🚲 Избор најбољих бицикала за жене у 2020. години

0

Бицикл је изумљен средином 19. века и временом је променио изглед и карактеристике. Овај чланак ће вам рећи како да одаберете бицикл по најбољој цени и функционалној компоненти. Такође ће се узети у обзир популарни модели за жене у 2020. години.

Бицикл је јединствени облик транспорта који вам омогућава да одржите тело у одличној форми и испуните тело здрављем. Сваке године ће популарност придржавања здравог начина живота сигурно расти, што значи да љубав према спорту само јача. За разлику од обичне спортске опреме или скупог чланства у теретани, бицикл је мобилан и приступачан, модеран, а да не помињемо једноставност употребе. Веома моћан аргумент може бити да је бицикл превозно средство у свакодневном животу.

Кључни позитивни показатељи на које треба пазити

Сви бицикли посебно дизајнирани за жене спадају у четири широке групе:

 • Брдски бицикли

Дизајнирани за теренску вожњу, мада се могу користити и на нормалним путевима. Споља се одликују масивнијим рамом и вилицом која апсорбује ударце, задебљаним точковима са шиљцима, постоји велики број брзина и ручна / ножна кочница. Тежина је 11-12 кг, али могу се премашити стандардне цифре, то зависи од врсте материјала од којег су рам и вилица за огибљење, пошто бицикл мора да поднесе озбиљна оптерећења, као и сам бициклиста.

 • Друмски бицикл

Дизајниран за брзу вожњу током дужих временских периода, стога има малу тежину и уске гуме. Најчешће се користе у вожњи бициклом, у свакодневном животу се готово никад не виде. У зависности од врсте терена, точкови морају бити одређене величине и ни у ком случају конструкција не сме бити преоптерећена. Пртљажник и корпа обично нису причвршћени за ове врсте возила. Тежина не прелази 6-8 кг.

 • Урбан (за асфалт)

Бицикли су од велике важности у централним подручјима, углавном у подручјима са путевима прекривеним асфалтом или камењем. На ове врсте транспорта можете да прикачите корпе за ствари, ковчеге и дечија седишта. Одликују се великом тежином и само једном брзином, али истовремено високим комфором при употреби по било ком времену. Због недостатка амортизације удараца, теренски пут заправо може довести до озбиљне штете.

 • Електрични бицикл

Релативно нова врста транспорта. То је хибрид између бицикла и мотоцикла. Препознатљив део је присуство батерије.Бициклиста сам педалира, али чим се умори и заустави, педале се саме окрећу користећи батерију. Захваљујући овој методи могу се прећи огромне удаљености. Е-бицикл се може саставити надоградњом редовног бицикла или купити у специјализованој продавници хардвера. Међутим, не треба заборавити да су њихови трошкови високи, а готово је немогуће пронаћи буџетску опцију, просечна цена почиње од 30 000 рубаља.

Критеријуми које треба тражити приликом куповине женског бицикла

 1. Цена је један од најважнијих аспеката и зато је на првом месту. Пре свега, вреди одлучити колико потрошач има. У свакој ценовној категорији сигурно постоји тачно бицикл који ће се оптимално уклопити у своје карактеристике, па је важно правилно одредити доступну количину.
 2. Локалитет употребе даје одговор на питање коју врсту возила треба купити. Ако желите да се крећете ван терена, морате да купите бицикл посебно за терене како бисте избегли опасне ситуације, као и да бисте избегли оштећење самог возила услед неправилног рада.
 3. Такође је важно узети у обзир тежину и висину власника како не би погрешио, због чега транспорт може постати вишеструко опаснији. Такође је неопходно поштовати режим безбедности и одабрати превоз према расту, како не би стекли последице попут сколиозе и других болести.
 4. Једноставност употребе лежи у правилном моделу који ће имати потребне корпе или чак седиште за дете. Такође је веома важно уживати у вожњи еколошког облика превоза и осећати се пријатно, јер ћете у супротном желети да га возите све мање и мање. У међувремену, циљ је побољшати употребу тела, економичност и еколошку прихватљивост.
 5. Модеран дизајн несумњиво ће дати огромну предност у избору најатрактивнијег модела. Сваке године се визуелне компоненте дизајна мењају, ослањајући се на моду и трендовске боје сезоне, такође не заборављајући на функционалност. У иностранству стиче популарност међу дизајнерима стварајући сопствене моделе најбизарнијих и невероватних форми, приказујући просечном гледаоцу скуп познатих свакодневних ствари и уметности.

Важне техничке карактеристике потребне за одабир женског бицикла

собаКарактеристичнаПрепорука
1Тип бициклаПре свега, морате да схватите за коју врсту активности вам је потребан бицикл, као и да се ослоните на врсту подручја у којем ће се користити, као и на то да ли је у стању да издржи очекиване падове температуре.
2ТежинаВажно је да тежина бицикла не прелази максимум који власник може да подигне. Такође, што је јача структура бицикла, то је тежа. Требало би да се ослоните на своја осећања и ни у ком случају не бирајте модел који вам се чини претешким. Не преоптерећујте бицикл, најбоље је придржавати се категорије тежине коју је дефинисао произвођач.
3АмортизацијаАко је предвиђено бициклистичко трчање, тада је неопходно ублажавање, јер се прерасподељује сила која делује на точкове. Вожња је лагана и удобна, бицикл се не одбија на неравним путевима на свакој неравнини. Вожња у целини постаје пријатна и без неочекиваних изненађења повезаних са ломљењем точкова или кваром бицикла.
4Пречник точкаПречник точкова је такође неопходан како би силе које делују на цео бицикл у целини биле правилно распоређене и не ометају кретање. Важно је узети у обзир тежину како не бисте оштетили саме точкове и незгоде које се могу десити током путовања.
5Број брзинаИнформације о брзини бицикла су неопходне да би се знале његове могућности. Уз помоћ мењача брзина бира се најудобнији и најсавременији режим, што олакшава путовање. Захваљујући правој брзини можете смањити оптерећење на телу, укључујући и ноге. Исправно одабрана брзина помаже у уштеди снага на терену и површини пута, продужава животни век бицикла у целини.
6Тип задњих кочницаТип кочница означава који се део бицикла користи за кочење, као и који се систем користи, колико је издржљив и удобан, а такође је применљив у датом моделу и на датом терену.
7ОпремаОва категорија укључује информације о подесивом подизању управљача, подесивој осовини, корпи, брави вилице, штитнику ланца, носачу, бокобранима, пумпи, звону, одељку за боце са водом и осталим додацима који се могу причврстити на бицикл.

По чему се женски бицикл разликује од мушког

Бицикли су обично подељени на моделе дизајниране за мушкарце или жене, али постоје и унисекс модели. Најважнија разлика у полу је удобност употребе. Поготово за жене, возила су направљена мало мања и прецизнија, због физиологије. Висина и тежина особе играју важну улогу. Виша особа осећаће се непријатно покушавајући да вози бицикл који није одговарајуће величине.

На женском бициклу је ужи захват, растојање до педала је мање, седиште је, напротив, веће, висина, по правилу, не би требало да прелази 180 цм. Све ове разлике су последица само физиолошких карактеристика оба пола. Понекад разлике укључују тежину самог бицикла и број брзина.

Не заборавите на дизајн. У време када су мушки модели тамнији и тмурнији, женски бицикли се разликују по разним стиловима, бојама и изгледу, додатним додацима.

Предности и недостаци бицикла

Предности:

 • Профитабилност, независност од бензина у поређењу са аутомобилом;
 • Еколошка прихватљивост;
 • Здрав начин живота;
 • Уживање у природи и околном свету;
 • Стрес вежбања;
 • У тренду је;
 • Компактност.

Мане:

 • Тешкоће при коришћењу зими;
 • Пожељно је имати посебан паркинг;
 • Трауматично;
 • Што више функционалности, то је модел скупљи.

Рангирање женских бицикала 2020

Планински (МТБ) бицикл Мерида Јулиет 7.100 (2019)

Женски КСЦ бицикл тајванске компаније Мерида. Ланчани погон, који се најчешће налази у свим моделима. Тежина не достиже 13 кг. Потпуно прилагодљив за висине од 168-180 цм. Оквир је направљен од легуре алуминијума. Точкови су 27,5 инча. Опремљен предњим и задњим кочницама. Број брзина - 27. Просечна цена - 41.600 рубаља.

Планински (МТБ) бицикл Мерида Јулиет 7.100 (2019)

Предности:

 • Издржљива конструкција бицикла;
 • Практично за руковање;
 • Модеран и модеран;
 • 27 брзина;
 • Погодно за било који терен;
 • Мала тежина.

Мане:

 • Висока цена.

Формат градског бицикла 7733 (2019)

Женски бицикл за ходање, произведен у подружници Форвард у Русији. Тип погона: ланац. Тежина бицикла је 13 кг. Материјал рама је направљен од легуре алуминијума. Амортизација уопште не постоји. Величина точкова достиже 26 инча. Дизајн пружа двоструки обод. Постоје задње и предње кочнице за колица. Број брзина - 7. Волан је подесив. Пакет укључује бокобране и ослонац за ноге. Просечна цена - 17.500 рубаља.

Формат градског бицикла 7733 (2019)

Предности:

 • Једноставно за одржавање;
 • Удобан у покрету;
 • Однос квалитета и цене.

Мане:

 • Светла, упадљива боја;
 • Укупно 7 брзина.

Брдски бицикл ФОРВАРД Сеидо 26 1.0 (2018)

Женски бицикл за теренску производњу руске компаније НАПРЕД. Модел је доступан у две боје: лимун жутој и тиркизној. Погодно за бициклисте од 156 до 170. Тип погона: ланац. Материјал оквира је у потпуности направљен од легуре алуминијума.Дизајн пружа виљушку за вешање. Пречник точкова је 26 инча. Постоје кочнице предњих и задњих колица, такође је могуће поставити диск кочницу помоћу вилице. Број брзина достиже 18 јединица. Укључени бокобрани и ослонац за ноге. Просечна цена - 14490.

Брдски бицикл ФОРВАРД Сеидо 26 1.0 (2018)

Предности:

 • Мала тежина;
 • Држач за боце;
 • Стабилно;
 • Лацониц дизајн;
 • 18 брзина;
 • Погодно за било који терен.


Мане:

 • Крила нису довољно широка да заштите седиште од прљавштине.

Градски бицикл СТЕЛС Навигатор 305 Лади 28 З010 (2018)

Женски градски бицикл СТЕЛС Навигатор 305 Лади 28 З010 произведен од руске компаније, који је свој пут започео 1998. Тип погона - ланац. Материјал оквира је челик. Апсорпција је потпуно одсутна, конструкција виљушки је крута. Точкови су 28 инча. Двоструки обод је укључен у дизајн. Кочница је представљена само позади, има ножни тип. Брзина је само једна. Пакет укључује пртљажник, бокобране и корпу на волану. Просечна цена - 7500 рубаља.

Градски бицикл СТЕЛС Навигатор 305 Лади 28 З010 (2018)

Предности:

 • Ниска цена;
 • Добра опрема.

Мане:

 • Мала функционалност модела.

Женски друмски бицикл СТАРК Веста 26.3 В (2017)

Модел се производи на Тајвану, али сам дизајн креирају руски и немачки инжењери. Асортиман укључује две боје: жуту и ​​зелену. Има различите висине: 14 "погодан је за бициклисте висине 135-155 цм, 15" препоручује се за висину од 145-160 цм, 16 "за висину од 150-165 цм, 17" је погодан за бициклисте висине од 167-178 цм. Материјал оквира је легура алуминијума. Број брзина - 21. Дизајн предвиђа виљушку која апсорбује ударце. Пречник точка: 26 инча. Точак има двоструки обод. Постоје предње и задње ходне кочнице. Пакет укључује подножје, пртљажник и бокобране. Просечна цена - 20.540 рубаља.

Женски друмски бицикл СТАРК Веста 26.3 В (2017)

Предности:

 • Погодно за ниске, средње и високе;
 • 21 брзина;
 • Избор боја;
 • Добра апсорпција удара;
 • Хармонична вредност за новац.

Мане:

 • Дизајн је превише светао;
 • Тешка.

Градски бицикл СТЕЛС Навигатор 210 Лади 26 З010 (2018)

Женски градски бицикл, као и раније поменути колега, производи се у Русији. Модел се разликује по разноликости могућих боја: беж, плава, плава, црвена, наранџаста, ружичаста и чак љубичаста. Оквир је направљен од челика. Препоручена висина бициклиста би требала бити већа од 170 за угодну вожњу. Тип ланчаног погона. Амортизација уопште не постоји. Дизајн има двоструки обод. Кочење је могуће са почетном задњом ножном кочницом. Тежина бицикла је 16,8 кг. Овај модел је погодан за несметане шетње парком, без екстремне рекреације. Просечна цена - 7150 рубаља.

Градски бицикл СТЕЛС Навигатор 210 Лади 26 З010 (2018)

Предности:

 • Пакет укључује звоно, корпу, пртљажник, пумпу;
 • Велики избор боја;
 • Занимљив дизајн;
 • Буџетски.

Мане:

 • Тежак;
 • Висина није већа од 170цм.

Планински (МТБ) бицикл Стингер Латина 26 (2018)

Женски модел теренског бицикла произведен у тајванској фирми. Материјал оквира је у потпуности челик. Бицикл је доступан у плавој, наранџастој, ружичастој и љубичастој боји. Присутна је амортизација удара, бицикл са вилицом за вешање. Стандардна величина точкова је 26 инча. Тип ланчаног погона. Кочнице су укључене у пакет, и предње и задње, и имају ходање. Број брзина је 18. Препоручена висина бициклиста може бити од 145 до 170 цм. Поред тога, дизајн има ослонац за ноге. Просечна цена - 12190 рубаља.

Планински (МТБ) бицикл Стингер Латина 26 (2018)

Предности:

 • Може се користити на било ком терену;
 • Отпоран на хабање;
 • 18 брзина;
 • Велики распон величина бицикла;
 • Разне боје на лагеру.

Мане:

 • Није примећено.

Градски бицикл ФОРВАРД Евиа 26 1.0 (2018)

Женски градски бицикл руске компаније ФОРВАРД представљен је у белој и црвеној боји.Претпоставља се да је висина бициклиста само 150-165 цм. Тип погона је ланац. Бицикл је идеалан за шетњу градом без већих терета и препрека. Оквир је у потпуности направљен од челика. Нема амортизације. Виљушка је круте конструкције. Точак је 26 инча. Дизајн точкова укључује двоструки обод. Постоји кочница, и задња и предња, ходајућег типа. Убрзава само 7. Пакет укључује бокобране. Просечна цена је 12.270 рубаља.

Градски бицикл ФОРВАРД Евиа 26 1.0 (2018)

Предности:

 • Присуство заштитних крила;
 • Разноликост боја;
 • Модеран дизајн.

Мане:

 • Није погодно за бициклисте, више од 165 цм.

Планински (МТБ) бицикл СТЕЛС Мисс 6100 Д 26 В010 (2019)

Женски теренски бицикл створио руска компанија. У асортиману постоје две боје: бело-ружичаста и ружичаста. Оквир је израђен од легуре алуминијума. Тип апсорпције удара је бицикл са вилицом за вешање. Точкови су стандардни 26 инча. Предње и задње кочнице су спортског типа. Монтажа на диск кочницу са рамом, вилицом и главчином. Број брзина је 21. Блатобрани су укључени у пакет. Просечна цена је 20.150 рубаља.

Планински (МТБ) бицикл СТЕЛС Мисс 6100 Д 26 В010 (2019)

Предности:

 • Робусна конструкција;
 • Избор боја;
 • 21 брзина;
 • Укључени заштитни блатобрани;
 • Може се користити на било којој врсти терена.

Мане:

 • Није примећено.

Градски бицикл СТЕЛС Навигатор 325 28 З010 (2018)

Женски градски бицикл, направљен у ретро стилу, изгледа стилски и оригинално. Тежина бицикла достиже 17,2 кг. Оквир је у потпуности направљен од челика. Нема амортизације. Пречник точкова је 28 инча, што је веће него обично. Дизајн точкова је двоструки обод. Задња кочница је ножног типа. Брзина је само једна. Пакет укључује пртљажник, бокобране, пумпу и корпу волана. Просечна цена - 7870 рубаља.

Градски бицикл СТЕЛС Навигатор 325 28 З010 (2018)

Предности:

 • Оригинални ретро дизајн;
 • Удобно седење;
 • Вредност за новац.

Мане:

 • Тешка.

Најбољи произвођачи бицикала за жене

 • Мерида Индустри Цо.

Тајванска компанија је друга најпопуларнија у производњи и дизајну бицикала различитих врста и намена. У почетку су стварали бицикле за друге компаније, али с временом су почели да развијају сопствене моделе који су им донели славу.

 • НАПРЕД

Руско предузеће, које је почело са радом 1999. године. Производња се налази у Русији, у Перму. Бави се производњом не само бицикала, већ и друге спортске опреме, производе активно користе професионални спортисти.

 • Стингер

Тајвански бренд који дизајнира, израђује и израђује бицикле за потпуно различите нивое корисника. Тренутно асортиман укључује више од педесет модела различитог намена и врсте употребе, као и широког распона цена.

 • СТЕЛС

Заштитни је знак руске компаније Веломоторс, једног од највећих произвођача бицикала у Европи. Такође под овом марком су моторне санке, скутери, теренска возила и теренска возила.

Избор бицикла је веома важан и одговоран корак, потребно је да одаберете модел који вам се свиђа и да будете сигурни да што више одговара свим критеријумима, и што је најважније - по цени. Да бисте извагали све предности и недостатке, потребно је проучити информације што је више могуће и направити прави избор.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде