🚲 Оцењивање најбољих лаганих дечијих бицикала за 2020. годину

0

Избор дечијег бицикла није лак и одговоран посао. Говоримо о куповини возила за дете и то је, пре свега, питање безбедности учесника у саобраћају. Поред тога, број произвођача је непроцењив. Није тако лако одлучити која компанија ће купити бицикл. best-sr.designuspro.com нуди преглед најбољих лаганих дечијих бицикала за 2020. годину на основу мишљења купаца и рецензија стручњака.

Садржај

Скутер, вожња бициклом или колица

Први документарни доказ о проналаску „скутера на два точка“ био је патент издат 1818. године немачком професору барону фон Дрезеу. То је био дрвени оквир са два точка и седлом. Нису обезбеђене педале. Британци и Французи назвали су овај уређај колица по имену проналазача. Међутим, ова вожња бициклом имала је друго име - „денди коњ“, што значи „коњ за дендија“.

1840. године, захваљујући напорима шкотског ковача Мацмиллана, на вагону су се појавиле педале. Међутим, ова опција није била широко позната.

Идеја да се предњи точак Данди Коња опреми педалама припада Французу Пјеру Лалману. Схватио је то 1862. године. Мацмилланов изум, није имао појма. Масовну производњу ових машина организовали су лионски индустријалци, браћа Оливије и кочијаш Мицхауд 1863. Верује се да је Мицхауд дошао на идеју да овај апарат назове бициклом. Убрзо се Лалман преселио у Сједињене Државе, где је добио патент за своју идеју.

На белешку! У ствари, Лалман је први проналазач бицикла.

Енглези Цоопер 1867. и Лавсон 1878. опремили су Лалманов изум точковима са краковима и ланчаним погоном. Последњи „потез четке“ био је изум Шкотске Џона Дунлопа 1888. године гумених гума на надувавање.
Од тада, бицикл „овер-схое“ више се није звао схакер костију и започела је његова златна ера.

Уређај модерног бицикла

Освежимо сећање на карактеристике уређаја ове врсте возила, његове техничке карактеристике, а истовремено се сетимо шта су. Ово знање ће вам помоћи да направите прави избор и, пре свега, да обезбедите безбедност свог детета.

Рам

Главни елемент бицикла. Сви остали елементи су причвршћени за њега, а било који резервни део можете променити ако је оштећен. Ако се нешто догоди са рамом, најбоље је купити нови бицикл. Постоје три врсте оквира:

 • отворен - за девојке и жене, са савијеном горњом цеви, врло близу доње цеви, ради погодности коришћења прелепе половине човечанства;
 • затворено - за дечаке и мушкарце, са равном горњом цеви, класична верзија "денди-коња";
 • унисекс - оквир више личи на отворену, свестрану опцију за оба пола.

Материјал оквира такође може бити различит: челик, титан, алуминијум, угљеник, магнезијум и молибден. Овако широк спектар објашњава се различитим својствима материјала:

 1. Челични рамови. Међу њима се истичу они у чијој се производњи користе легуре хром-молибдена, док се остали челици одликују великом тежином и малом чврстоћом.
 2. Алуминијумски рамови познати су по својој лакоћи, што је важно при одабиру дечијег бицикла, али се истовремено лако гужвају и ломе од најмањег напора или удара.
 3. Титан је вечни и лаган материјал који може да издржи свако оптерећење, али и скуп.
 4. Легура магнезијума. Оквири направљени од њега су врло лагани, али лако рђају и захтевају свакодневно одржавање.
 5. Угљенични оквир је лаган, издржљив, отпоран на корозију и скуп, а такође се лако разбија од јаког тачног удара, па би њиме требало руковати изузетно опрезно.

Стуба управљача

Управљање возилом зависи од тога. Састоји се од управљача, рукохвата и стабла. Сваки елемент вреди одвојеног разматрања.

 • Волан

Може бити равна, закривљена и друмска. Овај последњи се због свог специфичног облика назива и „овновим роговима“. Бицикл са правим кормилом погоднији је за оне који воле да савладају неравни терен. Закривљени управљач је лакши за редовну вожњу бициклом.

 • Грипс

Посебни прекривачи. Омогућују поуздано пријањање на волану, због чега се стављају на његове ручке. Могу бити гума, пластика, пена.

 • Стебло управљача

Део клизи преко предње вилице. Дизајниран за монтирање и подешавање положаја волана. Помоћу ње можете да промените слетање са правог ходања на брзи, нижи.

Уређај за мењање брзина

У модерним аутомобилима број брзина се креће од 5 до 25. Они омогућавају возачу да уштеди енергију приликом кретања по тешком терену. Састоји се од неколико елемената:

 1. Ручице мењача су мале полуге или мењачи брзина смештене на управљачу (раније причвршћене за оквир).
 2. Предњи и задњи мењач мењају брзине. Они су кабловима повезани са мењачима. Уз помоћ предњег дела, ланац се баца преко „звезда“ система. Задњи део се пребацује са звезде на звезду у касети. Увек је прљав и потребна му је нега.

Конопци

Комуницирају са зупчаницима и кочницама. Број каблова се креће од три до четири, радећи са предњим и задњим мењачима.

Систем

Неколико (један до три) ланчаника монтираних на једној осовини са клипњачама и педалама. Систем је ланцем повезан са касетом, формирајући ланчани пренос.

Касета

Број звездица према броју доступних програма. Поштујући манипулацију задњим мењачем, ланац се баца од звезде до звезде касете, мењајући се са једне брзине на другу.

Ланац

Најважнији део зупчаника или система за пребацивање брзина. Временом се може истегнути. Са значајним повећањем дужине, мора се заменити. Потребно је периодично чишћење и подмазивање. Искусни возачи приликом куповине ланца одређују његов квалитет бојом метала. Мат сива значи високу поузданост, никловани ланац је просечног квалитета, црне бочне плоче означавају ланац ниског квалитета.

Већ је горе речено да се ланац протеже током времена и може да скочи са звезда током кретања. Поред тога, ланац може пасти када ударите у ивичњак или испустите бицикл. У сваком случају, није тако лако ставити чак и растегнути ланац на звезде. Да бисте то избегли, потребно је да купите и инсталирате пригушивач ланца - комплекс који се састоји од: колутова (заштитна плоча која покрива ланац у пределу система) и носећих ваљака. Таква опрема на задњем точку се такође назива пригушивач ланца или затезач ланца.Инсталира се и причвршћује другачије, али је сврха иста.

На белешку! Ланац за бицикле има озбиљног конкурента - разводни ремен. Појасни бицикли су готово чешћи на тржишту од традиционалних бицикала са ланчаним погоном. Зупчасти ремен је скупљи од ланца, али можете уштедети на редовном подмазивању.

Кочнице

Ово је најважнији део сваког возила, јер нема ништа важније од заустављања на време. Постоји неколико врста кочница:

 1. Класична нога са кочионим бубњем. Метода кочења, позната многим дедовима, који су се возили у детињству у "Школнику" или "Орлу". Да би се извршило кочење, довољно је „притиснути“ педале у супротном смеру.
 2. Рим. Кабловски механизам који стеже обод помоћу полуге смештене на управљачу.
 3. Диск. Такође ручно, али сложеније и супериорније поузданости у односу на обод. Не зачепљује се и има бољу глаткоћу. Може бити кабловска или хидраулична.

Амортизација

Систем дизајниран да ублажи оштре вибрације бицикла и његове возаче током вожње по неравним површинама. Састав укључује:

 1. Виљушка је тврда за брзе аутомобиле, а мекана, са уграђеним амортизерима, за брдске аутомобиле.
 2. Задњи амортизери. Постоје опружно уље и ваздушно уље. Инсталирано на планинска и туристичка возила. Смањује ударна оптерећења за удобну вожњу по терену.

Точкови

Састоје се од фелни, жбица, чаура и гума. Игле додају крутост. Они су причвршћени за фелне и чауре, пружајући снажну везу и најрањивији су елементи, јер се прилично лако савијају и ломе. Оштећене жбице морају се заменити. Гуме се носе на фелгама како би се обезбедило поуздано вучење, осигуравајући сигурност власника. Њихове гуме и камере се састоје. Постоје и опције без цеви.

Алуминијски точкови бициклистичких точкова заслужују посебно разматрање. Не требају им игле за плетење. Нашли су достојну примену међу спортистима на бициклистичкој стази. Очигледно, због оригиналног изгледа и стилског дизајна, неки произвођачи стављају алуминијумске фелне на бицикле за ходање. Имају бољу аеродинамику и отпорност на ударце и не захтевају одржавање или замену или затезање кракова. С друге стране, они су тежи и скупљи од оних са жбицама, нису погодни за поправку (оштећени - бачени).

Величине точкова:

Тинејџерски бицикли имају пречник 24 ", одрасли 26" и 28 ", при чему се прва величина користи за планинске опције, друга за друмске и хибридне.

На белешку! Пречници точкова за бицикле обично се мере у инчима. Подсећања ради, један инч је једнак 25,4 милиметра.

Распон величина точкова дечијих аутомобила, у зависности од висине возача, је следећи:

 • 12 инча за висину од 90 до 95 цм;
 • 16 инча - од 100 до 115 цм;
 • 18 инча - 115 до 120 цм;
 • 20 инча - 120 до 150 цм.

Кочија

Осигурава радилице и педале за оквир. Одговоран за слободно кретање педала, захваљујући присуству лежајева. Изложен је значајним оптерећењима, па се стога мора изводити са довољном снагом.

Врсте клипњача до носача

Постоје многи стандарди причвршћивања и сваки од њих је индивидуалан и некомпатибилан са другима. Најстарија тренутно коришћена врста је клипњача са клиновима. Не може да поднесе велика оптерећења, па се зато чешће користи на дечијим бициклима и неким врстама друмских возила.

Квадрати и ромбови

Отвори на клипњачама неких уређаја имају овај облик. Крај осовине носача такође може бити у облику квадрата или дијаманта. Клипњача се ставља на крај вратила и учвршћује вијком или навртком, у зависности од дизајна осовине носача.

Слоттед стандард

Неки произвођачи су развили сопствене стандарде са прорезима за причвршћивање клипњача на доњи носач.
На белешку! Сплин је веза осовина и делова који се окрећу око своје осе. У овом случају су на вратилу изабрани уздужни жлебови (завојнице), а на деловима заобљени зупци.

 1. Схимано Оцтаинк. Схимано је развио две врсте завоја, са осам завоја 5к2. Касније је њихова дужина повећана на 9 мм.
 2. ИСИС је спојница Раце Фаце-а. Осовине овог прикључка су исте дужине, без обзира на величину клипњача.
 3. Хаубица. Варијанта из Триватива. Споља подсећа на ИСИС, али се од потоњег разликује по мањем пречнику осовине. Ову врсту везе, у којој се лежајеви налазе изван носача, карактерише повећана крутост.
 4. Повер Сплине. Још један стандард за спајање спојница компаније Триватив. Разликује се по присуству дванаест завојница и мањем пречнику осовине у поређењу са ИСИС-ом.

У моделима путева чешће се користи варијанта осовине интегрисане са клипњачом, тј. десна или лева клипњача је један комад са осовином. У горе наведеним стандардима, ос није интегрисана, тј. клипњаче се уклањају са осовине и причвршћују за њу клиновима или клиновима.

Критеријуми за избор дечијих лаких бицикала

При одабиру бицикла за дете, родитељи пре свега треба да воде рачуна о његовој сигурности, спречавају могуће падове и с тим повезане повреде. Хајде да сазнамо како да одаберемо бицикл за своје дете, узимајући у обзир неке критеријуме.

 • Избор према узрасту детета

У којој доби можете купити дете је сјајно Од две до три године. Изаберите лагану машину. Проверите колико је лако педалирати. Одлична опција за дете биће возило на два точка са уклоњивим бочним точковима и родитељском ручицом (ово је најмање).

 • Избор по висини

Веома је важно одабрати тачан пречник точкова за бицикл вашег детета, у зависности од висине детета Потребан пречник се може израчунати помоћу универзалне формуле: висина / 2,5 / 2,54, где је 2,54 број центиметара у једном инчу. На пример, ако је дете високо 100 цм, тада би жељена вредност за његов бицикл требала бити 100 / 2,5 / 2,45 = 15,7 или 16 инча.

 • Избор дужине оквира

Једнако је важно одабрати праву дужину уређаја како би беба могла самопоуздано да управља својим транспортом. Овде треба да измерите растојање од предње ивице седла до управљача. Треба да буде једнака дужини дететове руке од врхова прстију до лакта.

 • Волан и седло

Оба елемента су постављена по висини тако да беба, седећи у седлу са равним леђима, ногама стиже до пода. Ово је неопходно ако морате хитно да зауставите.

 • Заштита ланца

Ово је неопходно за дечији бицикл. Ланац не сме имати навијање дететове одеће током кретања.

 • Избор материјала оквира

За мало дете је боље изабрати најлакшу "играчку". Са ове тачке гледишта, најбоља опција би била алуминијумски оквир.

Шта треба тражити

 • Број брзина

Младим возачима млађим од 10 година тешко је да процене профил пута и одаберу тачну брзину. Стога се немојте замарати овим критеријумом. Боље је купити нешто једноставније, коштаће мање. Можете купити цоол бицикл са десетак брзина за своје дете као тинејџер.

 • Кочнице

Клинац не може да се носи са ручном кочницом. Постоји такав критеријум испитивања: ако дете не може једном руком да смрви лименку Цоца-Цоле, неће имати довољно снаге да држи полугу ручне кочнице и боље је да користи ножну кочницу.

 • Заштитна муниција

Упркос присуству прикачених бочних ваљака и правилних димензија машине, дете треба да заштитите од последица могућег пада тако што ћете главу заштитити кацигом, руке и стопала заштитним рукавицама, јастучићима за колено и лакатима. Бог спасава човека који спашава себе. А дете ће у таквој заштити изгледати као прави тркач.

Врхунски произвођачи

Данас на тржишту постоји на десетине произвођача бицикала. Почетницима је тешко да разумеју ову сорту. Најчешће постављано питање на бициклистичким форумима је и даље: „Реците ми коју бициклистичку компанију је боље купити“. Покушајмо да схватимо. Наводимо компаније са добром репутацијом, широким асортиманом, чија популарност модела заснива се на беспрекорном квалитету робе.

Цанондале

Произвођач из САД.Од 1971. године производи бицикле за разне сврхе, укључујући и оне за америчке полицајце. Такође је познат по својој бициклистичкој опреми, резервним деловима и бициклистичкој одећи.

Центурион

Калифорнијска компанија позната по својим производима од 1969. године. Од 1976. има седиште у Немачкој, где производи своје уређаје.

Коцка

Немачки произвођач. Компанија је основана 1993. Упркос својој релативној младости, компанија поседује погоне за монтажу, особље програмера и дизајнера, центар за тестирање и тестирање, спортски тим и мрежу дилера у више од 30 земаља.

Елецтра

Још један представник Калифорније. Главни правац је производња градских бицикала. Део корпорације Трек.

Фокусирај се

Компанија из Немачке. Година оснивања - 1992. База се налази у граду Цлоппенбург.

Фуји

Ветеран на пијаци бицикала. Од 1899. године извозила је америчке и енглеске бицикле у земљу излазећег сунца. Почев од прве половине 19. века, бавила се сопственом производњом и успешно наставља посао до данас.

Гиант

Тајван. Један од највећих светских произвођача. Више од половине свих брендираних бицикала широм света окупљено је на његовим локацијама. Добављач је компонената за многе познате произвођаче.

Калкхофф

Немачка. Компанија склапа градске и хибридне аутомобиле. Производња је основана 1919.

Ле Гранд

Пољска компанија производи популарне моделе удобних градских бицикала.

Чисти циклуси

Амерички произвођач, на тржишту од 2010. Главни правац су бицикли са једном брзином за градске улице. Ипак, обраћа пажњу на друмске и туристичке бицикле.

Сцотт

Компанија из Швајцарске обезбеђује опрему и опрему за љубитеље зимских спортова и мотоцикала и бициклисте.

Специјализована

Једна од водећих компанија у САД. Основан 1974, познат по својим иновацијама у бициклистичкој индустрији. Поред бицикала бави се и производњом додатне опреме, одеће, обуће и кацига. Посебно развијено одељење за геометрију тела бави се развојем нових узорака производа.

Бруно

Руски произвођач бицикала. Палета укључује лагане и супер лагане аутомобиле за децу, тинејџере и одрасле, засноване на алуминијумском оквиру. Модели компаније су достојног квалитета захваљујући употреби компонената најбољих произвођача.

Ово је само мала листа компанија чије производе можете одабрати, оно што се назива „без гледања“, због поузданости, сигурности дизајна и трајности производа. Не мање произвођача може се навести у оним фирмама чији се модели могу узети на „безбедно“. Има и оних неколико чије уређаје је боље не узимати. Али то је друга тема.

Оцена квалитетних лаганих дечијих бицикала

Ради практичности поделит ћемо нашу оцену на неколико потцењивања, где ћемо описати бицикле за децу различитих узраста.

Између осталог! Ако вам тежина бицикла није пресудан фактор приликом куповине, онда вам препоручујемо да се упознате са ранг најбољих дечјих бицикала за 2020. годину.

Најбољи модели узраста 2-4 године (висина 85-100 цм)

Роиал Баби РБ12Б-7 Слободни стил 12 легура

1 место.

Бицикл од 7 кг. опремљен рамом од алуминијумске легуре, виљушка је крута, стуб управљача је навој, није интегрисан. На главне точкове који имају пречник 12 инча могуће је причврстити бочне точкове. Кочење се врши предњом и задњом кочницом (ножна, В-кочница). Дизајн педала је класичан, детету је на располагању само једна брзина. Трошак - 10 900 рубаља.

Роиал Баби РБ12Б-7 Слободни стил 12 легура

Предности:

 • Мала тежина;
 • Ланац је заштићен кућиштем;
 • Укључује звоно и бочне точкове.

Мане:

 • Значајнијих нема.

Аист вики 12

2. место.

Белоруски произвођач висококвалитетних и повољних аутомобила нуди уређај за дечаке узраста од 2 до 4 године. Састављен на челичном оквиру. Ради на два точка од 12 ”. Због сигурности младих возача, аутомобил је опремљен ножном кочницом. Не постоји ручни, јер деца овог узраста једноставно немају снаге да га истисну. Стуб управљача је крут. Систем је најједноставнији, постоји само један зупчаник, ланац је прекривен заштитним поклопцем. Додатна сигурност постиже се уклонивом родитељском дршком. Просечни трошак производа је 5853 рубаља.

Аист вики 12

Предности:

 • једноставност;
 • снага;
 • сигурност;
 • поуздан дизајн;
 • родитељска дршка.

недостаци

 • није идентификовано.

Најбољи модели за узраст 3-5 година (висина 95-110 цм)

СЦОТТ Роктер 14 (2019)

1 место.

Овај бицикл је дизајниран за вожњу градским улицама и сеоским путевима. Оквир је направљен од лагане легуре алуминијума ЈР14 ЦоастерАллои 6061, виљушка је поуздани БМКС тип / крутиХи-тен / 14 ″ В-Браке Пивот. В-кочнице. Точкови пречника 14 ", гуме су квалитетне Ванда / 14 × 2.125". Тежина машине - 7,4 кг. Цена: 18 300 рубаља.

СЦОТТ Роктер 14 (2019)

Предности:

 • Чврст, али лаган оквир
 • Модеран дизајн;
 • Затворени оквир;
 • Квалитетне гуме које пружају добру вучу.

Мане:

 • Висока цена.

Сталс Флите Лади 14З011

2. место.

Елегантан бицикл за младе даме узраста од 3 до 5 година са челичним оквиром и вилицом са две круне. Висина управљача и седла је подесива. Пренос је један, ланац, заштићен. Точкови са алуминијумским фелнама пречника 14 инча. Задња кочница, ножна кочница. За превоз корисног терета предвиђена је кошара за пртљаг на волану. Постоје уклоњиви бочни ваљци који машини дају стабилност. Тежина производа је 10,7 кг. Просечни трошак је 4550 рубаља.

Сталс Флите Лади 14З011

Предности:

 • издржљиво тело;
 • педала кочнице;
 • корпа за пртљаг.

Мане:

 • замена фабричког мазива је обавезна, јер у супротном нико неће ићи нигде.

Најбољи модели за узраст 4-6 година (висина 100-120 цм)

Брино-16 ″

1 место.

Занимљив модел Брино-16 руског произвођача. Одликује се изванредном лакоћом димензија (5,7 кг), захваљујући оквиру и наплатцима од легуре алуминијума. Точкови су на краковима, пречника 16 инча, потковани гумама на надувавање. Тип ланчаног погона, један мењач. Виљушка је крута, неинтегрисана. Могу се поставити уклоњиви бочни ваљци како би се спречило превртање. Опремљен закривљеним воланом и ручном кочницом. Све предмете израђују најбољи азијски произвођачи. Трошак уређаја је 12 000 рубаља. Одлична вредност за новац и квалитет.

бицикл Брино-16 ″

Предности:

 • једноставност;
 • поузданост;
 • мала тежина.

Мане:

 • нема заштите преноса.

Цубе Кид 160

2. место.

Машине немачких произвођача увек одликује висок квалитет монтаже и материјала, трајност и једноставност употребе. То можете видети ако погледате Цубе Кид 160. Споља, оквир оставља утисак моћне структуре. У исто време је прилично лаган, јер је направљен од легуре алуминијума, као и фелне 16-инчних точкова, састављене на краковима.

Машина је дизајнирана за девојчице узраста од 4 до 6 година, тако да произвођач није закомпликовао свој дизајн, опремивши свој производ једним ланчаним погоном и поузданом ножном кочницом. Међутим, постоји и ручни, јер дете са 6 година већ може стиснути ручицу. Стуб управљача је крут, без навоја. Волан је благо закривљен (скоро раван). Ланац је у потпуности прекривен заштитном траком. У овом моделу нема ничег сувишног. Његова тежина је само 8 кг. Просечни трошак је 19.900 рубаља.

Цубе Кид 160

Предности:

 • једноставност дизајна;
 • снага;
 • ублажити, лакоца;
 • висококвалитетни материјали, компоненте и израда.

Мане:

 • само један - висока цена.

Најбољи модели за узраст 5-7 година (висина 110-130 цм)

Новотрацк Лумен 18

1 место.

Одличан аутомобил произведен у Калињинграду. Једноставног дизајна, не оптерећен непотребним „звончићима“. Лагани алуминијумски оквир креће се на точковима од 18 инча. Један ланац, ножна кочница, без ручне кочнице. Волан је закривљен, стуб управљача је крут, без амортизера. Висина управљача и седла прилагођена је висини возача. Уређај кошта 11.660 рубаља.

Новотрацк Лумен 18

Предности:

 • стилски дизајн;
 • лагани оквир;
 • прихватљива цена.

Мане:

 • није идентификовано.

Старк тануки 18 дечко

2. место.

Модел руског дизајна за дечаке од 5-7 година. Оквир од легуре алуминијума има точкове од 18 '' са гумама Ванда. Крути управљачки стуб завршава се закривљеним воланом. Машина је једноставног дизајна, пренос је ограничен на један зупчаник, погон је ланац, са заштитним поклопцем. По потреби се могу причврстити уклоњиви бочни ваљци. Модел је лишен нечег сувишног. Његов просечни трошак је 10.840 рубаља.

Старк тануки 18 дечко

Предности:

 • елементи квалитета произведени на Тајвану;
 • мала тежина;
 • прихватљива цена.

Мане:

 • није идентификовано.

Најбољи модели за узраст 6-8 година (висина 115-135 цм)

Новатрацк Вецтор 20

1 место.

Машина је домаћег произвођача. Ништа екстра. Чврст челични оквир, један појединачни зупчаник, 20 "точкови, штитник ланца, крута вилица за управљање. Нема чак ни ручне кочнице, јер је довољна ножна кочница, која је уједно и сигурнија. Уређај је дизајниран за девојчице од 6 до 8 година, али су за сваки случај обезбеђени бочни уклоњиви точкићи. Подешавање висине управљача и седла омогућава деци од 5 или чак 4,5 године да користе овај производ. Тако ће куповина бити оно што се назива „расте“ и трајаће дуго. Просечни трошак је 7642 рубаља. Одлична вредност за новац и квалитет.

Новатрацк Вецтор 20

Предности:

 • јак;
 • издржљив;
 • релативно јефтин.

Мане:

 • за овај новац - не.

Сцхвинн цимаррон

2. место.

Америчка машина за девојчице од 6 до 8 година, са ланчаним погоном, седам брзина. Точкови димензија 20 инча опремљени су В-кочницама. Сцхвинн Суспенсион виљушке за управљање са тврдим јастуком за реп и ходом од 40 мм додају додатну удобност током вожње по терену. Испоставило се да је уређај прилично сложен и „софистициран“. Његов просечни трошак је 20455 рубаља.

Сцхвинн цимаррон

Предности:

 • квалитетни материјали;
 • поуздан склоп;
 • алуминијумски оквир;
 • амортизација Тврди реп.

Мане:

 • висока цена.

Најбољи модели за узраст од 8-12 година (висина 125-140 цм)

Сцотт Цонтесса 24

1 место.

Швајцарски аутомобил за девојчице, на алуминијумском оквиру, са точковима од 24 инча, ланчаним погоном и 25 брзина. Вилица за управљање је крута, ручне кочнице, В-кочница. Погонски склоп састављен је на Схимано компонентама. Пуноправни уређај са трошковима од 32.210 рубаља.

Сцотт Цонтесса 24

Предности:

 • мала тежина;
 • стилски дизајн;
 • поуздан склоп;
 • квалитетни материјали и компоненте.

Мане:

 • недостатак амортизације;
 • висока цена.

Мерида Маттс Ј 24

2. место.

Развили су га тајвански инжењери и дизајнери, погодно за дечаке и девојчице (унисекс). Планинска верзија на алуминијумском оквиру, точкови, пречника 24 ", са меканом еластичном опругом СР Сунтоур КСЦТ виљушка, ход 50 мм, Јастук тврдог репа. Постоји 16 брзина за кретање по терену. Ручне кочнице В-кочница. Волан је закривљен. Ради лакшег коришћења обезбеђен је степеник за паркирање. Трошкови уређаја биће 21.440 рубаља.

Мерида Маттс Ј 24

Предности:

 • лагани оквир;
 • висококвалитетна монтажа;
 • лаган потез;
 • изврсна апсорпција удара;
 • поуздане кочнице.

Мане:

 • висока цена.

Најбољи модели за узраст 9-14 година (висина 135-155 цм)

Брино-24мд-21с

1 место.

Брино 24мд-21с руске производње заслужује најбоље критике купаца. Састављен на оквиру од легуре алуминијума, опремљен точковима од 24 инча са механичким диск кочницама. Управљачка виљушка са амортизерима који омогућавају ход до 80 мм. 21-брзински мењач, главчине точкова и доњи носач састављени су на индустријским лежајевима. Схимано мењач и мењач. Одличан брдски бицикл Брино - 24мд-21с можете купити за 14.900 рубаља.

Бицицле Брино-24мд-21с

Предности:

 • квалитетни материјали и компоненте;
 • одлична грађа;
 • добра апсорпција удара;
 • стилски дизајн.

Мане:

 • није идентификовано.

Стингер Елемент СТД 24

2. место.

Производ тајванске компаније. Тинејџерска опција за путовање планинским путевима. Састављен на алуминијумском оквиру, са точковима са дуплим ободом од 24 ''. Број брзина - 12. Управљање је опремљено меканом вилицом Стингер СФ100 са ходом од 50 мм, закривљени управљач. Ручне кочнице, тип В-кочнице. Сви артикли најбољих европских и азијских произвођача. Просечни трошак је 16.200 рубаља.

Стингер Елемент СТД 24

Предности:

 • квалитетни материјали и елементи;
 • одлична грађа;
 • амортизација;
 • присуство подножја.

Мане:

 • није идентификовано.

МестоМоделКарактеристичнаЦена, руб.
Најбољи модели узраста 2-4 године / 12 ''
2Аист вики 12Једноставност и поузданост5853
1Роиал Баби РБ12Б-7 Слободни стил 12 легураЛакоћа и удобност10900
Најбољи модели за узраст 3-5 / 14 ''
2Сталс Флите Лади 14З011Прихватљива цена4550
1СЦОТТ Роктер 14 (2019)Свестраност и мала тежина18300
Најбољи модели за узраст 4-6 / 16 ''
2Цубе Кид 160Немачки квалитет19900
1Брино 16Квалитетан и јефтин12000
Најбољи модели за узраст 5-7 / 18 ''
2Старк тануки 18 дечкоЈедноставно и поуздано10840
1Новотрацк Лумен 18Погодност и удобност11660
Најбољи модели за узраст 6-8 / 20 ''
2Сцхвинн цимарронАмеричка планина20455
1Новатрацк Вецтор 20Погодно урбано7642
Најбољи модели за узраст 8-12 / 24 ''
2Мерида Маттс Ј 24Тајванска планина21440
1Сцотт Цонтесса 24Планина из Швајцарске321210
Најбољи модели за узраст 9-14 / 24 '' - 26 ''
2Стингер Елемент СТД 24Одлична апсорпција удара16200
1 Брино - 24мд-21сДостојан квалитет по приступачној цени14900

Избор дечијег бицикла није лак. Овде је на првом месту безбедност детета и на овоме не можете уштедети. Али преплаћивање имена „хладног“ произвођача или страног порекла је такође глупо. Корисно је слушати савете и препоруке стручњака и искусних корисника, продаваца специјализованих продавница. Требало би пажљиво проучити опис, техничке карактеристике бицикала, сазнати колико кошта модел који вам се свиђа и донети информисану одлуку. Важно је запамтити да ће дете лакше управљати лаганим бициклом.

Уредници сајта се надају да ће наша рецензија помоћи родитељима да не праве грешке приликом избора поузданог аутомобила за младе бициклисте.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде