи-лигхт. Врло оптимална и најтраженија опција. Ефикасност таквог панела је неколико пута већа, а цена је сасвим разумна;
 • халоген - најмоћнији модели су опремљени таквим грејним елементима. За кућну употребу, куповина таквих површина је непрактична, јер су перформансе уређаја дизајниране за многе припреме. Такви модели се тренутно загревају, али могу бити оштећени услед излагања високим температурама. Трошкови таквих уређаја су прилично високи.

Број и облик горионика

Открили смо врсту овог параметра. Сада морате да одлучите о потребном износу. У овом случају, свако полази од својих потреба. За једну особу довољна су 1-2 горионика. За малу породицу је боље купити моделе са три грејна елемента. А ако планирате да кувате за велику породицу, потребан вам је шпорет са 4 или више горионика. Природно, цена производа зависи од овог индикатора.

Што се тиче облика грејних елемената, један од њих би требао бити овални. Овај облик ће обезбедити мултифункционалност уређаја и могућност комбиновања два горионика у један моћан.

Површински материјал

Материјал израде утиче на трошкове робе, поред тога, овај индикатор одређује снагу плоче за кување.

 1. Алуминијум. Најтежи и најотпорнији материјал. Такве плоче се не плаше удараца и капи великих посуда на њима. Међу недостацима треба напоменути да су електрични панели од алуминијума склони огреботинама, а на њима се често налазе ручни трагови и мрље.
 2. Емајл - такве плоче за кухање имају прорачунски трошак, увек изгледају лепо и уредно. Међутим, треба напоменути крхкост таквих пећи - пад посуде може оставити чипове и пукотине.Такође, ради погодности емајлираних премаза, можете додати могућност производње плоча у различитим бојама.
 3. Нерђајући челик - ове опције су нешто скупље, али цена је сасвим прихватљива за већину купаца. Електричне пећи су врло издржљиве, издржавају механичка напрезања и промене температуре. Саветујемо вам да купите мат плоче, јер ови модели изгледају уредније и не показују пруге.
 4. Стаклокерамика је најскупља, али и најмодернија опција. Такви електрични панели изгледају веома лепо и способни су да оживе и модернизују било коју кухињу. Такође, предностима плоча за кухање можете додати могућност да лако уклоните сву прљавштину са штедњака. Поред тога, стаклокерамика се врло брзо загрева и полако хлади, омогућавајући тако кориснику да кува на већ искљученом шпорету, штедећи енергију. Међутим, такве површине не толеришу улазак шећера на њих, након чега се појављују не уклоњиве мрље. Још један недостатак је крхкост овог материјала и нетолеранција за екстремне температуре.

Рерна

У зависности од везе пећи са рерном, разликују се зависне и независне плоче за кување.

 • Зависници - раде заједно са пећницом. Контролна табла се најчешће налази на самој пећници. Без сумње, ове опције су врло погодне. Међутим, корисници треба да остану на опрезу приликом куповине таквог пара. Пећ и плоча за кухање често се не комбинују, чак иако су представници исте марке. Пажљиво прочитајте упутства пре куповине и не заборавите да се обратите продавцу.
 • Независно - контролна табла се налази директно на самој електричној пећи. Поред тога, положај ових површина у кухињи зависи искључиво од жеља корисника.

Тип контроле

Постоје два: ручни и додирни. Ручно управљање укључује подешавање параметара плоче окретањем дугмета. Да бисте контролисали додирне површине, једноставно притисните плочу, бирајући жељени режим. Ове опције су модерније, изгледају стилски и лако се испирају након употребе.

Величина плоче

Најчешће опције су 60 на 60 цм. Ове димензије пружају потпуно кување на четири горионика и савршено се уклапају у димензије стандардне кухиње. Наравно, мање верзије електричних површина постоје за мање станове. Савремене могућности пружају купцима широк избор нестандардних величина и облика панела.

Додатне функције

Произвођач често опрема свој производ са низом додатних опција. Природно, трошак таквих модела је неколико пута већи. Да ли вреди преплаћивати такве функције, сазнаћете у наставку.

 1. Тајмер горионика је врло згодан додатак који вам не дозвољава да пропустите тренутак када је храна спремна, па је вероватноћа добијања изгореле вечере сведена на нулу.
 2. Индикатор заостале топлоте - ова опција је неопходна за сигурност употребе. Индикатор омогућава кориснику да разуме преостало загревање рингле.
 3. Аутоматско искључивање - активира се када се плоча прегреје.
 4. Индикатор кључања - ова опција се налази у модерним моделима. Вреди напоменути погодност ове опције. Штедњак ће аутоматски открити тренутак кључања, након чега ће смањити загревање посуде. Дакле, кориснику није потребно да му се омета током кувања.
 5. Заштита од деце - ако имате малу децу, саветујемо вам да обратите пажњу на ове моделе. Најчешће ова функција укључује закључавање тастера на шпорету, овај приступ неће дозволити беби да укључи грејање плоче за кување.

Оцена најбољих електричних плоча за уградњу

Овај врх је састављен узимајући у обзир критике стварних корисника.

АЕГ ХК 654070 КСБ

Вишенаменски модел украсиће сваку кухињу.Плоча за кухање са независном инсталацијом опремљена је са 4 зоне за кување, од којих једна може попримити овални облик. Такође, једна од зона грејања може променити радијус, тако да добијате трозонску ринглу. Такве карактеристике пећи омогућавају вам да кувате храну у потпуно различитим јелима било ког пречника.

Плоча је украшена врло лепо, црна боја, заједно са оквиром, изгледају складно, материјал израде је стаклокерамика. Међу корисним функцијама треба истаћи заштиту од деце и индикатор заостале топлоте - сада се родитељи не могу плашити за безбедност своје деце. Плоча се контролише помоћу тастера у облику сензора. По жељи корисник може користити опцију брзог загревања за хитно кључање воде. Ако је вода или друга течност исцурила на површину, пећ ће одмах обавестити корисника одређеним сигналом. Тајмер за сваку ринглу такође обезбеђује произвођач.

АЕГ ХК 654070 КСБ

Предности:

 • тајмер;
 • аутоматско искључивање;
 • заштита од деце;
 • сигнал када вода кључа;
 • експресна функција грејања;
 • површина се брзо загрева;
 • погодно место горионика.

Мане:

 • додирна плоча се прегреје и тешко је њоме руковати;
 • штедњак се брзо запрља;
 • незгодна контрола тајмера.

Просечни трошак је 28.000 руских рубаља.

Ханса БХЦИ65123030

Један од најпопуларнијих модела. Као и у већини случајева, ова опција је представљена црном бојом - ово је најоптималнија сенка за пећ, није мрља и истовремено изгледа врло модерно.

Овај панел је опремљен са 4 грејне зоне, свака са различитим нивоом снаге. Ради сигурности употребе, пећ је опремљена индикатором топлоте који ће указивати на температуру плоче за кување. Материјал израде је издржљива стаклокерамика израђена према немачкој технологији која пружа функционалност и дуг радни век. Будући да су трошкови овог панела релативно ниски, нису на располагању тако корисне опције као тајмер и заштита деце. Поред тога, произвођач је уштедео на повезивању робе.

Плоцом за кување управљају ротациони прекидаци.

Ханса БХЦИ65123030

Предности:

 • штедњак се лако чисти;
 • ниска цена;
 • брзо се загрева;
 • индикатор заостале топлоте.

Мане:

 • прекидачи који се тешко испиру;
 • велика зона грејања није довољна;
 • није укључен кабл за напајање.

Просечни трошак је 11.000 руских рубаља.

Босцх ПКЕ645Б17

Овај немачки произвођач је увек био познат по својим квалитетним производима. Ова плоча за кухање није изузетак. Штедњак се одликује прилично класичним дизајном - 4 горионика различитих пречника и снаге. Додирна контролна табла. Оквири су инсталирани на бочним странама површине. Упркос чињеници да је таква одлука о дизајну контроверзна тачка (оквири отежавају правилно одржавање шпорета), овај приступ неће дозволити да се течност која се протекла шири изван панела. Поред тога, произвођач је био забринут за сигурност, па су ови оквири изложени минималном загревању током кувања.

Ако имате активну и немирну децу, препоручујемо вам да обратите пажњу на ову пећ. Опремљен је функцијом закључавања тастера и индикатором заостале топлоте. Такође, панел је у стању да сигнализира кориснику у случају истицања течности или у ситуацији када се празна рингла загрева. Све ове функције могу ову површину учинити што угоднијом и сигурнијом.

Босцх ПКЕ645Б17

Предности:

 • сигурност;
 • осветљење зона грејања;
 • мултифункционалност;
 • металне ивице;
 • многе додатне функције;
 • висок квалитет производа;
 • подешавање звучних сигнала;
 • лакоћа управљања и употребе.

Мане:

 • нема велике грејне зоне;
 • проблеми у случају потребе за поправком - тешко је пронаћи резервне делове;
 • потребне су неке функције инсталације.

Елецтролук ЕХФ 96547 ФК

Ако су вам потребни разни облици горионика и могућност самосталног подешавања снаге, обратите пажњу на овај производ. Пећ је опремљена зоном за грејање која може да промени свој облик из округлог у овални. Такође, једна рингла је подручје са три нивоа грејања. Овај приступ ће вам омогућити да кувате у редовном лонцу и у великом пржионици, као и да брзо загревате воду и храну.

Природно, таква плоча је опремљена тајмером, аутоматским искључивањем и звучним сигналом који се оглашава када се течност пролије. Контрола је клизача, тастери за подешавање су представљени у облику сензора. Постоји и индикатор заостале топлоте.

Елецтролук ЕХФ 96547 ФК

Предности:

 • велика зона грејања;
 • многе функције;
 • модеран и ергономски дизајн;
 • аутоматско искључивање.

Мане:

 • не баш згодно пребацивање температуре;
 • треба сталну пажљиву негу;
 • сензор који је преосетљив може да реагује чак и на прскање воде, што ће довести до нехотичног активирања.

Просечни трошак је 23.000 руских рубаља.

Занусси ЗЕВ 56646 ФБ

Стаклокерамичка плоча је погодна за оне кориснике који живе у великој породици и морају пуно да кувају. Плоча за кухање има 4 зоне за кување којима је лако управљати. Сензор делује као контролна тачка, зоне грејања могу да промене свој облик и снагу у зависности од потреба кувара.

Индикатор заостале топлоте ће вам омогућити да проверите стање шпорета, заштита од деце ће вас спасити од невоља у кухињи. Издржљива стаклокерамичка површина отпорна је на падове посуђа.

Занусси ЗЕВ 56646 ФБ

Предности:

 • удобни горионици;
 • аутоматско искључивање;
 • одлична вредност за новац и могућности производа;
 • тајмер;
 • заштита од деце.

Мане:

 • тешко испирање;
 • полако се загрева;
 • нису сва јела погодна.

Просечни трошак је 13 000 руских рубаља.

Мидеа МЦХ64767СКС

Уграђена еклектична плоча за кување омогућиће вам да брзо и удобно припремите своје омиљено јело. Можете експериментисати у кухињи, ова пећ ће бити одличан помоћник.

Уређај је опремљен са 4 грејне зоне, једним овалним обликом и тростепеном ринглом. Радна површина је израђена од висококвалитетне стаклене керамике, а контролни центар представљен је додирном плочом. Сензор је прилично одзиван, тако да корисник не мора да се труди да прилагоди режим. Поред тога, модел је опремљен тајмером, индикатором грејања и заштитом деце.

Мидеа МЦХ64767СКС

Предности:

 • сигурност;
 • мултифункционалност;
 • стилски дизајн;
 • једноставна контрола;
 • звучни сигнал.

Мане:

 • огреботине остају на површини;
 • потешкоће са радовима на поправци.

Просечни трошак је 15 000 руских рубаља.

Горење Е 6Н1 БКС

А плоча за кухање са плочама од ливеног гвожђа употпуњује нашу оцену (све горње плоче су представнице плоча са високим осветљењем). Такве пећи омогућавају вам дуго задржавање топлоте и уштеду енергије.

Уређај је вишенаменски, грејање се врши довољно брзо. Производ је опремљен са 4 грејне зоне, од којих свака има свој режим напајања - ви сами можете одабрати ниво грејања и пречник зоне за кување. Материјал за производњу - нерђајући челик, контролна плоча - окретне дугмад. Ако не осећате потребу за многим додатним функцијама и желите обичан класични шпорет, овај модел ће бити најбоља опција.

Горење Е 6Н1 БКС

Предности:

 • стилски дизајн;
 • лакоћа коришћења;
 • брзо загревање;
 • скала снаге зоне за кување.

Мане:

 • видљиви отисци и пруге;
 • нема заштитних функција;
 • крхке окретне дугмад.

Просечни трошак је 13 000 руских рубаља.

Савети за негу и одржавање

Електричне плоче су непретенциозни уређаји, тако да на њима можете кувати посуђе од било ког материјала. Ипак, дно лонаца, шерпи и других контејнера треба да буде савршено равно како би се избегло пуцање током кувања. Такође, неуједначено дно успорава процес грејања.

Не заборавите да редовно чистите штедњак.Да бисте то урадили, користите специјално метално стругало (укључено у комплет) и неабразивна средства за прање. Након прања, препоручује се обрада панела лаком за електричне пећи.

Не држите тешке предмете изнад рингле - они могу пасти и деформисати плочу.

Ако сте имали искуства са употребом производа описаних у оцени, напишите своје коментаре у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *