Најбољи горионици за дрво за 2020. годину

0

Спаљивање дрва је фасцинантан креативан процес који ће детету открити пуно нових и непознатих ствари и помоћи ће одраслој особи да корисно проведе време и накнадно прода свој производ.

Да бисте постигли први успех у овом питању, биће вам потребан минимум алата - посебно гвожђе за лемљење и плоча од шперплоче, где ће бити приказана матрица. Ако ово друго није проблем, многи корисници имају проблема са проналажењем алата. Стога су уредници сајта „best-sr.designuspro.com“ за вас припремили рејтинг најбољих горионика на дрвету за 2020. годину.

Кратка позадина

Као што је данас познато, пирографија је настала у 18. веку, али први комади накита који су користили сагоревање појавили су се у 7. веку пре нове ере. Прва уметничка дела са прелепим дизајном на дрвету откривена су у Перуу.

Изгарање је било популарно не само међу совјетским и модерним школарцима. У слободно време окупирали су их уметници (Пабло Пицассо, Рембрандт, Бруиере), као и политичар, илустратор, писац - Вицтор Хуго.

Данас се овај процес претвара у „реинкарнацију“, јер такав креативни покрет нема одређени жанр, а људи су скептични према овој врсти уметности. Многи савремени људи покушавају да пирографију подигну на нови ниво. Због тога стварају сложене слике, за које је потребно пуно времена и труда.

Људи који се овим послом баве десет година и имају разне награде, тврде да ће, разумејући основе овог жанра, човек моћи да прода своје слике за 50 хиљада рубаља. За неке ова бројка достиже велике размере, али то захтева знатан напор и стални развој.

Важно је запамтити да је у сваком креативном подухвату прави алат пола успеха. Некима са једним моделом може бити згодно, док за остале ова опција неће функционисати.

Сорте

Пре куповине инструмента, препоручује се да се одлучите за жељени тип. Укупно постоје две врсте уређаја за сагоревање:

 • Са тврдим пером;
 • Жичани апарат.

Први се чешће користи у неким школама, док други преферирају напредни корисници. Али свака особа има различите преференције, професионални пирографи користе један уређај са различитим додацима, што вам омогућава да креирате јединствене портрете или сложене пејзаже. Корисник мора самостално утврдити посебност сваке врсте.

Важно је знати да добро гвожђе за лемљење оловком има могућност подешавања радне температуре. Супротно томе, тврдо перо одржава одређену температуру током читавог процеса сагоревања, што је велика предност за неке људе.

Не смемо заборавити на индикатор снаге сваког модела. Најбоље је ако произвођач опреми алат снагом већом од 20 вати. Ако је вредност мања, такав посао ће постати дуг и мукотрпан.Али чак и ова опција има своје предности, на пример, лемилица је савршена за подучавање почетника и деце која никада нису радила са таквом опремом. Иако је производ веће снаге намењен хобистима који могу поуздано да рукују инструментом. Овај модел гарантује брзо извршавање једноставних послова.

На које фирме је боље обратити пажњу?

Као и сви алати, лемило има низ предности и недостатака којих би корисник требало да буде упознат. Немогуће је створити ремек-дело помоћу прве доступне опције. У почетку ће се човек потрудити да пронађе свој стил и уређај. Доступне опције за почетнике, а по ниској цени - модели које нуде компаније: ТрансВит, СибрТецх, Огонек. То су добре фирме које су погодне за почетнике и децу да за месец или два науче основе сагоревања дрвета, у зависности од темпа учења.

Електрични горионик за тврдо перо

Ови алати имају најмање три предности које ће одговарати свима:

 • Тело је направљено од материјала отпорног на ударце који се не загрева током сагоревања;
 • За рад је потребно минимално знање;
 • Продаје се по ниској цени. Најјефтинији кинески уређај коштаће особу 200-300 рубаља.

Овај производ ће бити одличан помагач за цртање великих или средњих слика, јер тврда оловка обезбеђује константну температуру и човеку ће бити лакше да је контролише. Често родитељи купују такав алат за своје дете како би оно научило да користи уређај за кратко време. Приступачни трошкови омогућавају вам да креативни процес учините доступним свима. Велики плус је и брзо учење због једноставности употребе.

Међутим, ова опција има низ недостатака са којима ће се особа суочити након достизања новог нивоа развоја. Електрични горионик са тврдом оловком захтева дуго загревање и дуго се хлади, што га разликује од професионалних уређаја. Поред тога, најјефтинији модели су опремљени лошим ручкама које преносе део топлоте на корисника, што ствара одређену нелагодност током рада.

Велика дршка и велики пад игле такође играју значајну улогу у погодности сагоревања танких елемената. Поред тога, важно је схватити да је због ниских трошкова произвођач жртвовао главне елементе. Због тога током дуготрајног рада уређај може изненада да откаже услед прегревања.

Жичани електрични горионици

Ови модели су савршени за људе који желе да пређу на следећи ниво и направе сложеније цртеже. Купујући такав производ, особа ће моћи да се носи са било којим узорком, чак и ако се не користи шперплоча, већ се користи плоча од тврде стене. За загревање и хлађење потребно је најмање времена, приближно 5-15 секунди (у зависности од модела).

Велика предност модела жица је присуство регулатора температуре, што омогућава контролу горења, то доприноси откривању нових стилова и стварању сопствене визије слике. Особа може мало загрејати елемент или, обратно, дати максималну снагу. Свака радња зависи само од корисника и његовог искуства.

Људи који су прешли на овај уређај примећују да се посао знатно убрзао и да више не треба да улажу напоре да доврше цртеж. Чак и када жица прегори, особа ће једноставно купити нову. Њихов трошак није тако висок као да је грејни елемент изгорео, што је такође велика предност коришћења овог модела.

Већина ових уређаја производи се у професионалним предузећима под познатим брендовима. Због тога је грејни елемент направљен од нихрома, који помаже у подношењу пренапона радне температуре и штити мајстора од непредвиђених ситуација.

Предност ове опције је и дуг оперативни период, што је важно за оне који купују скупу опрему.Електрични горионик са фином жицом омогућава вам да на цртежу направите мале линије које ће помоћи особи да нацрта било коју слику или образац.

Једини недостатак такве опреме је висока цена и сложеност радова на поправци, јер немају све радионице добре елементе за замену изгорелих. Ово је важно узети у обзир приликом куповине. Такође, особа мора да се опскрби жичаним додацима, јер уређај неће моћи дуго да ради са једним елементом, што ће проузроковати мале трошкове.

Па шта би требало да одаберете?

Ако особа тек открива свет уметности сагоревања, тада ће му за његов рад бити потребни једноставни производи за сагоревање који имају тврдо перо. Одрасла особа или дете моћи ће да примене једноставне цртеже (често са дебелим линијама), као и да стекну важно искуство и вештину, што ће му омогућити да пређе на сложенији и професионалнији уређај.

Горионик са танким врхом мора бити изабран на основу карактеристика рада. Такође је вредно одабрати производ за своју руку и покушати да не тражите непотребне користи, јер то може утицати на квалитет склопа и грејног елемента.

Оцена квалитетних алата за децу и почетнике

Узорак ТрансВит-10к

Одличан уређај који је погодан за децу. Одрасли ће детету моћи да дарују неочекивани поклон уручивањем таквог комплета. Комплет долази са одличним гориоником који има снагу од 20 вати. Дршка је направљена од висококвалитетног материјала који не дозвољава пролаз топлоте у великим количинама, што ствара угодно радно окружење.

За удобније руковање, произвођач је уређај опремио дугим каблом за напајање (150 цм). Сет садржи само једну млазницу. Животни век је годину дана уз свакодневну употребу од неколико сати. Уз умерен рад и пажљив став, производ ће трајати до 2-3 године.

Продато по цени од 740 рубаља.

Узорак ТрансВит-10к

Предности:

 • Добар квалитет израде
 • Мале величине, тако да неће заузимати пуно простора на столу;
 • Брзо се загрева и хлади;
 • Изгарање је лако, није потребан напор.

Мане:

 • Једини недостатак је тај што захтева пажљив став. Ако се не придржавате једноставних правила рада и користите уређај при максималним оптерећењима, онда ће брзо пропасти.

ТрансВит образац-1

Још једна добра опција квалитетног произвођача која је погодна за школарце који већ имају искуства са електричним гориоником. Комплет садржи све потребне алате и материјале за стварање сопствених ремек-дела. Такође велика предност овог модела је доступност заменљивих млазница.

Максимална снага грејања је 20 В. Врх се лако клизи преко плоче, остављајући пријатне и лепе узорке. Опрема је намењена деци старијој од 8 година. Пожељно је пре рада одржати дете кратким информацијама о безбедности.

Просечна цена је 1.100 рубаља.

ТрансВит образац-1

Предности:

 • Могуће је сагорети и дрво и тканину;
 • Поузданост и сигурност;
 • Удобна ручка;
 • Постоји контрола грејања;
 • Стабилан рад;
 • Произведено у руској компанији;
 • Једноставан за коришћење.

Мане:

 • Слабашни сталак;
 • Мали кабл за напајање.

Електрични горионик Елм

Још један поуздан уређај брендираног произвођача који ће дати позитивне емоције од сагоревања. Максимална снага опреме је 20В, што је нормално за почетнике. Да би се обезбедила висококвалитетна примена слика, произвођач је дао прилику да подеси грејање.

Комплет укључује: удобно постоље, које је висококвалитетно, опрему за сагоревање, заменљиве додатке и друге материјале дизајниране да пруже максималну погодност. Уређај је направљен у Русији, тако да је квалитет израде направљен према ГОСТ стандарду. Дизајнирано само за децу, јер је дршка мала.

Просечни трошак је 1.500 рубаља.

Електрични горионик Елм

Предности:

 • Глатка температура лука;
 • Погодно подешавање;
 • Универзално постављање постоља;
 • Поузданост;
 • Квалитетна монтажа;
 • Добар нихромски конац.

Мане:

 • Када ради на максималној снази, ручка се јако загрева, што ствара одређену нелагодност у раду;
 • Трошак.

СибрТецх Опенворк

Квалитетан производ који је намењен деци старијој од 14 година, јер има сложену структуру. Изгарање се врши глатко и тачно. Постоји контрола температуре која ће вам помоћи да одаберете одређену вредност за сваку слику. Комплет укључује издржљиво постоље, заменљиве додатке итд.

Ограничење снаге је 20 вати. Са таквим електричним гориоником, слике ће бити глатке и лепе. Комплет је савршен као поклон за почетнички пирограф. Рок рада је 365 дана, али према правилима рада, ова вредност може достићи две године.

Продато по цени: од 750 до 1.200 рубаља.

СибрТецх Опенворк

Предности:

 • Брзо грејање;
 • Квалитетна монтажа;
 • Постоји регулатор снаге;
 • Брзо хлађење;
 • Мала цена по комплету.

Мане:

 • Не постоје критичне мане.

ТУНДРА основни

Уређај од 30 В дизајниран за употребу код деце старијих од 14 година. Овај уређај има ниску цену. Производња се врши у складу са ЕАЦ сертификатом. Удобна ручка на крају има гумирани елемент, што вам омогућава да је држите сигурније. Дужина кабла за напајање је 150 цм.

Просечна цена је 650 рубаља.

ТУНДРА основни

Предности:

 • Гори добро;
 • Снага;
 • Цена;
 • Удобна дршка.

Мане:

 • Загрева;
 • Тврдо перо.

Најбољи најбољи уређаји за професионалну употребу

Пебаро 0261

Уређај високог квалитета познатог произвођача, који је дизајниран да створи јединствене слике. Карактеристична карактеристика опреме је присуство 20 додатака, што вам омогућава да креирате оригиналну слику. Сагоревање се изводи глатко и тачно, стварајући лепе и јединствене линије.

Продато по цени од 1.990 рубаља.

Пебаро 0261

Предности:

 • Добро ради;
 • Погодно и за професионалце и за аматере;
 • Брзо загревање;
 • 20 прилога;
 • Поузданост.

Мане:

 • Лош став.

РЕКСАНТ ЗД-8905

Поуздан уређај за професионалну употребу у приватним радионицама. Производ се одликује погодним подешавањем и способношћу сагоревања прелепих шара на кожи и тканини. Дршка је направљена у складу са анатомијом руке одрасле особе, што омогућава повећану ергономију. Максимална вредност снаге достиже 40 В, док је радни напон 1,6 В.

Просечни трошак: 2.200 рубаља.

РЕКСАНТ ЗД-8905

Предности:

 • Заменљиви врх;
 • Погодна контрола температуре;
 • Свестран рад;
 • Квалитетна монтажа;
 • Поузданост.

Мане:

 • Млазнице се морају купити одвојено;
 • Јединица бруји током рада;
 • Кратки кабл.

СТАИЕР 45227

Поуздан пирограф са добрим пакетом за аматере и професионалце. Сет укључује 20 јединствених додатака израђених од поузданог материјала. Због тога се не погоршавају током дуже употребе. Снага је 30 В, што је најбоља опција за малу кућну радионицу. Ту је и прикладно пластично кућиште за превоз.

Просечна цена је 1.400 рубаља.

СТАИЕР 45227

Предности:

 • Познат бренд;
 • Дизајн;
 • Леп квалитет ручке;
 • Леп случај;
 • Погодан сталак;
 • 20 прилога.

Мане:

 • Споро загревање.

РЕКСАНТ 12-0183-1

Одличан модел за професионално подручје. Снага производа је 30 В, напајање се напаја из електричне мреже напона 220 волти. Сет садржи прикладно кућиште и 19 додатака, што у великој мери поједностављује рад.

Просечна цена је 1.500 рубаља.

РЕКСАНТ 12-0183-1

Предности:

 • Добар квалитет;
 • Сагорева глатко;
 • Оптимална цена;
 • Удобно држање;
 • Квалитетни жалац.

Мане:

 • Дуго грејање.

Мицрон ВБТ-01

Јефтин уређај дизајниран за побољшање професионалних вештина. Од њега не треба очекивати никакве натприродне вредности. Снага је стандардна и износи 30 В. Комплет долази са 5 различитих додатака како би се осигурало висококвалитетно цртање.Радна температура достиже 510 степени.

Просечна цена је 1.000 рубаља.

Мицрон ВБТ-01

Предности:

 • Ниска цена;
 • Робусни мрежни кабл;
 • Кратко време грејања;
 • Постоје заменљиве млазнице;
 • Добар квалитет израде.

Мане:

 • Нема посебних недостатака.

Коначно

Свако може да спали предиван цртеж на дрвету. За ово није потребно много елемената, довољни су пирограф и жеља. Ако имате искуства са употребом модела описаних у оцени или занимљивијих представника, реците нам о томе у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *