Рангирање најбољих звучних трака за било који буџет у 2020

0

Тржиште је засићено модерним ТВ моделима, који се међусобно надмећу у засићености разним функцијама: 3Д ефект, паметни ТВ, уграђени ДВД плејер, могућност повезивања УСБ дискова итд. Али модерни телевизори имају један заједнички проблем. Раван случај модерног телевизора нема пристојан систем звучника. Корисник не може у потпуности уживати у звучним ефектима док гледа своје омиљене филмове (посебно акционе филмове) или слуша музички садржај. Проблем се решава куповином система звучника за кућни биоскоп. Али опрема заузима пуно простора, што није баш згодно у малим становима. Можете одустати од проблема и не радити ништа. Најисправнија одлука била би куповина звучне траке - компактног акустичног уређаја који је по квалитету звука инфериорнији од кућног биоскопа, али значајно побољшава звук ТВ пријемника. Редакција сајта „best-sr.designuspro.com“ нуди вам преглед најбољих звучних трака за било који буџет у 2020. години. Оцена се заснива на рецензијама купаца и стручњака.

Како су звучници еволуирали

Било који аудио систем започиње електродинамичким емитором, он је такође звучник, такође је и звучник. Првим се сматра уређај који је 1861. дизајнирао Јоханн Реис.

За мембрану је изабрао свињско црево, утопивши га у живу. Да бисте добили поруку преко телефона, морали сте да вичете гласније. Није нашао примену и након неког времена остао је у „сећању људи“ бескорисном играчком. Једна од ових играчака пала је у руке Александра Грахама Белла. Проучавајући и креативно прерађујући дизајн Флигхт-а, Белл је створио свој телефон.

Да би репродуковао звук, користио је кожну мембрану, чврсто је навлачећи преко цеви повезане на магнетни систем и индукциону завојницу. На томе је развој електродинамике застао дуги низ година.
Отприлике у то време Томас Едисон је изумео свој фонограф, користећи обичну сирену уместо звучника. Упркос слабости и лошем звуку, уређаји за сирене били су популарни до 1924.

Тада су Цхестер Рице и Едвард Келлаг, након бројних експеримената у лабораторији Генерал Елецтриц, успели да патентирају принцип деловања електродинамичког емитора. Откриће је омогућило стварање звучника који практично не искривљују пренос. Две године касније, први светски радио, модел Радиола 104, са првим појачалом, чија снага није прелазила 1 В, пуштен је у продају.

Код нас је „пробој“ био појава „рекордног“ звучника, познатијег као „радио тачка“ углавном из старих предратних филмова и слика снимљених током рата.

1927. године, захваљујући развоју Харолда Хартлеи-а, индуктори у електродинамици замењени су трајним магнетима, што је даље смањило изобличења.

Занимљиво! Висока верност или висока верност звучника са перманентним магнетима довела је до њихове класификације као Хи-Фи (енглески Хигх Фиделити - висока верност).

Савремена електродинамика ради на истом принципу као и Модел 104, који ће ускоро прославити 90. годишњицу.

Акустични дизајн је претрпео промене.Револуција у свету акустике била је појава 1954. године уређаја Американца Едгара Вилцхура, названог „затворена кутија“. До 1954. године кућишта звучника нису била затворена са задње стране. Вилчурова идеја, једноставна као и све генијално, била је да електродинамику постави у затворену кутију, захваљујући којој је звук постао богатији, засићен ниским фреквенцијама.

Али талентовани Американац прославио се не само изумом кутије. Управо је он развио високофреквентни емитер познат као твиттер. Ниједан звучник не може без њега.

Зашто вам је требао субвоофер

Минимална фреквенција ваздушних вибрација које перципира људско ухо је 20 Хз. Максимално - 20.000 Хз. Да бисмо разумели много или мало, размотрите осетљивост нашег слуха на примеру најчешћих звукова који нам стоје:

 • мушки глас - од 120 до 200 Хз;
 • женски глас - од 200 до 500 Хз;
 • улична бука - од 20 до 300 Хз;
 • музичка дела (издалека) - од 50 до 3000 Хз;
 • шкрипа комараца - 2000 -3000 Хз.

Анализирајући ове податке, постаје јасно да се фреквенција најважнијих звукова за особу налази у доњем делу звучног опсега. Отуда повећана пажња на најреалистичније звучање ниских фреквенција у висококвалитетном снимању звучних записа за филмове. Што се тиче високотонаца (високотонаца), њихов дизајн је прилично добро развијен и тешко је наћи грешку у чистоћи репродукције.
Проблеми настају са репродукцијом нискофреквентних вибрација од 20 до 400 Хз. Овде су потребни дифузори великих (у поређењу са високотонцима) димензија и тежине.

Зову се субвоофери. Они чине лавовски део снаге и трошкова било које аудио опреме. Да би било потпуно јасно, расправа о квалитету звука аудио система без субвоофера нема никаквог смисла, јер у овом случају не може бити речи о било каквом квалитету.

Акустични дизајн

Постоји пет врста акустичног дизајна за субвоофере. Међу кућним аудио уређајима најчешћи су већ позната затворена кутија и кућиште са бас рефлексом (иста кутија, затворена, али „не у потпуности“). Једноставно речено, звоно се убацује у тело (које се назива отвор, цев, прорез итд.). Ово звоно проширује звук ниске фреквенције резонирајући на фреквенцији испод фреквенције звучника. Ово ће побољшати „бас“.

Кућишта су израђена од дрвета, МДФ-а, пластике и алуминијума. Најквалитетнију акустику пружају дрвене футроле, али одабир и припрема дрвета за спољне звучнике подједнако је мукотрпан као и израда музичких инструмената. Стога се само производи врхунске класе могу похвалити дрвеним коферима. Није тешко погодити колико кошта.

Од металних кућишта, широко се користе алуминијумске кутије и кутије на бази легура са „крилатим металом“. Да би смањили вибрације и побољшали звучне перформансе алуминијумског кућишта, неки произвођачи користе зидове сендвич панела за кутије. Материјал који апсорбује звук уметнут је између металних плоча.

Најчешће су кућишта израђена од МДФ-а (плоче од дрвених влакана). Тело од овог материјала је мало инфериорно од природног дрвета. Материјал је изврсно обрађен, има високе акустичне карактеристике које му омогућавају употребу у производњи Хи-Фи производа и знатно је јефтинији.

Субвоофери најјефтинијих модела „стављају се“ у пластичне футроле. Материјал вам омогућава да користите смела дизајнерска решења и широк спектар боја. Али пластично кућиште има озбиљан недостатак. Када достигне средњи и високи ниво јачине звука, пластично кућиште почиње одвратно да звецка.

Како су звучне траке еволуирале

Звук ЦРТ телевизора био је сасвим задовољавајући за нашег неискусног ТВ гледатеља до почетка дрских деведесетих. У то време су се на тржишту појавиле дигиталне копије филмова снимљених на ДВД дисковима. За њих су развијени Долби Дигитал и ДТС вишеканални формати за снимање и репродукцију звука. За гледање и слушање ДВД-а био је потребан развој нових преносних звучника за телевизоре.Појавила су се кућна биоскопа у којима су се око гледаоца налазили звучници са звучницима за разне намене. Повољна опција кућног биоскопа укључује предње и централне звучнике. Модели задњих звучника су производи врхунске цене. Централни звучници представљају централни канал система звучника и налазе се испред гледаоца, предњи звучници су десно и лево од приказивача, а задњи звучници се налазе иза гледатеља.

Међутим, такви уређаји, стандард 5.1, већ претпостављају присуство пет спољних звучника, субвоофер-а и заједничког модула за контролу и подешавање. Укупно постоји седам прилично гломазних кутија. Овоме се придодају знатни трошкови опреме, жица за напајање и комутације звучника једни с другима и ТВ пријемника, као и потреба да се све то подеси како би се добио очекивани ефекат. Сви горе наведени фактори спречили су широку употребу такве аудио опреме на домаћим отвореним просторима.

Било је потребно смислити уређај који није инфериоран кућном биоскопу, али приступачнији, компактан, чак и неупадљив, не стварајући осећај преоптерећења стана фиокама и кутијама преносивих звучника, чак ни са најхладнијим дизајном. Неуморна акустика напрезала је и развила аудио опрему која се назива звучна трака или звучни пројектор. Касније ће га звати соундбар.

Нећемо сада улазити у детаље његовог уређаја, али смо уз његову помоћ успели да добијемо сурроунд звук. Међутим, у то доба овај производ није био тражен, вероватно због пристојних трошкова. Поред тога, тадашњи телевизори су углавном били ЦРТ, тј. биле позамашне кутије у које се лако уграђивали довољно моћни уграђени звучници.

Били су сасвим задовољавајући за просечног потрошача, а звучни пројектори морали су да сачекају свој најфинији сат.

Овај час је наступио са изласком Иамаха ИСП - 1 звучног пројектора. Овај догађај је пао на почетак новог века. До тада је број телевизора са равним екраном већ премашио број ЦРТ-а.

А с обзиром на чињеницу да у новим облицима телевизора није било места за моћне звучнике, појава звучних трака на тржишту била је врло корисна.
Иамаха ИСП - 1 је врло моћан звучни пројектор. Садржи 38 високотонаца пречника 40 мм и два уграђена сабвуфера пречника 110 мм. Високотонци су створили просторни ефекат, при чему су оба субвоофера пружала дубоке и богате басове.

Панел је заменио гломазни вишепредметни систем кућног биоскопа и значајно побољшао звук телевизора, па је стога 100% испунио своју сврху. Ово задовољство није било јефтино. Међутим, био је тражен ИСП - 1.

Наши дани

Произвођачи су брзо схватили да звучних барова има пуно, они се морају разликовати, како по функционалности, тако и по цени. Ако уређај производи висококвалитетни и сурроунд звук, не заузима пуно простора и изгледа органски на позадини телевизора са равним екраном, треба да га учините доступним широј популацији. Ова мисао, преточена у стварност, довела је до удвостручења продаје звучних пројектора. Многи произвођачи су кренули путем смањења трошкова производа смањењем функционалности. На пример, одбијање репродукције сурроунд звука. Звучна трака у овој верзији постаје стерео систем.

Најчешће се буџетски уређај састоји од активног звучника класе 2.1. Два високотонца + засебни субвоофер уграђени су у тело пројектора и то готово увек са бежичном везом. У таквој конфигурацији уређај задовољава љубитеље филма и музике. То не значи да не постоје модели сурроунд звука. Само што не можете пронаћи звучни пројектор са четири десетине звучника. Максимум је дванаест.Једноставније је и поузданије. Поред тога, звучни пројектори су опремљени дигиталним процесором сигнала, Долби Дигитал и ДТС протоколима за подршку, портовима за повезивање УСБ медија, дигиталним оптичким каблом, ХДМИ и Блуетоотх-ом. Постоје уређаји помоћу којих корисник може да организује локалну мултимедијалну мрежу у целој кући или стану. У зависности од „пуњења“ мења се и цена. Производи буџетске, средње и премиум класе су широко заступљени на тржишту. Развој звучних пројектора не стоји мирно. Соундбасе стиче популарност - ТВ постоље са функцијом звучне траке.

Како одабрати звучну траку

Да бисте направили прави избор, потребно је унапред да одлучите коју компанију је уређај боље купити, детаљније сазнајте шта су звучне траке, проучите његове техничке карактеристике, упоредите их са величином собе у којој ће се налазити. Неће бити штетно слушати савете искусних корисника, препоруке продаваца у продавници, слушати и упоређивати звук различитих модела. Звучни пројектори варирају у цени за јефтине уређаје средње и врхунске класе. Овде избор зависи од финансијске солвентности купца.

Критеријуми избора

Да бисте разумели на шта треба обратити пажњу приликом куповине уређаја, предлажемо да се упознате са неким критеријумима за избор:

 1. Опрема. Производи у комплету са субвоофером одушевиће купца потпунијим звуком. Међутим, цена ће бити виша и мораћете да потражите место за постављање подморнице. Звучници без њега су јефтинији. Али звук се не разликује од једноставног стерео система.
 2. Присуство сурроунд звука. Савремени пројектор сурроунд звука инфериоран је од најосновнијег кућног биоскопа. Поред тога, потребни су одређени услови за постизање јачине звука: посебна конфигурација собе и глатки зидови који одражавају звук. Дакле, да ли ће узети „волуметријски“ модел или не, свако одређује сам за себе. Искусним корисницима се саветује да узимају свеједно. Уз просторни ефекат, узбуђење од гледања филмова дуго ће вам остати у сећању.
 3. Димензије звучника одговарају дијагонали телевизора. Али нико не забрањује индивидуални приступ у овом питању. Понекад дугачки екран са кратком звучном траком изгледа сасвим естетски, баш као и кратки екран са дугачком колоном. Изаберите шта вам се највише свиђа и за шта имате довољно средстава. У сваком случају, веће величине увек звуче боље.
 4. Модели звучних пројектора разликују се по укупној снази (звучник + субвоофер). За собу средње величине погодан је апарат укупне снаге од 100 до 300 вати. За мале просторије бирају се уређаји мање снаге.
 5. Поновљива учесталост. Човек опажа звукове у опсегу од 20 до 20 000 Хз. Што је нижа декларисана минимална поновљива фреквенција и већи максимум, то је бољи звук пројектора.
 6. Како повезати звучну траку са телевизором. У складу са начином повезивања, уређаји су активни и неактивни. Први се директно повезују са телевизором. За повезивање другог потребан је пријемник. Заузимају пуно простора и треба им више жица. Активни модел је повезан преко ХДМИ портова, оптичког дигиталног кабла, Блуетоотх-а.
 7. Додатне функције. Поред главне опреме, звучна трака може бити опремљена портом за повезивање УСБ дискова, пријемником за ДВД дискове, еквилајзером, Блуетоотх-ом, контролом са иПхоне-а или Андроид-а (потребно је преузимање за посебну апликацију). Све ово повећава коначни трошак уређаја. Купац треба пажљиво проучити опис производа и размислити који му од ових додатака одговара, без чега може и која од понуђених функција му једноставно није потребна. Па, консултујте своју кредитну картицу.
 8. Метод уређења опреме.Према овом критеријуму, уређаји су подељени на полице и на зид. У првој верзији звучник лежи на полици или на постољу у близини телевизора. Други укључује монтирање на зид, изнад телевизора. У овом случају, комплет укључује причвршћиваче. Стропни звучници су дизајнирани за уградњу у спуштене плафоне. Обично се користе у изложбеним салонима у канцеларијама за стварање сурроунд звука за презентације.

Врхунски произвођачи звука

Који модел је боље купити? Свакако од најбољих светски познатих произвођача. Међу продајним лидерима су компаније из различитих земаља и континената које више од десетак година развијају и производе аудио опрему. У изузетно конкурентном окружењу, свако промовише свој производ користећи једну или другу маркетиншку технику. Неко развија једноставне уређаје буџетске класе без непотребних „звона и звиждука“. Неки, напротив, користе најсвежије иновације у свом развоју, нудећи своју робу врло богатим купцима. Поузданост и квалитет израде су уобичајене карактеристике.
Лидери у развоју аудио система у Сједињеним Државама су следеће компаније:

 1. Харман / Кардон. Компанија је основана 1953. године. Најпознатији потрошачи њених производа су БМВ, Ланд Ровер, Мерцедес - Беенз и други ауто гиганти. Његова достигнућа се користе у преносницима Асус и Тосхиба.
 2. ПОЛК Аудио. Основан 1972. Специјализован за развој кућних и аутомобилских аудио уређаја, укљ. звучне траке. Производи паметне кућне звучнике за Гоогле Ассистант и Амазон Алека.
 3. Босе Цорпоратион. Основана 1964. године, специјализована је за развој и производњу аудио опреме. Његов оснивач Омар Босе некако је залутао у музички центар и звук му се није свидео. Као студент на Массацхусеттс Институте оф Тецхнологи у то време, Босе је почео да истражује ефекте одјека на перцепцију звука. Као резултат, осам година касније, основао је сопствену компанију за аудио опрему, чији су производи тражени у целом свету.
 4. Сонос. Млада компанија основана 2002. године развија бежични аудио систем који се међусобно повезује путем Блуетоотх везе. Инжењери компаније не препознају контролу својих уређаја помоћу тастера. Сви Сонос производи су засновани само на додиру. Активно сарађује са Амазоном на развоју његових паметних звучника за систем паметне куће.
 5. ЈБЛ. Компанија је на тржишту од 1946. Његова специјализација је развој и производња врхунске аудио опреме. ЈБЛ Цонсумер производи кућну аудио опрему. ЈБЛ Профессионал производи су веома популарни међу професионалним музичарима, инжењерима звука и студијима за снимање.

Ово није потпуна листа америчких компанија за говорнике. Азијске компаније су у озбиљној конкуренцији америчким програмерима:

 1. Иамаха. Најстарија јапанска компанија, основана 1887. године, увек примењује иновативне технологије у развоју акустичних система. Његове моделе одликују различите функционалности, висок квалитет израде, стилски дизајн, одлична акустика, поузданост и висока цена.
 2. Сони. Компанија је основана 1946. Њене активности су вишеструке. Производи се одликују употребом најновијих достигнућа науке у овој области и различитим распонима цена.
 3. Денон. Једна од најстаријих јапанских компанија. Име компаније је формација две јапанске речи: денки - струја и онкио - бука, акустика. Први производи компаније били су фонографи и плоче са снимцима класичне музике. Први осмоканални дигитални магнетофони на свету, први ЦД плејери на свету, ово су њена достигнућа. Његови уређаји средње класе су поуздани, добре акустике и сјајног дизајна.
 4. Самсунг. Јужнокорејски пословни представник. Њена јача страна је висококвалитетна електроника. Популарност модела компаније је због употребе напредних технологија и приступачних цена.
 5. ЛГ. Компанија је основана 1958. године.Тренутно је то група компанија која производи производе различитих намена, уједињена жељом да непрестано побољшавају карактеристике својих производа увођењем иновација и флексибилном ценовном политиком, чинећи своје производе доступним широком спектру људи са различитим нивоима сигурности.

Модели европских компанија Фоцал Дименсион из Француске, немачке компаније Цантон и многих других европских брендираних произвођача акустичних система су веома популарни. Критеријуми за успех су исти: поузданост, примена најновијих достигнућа у науци, флексибилна политика цена. Број произвођача аудио опреме је импресиван. Ово само компликује избор. Очи се распрше. Новчаник ће вам послужити као најбољи саветник у овом питању.

Оцена квалитетних звучних трака за 2020

ЈБЛ Бар Студио

Групу почетног (буџетског) сегмента рејтинга отвара апарат светски познате америчке компаније ЈБЛ, специјализован за развој и производњу професионалних и кућних акустичких система. Једноставан и приступачан уређај. Корисници који га одаберу треба да знају да ово није кућни биоскоп. Са укупном снагом звучника од 30 В и одсуством субвоофера, он неће срушити завесе у вашем стану, а то није потребно. Ово дете испуњава свој главни задатак - да 100% побољша звук ТВ пријемника. Модел је савршен за мале просторе и старије кориснике. Мале димензије омогућавају постављање панела на полицу или причвршћивање на зид. Повезани оптичким и ХДМИ каблом. Ту су и стерео улаз, УСБ тип А и Блуетоотх. Корисници се једногласно диве дубоком и чистом звуку система приликом емитовања филмова, концерата, спортских и вести. Просечна цена: 6100 рубаља.

ЈБЛ Бар Студио

Предности:

 • одлична акустика;
 • квалитет израде;
 • леп дизајн;
 • широк спектар веза и подешавања;
 • разумна цена.

Мане:

 • не постоји могућност повезивања субвоофера.

Сони ХТ - ЦТ80

Још један буџетски уређај који заузима девети ред рејтинга је развој јапанске компаније Сони, познате по електроници и аудио опреми. Сони ХТ - ЦТ80 представља исту ценовну категорију као ЈБЛ Бар Студио, али укупна снага његових звучника, за разлику од америчке марке, већ износи 80 вати. Субвоофер снаге 40 В са басс рефлек кућиштем омогућава вам уживање у дубоким басовима. Повезивање са телефоном, таблетом и рачунаром путем Блуетоотх-а је једноставно. Када су правилно постављени, звучник и сабвуфер, Долби Дигитал пружа доживљај сурроунд звука. Одлична опција за мале просторе и за мало новца. Просечна цена звучне траке је 7.990 рубаља. Према купцима, модел има одличну вредност за новац.

Сони ХТ - ЦТ80

Предности:

 • строг дизајн се уклапа у било који ентеријер;
 • одлично звучи на ниским и средњим фреквенцијама;
 • дубоки моћан бас;
 • прихватљива цена.

Мане:

 • недостатак панела који приказује ниво јачине звука.

ЛГ СЈ3

Осми ред на ранг листи заузима модел јужнокорејске марке ЛГ СЈ3. Просечна цена овог уређаја је 11343 рубаља. За овај новац корисник добија 2.1 стандардни систем звучника укупне снаге 300 вати. Од тога је 200 вати за бежични субвоофер и 100 вати за звучнике. За повезивање, панел је опремљен линеарним (стерео) и дигиталним оптичким улазима. Присуство Долби Дигитал и ДТС декодера даје осећај сурроунд звука у биоскопском режиму. Блуетоотх и даљински управљач допуњују листу опреме. Довољно моћан производ за просторије површине 25 - 30 м2.

ЛГ СЈ3

Предности:

 • снага;
 • вирелесс суб;
 • стилски дизајн;
 • прихватљива цена.

Мане:

 • недостатак еквилајзера;
 • недовољни прикључци за везу.

Самсунг ХВ - М 360

На седмом месту је још један представник Јужне Кореје - Самсунг ХВ - М 360. Укупна снага уређаја је 200 В. Ту су бежични субвоофер са кућиштем бас рефлекса, Долби Дигитал и ДТС, еквилајзером и прикључцима за повезивање стерео уређаја и оптике. Купци цене елегантан дизајн, добру акустику на свим фреквенцијама, могућност преслушавања омиљене музике путем блуетоотх-а и присуство контролне табле. Уређај са телевизором истог произвођача посебно добро ради. Просечна цена: 13.069 рубаља.

Самсунг ХВ - М 360

Предности:

 • дизајн у строгом класичном стилу;
 • одлично звучи на свим фреквенцијама, укључујући и ниске;
 • оптички кабл укључен;
 • за власнике Самсунг ТВ-а могућност управљања звучном траком са даљинског управљача телевизора.

Мане:

 • нема ХДМИ.

Иамаха ИАС - 108

Шести по рејтингу је апарат јапанског дизајна Иамаха ИАС - 108. Овај систем звучника је активни звучник стандарда 2,1, укупне снаге 120 В са уграђеним субвоофером. Уређај је опремљен линеарним (стерео), дигиталним и оптичким улазима, могућношћу повезивања на ТВ уређај путем ХДМИ кабла. Са звучном траком можете истовремено повезати два Блуетоотх уређаја. Постоји подршка за нови сурроунд аудио формат ДТС Виртуал: к. Имајте на уму да слушање Долби садржаја није доступно на аудио системима који подржавају Виртуал: к. Присуство контролне табле и могућност подешавања ниских фреквенција употпуњује листу могућности уређаја.

Сурроунд звук Виртуелно: к снажно зависи од површине и конфигурације собе, па чак и броја и места намештаја. Корисницима се свиђа могућност управљања уређајем помоћу апликације путем телефона, путем блуетоотх-а. Од могућих сценарија сурроунд звука, подразумевана је просечна опција. Инсталирајући одговарајућу апликацију на свој Андроид, корисник добија прилику да одабере одговарајући сценарио, а затим ће се панел огласити у потпуности. Купци примећују висококвалитетну монтажу и модеран дизајн. Бас се некоме чини слаб, али ово је већ ствар укуса. Просечни трошак уређаја: 15150 рубаља.

Иамаха ИАС - 108

Предности:

 • компактност;
 • добар скуп функција;
 • стилски дизајн;
 • добра акустика.

Мане:

 • сурроунд звук је добар за филмове и ПЦ игре, али не и за музику

Денон ДХТ - С316

Пети ред рејтинга заузима производ Денон, једног од најстаријих јапанских произвођача акустичне опреме. Денон ДХТ - С316 је 2.1. Комплет укључује бас рефлексни субвоофер. Постоје линеарни, дигитални, оптички и ХДМИ портови, блуетоотх и подршка за Долби Дигитал и ДТС формате, контролна табла. Корисници су одушевљени акустиком. Систем ради у режимима биоскопа, музике, одабира дијалошких гласова. Неки купци упоређују ову звучну траку са системом за кућни биоскоп. Куповина уређаја коштаће 19.570 рубаља.

Денон ДХТ - С316

Предности:

 • богат и мекан бас;
 • компактност;
 • леп дизајн;
 • Блуетоотх веза.

Мане:

 • није пронађен.

Самсунг ХВ - В450

На четвртом месту је још један јужнокорејски звучник Самсунг ХВ - В450. Укупна снага 2.1 звучне траке је 320 вати. То је довољно да собу од 40 м2 испуните висококвалитетним ТВ звуком. Бас рефлексни сабвуфер има бежичну Блуетоотх везу. Звучна трака има стерео, дигитални, оптички, УСБ и ХДМИ прикључке. Уређај подржава Долби и ДТС формате. Укључује контролну таблу. Панел се може поставити на зид. Ниске фреквенције су сасвим задовољавајуће за љубитеље филмова и љубитеље музике. Корисници су задовољни добром акустиком, лепим дизајном. Просечна цена: на нивоу од 16 000 рубаља.

Самсунг ХВ - В450

Предности:

 • снага од 320 В погодна је за велике просторије;
 • стилски дизајн;
 • квалитет звука на свим фреквенцијама;
 • универзална функционалност.

Мане:

 • није откривен.

Босе соундтоуцх 300

Три најбоље на ранг листи су премиум модели са ценом од преко 40 000 рубаља. Отвара га Босе соундтоуцх 300, америчка приватна компанија Босе. Активни звучник има димензије (ширина * висина * дубина) 958 * 58 * 108 мм. Постоје Долби Дигитал и ДТС декодери, портови за повезивање стерео, дигиталног оптичког и ХДМИ кабла. Одвојени улаз за повезивање субвоофера, НФЦ подршка. Стуб се може поставити на зид. Систем карактерише звук високог квалитета у читавом опсегу фреквенција. Да бисте извршили тачна подешавања, потребно је да преузмете апликацију соундтоуцх на свој андроид. Просечна цена: 57.990 рубаља.

Босе соундтоуцх 300

Предности:

 • компактност;
 • веза са телефоном, таблетом и рачунаром ради без замрзавања;
 • погодно пребацивање ниских фреквенција са даљинског управљача;
 • могућност повезивања сабвуфера.

Мане:

 • висока цена.

Фокалне димензије

Други ред рејтинга заузима уређај који су развили стручњаци француске приватне компаније Фоцал. Ово је 5.0 стандардна звучна трака, укупне снаге 450 В, опремљена линеарним, дигиталним оптичким, ХДМИ прикључцима и излазом за субвоофер. Уређај подржава Долби и ДТС формате. Испоручује се са зидним носачима. Према мишљењу корисника, звучна трака звучи боље од подних Хи-Фи звучника. На задњој страни звучника налазе се прекидачи:

 • одабир подножја компаније Фоцал или других произвођача;
 • одређивање удаљености до слушаоца;
 • утврђивање заузетости собе намештајем;
 • прекидач за положај колоне (стоји или виси на зиду).

Манипулација овим преклопним прекидачима заиста може побољшати звук уређаја. Његов просечни трошак: 57590 рубаља.

Фокалне димензије

Предности:

 • импресивна снага звучника за више простора;
 • могућност флексибилних подешавања узимајући у обзир положај звучне траке, количину намештаја и удаљеност до слушалаца;
 • много портова за повезивање.

Мане:

 • висока цена.

Сонос плаибар

Прво место и најбоље критике купаца освојило је дете КСКСИ века - звучни пројектор америчке компаније Сонос. Компанија је основана 2002. Његови стручњаци развијају кућне дигиталне бежичне звучнике засноване на Ви-Фи протоколу. Сонос Плаибар је двосмерна звучна трака са дигиталним оптичким улазом. Повезивањем сателита Сонос Плаи 3 и субвоофера Сонос Саб на њега можете да креирате системе 3.1 и 5.1. Уређај има Етхернет конектор. То омогућава организацију сопственог мултимедијалног простора у свакој соби стана или куће. Просечни трошак овог уређаја је 64.990 рубаља.

Сонос плаибар

Предности:

 • недостатак жица (осим жица за напајање);
 • цоол дизајн;
 • могућност куповине и уређења додатних звучника по сопственом нахођењу;
 • одличан звук на свим фреквенцијама;
 • пушта музику са телефона, Интернета;
 • Ви-Фи и Етхернет отварају велике могућности за стварање паметног музичког дома.

Мане:

 • висока цена.

Назив модела СундбарТехничке карактеристикеПросечна цена
Сонос плаибарГлавне карактеристике:
Тип звучника - звучна трака, активна.
Предњи звучници:
број укључених звучника - 1;
врста - полица, број трака - 2;
димензије (ШкВкД) 900к85к140 мм, тежина 5,4 кг.
Појачало
Интерфејси: дигитални оптички улаз.
Додатне Информације:
могућност брзе израде система 3.1 и 5.1 у комбинацији са Сонос Плаи: 3 сателита и Сонос Суб субвоофером; Подршка за Ви-Фи; 2 Етхернет конектора.
64.990 РУБ
Фокалне димензијеГлавне карактеристике:
Стандард - 5.0.
Звучна трака типа звучника, активна.
Укупна снага је 450 вати.
Фреквенцијски одзив 50-25000 Хз.
Предњи звучници:
Број укључених звучника је 1.
Тип - полица; снага 450 В;
број опсега - 1;
димензије звучника: 5к100 мм;
Фреквенцијски одзив 50-25000 Хз.
Димензије (ШкВкД) 1155к115к115 мм, тежина 5,5 кг.
Појачало
Интерфејси: линијски улаз (стерео), дигитални оптички улаз, излаз за субвоофер, ХДМИ к2 улаз; декодери - Долби Дигитал, ДТС.
Постоји даљински управљач.
Додатно
Носачи за монтажу - доступни.
57590 РУБ
Босе соундтоуцх 300Главне карактеристике:
Тип звучника: звучна трака, активан.
Предњи звучници:
број укључених звучника - 1,
тип - полица, димензије (ШкВкД) 978к58к108 мм.
Тежина 4,7 кг.
Појачало.
Интерфејси: линијски улаз (стерео), дигитални оптички улаз, излаз за субвоофер, ХДМИ излаз, ХДМИ улаз.
Блуетоотх је доступан. Долби Дигитал, ДТС декодери.
Постоји даљински управљач.
Додатно:
Носачи за монтажу - доступни.
Више информација: НФЦ подршка.
57.990 РУБ
Самсунг ХВ - В450Главне карактеристике
Стандард 2.1.
Тип звучника - звучна трака, активна.
Укупна снага 320 вати.
Фреквенцијски одзив 40-20000 Хз.
Предњи звучници:
Број звучника у комплету - 1;
димензије (ШкВкД) 909к54к71 мм, тежина 2 кг.
Субвоофер 1, димензије звучника - 177,8 мм;
бас рефлексна кутија, димензије (ШкВкД)
200к392к378 мм, тежина 7,2 кг.
Појачало.
Интерфејси: линијски улаз (стерео), дигитални оптички улаз, УСБ тип А, ХДМИ излаз, ХДМИ улаз. Бежична веза сабвуфера.
Блуетоотх је доступан. Долби Дигитал, ДТС декодери.
Постоји даљински управљач.
Додатно: носачи за монтажу - доступни.
Додатне Информације:
Подршка за Ви-Фи; бежична веза са телевизором.
15890 РУБ
Денон ДХТ - С316Главне карактеристике:
Стандард 2.1.
Тип звучника - звучна трака, активна. Предњи звучници. Број укључених звучника -1
Димензије (ШкВкД) 900к55к82 мм, тежина 1,8 кг.
Субвоофер - 1, са кућиштем бас рефлекса.
Димензије (ШкВкД) 170к312к340 мм, тежина 5,2 кг.
Појачало:
Интерфејси: линијски улаз (стерео), дигитални оптички улаз, ХДМИ улаз.
Бежична веза сабвуфера.
Блуетоотх је доступан. Долби Дигитал, ДТС декодери.
Постоји даљински управљач.
19570 РУБ
Иамаха ИАС - 108Главне карактеристике:
Стандард 2.1.
Тип звучника - звучна трака, активна.
Укупна снага је 120 вати.
Предњи звучници.
Број укључених звучника - 1;
врста полице, број трака - 2;
димензије (ШкВкД) 889к54к130 мм.
Уграђени субвоофер.
Појачало:
Интерфејси - линијски улаз (стерео), дигитални оптички улаз, излаз за субвоофер, ХДМИ излаз, ХДМИ улаз.
Блуетоотх - да; контрола тона баса.
Постоји даљински управљач.
Додатно:
Носачи за монтажу - доступни.
Додатне Информације:
могућност повезивања са два Блуетоотх уређаја истовремено; ДТС Виртуал: Кс подршка.
15.150 РУБ
Самсунг ХВ - М 360Главне карактеристике:
стандард 2.1;
тип система звучника - звучна трака, активна;
укупна снага - 200 В;
фреквенцијски опсег - 45-20000 Хз.
Предњи звучници:
Број укључених звучника - 1; врста - полица;
Димензије (ШкВкД) - 908к54к71 мм; Тежина 1,5 кг.
Субвоофер - 1; димензије звучника 165 мм;
случај бас рефлекса;
Димензије (ШкВкД) 179к353к300 мм; тежина 4,6 кг.
Појачало.
Сучеља: линијски улаз (стерео), дигитални оптички улаз.
Бежична веза сабвуфера.
Блуетоотх је доступан.
Долби Дигитал, ДТ декодери.
Постоји даљински управљач.
Додатно:
Постоје причвршћивачи за монтирање.
13069 РУБ
ЛГ СЈ3Главне карактеристике
стандард 2.1;
тип система звучника: звучна трака, активан;
Укупна снага - 300 В;
предњи звучници: број укључених звучника - 1; тип полице; Снага 100 В;
димензије (ШкВкД) 950к71к47 мм; Тежина 2,47 кг;
субвоофер - 1, снага 200 В;
димензије (ШкВкД) 171к320к252 мм; тежина 4,2 кг.
Појачало.
Интерфејси: линијски улаз (стерео), дигитални оптички улаз;
бежична веза сабвуфера;
Блуетоотх је доступан; Долби Дигитал, ДТС декодери.
Додатно:
Постоје причвршћивачи за монтирање. Контролише се помоћу даљинског управљача за ТВ.
РУБ 11343
Сони ХТ - ЦТ80Главне карактеристике:
Стандард 2.1.
Звучна трака типа звучника, активна.
Укупна снага је 80 вати.
Предњи звучници:
број укључених звучника - 1;
тип - полица, снага - 40 В;
број опсега - 2;
димензије (ШкВкД) 901к52к84 мм; тежина - 2 кг.
Субвоофер - 1, снага 40 В;
димензије звучника 130 мм;
бас рефлексна кутија, димензије (ШкВкД)
165к243к296 мм, тежина 2,7 кг.
Појачало.
Интерфејси: линијски улаз (стерео), дигитални оптички улаз, УСБ тип А.
Блуетоотх је доступан.
Декодери - Долби Дигитал. Постоји даљински управљач.
Додатно:
Носачи за монтажу - доступни.
Више информација - НФЦ подршка
7990 руб.
ЈБЛ Бар СтудиоГлавне карактеристике:
тип система звучника - звучна трака, активна;
укупна снага 30 В;
опсег фреквенције 60-20000 Хз.
Предњи звучници:
број укључених звучника - 14;
врста - полица; број опсега - 2;
димензије звучника - ВФ: 2к40 мм, ЛФ: 2к50 мм;
димензије (ШкВкД) 614к58к86 мм; Тежина 1,4 кг
Појачало.
Интерфејси - линијски улаз (стерео), дигитални оптички улаз, УСБ тип А, ХДМИ улаз. Блуетоотх је доступан.
Постоји даљински управљач.
Додатно:
Постоје причвршћивачи за монтирање.
6100 РУБ

Соундбар, наравно, није обавезан производ. Можете гледати ТВ без њега. Ово није улагање у себе, у своје здравље или интелектуални развој. Чини се зашто је потребан. Пробајте. Не знајући шта је то, тешко је проценити да ли вам је овај производ потребан или не. Постоје сасвим приступачни производи чија куповина неће пољуљати породични буџет.

И можда ћете се након куповине и уживања у пуном звуку телевизора запитати зашто то нисте раније урадили. Наш преглед ће вам помоћи да се снађете међу огромним бројем сјајних произвођача и не погрешите када одаберете пристојан модел звучне траке.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *