🚗Најбољи производи против кише за аутомобиле за 2020. годину

0

Сваки возач аутомобила зна да дуга путовања током јаке кише нису најбоља идеја. Чињеница је да је због густе кишне завесе видљивост на путу у великој мери оштећена. Поред тога, током кишовитог времена на вјетробранском стаклу почиње да се ствара водени филм, који такође нарушава вид и видљивост возача на стази.

У овом случају, посебно током јаких киша, обични стандардни брисачи не могу дуго да елиминишу проблем смањене видљивости. Због тога у таквим ситуацијама возач мора стално бити на опрезу и предузимати појачане мере предострожности. Поред тога, такође треба напоменути да се, према статистичким подацима, највећи број незгода и саобраћајних незгода на путевима догађа управо током кишног времена.

Један од најефикаснијих начина за побољшање погледа и видљивости возача током кишног времена је употреба посебног производа за негу аутомобила који се назива против кише. Уредници сајта „best-sr.designuspro.com“, претходно проучивши критике, коментаре и савете већине корисника, припремили су за вашу пажњу рејтинг најбољих, висококвалитетних једињења за заштиту од кише за 2020. годину, која су дизајнирана за негу аутомобила, стакла и фарова.

Именовање средстава

Одмах треба напоменути да ауто-хемикалије зване против кише неће моћи да реше проблеме повезане са клизавим површинама пута током кишног времена. Његова главна сврха је побољшање показатеља видљивости, што знатно олакшава вожњу аутомобилом током јаке кише.

Таква козметика за аутомобиле обавља следеће функције:

 1. Побољшава видљивост по јакој киши. Капи воде које падају на третирано вјетробранско стакло брзо ће тећи надоле или ће бити прскане јаким млазом ваздуха. Због тога ће, захваљујући својој употреби, вјетробран бити кристално чист и по кишном времену чак и без употребе брисача.
 2. Штити стакло од разних механичких оштећења. Против кише ствара танак филм на стаклу који га штити од огреботина. Заиста, током вожње могу га оштетити мале честице прашине, зрна песка.
 3. Значајно повећава период рада брисача.
 4. Одржава стакло возила чистим током вожње током дужег времена. Када се аутомобил креће по врло кишовитом времену, нечистоћа се накупља на вјетробранском стаклу. Након наношења средства против кише, формира се хидрофобна површина која не дозвољава задржавање прљавштине.

Поред тога, аутохемија названа анти-киша може значајно смањити потрошњу употребљених течности за прање. Након наношења, аутомобилске наочаре практично нису контаминиране, па ће власник аутомобила моћи да уштеди новац на куповини подметача.

Састав и принцип деловања

Против кише ствара танак, заштитни хидрофобни филм који одбија капљице воде. Овај ефекат се постиже захваљујући посебним хемијским и физичким својствима овог производа за негу аутомобила.Поред тога, треба напоменути да, након наношења, почиње активно да попуњава разне неправилности и микропукотине које су присутне на површини стакла ветробранског стакла, а повећава видљивост, побољшава видљивост, чинећи вожњу сигурнијом.

У принципу, против кише након њене примене почиње да формира глатки заштитни филм, који активно одбија воду и друге течности. По правилу, такав препарат садржи полимер, органски растварач, разне адитиве и силиконе.

Органски растварач омогућава наношење производа на стаклену површину. Када композиција након наношења почне да долази у контакт са ваздухом, растварач одмах испарава, што резултира стварањем такозваног полимерног филма.

Преглед кључних карактеристика

Принцип рада козметике против кише за аутомобиле је једноставан: вода која пада на хидрофобну површину не почиње да се шири. Због тога површина контакта капљица воде са површином ауто стакла остаје минимална. Због тога капљице воде, током кише, једноставно клизе доле под утицајем гравитације и ваздушних струјања које настају током кретања аутомобила.

Поред тога, употреба таквих хемикалија омогућава да стакло остане не само чисто током дугих путовања, већ и суво. Вреди напоменути да ће чак и користећи такву хемију, мала количина кишних капи и даље остати на површини ветробранског стакла.

Накупљање капи биће посебно приметно током дужих путовања током кишног времена. Међутим, коришћењем висококвалитетних препарата против кише, на површини ветробранског стакла створиће се мала количина капљица, што неће имати апсолутно никакав ефекат на ниво погледа.

Референца! Након примене таквих ауто-хемикалија, најмање се влаге накупља на ветробранском стаклу када се возило креће брзином од 40 км / х. То је зато што се кишне капи уклањају јаким ваздушним струјама. Када се аутомобил креће брзином од 60 км / х, по јакој киши, возач можда неће ни укључити брисаче, јер ће прозори аутомобила остати чисти и суви.

Које су предности

Лекови названи против кише имају неколико предности. Захваљујући њиховој употреби можете постићи:

 • Побољшање показатеља видљивости за 20%, у свим временским условима;
 • Побољшани брисачи;
 • Зими је лакше уклонити накупљени лед и снег са наочара аутомобила;
 • Нема потребе да често перете чаше;
 • Нема одсјаја током путовања по кишном времену.

Шта се продаје у продавницама

Који су најпопуларнији модели ауто козметике за којима постоји највећа потражња На шта треба обратити пажњу и које грешке треба избегавати при одабиру По цени, препарати против кише могу се условно поделити на јефтине, али неефикасне, као и скупе формулације. Такве хемикалије за негу аутомобила продају се у облику посебних комплета.

Одмах треба напоменути да јефтини возови имају кратак век трајања и добро се показују само ако се аутомобил креће великом брзином. Међутим, биће поштено рећи да ће чак и њихова употреба минимизирати накупљање течности и капи кише на вјетробранском стаклу.

Скупи лекови имају побољшани састав. Специјални производи за негу аутомобила садрже уравнотежене адитиве који пружају добар ниво видљивости. Сви производи против кише, у зависности од конфигурације, могу се произвести у облику:

 • Салвете које су већ третиране леком;
 • Специјални спреј;
 • Аеросоли;
 • Обична боца.

Да анти-киша не би изгубила корисна својства и пружила поуздану заштиту, мора се правилно нанети на стакло. Пре наношења овог препарата, аутомобилско стакло треба добро опрати помоћу специјалних смеша за чишћење. Затим добро опрано стакло треба обрисати сувом крпом и на њега нанети средство против кише.По правилу, популарни модели скупе ауто козметике за аутомобил продају се у облику посебних комплета или комплета.

Најбољи производи против кише за аутомобиле за 2020. годину

Који састав је боље купити, колико кошта? На савременом тржишту постоји око 30 различитих врста лекова који припадају групи против кише. По правилу, јефтине ауто-хемикалије су неефикасне. Поред тога, обим пакета јефтиних производа против кише је мали, па ће их морати често куповати.

Како одабрати ауто хемију за аутомобил, која компанија је најбоља формулација Када купујете такав производ за свој аутомобил, препоручује се, пре свега, да обратите пажњу на произвођача. Најпопуларнији произвођачи који су тражени код домаћег потрошача су:

 1. Туртле Вак Лтд. Земља порекла: Велика Британија. Препарати произведени под овом марком пружају добар ниво густине филма.
 2. Хи-Геар Продуцт, Инц. Земља порекла: САД. Аутомобилске хемикалије имају добру ефикасност и високу трајност. Спречава накупљање капљица воде на површини ветробранског стакла.
 3. СЦТ ГмбХ. Земља порекла: Немачка. Производи ове компаније припадају јефтином сегменту тржишта. Међутим, упркос томе, лекови имају висок ниво ефикасности. Од недостатака треба напоменути да филм након наношења има мали отпор.
 4. ЛЛЦ "Тецхно - Басис". Земља порекла: Русија. Један од најјефтинијих производа, који производи један од најбољих домаћих произвођача, може се такмичити са многим страним колегама у квалитету и ефикасности.
 5. ФиуцхеТек. Земља порекла: Русија. Производи које производи овај произвођач су доброг квалитета, као и трајности. Анти-киша ове компаније може трајати око годину дана након наношења на стакло. Међу недостацима треба напоменути високу цену и малу запремину бочице у којој се производи овај производ (50 мл).

ГраСС 135500

Посебна течност која се продаје у облику спреја. Погодно за примену на ауто стаклима и огледалима возила. То је ефикасно средство за одбијање воде и прљавштине. Након наношења на стаклену површину, почиње активно да попуњава микропукотине и поре, након чега формира густи филм. Спречава појаву нечистоћа и капљица кише на стакленој површини. Поред тога, у зимској сезони овај лек спречава појаву залеђивања на огледалима и наочарима.

ГраСС 135500

Предности:

 • Разумна цена (просечни трошак - 579 рубаља);
 • Продаје се у великој бочици (запремина је 500 мл);
 • Функционалност (може се применити на стакло, огледала и фарове у возилу).

Мане:

 • Добро се показује ако се аутомобил креће брзином од 80 км / х;
 • Филм има низак ниво трајности, због чега ће производ морати често да се користи.

Софт99 глако ролна на велико 04107

Повољни, јефтини алат који је, према речима возача, савршен за ауто стакла возила. Произведен је у облику посебне сунђере, којом треба да обришете радну површину. Поседује снажна водоодбојна својства. Захваљујући томе, вода се дуго не задржава на површини третираном овим препаратом. Струје ваздуха које долазе могу да испуштају капљице воде са површине стакла третираног овим производом брзином аутомобила од 45 км / х.

Овај премаз спречава накупљање прљавштине, воде и наслага смога на третираној површини. Па спречава појаву ледених кора. Добра отпорност на брисаче и аутопраонице. Након употребе, не препоручује се прање третиране површине аутомобила јаким средствима за одмашћивање.

Софт99 Глацо ролна на велико 0410

Предности:

 • Приступачни трошак (795 рубаља);
 • Ефикасно одбија капљице воде;
 • Запремина 120 мл;
 • Одржава стакло чистим чак и током вожње по кишној олуји;
 • Спречава накупљање прљавштине на третираној површини.

Мане:

 • Тешко се примењује (поступак наношења траје мало дуже него, на пример, када се користе спрејеви или аеросоли);
 • Најјачи ефекат након наношења примећује се у року од 1 месеца, тада се производ мора поново нанети на површину аутомобила;
 • Једна сунђер може се користити највише 25 пута (нанети на ветробранско стакло око 25 пута, након чега треба купити нови лек).

ВОСАК ЗА КОРЊАЧУ 7704

Један од најбољих буџетских производа који је савршен за обраду површине аутомобилског стакла. Такође се може користити за руковање аутоматским фаровима, пластичним батеријским лампама. Земља порекла - Велика Британија. Народ овај алат назива корњача. То је један од најпопуларнијих производа против кише међу потрошачима. Има добре перформансе и високу ретенцију филма.

По први пут се овим стаклом ауто стакло мора обрадити најмање 2 пута. Током наношења неопходно је носити гумене рукавице како не би дошло у контакт са кожом, јер може изазвати иритацију. Задржава водоодбојни ефекат 1-2 месеца, након првог наношења на површину. Запремина бочице је 300 мл.

ВОСАК ЗА КОРЊАЧУ 7704

Предности:

 • Трошак (371 рубаља);
 • Задржава водоодбојни ефекат дуго времена (1-2 месеца);
 • Велика запремина бочице;
 • Једна бочица је довољна за 1-2 године.

Мане:

 • Пре наношења, радна површина прво мора бити одмашћена;
 • Препоручује се наношење на површину најмање 2 пута заредом.

Церамиц Про Раин 50 мл

Квалитетни професионални производ који пружа поуздану заштиту ауто стакла од накупљања влаге и прљавштине. Након наношења испуњава ситне огреботине на површини ауто стакла. Има изражен суперхидрофобни ефекат, што знатно олакшава чишћење стакла. Након наношења на аутомобилско стакло, капљице воде отпадају брзином возила од 50 км / х.

Предности овог лека, према већини купаца, укључују и чињеницу да је у стању да блокира продор ултраљубичастог зрачења у унутрашњост аутомобила. Добро штити унутрашњост третиране површине од прегревања и сагоревања. Спречава накупљање снега и леда на ауто стаклу.

Може се користити за обраду ауто стакла, као и прозора и двоструких стакала. Церамиц Про Раин се често користи за третирање стаклених фасада зграда. Запремина бочице је 50 мл. Да бисте обрадили површину од 30к30 цм, биће вам потребно око 1 мл овог препарата. Период складиштења и рок употребе нису дужи од 2 године.

Церамиц Про Раин 50 мл

Предности:

 • Након наношења на ауто стакло, дејство лека траје 12 месеци;
 • Угао влажења је 110 степени;
 • Поседује високе показатеље отпорности на временске услове;
 • Спречава накупљање нечистоће и воде, а такође у великој мери олакшава поступак чишћења ауто стакла;
 • Способан да блокира продор УВ зрака у унутрашњост аутомобила кроз ауто стакло;
 • Потпуно транспарентно;
 • Може повећати отпорност на топлоту;
 • Капање се догађа када се возило креће брзином од 40 км / х.

Мане:

 • Високи трошкови (просечна цена је 3800 рубаља);
 • Испоручује се у малим бочицама (само 50 мл).

Краген Гласс Протецтион в2.0 50 мл

Карактеристична карактеристика овог састава је што не садржи силикон, восак или парафин. Због тога има висок ниво трајности и способан је да пружи заштиту ауто стаклу дуго времена од кише, поледице и прљавштине.

То је једнокомпонентни састав. Због тога не треба мешати непосредно пре наношења. Поред тога, када користите овај састав, нема ограничења у времену наношења. Запремина бочице је 50 мл.

Краген Гласс Протецтион в2.0 50 мл

Предности:

 • То је потпуно прозиран производ;
 • Разликује се у високим водоодбојним својствима;
 • Спречава накупљање прљавштине;
 • Након употребе композиције, не остају трагови;
 • Неутрално, не реагује на било који начин са бојама, гуменим заптивкама и деловима од пластике;
 • Спречава појаву мраза на ауто стаклу.

Мане:

 • Трошак (2000 рубаља);
 • Бочица није велика.

Упоредне карактеристике популарних композиција против кише за аутомобиле

Име, опис Тип композицијеЗапремина бочице (мл)Цена (у рубљама)
ГраСС 135500спреј500579
Софт99 глако ролна на велико 04107сунђер120795
ВОСАК ЗА КОРЊАЧУ 7704течност300371
Церамиц Про Раин 50 млтечност503800
Краген Гласс Протецтион в2.0 50 млЈеднокомпонентна течност502000

Где можете купити производе за негу аутомобила, који су критеријуми за одабир? Савремено тржиште ауто производа представља велики број широког спектра производа против кише и других производа за негу аутомобила. Да бисте купили такве ауто-хемикалије за свој аутомобил, потребно је да посетите специјализовану продавницу која продаје производе ове врсте. Такође можете наручити такав састав у интернет продавници. Вреди напоменути да је неопходно нанети аутохемију на површину ауто стакла, пратећи детаљна упутства која произвођач представља на амбалажи производа.

Како сами направити композицију за заштиту стакла Неки људи, покушавајући да уштеде новац, самостално се баве производњом композиција аутомобила против кише, сопственим рукама, код куће. То се обично ради помоћу парафинског воска, силиконског уља, грађевинског заптивача или омекшивача.

Међутим, треба напоменути да само-припремљени састав против кише, у смислу квалитета и отпорности на атмосферске падавине, није увек у стању да издржи конкуренцију са скупим, најбољим индустријским производима. Ако у свакодневном животу користите средство против кише представљено у нашој оцени или користите формулације других произвођача, поделите са нама своје искуство и мишљење у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде