Избор најбољег сушила за косу у 2020. години

0

Постоји много кућних апарата који олакшавају живот. То укључује сушило за косу. Сада је сви имају, јер је много лакше осушити косу за пар минута него чекати пар сати да се природно осуши. Ово се посебно односи на девојке са дугом косом. Не желе да губе толико времена. Уредништво сајта „best-sr.designuspro.com“ припремило је за вас рејтинг најбољих сушила за косу у 2020. години.

Врсте према подручју употребе

Како одабрати сушило за косу? Када купујете, требало би да узмете у обзир не само цену, већ и главне карактеристике и сврху уређаја.

Домаћи

Ова врста сушила за косу налази се у скоро сваком дому. Идеалан је за употребу 1 до 2 пута дневно. Домаћим феном не само да можете осушити косу, већ и стилизовати или додати жељени волумен. Правилним одабиром уређаја поступак не одузима пуно времена.

Главна предност је мала величина и тежина. Због тога га можете користити једном руком и њиме је згодно манипулисати. Рука се дуго не умара да буде изнад главе.

Снага таквих модела је оптимална за честу кућну употребу. Она се креће од 1200 до 1400 вати. Пошто се коса постепено суши, олакшава обликовање.

У кућним сушачима за косу праве удобну дршку која се не клизи и не испада из руке. Могу постојати и додатне функције - контрола влажности, аутоматско искључивање и друге. Они нису обавезни, али мало олакшавају ствари.

Професионално

Након посете салону, девојке често желе професионални фен за косу који ћете користити код куће. На крају крајева, он има неколико значајних предности - велика је снага и дуг радни век. Када користите такав уређај, коса се суши много брже.

Али не бирајте ову врсту сушила за косу за употребу сваки дан или једном у неколико дана. Због велике снаге, честом употребом може знатно оштетити косу.

Овај фен за косу дизајниран је за рад до 12 сати дневно. За салоне је ово најбоља опција, јер им фен за домаћинство неће радити. Са таквим уређајем поступак је брз и сушење не одузима пуно времена. Снага професионалног сушила за косу је 1400-2600 В. Млаз врућег ваздуха је веома јак, стога при раду са њим треба поштовати све мере безбедности. Мајстор мора имати искуства са овом техником.

Ако и даље желите да купите себи салон уређај, боље је ако његова снага не прелази 2000 В.

Један од недостатака таквог уређаја је његова тежина (400-800 грама). Није увек згодно држати га дуже време. Такође, недостаци укључују буку која је много гласнија него из кућног фенова.

У професионалном феном не постоји само неколико брзина, већ и 3-4 нивоа температуре, који се по потреби мењају. Ваздушно хлађење је обавезна опција. Ови модели имају филтер који осигурава правилан рад. Штити од прашине и косе.

Захваљујући керамичком грејном елементу, апарат се равномерно загрева. Ово је важна карактеристика таквог сушила за косу.

Јонизација ваздуха је неопходна функција која је доступна у скоро свим моделима салона.

Компактан

Компактни фен за косу најбоља је опција за путовања и стално кретање. Такође је погодан за кућну употребу, јер не заузима пуно простора током складиштења. Сет често укључује футролу која штити уређај од остатака и прашине.

Модели ове врсте одликују се малом величином и малом снагом.

Снага варира од 400 до 600 В, али може бити и много већа. Процес сушења траје дуже него код кућног фенова. Главни циљ је сушење косе, тако да можда уопште неће бити додатних функција. Будите пажљиви приликом наношења дугих увојака. Најбоље је наносити фен у неколико корака. Дакле, неће моћи да се прегреје, већ ће се постепено хладити.

Да би уређај заузео још мање простора, ручка се може преклопити. Тако да може да стане у малу ташну.

Неки модели могу радити на батерију. Ако излаз није у близини, онда је ово добра алтернатива редовном феном.

Прикази функционалности

Фен за косу у 2020. години направљен је не само за редовно сушење косе. Садржи велики број додатних функција које штите косу од високих температура или могу побољшати ефекат стилизовања помоћу уређаја.

Концентратор за сушило за косу

Споља се ова врста сушила за косу често упоређује са левком због облика његове млазнице. Захваљујући њој он обезбеђује проток ваздуха до жељеног подручја главе или жељеног прамена. На овај начин можете обликовати само жељене увојке, остављајући друге мокре. Главна сврха апликације је стварање необичних и сложених фризура. Често се овај фен користи у фризерским салонима и салонима.

Фен за косу

Неки модели долазе са посебном млазницом која ствара додатни волумен на корену. Изгледа као округли пластични калуп са великим зубима. Може се користити и код куће и у салону. Многе девојке воле масажни ефекат који пружа на кожи главе. Пошто се врући ваздух дистрибуира по целој површини, овај метод је нежнији. Фен помаже у спречавању раздвајања врхова и спречава ломљење косе.

Ова опција је идеална за људе са танком или оштећеном косом.

Лоша страна овог сушила за косу је што овај поступак омогућава сушење, али није погодан за обликовање.

Стилер

Фен за косу или стајлер дизајниран је за моделирање и стварање фризура. Такав уређај помаже у прављењу прелепих увојака, додавању додатног волумена и увијању крајева.

Ради удобности, горњи део уређаја се окреће код неких модела. На овај начин поступак обликовања траје мање времена.

Може бити неколико прилога. Свака од њих створена је за свој специфични задатак. Ово могу бити клешта, увијач и плоча за исправљање.

Фен не штети коси због мале снаге.

Главни критеријуми за избор

Снага

Снага је важан индикатор за уређај као што је фен за косу. Када бирате и купујете, свакако бисте се требали упознати са овим индикатором. Али не бирајте највећу снагу, иначе ће то негативно утицати на косу.

Фен са снагом већом од 2100 В исушиће косу за само 2-3 минута, али често је апсолутно немогуће користити је. Увојци ће постати танки, крајеви су исечени. Оптимална снага је 1200-1600 В. Ова цифра може бити мања, али тада ће сушење косе трајати дуго. За танку косу је боље да се одлучите за снагу од 1200 В, али за густу и густу косу је погодна 1600 В.

Саветник у продавници хардвера може наметнути најскупљи модел високе снаге, али ово није најбоља опција за кућну употребу.

Функција хладног ваздуха

Ова функција је доступна у готово свим моделима. Његова главна сврха је сушење танке и ретке косе, праменова на храмовима и шишке. Такође, хладним ваздухом можете исправити и поправити стајлинг.

Ако је потребно, можете делимично осушити мокру косу врућим ваздухом и завршити поступак хладним ваздухом. На овај начин се праменови неће прегрејати.

Да бисте утврдили квалитет функције хладног дувања у продавници, укључите уобичајену температуру и поново је залепите на хладан ваздух. Ако се режим одмах промени, фен за косу је доброг квалитета. На неким моделима промене могу трајати 1 до 2 минута.

Материјал тела

Фен је направљен од пластике, али постоје различите врсте. Споља је врло тешко одредити квалитетан материјал, па би требало да се обратите информацијама на кутији или у упутствима.

Добар материјал ће пружити заштиту од прегревања и удара, а такође ће обезбедити и дуг животни век.

Цорд

На први поглед може се чинити да кабл није толико важна карактеристика приликом избора сушила за косу, али није.

Прво проверите дужину жице. Ако је прекратак, употреба сушила за косу биће потпуно незгодна. Морамо да будемо близу излаза. Ако се огледало не налази у близини извора електричне енергије, то узрокује неке непријатности. Ако је дужина кабла већа од 3 метра, непрестано ће се запетљати и отежати рад с њим.

Оптимална дужина је 2-3 метра. Такође би требало да буде довољно флексибилан и не увијен.

Окретни кабел ће вам олакшати посао јер ће се током употребе непрестано увијати.

Важно је да је жица правилно повезана са уређајем. Ово ће осигурати дуг радни век сушила за косу.

Додатни критеријуми за избор

Дизајн

За многе девојке овај параметар је важан. Волео бих да модел буде не само функционалан, већ и леп. Светле боје или модеран дизајн значајно ће вам подићи расположење.

Посебно обратите пажњу на дршку. Ако је клизав и неудобан, уређај ће једноставно пасти из руке.

Тежина

Када свакодневно сушите косу, обратите пажњу на тежину уређаја. Ако је претешка, рука ће се уморити.

Избор прилога

Различите врсте додатака могу се испоручити са различитим моделима. Приликом избора, вреди размислити која је главна функција сушила за косу. Да ли ће вам бити довољан једноставан фен за косу или је потребан уређај за обликовање.

Корисне функције

Ваздушни филтер

Такав филтер је неопходан за чишћење сушила за косу од фине косе и прашине. По потреби се вади, опере водом и враћа натраг. Ова функција није обавезна, али ће помоћи уређају да дуже траје.

Сензор за контролу влажности

Многи људи никада нису чули за тако корисну функцију као сензор за контролу влажности. Његова главна карактеристика је да сушило за косу може да контролише влажност саме косе. Када индикатор влаге у коси постане мањи од петнаест процената, индикатор светли. Захваљујући овој функцији, увојци неће бити суви и ломљиви.

Сензорни систем

Када спустите фен за косу на равну површину, он се искључује. Ово је згодно јер не морате поново притискати дугмад.

Јонизација

Ова функција је веома популарна јер омогућава коси да се брзо осуши и уклони статички електрицитет. Дакле, сушење не само да није штетно, већ чак и корисно.

До данас постоји велики избор произвођача и очи сваког купца се рашире приликом испитивања модела у продавници. Пре куповине треба да оцените најбоље моделе, прочитате критике и упоредите цене.

Врхунски фенови за косу

Ровента ЦВ 3620

Одличан избор за кућну употребу или путовања је Ровента ЦВ 3620. Модел има добар квалитет израде и дуг животни век. Због висококвалитетне топлотне изолације, кућиште се не загрева чак и током дужег рада. Број режима је 6.

Снага - 1700 В. Сушење захтева минимално време.

Веома је згодно чувати уређај, јер постоји петља за вешање.

Ровента ЦВ 3620

Прос:

 • Компактност и склопива дршка;
 • Функција довода хладног ваздуха;
 • Квалитетни материјали;
 • 6 режима;
 • Буџетска цена.

Минуси:

 • Неприкладно мењање брзина;
 • Кабл се можда преврнуо.

Сцарлетт СЦ-ХД70и74

Главна предност је велика снага. Потребно је само неколико минута да осушите косу.Постоји функција јонизације и довод хладног ваздуха.

Уклоњиви филтер пружа заштиту од прашине и косе.

Снага је 2200 В.

Комплет укључује млазницу концентратора.

Сцарлетт СЦ-ХД70и74

Прос:

 • Прекрасан дизајн;
 • Додатне функције;
 • Постоји петља за вешање;
 • Буџетска цена;
 • 6 режима;
 • Тих посао.

Минуси:

 • Само једна боја;
 • Врх може пасти.

Поларис ПХД 1667 ТТи

Овај модел ће вам помоћи да направите стајлинг не само код куће, већ и на путу и ​​на дугом путовању. Поларис ПХД 1667 ТТи сушило за косу је погодно за понети са собом због мале величине и склопиве дршке.

У случају прегревања, уређај се аутоматски искључује.

Снага је 1600 В. Ово је довољно за сушење косе.

Поларис ПХД 1667 ТТи

Прос:

 • Компактна величина;
 • Мала тежина;
 • Постоје функције јонизације и довода хладног ваздуха;
 • Заштита од прегревања;
 • Лонг цорд;
 • Довољно тихо.

Минуси:

 • Не.

Парлук 385 ПоверЛигхт јонски и керамички

Овај модел је мали и лаган. Дужина - 18,5 цм. Главна карактеристика је нова технологија "јонизована керамика". Штити косу и чини је сјајнијом.

У производњи су коришћени само еколошки прихватљиви материјали који се могу прерадити. За бојење нису коришћене токсичне боје.

Парлук 385 ПоверЛигхт јонски и керамички

Прос:

 • Прекрасан дизајн;
 • Мала тежина;
 • Дуг радни век;
 • Широк спектар боја;
 • Квалитетни монтажни материјали;
 • Постоји функција јонизације и довод хладног ваздуха;
 • Непрекидни рад од 2000 сати;
 • Умерена бука;
 • 4 начина грејања;
 • Дуги кабл;
 • Велике снаге 2150 вати.

Минуси:

 • Не.

Фен за косу Ксиаоми Сооцаре Анионс

Ксиаоми је запажен по висококвалитетном састављању опреме. Фен за косу Сооцаре Анионс има снагу од 1800 В и 3 начина рада. Постоји функција јонизације и довод хладног ваздуха.

Тело је направљено од легуре алуминијума. Укључује кућиште и главчину.

Фен за косу Ксиаоми Сооцаре Анионс

Прос:

 • Модеран дизајн;
 • Брзо сушење косе;
 • Не загрева се када се користи;
 • Кабел високог квалитета.

Минуси:

 • Тежина 600 грама;
 • Потребан вам је адаптер за утикач.

Витек ВТ-2510

Фен Витек ВТ-2510 помоћи ће вам да створите савршен стајлинг у кратком временском периоду. Постоји функција јонизације турмалина, која пружа брзе резултате и сјајне увојке.

Снага - 1000 В.

Прос:

 • Дуг радни век;
 • Искључивање прегревања;
 • Постоји довод хладног ваздуха;
 • Керамички премаз;
 • Ротација кабла;
 • Дужина кабла -1,8 метара.

Минуси:

 • Не.

Главне грешке при избору

 1. Главна грешка при избору сушила за косу је куповина уређаја са највећом снагом.
 2. Будите опрезни са феном који има метални грејач. Овај материјал се брзо загрева и може знатно исушити косу.
 3. Морате обратити пажњу не само на дизајн, већ и на друге важне показатеље.
 4. Не бирајте професионални фен за кућну употребу.
 5. Скупи фен за косу не значи да је најбољи.

Брига за сушило за косу

 1. Пре употребе сушила за косу, обавезно погледајте квалитет кабла. Ако је сломљен или изложен, уређај се не може користити.
 2. Ако коса или прашина уђу, искључите уређај са мреже, а затим га само очистите меком четком.
 3. Ако вода уђе у уређај, не може се користити док се потпуно не осуши.
 4. Ако је бука значајна или ако се промени, однесите фен у радионицу.

Када сушите косу, имајте на уму да сушило за косу не можете дуго држати у једном тренутку. Уређај се мора постепено померати од корена до крајева. За заштиту можете користити термичку заштиту, прилагођену типу косе.

Поштивање правила употребе и одабир правог модела сушила за косу учиниће ваш стил савршеним. Који фен користите? Јавите нам у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *