Индукцијска оцена посуђа за 2020

0

Када бирате посуђе за индукционо шпорет, морате имати бар општу идеју о принципу рада такве површине.

На шта треба обратити пажњу приликом избора

Индукциона површина је високо енергетски ефикасна, само дно се загрева током рада, а не керамичка површина и околни ваздух. Многи купци су узнемирени чињеницом да нису сва јела погодна за кување на индукцијској плочи.

Главно својство сваког лонца и тигања је способност пропуштања електричне струје. Можете једноставно да проверите - прикачите магнет на дно.

Већину „старих“ емајлираних лонаца можете оставити јер ће служити на новој индукцијској плочи. Производи произведени последњих година имају одговарајућу значку на полеђини. Због тога модели од стакла, керамике, алуминијума, бакра, месинга нису погодни за индукционе површине ако немају посебан премаз.

Кухињски прибор мора испуњавати неколико захтева:

 • Дно посуде мора бити равно и не сме прелазити зону загревања, а минимални пречник мора бити најмање 12 цм и мора имати феромагнетна својства.
 • Што је дно дебље (мин. 2-6 мм), долази до равномернијег и бржег загревања.

На сваком таквом производу, на дну се налази диск који доприноси постепеној расподели топлоте. Тигањ мора бити тежак најмање 0,5 кг. Погледајте ближе ручку: што је већа површина везе, то боље. Дршка се загрева на пресованом производу, али бакелит (термореактивна пластика) или уклоњива ручка не.

За брзо пржење на повишеним температурама користите тигањ за роштиљ, вок, палачинку - током овог процеса чува се више витамина.

Материјали

Типично, индукционо посуђе је направљено од нерђајућег челика или ливеног гвожђа. Узорци алуминијума имају феромагнетно дно или нелепљив премаз. Сваки материјал има своје предности и недостатке.

 • Нерђајући челик. Храна у таквом контејнеру задржава све корисне особине. Нерђајући челик не оксидира, храна се може чувати у фрижидеру без нарушавања квалитета. Недостаци укључују чињеницу да легура може садржавати никл, што узрокује алергије. Још један „недостатак“ је тај што храна може сагорети.
 • Производи од ливеног гвожђа су издржљиви, задржавају топлоту дуго времена. Површина не емитује никакве штетне материје. Истовремено, тешка, порозна површина од ливеног гвожђа упија мирисе. У њему се не препоручује кување киселих јела. Ливено гвожђе је крхки метал и њиме треба поступати пажљиво.
 • Емајлирани контејнери су погодни за употребу под условом да је доња површина равна, без удубљења, у супротном, током кувања може доћи до буке услед појачаних осцилација таласа.
 • Узорци алуминијума са феромагнетним премазом су лагани и имају добру топлотну проводљивост.Међу недостацима: изглед се брзо губи, кисела храна не може се чувати. Још увек нема коначног одговора: да ли је могуће храну чувати у таквој посуди.
 • Посуђе са нелепљивим премазом захтева сталну негу како не би изгубило главно својство.

Мало о функционалности

Да ли материјал који се користи за израду кухињског посуђа утиче на процес кувања? Тава од нерђајућег челика или емајлирана подједнако је погодна за кување, кључање. Угљенични челик се брже загрева, па ако тестенину прокувате у таквој шерпи и не мешате је повремено, може се залепити за дно.

Након искључивања шпорета у емајлираној посуди, вода ће одмах престати да кључа, а у посуди од нерђајућег челика поступак се наставља неко време. За динстање, најбоља опција су посуде са трослојним дном (нерђајући челик, алуминијум, нерђајући челик), загревање се одвија постепено и равномерно, а храна се дуго не хлади.

Ливено гвожђе, керамика, угљенични челик имају слаба својства расподеле топлоте. Током рада, индукција утиче на дно, стога долази до загревања целокупне запремине због пораста температуре унутар контејнера. Губитак топлоте ће се десити кроз зидове, па је пожељно одабрати дебље посуђе, од материјала који се спорије хлади (горе наведено).

За поступак пржења користе се посуде без посебног премаза, ливено гвожђе или нерђајући челик, потребно је само одабрати по запремини. У продаји се обично налазе примерци израђени од алуминијума који немају индукциону површину. Треба да изаберете модел од нерђајућег челика са нелепљивим премазом или алуминијума са индукционим дном.

На полеђини често можете видети ознаке 18/10. Први број означава% садржаја хрома, мора бити најмање 10,5%, што је већа вредност, заштитни слој је дебљи. Друга цифра је проценат никла, за висококвалитетно посуђе довољан је 8. Ознака челика 18/10 је показатељ квалитета и отпорности на корозију.

Произвођачи посуђа

Комплети посуђа, одвојени контејнери за индукционе шпорете производе се у Русији и другим земљама.

Међу скупим маркама Зептера, материјал садржи титан и молибден, што чини посуђе скупим. Цена оправдава висок квалитет: отпорност на корозију, хипоалергена, производи у таквим јелима могу се кувати без уља.

Најпознатија је француска компанија Тефал, која производи кухињске уређаје и неколико серија јефтиног посуђа. Још један произвођач у овом сегменту, чешка компанија Тесцома, производи посуђе од нерђајућег челика.

Неколико немачких компанија производи посуђе врхунске класе:

 • Волл представља ручно израђени кухињски прибор. Ово је ливено посуђе са нелепљивим премазом и дном од титана и керамике од најмање 1 цм. Ово посуђе је за оне који нису навикли да штеде на квалитету.
 • БергХОФФ лонци имају дно од 6 слојева са бакреним уметком, јефтинија верзија је класична трослојна. Сваки комад садржи погодне уклоњиве усисне чашице за поклопце са термичким сензором.
 • Фисслерови модели одликују се својом софистицираношћу и одличним квалитетом и високом вредношћу. У асортиману: лонци, шерпе, лонци, мангале, вок-пан.

Најбоље посуђе од ливеног гвожђа производи финска компанија Хацкман која има дугу историју. Буџетску верзију посуђа производи кинеска компанија Аппетите. Производи од нерђајућег челика и алуминијума отпорни су на механичка оштећења, имају дуг век трајања и отпорни су на алкална окружења.

Компанија Лодге (САД) производи обичне и двостране посуде за роштиљ од ливеног гвожђа. Свисс Диамонд производи произвођаче крепа изврсног квалитета. Имају нелепљиви нанокомпозитни премаз са дијамантским кристалима. Веома је издржљив, не љушти се и може издржати високе температуре. Произвођач гарантује дуготрајну употребу чак и када је изложен металу, тј. није потребно користити дрвену лопатицу.

Мало произвођача може купцима понудити тигањ са одвојеним ћелијама. Такав предлог даје италијански Рисоли, наредна серија. Модел има нелепљиви титански премаз и дебљину дна од 8 мм. Иста компанија производи висококвалитетно алуминијумско посуђе за буџетски сегмент.

За индукциону плочу је чак развијен вок са посебним равним дном, а постоје и уграђени горионици за вок.

Класични вок би требало да се прави у Кини, са роштиљем, Тефал - Титаниум про и Свисс Диамонд са дијамантским кристалима.

Француски Цристел нуди узорке керамике по цени од 7300 рубаља.

Сетови посуђа

Берндес Варио Цлицк Индуцтион Вхите - модеран за кухињу

Комплет се састоји од 7 предмета: 3 лонца, поклопци од каљеног стакла (16 мм, 20 мм, 24 мм) и шерпа. Сви контејнери су направљени од висококвалитетног алуминијума пресвученог керамиком, издржавају температуре до 400 и отпорни су на огреботине. Дно је високо 6 мм, ручке су ливене, све ово омогућава употребу лонаца у пећници.

Произвођач Берндес (Немачка) даје двогодишњу гаранцију.

Цена: од 11 400 рубаља.

Берндес Варио Индукција клика бела

Предности:

 • Производ премиум класе;
 • Модеран бели дизајн.

Мане:

 • Цост;
 • Мала запремина.

Раинстахл 1818-08РС \ ЦВРед - повољно и лепо

Три лонца запремине 2,5 Л, 3,4 Л, 4,9 Л и кутлача од 1,8 Л имају занимљив црвени дизајн. Материјал - нерђајући челик, стаклени поклопци са металним ободом. Дно капсуле омогућава целом контејнеру да се постепено загрева и држи топло дуже време.

Према прегледима, није препоручљиво прање посуде у машини за прање посуђа - то може оштетити црвени премаз. У упутству нема такве препоруке.

Произвођач: Раинстахл (Кина).

Цена: 4700 рубаља.

Раинстахл 1818-08РС \ ЦВРед

Предности:

 • Прекрасан дизајн;
 • Квалитетан материјал;
 • Дно вишеслојно;
 • Ергономске ручке;
 • Цена.

Мане:

 • Оперите пажљиво.

Беккер Јумбо - згодан, профитабилан, квалитетан

Лонци (2,9 л, 3,9 л, 6,5 л) израђени су од висококвалитетног челика 18/10. Матирана површина са зрцалном траком. Сви лонци имају посебан превој за прикладно одвођење течности, вишеслојно, капсулирано дно. Поклопци од каљеног стакла за праћење процеса кувања.

Земља: Немачка.

Цена: 4190 рубаља.

Беккер Јумбо

Предности:

 • Немачки квалитет;
 • Машина за прање судова безбедно;
 • Прихватљива цена.

Мане:

 • Није пронађен.

Најбоље тепсије

Ронделл Фламме 2,3 л - доказани квалитет

Тава немачке компаније са телом од нерђајућег челика. Јединствена технологија омогућава вам да користите врло мало уља или масти за кување, а да истовремено сачувате витамине и минерале. Вишеслојно дно од 5 мм доприноси равномерној расподели топлоте у целом контејнеру.

На врху је предвиђен мали излив за одвод. Тигањ има силиконске ручке и стаклени поклопац са металним ободом и рупом за испуштање паре. Захваљујући огледалу и сатенском лаку, тава има атрактиван изглед.

Земља порекла: Немачка.

Трошак: до 3700 рубаља.

Ронделл Фламме 2.3 л

Предности:

 • висококвалитетни челик;
 • погодан излив за одвод;
 • занимљив дизајн.

Мане:

 • висока цена.

Регент Инок Аппле - за свакодневну употребу

Лонац кинеске производње од 2,7 л израђен је од челика са мат површином. Дно је трослојно, акумулира топлоту, захваљујући посебном дизајну, топлота се постепено шири по читавом контејнеру и загревање се брзо дешава.

Бакелитне ручке су заштићене од топлоте, стакленог поклопца отпорног на топлоту и рупе за пару. Посуда се лако чисти, као што је наведено у критикама.

Земља: Кина.

Цена: од 2600 рубаља.

Регент Инок Аппле

Предности:

 • Поклопац са рупом за пару;
 • Ручке се не загревају;
 • Машина за прање судова безбедно.

Мане:

 • Не у сетовима.

Надоба Маруска - двострука функција

Занимљив дизајн и функционалност нуди чешки произвођач. Посуда је направљена од нерђајућег челика, дно је капсула, вишеслојни алуминијум од 5 мм, у стакленом поклопцу на металним уметцима направљено је неколико рупа, што омогућава употребу као цев.

Ручке су склопиве, што је погодно за кување и складиштење. Тепсија запремине 3Л, унутра се налази мерна скала, погодна је за било који шпорет.

Држава: Чешка.

Цена: од 1600 рубаља.

Надоба Марушка

Предности:

 • Трајни материјал;
 • Занимљив дизајн;
 • Погодне преклопне ручке;
 • Вишеслојно дно.

Мане:

 • Висока цена.

Таве за индукционе плоче

Тигањ Тефал Хард Титаниум - стари пријатељ

Материјал - ковани алуминијум, висина зида - 50 мм, дебљина - 4,5 мм. У центру је круг - индикатор грејања. Титан, груба завршна обрада. Неизменљива дршка од карболита. Уз правилан рад (оперите када се охлади, користите само дрвену или силиконску шпатулу), производ ће трајати више од годину дана.

Произвођач бренда: Француска.

Цена: од 2700 рубаља.

Тигањ Тефал Хард Титаниум

Предности:

 • Пресвучен титаном;
 • Круг индикатора;
 • Удобна дршка.

Мане:

 • Поклопац се мора додатно купити

Фрибест Бордо-Ф28И - висок квалитет


Алуминијумска посуда је прекривена керамичким нелепљивим КСТРЕМА слојем - најновијом нанотехнологијом која користи природне материјале: камен и песак. Нелепљиво својство је 2 пута веће од претходне генерације, а отпорност на топлоту је повећана 9,3 пута. Дно: 4,5 мм, висина зида: 55 мм.

Држава: Јужна Кореја.

Трошак: од 6000 рубаља.

Фрибест Бордо-Ф28И

Предности:

 • Висок квалитет;
 • Керамички премаз;
 • Дебело дно.

Мане:

 • Висока цена.

Надоба Минералица 728416 - поуздано покривање


Тигањ чешког произвођача направљен је од ливеног алуминијума са нелепљивим 5-слојним премазом на бази гранита Пфлуон, који не садржи штетне материје, издржљив је, отпоран на хабање.

Премаз се налази споља и изнутра и способан је да спречи стварање наслага угљеника. Може се користити метална шпатула. Дршка тигања је бакелитна, не загрева се.

Земља: Чешка (постоји кинеска верзија).

Цена: од 2800 рубаља.

Надоба Минералица 728416

Предности:

 • Трајни премаз;
 • Дебело дно;
 • Удобна дршка.

Мане:

 • Без покрића.

Ронделл Урбан РДА-882 - за шпорет и рерну


Одлична тава немачке компаније. Израђен је од ливеног алуминијума са премазом: дно - 5 мм, зидови - 2 мм. Треба обратити пажњу на занимљиву дршку са магнетним затварачем и дугметом помоћу којег се ручица може одвојити, а тепсија ставити у рерну за печење.

Земља: Немачка.

Цена: 28 мм од 2690 рубаља.

Ронделл Урбан РДА-882

Предности:

 • Квалитет;
 • Трајни премаз;
 • Цена.

Мане:

 • У комплету нема покривача.

Тигањ "Ферра Индуцтион", Ø28 - руски квалитет

Руска компанија Нева Метал Цоокваре (НМП) производи посуде одличног квалитета, укључујући и оне за индукционе шпорете. Производ је направљен од ливеног алуминијума, има мртво керамичку превлаку. Захваљујући технологији "Фулл Индуцтион", цела површина посуде је магнетно проводљива, што резултира тиме да се површина загреје за 70 секунди. Тигањ је опремљен уклоњивом ручком.

Земља Русија.

Цена: 4250 руб.

Простирка "Ферра Индуцтион", Ø28

Предности:

 • Висок квалитет;
 • Уклоњива ручка;
 • Дебело дно 6 мм;
 • 3 године гаранције.

Мане:

 • Без поклопца;
 • Трошак.

Најбољи динстач

Маиер & Боцх МБ14 цм - незаменљив за бебе

Динстај је направљен од висококвалитетног нерђајућег челика. Дно капсуле поспешује постепено загревање изнутра. Храна се може кувати уз минималну употребу масти. Посуђе је погодно за мале количине и популарно је код младих мајки. Челична дршка, не загрева се. Комплет укључује стаклени поклопац отпоран на топлоту.

Маиер & Боцх МБ14 цм

Држава бренда: Немачка, произвођач: Кина.

Цена од 740 рубаља.

Предности:

 • погодна величина;
 • позитивне критике;
 • Цена.

Мане:

 • не

Прибор Камскаиа С18-1У6060 26 цм - функционалност

Посуђе од ливеног гвожђа направљено хладном технологијом ливења. Материјал је еколошки прихватљив, акумулира топлоту и задржава је дуго времена. Посуђе је отпорно на високе температуре, не плаши се механичког напрезања (метални ножеви, виљушке).

Мора се запамтити да је ливено гвожђе крхки метал и може испуцати ако се спусти са висине. Пре прве употребе, обавезно узмите у обзир препоруке за употребу дате у упутствима. Ако је почетна припрема нетачна, може се појавити рђа. Купци дају само позитивне повратне информације.

Земља: Русија, марка: посуђе Камскаиа.

Цена: 1490 рубаља.

Кама посуђе С18-1У6060 26 цм

Предности:

 • квалитет;
 • еколошка прихватљивост;
 • прихватљива цена.

Мане:

 • није идентификовано.

Надоба Дара 28 цм 729115 - осигурање квалитета

Посуда је направљена од ливеног алуминијума са 5-слојним Плутон нелепљивим премазом, ојачаним минералима. Ручке су опремљене силиконским јастучићима. Стаклени поклопац са силиконским ободом за пријањање.

Тава се може прати у машини за прање посуђа. Произвођач даје петогодишњу гаранцију.

Држава: Чешка.

Цена: 4000 рубаља.

Надоба Дара 28 цм 729115

Предности:

 • прикладна запремина (4 л);
 • трајни премаз (могу се користити металне оштрице);
 • гаранција произвођача.

Мане:

 • Цена;
 • У поклопцу нема рупе за пару.

Приликом избора посуђа за индукционо кухало, морате пажљивије погледати не само познате марке, већ и упознати се са најновијим новитетима. Уз правилну негу и поштовање, посуђе ће трајати дуго. Надамо се да ће вам наш чланак помоћи да научите нешто ново и направите свој избор.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *