Избор најбољег пиштоља за лепак

0

Пиштољ за вруће лепило је згодан алат који је веома популаран. Добро ће доћи не само у радионици, већ и код куће. Уз помоћ овог уређаја лако је обављати разне задатке - од заптивања грађевинских шавова до шивења дечије модне хаљине. Уређај је такође применљив за украшавање површина, израду заната, израду букета и сувенира.

Да бисте правилно изабрали пиштољ, потребно је узети у обзир многе техничке параметре и основне карактеристике. Који су критеријуми за куповину и који су модели тражени 2020. године, о којима ће бити речи касније у чланку.

Врсте и карактеристике уређаја

Термо пиштољ, који се у колоквијалном називу назива „врући лепак“, је електромеханички уређај. Његова главна сврха је усмерена на лепљење различитих површина и делова.

Уређај се састоји од тела и дршке. Главни елементи се налазе у телу - комора за пуњење, механизам за напајање, водилна чаура, грејач и млазница. Кабл за напајање пролази кроз држач и окидач је инсталиран.

Постоје две врсте пиштоља за лепљење:

 1. Професионално. Дизајниран за трајну употребу у производњи транспортера, као и за велике грађевинске, инсталационе и поправке. Главне разлике су издржљивост, висококвалитетне компоненте, широка функционалност и високе перформансе.
 2. Домаћинство. Дизајниран за кућну употребу, ниску температуру и ограничену функционалност.

Такође постоји подела на електричне моделе који се напајају из мреже и из батеријских уређаја. Посебност овог последњег је одсуство кабла за напајање, уређај аутономно ради на батеријама. Алат је прикладан и омогућава вам рад на било ком месту, без обзира на присуство утичнице. Пуњење траје до два сата. Постоје и полуаутономни уређаји у којима грејач одржава температуру 15 минута након одвајања кабла.

Како пиштољ ради

Без обзира на модел, принцип рада уређаја је прилично једноставан. Лепак у облику полиуретанске цилиндричне шипке убацује се у улаз, спојница се доводи у цевасти електрични грејач (ТЕН), где се топи до вискозне масе, која се кроз млазницу полугом доводи на површину намењену за везивање. Тачка топљења у уређају за домаћинство креће се од 105 до 2000Ц, у професионалном - достиже 5000Ц. Све шипке се топе на 1050Ц. Температуре изнад ове ознаке једноставно убрзавају процес и повећавају перформансе уређаја.

У масовној продаји налазе се лепљиви набоји неколико величина - пречника 5, 7, 9 и 11 мм.За отелотворење креативних идеја погодан је пиштољ дизајниран за пречник пуњења од 5-7 мм, који се брже топи. Такође, посебно за ручни рад, шипке се производе са сјајима и широким спектром боја, што вам омогућава да изаберете лепак за материјал који ћете лепити. Када изводите већи и сложенији посао, требало би да одаберете моделе дизајниране за пуњење од 9-11 милиметара. Уз њихову помоћ, погодније је попунити празнине, шавове, пукотине, извршити рестаурацију и водоводне радове.

Дужина шипки није регулисана и варира у зависности од произвођача. С обзиром да подгревање није критично, дозвољено је користити дуго пуњење са прекидима у раду док се цело трошење не потроши.

Прилози играју важну улогу. Омогућавају вам наношење лепка и обликовање масе. Стандардне млазнице имају округле отворе различитих пречника и што је мања величина, може се обавити осетљивији посао.

Чему служи алат?

Пиштољ за лепак је универзални помоћник, чије функције ограничава само машта власника. Користи се за моделирање и дизајн, производњу и рестаурацију намештаја, поправку ципела, козметичке поправке у кући, састављање цветних аранжмана, израду накита, апликација, куиллинг и још много тога.

Помоћу ње можете лепити све врсте материјала:

 • папир;
 • дрво;
 • полиуретан;
 • картон;
 • стакло;
 • метал;
 • Стиропор;
 • картон;
 • природна и вештачка кожа;
 • тепих;
 • тканина;
 • керамика;
 • линолеум.

Важно је узети у обзир да материјали различито реагују на високе температуре. Када радите са тако крхким деловима као што су природне тканине, папир, полиетилен, боље је одабрати уређај или са ниском радном температуром или са функцијом управљања режимом.

Такође, за материјал и пиштољ морају се одабрати штапићи лепка. Одликују се бојом, од којих свака указује на своје поље примене. На пример, цеви намењене за наочаре означене су жутом бојом, а прозирни лепак се сматра универзалним. Не постоји јединствени стандардизовани систем у вези са означавањем боја, зато пре куповине треба да прочитате упутства - за које материјале је намењен овај или онај састав.

Како се користи термо пиштољ?

Када радите са јединицом, морате се придржавати упутстава која су наведена на паковању или дата у пратећој документацији. У недостатку информација, треба се придржавати стандардних препорука:

 1. Очистите радни простор и заштитите површине од загађења лепком;
 2. Поставите јединицу на потпорну ногу врхом надоле;
 3. Одмастите алкохолом и осушите површине које се лепе, по потреби очистите. Метал треба претходно загрејати;
 4. Укључите апарат тако што ћете уметнути утикач у утичницу и притиснути одговарајуће дугме;
 5. Убаците шипку са задње стране машине док се не заустави;
 6. Сачекајте 3-8 минута да се грејни елемент загреје и отопи лепак;
 7. Одредите спремност алата за рад капљицом лепка која се појавила на носу;
 8. Повуците окидач за точење дела производа. Јачина звука зависи од снаге и учесталости повлачења обарача. Вишак се мора уклонити како би се избегло зачепљење млазнице;
 9. Након наношења лепка, чврсто и тачно, пошто адхезија наступи тренутно, стисните делове који се спајају неколико секунди;
 10. Стисните делове које желите чврсто повезати 2-3 секунде;
 11. Ако је потребна замена шипки различитих боја, онда је, без одспајања уређаја, потребно ухватити штап, неколико пута га окренути око своје осе и уклонити из пиштоља. Затим уметните нови и помоћу окидача истисните остатке старог лепка док се не појаве капљице нове боје;
 12. Након завршетка рада, искључите уређај, уклоните преостали лепак из млазнице за напајање. Навоји који су доспели иза млазнице могу се лако уклонити након сушења.

Савети за употребу пиштоља за лепљење

При руковању електричним уређајем морају се поштовати мере предострожности. Уређај се мора пунити искључиво шипкама одговарајућег пречника.Кабл за напајање мора бити у добром стању, без голих жица, у висококвалитетном заштитном омотачу и довољне дужине за разне манипулације. Због високе тачке топљења током рада, млазница алата се загрева, лепљива маса такође може бити опасна. Користите гумене рукавице како бисте избегли опекотине.

Важно је пазити да уређај не падне и да не користите оштећени уређај, јер постоји опасност од пожара ако се контакти покваре. Искључите машину из мреже током дужих пауза у раду. Трајање непрекидног рада модела домаћинства не би требало да прелази један сат.

Правилна брига о термо пиштољу важан је услов за трајност и употребљивост уређаја. Није потребно очистити унутрашњост уређаја, јер се остаци лепка из грејне коморе и млазнице уклањају када се уређај загреје и повуче окидач. Ако су капљице лепка замрзнуте на спољној страни носа, повезивањем уређаја на мрежу морате сачекати док се остаци не истопе, а затим их уклонити комадом папира или салвете.

Предности и недостаци пиштоља за лепљење

Предности:

 • Адхезивни набоји су направљени од сигурних компоненти које током загревања не емитују токсичне испарења, па су уређаји безбедни чак и за децу;
 • Производ се брзо суши и поуздано држи скоро сваки материјал;
 • Тачно, дозирано и прецизно наношење лепка;
 • Потрошња шипки је економичнија него у случају течног средства;
 • Широк спектар боја омогућава вам да одаберете лепљиви састав који одговара боји материјала и одржава органски изглед;
 • Очврсла лепљива маса је водоотпорна;
 • Идеално у случајевима када је неприхватљиво користити механичко дејство - гоњење, бушење, забијање ексера итд.

Мане:

 • Није погодно за лепљење делова који ће у будућности бити подвргнути топлотном напрезању, јер ће причвршћивање у овом случају бити непоуздано;
 • Није применљиво на одређене врсте пластике и синтетичке тканине које се топе када су изложене врућем лепку. Такође је немогуће било шта лепити на цемент, бетон и малтерисане површине;
 • Висока температура усијања захтева употребу рукавица током рада како би се избегле опекотине;
 • Деци је дозвољено да раде са пиштољем од основношколског узраста и под надзором одраслих.

Главне техничке карактеристике

собаКарактеристикеПрепоруке
1ПроизвођачНајбољи произвођачи професионалних модела су немачке и америчке фирме; јефтини пиштољи се производе у Кини.
2МатеријалАлат је направљен од пластике отпорне на топлоту, што спречава пренос топлоте из грејне коморе.
3СнагаЗа професионалне моделе снага варира од 200 до 500 В; за полупрофесионалне - од 60 до 80 В; за потребе домаћинства и рукотворине довољно је 15-20 вати.
4ПерформансеМери се у броју грама који долази из млазнице у јединици времена и зависи од снаге и дебљине коришћених шипки. За професионалне моделе, брзина додавања хладног састава је до 30 г / мин, за аматерске моделе - до 5-10 г / мин.
5Радна температураНискотемпературни модели имају режим рада од 105 Ц и погодни су за рад са осетљивим материјалима - папиром, текстилом, полимерима. Модели са максималном радном температуром од 160-300 Ц погодни су за рад са топлотно отпорним материјалима - дрветом, металом, каменом.
6Тип хранеЕлектрични модели раде из мреже, они који се могу пунити - из заменљивих извора напајања, полуаутономни имају функцију акумулирања наелектрисања након искључивања из утичнице.
7Основни сетСтандардна опрема укључује сам уређај и неколико универзалних шипки. Неке моделе прате додатни додаци, футрола за одлагање, држач млазнице, батерије.
8Рок трајањаРок употребе кертриџа за лепак је 2-3 године, радни век уређаја зависи од произвођача и од поштовања правила рада.
9Тежина У зависности од модела - од 150 до 500 г.

На шта треба обратити пажњу приликом куповине?

Потребно је одабрати алат заснован на снази, продуктивности, радној температури топљења и врсти напајања уређаја. Поред основних параметара, постоје и додатне функције којима су опремљени пиштољи за лепљење:

 • прекидач температуре - чини уређај свестранијим, омогућавајући вам одабир радника за различите материјале. Најпримитивнија верзија регулатора је минимални и максимални режим. Напредни модели имају шири опсег температура.
 • електронска контрола температуре - чини јединицу сигурнијом, штитећи је од пожара и кварова као резултат прегревања, на пример, ако је уређај заборављен док је био укључен. Уређај аутоматски смањује потрошњу енергије преласком у стање приправности.
 • индикатор спремности - уграђене ЛЕД диоде које сигнализирају да се уређај загрејао у режим рада.
 • дугме за искључивање - релевантно у одсуству електронског система, омогућава вам искључивање уређаја без повлачења кабла сваки пут.
 • заштитни вентил против цурења лепка - смањује количину спонтано ослобођеног средства из млазнице, али не прекида потпуно проток тако да се не ствара прекомерни унутрашњи притисак. Због тога је приликом рада потребан сталак за „излив“.
 • прозор за преглед - дизајниран за контролу интегритета унутрашњих механизама и остатка напуњене шипке.
 • позадинско осветљење - уграђена батеријска лампа која осветљава радно подручје, погодна за рад на тешко доступним местима.
 • постоље за ноге - служи као потпора током рада, јер се не препоручује да уређај остављате у лежећем положају.
 • додатне млазнице - повећавају могућности јединице, омогућавајући вам подешавање дебљине и облика лепљивог слоја.
 • одрживост - нису сви модели погодни за поправак и имају исти гарантни рок, те податке морате проверити код продавца.

Грешке у избору

Најчешћа грешка при куповини термо пиштоља је што се не узимају у обзир специфичности посла који би требало да се обави.

Који модел је боље купити зависи од задатака:

 • за градитеље погодни су професионални и полупрофесионални уређаји снаге 200 В, продуктивности од 20 г / мин и радне температуре 160-3000ФРОМ;
 • за извођење радова удаљених од извора напајања, модел снаге до 200 В биће угодан;
 • за рукотворине и креативност потребан је уређај са ниском температуром, који је предвиђен за пуњење пречника 7 мм и топи лепак на 1050ФРОМ;
 • за рад са широким спектром материјала потребан је алат са функцијом за пребацивање температурних режима;
 • за режим рада који укључује дуге паузе у коришћењу уређаја, згодан ће бити модел са аутоматском контролом снаге.

Преглед пиштоља за лепак за професионалце у 2020

Про'сКит ГК-368

Произвођач: Тајван

Спецификације:

 • подржани пречник - 7,5 мм;
 • снага - 7 В;
 • снага батерије - 4 АА батерије;
 • континуирани рад - 45 минута;
 • време усијања - 240 сек;
 • тежина - 208 г.

Цена - 1420 рубаља.

Про'сКит ГК-368 пиштољ

Предности:

 • рупа за инспекцију;
 • 3 прозирна пунила за лепак
 • уграђено позадинско осветљење;
 • постоље за ноге;
 • управљивост;
 • гумирани уметци на дршци.

Мане:

 • ниска продуктивност;
 • кратка млазница;
 • споро храњење лепка.

Риоби Р18 Глу 0 Оне +

Произвођач: Јапан

Спецификације:

 • подржани пречник наелектрисања - 11 мм;
 • ради на батерији;
 • температурни режим - 1950ФРОМ;
 • брзина грејања - 180 сек;
 • спаковано у кутију;
 • тежина - 390 г.

Цена - 2390 рубаља.

Риоби Р18 Глу 0 Један + пиштољ

Предности:

 • економична потрошња енергије;
 • рупа за инспекцију;
 • заменљиви врх;
 • индикатор мреже;
 • 3 прозирне шипке у комплету;
 • високих перформанси.

Мане:

 • висока цена;
 • гломазан;
 • нема заштите од цурења;
 • нема електронског подешавања режима.

Бисон Мастер 06850 60 12 З02

Произвођач: Русија

Спецификације:

 • продуктивност - 20 г / мин;
 • напајање;
 • режим максималне температуре - 1930ФРОМ;
 • брзина грејања - 30 сек;
 • подржана величина шипки - 12 мм;
 • снага - 80 В;
 • упаковано у блистер;
 • тежина - 400 г.

Цена - 1230 рубаља.

пиштољ Зубр Мастер 06850 60 12 З02

Предности:

 • заштитни вентил;
 • брзо загревање;
 • високих перформанси;
 • рупа за инспекцију;
 • стајати;
 • удобан окидач и лагано трчање.

Мане:

 • кратка врпца.

Чекић ГН-06

Произвођач: Немачка

Спецификације:

 • подржани пречник - 11,2 мм;
 • брзина усијања 240 сек;
 • продуктивност - 22 г / мин;
 • максимално грејање - 1500ФРОМ;
 • спаковано у кофер;
 • снага - 80 В;
 • рад из мреже;
 • тежина - 472 г.

Цена - 1400 рубаља.

пиштољ Хаммер ГН-06

Предности:

 • високих перформанси;
 • 3 додатна додатка;
 • полуаутономни модел;
 • Укључено 6 накнада;
 • носач за ноге;
 • станд-статион;
 • прозор за гледање;
 • индикатор снаге;
 • заштита од цурења.

Мане:

 • кратак кабл за напајање;
 • лепак се лоше уклања са постоља.

Метабо КЕ 3000

Произвођач: Немачка

Спецификације:

 • ради из мреже;
 • снага уређаја - 200 В;
 • режим максималне температуре - 2000ФРОМ;
 • спаковано у кутију;
 • подржани пречник набоја лепка - 11 мм;
 • продуктивност - 18 г / мин;
 • брзина сјаја - 360 сек;
 • тежина - 250 г.

Цена - 2100 рубаља.

пиштољ Метабо КЕ 3000

Предности:

 • сет садржи 1 провидно пуњење;
 • рупа за инспекцију;
 • заштитни вентил против спонтаног цурења;
 • стајати;
 • електронско подешавање т0.

Мане:

 • кратка млазница;
 • одговарајуће шипке из Метаба;
 • кратак кабл за напајање;
 • нема додатних прилога.

СТЕИНЕЛ Глуематиц 3002

Произвођач: Немачка

Спецификације:

 • пречник подржане шипке - 11 мм;
 • спаковано у кутију;
 • напајање;
 • продуктивност - 16 г / мин;
 • брзина усијања - 420 сек;
 • снага уређаја - 200 В;
 • режим максималне температуре - 2060ФРОМ;
 • тежина - 320 г.

Цена - 1740 рубаља.

пиштољ СТЕИНЕЛ Глуематиц 3002

Предности:

 • Укључене су 3 провидне шипке;
 • рупа за инспекцију;
 • вентил за заштиту од цурења;
 • постоље за ноге;
 • аутоматско подешавање режима;
 • дугачки кабл за напајање.

Мане:

 • прикладни су само власнички трошкови;
 • крута плетеница од узице;
 • нестабилна на постољу.

БОСЦХ лепак за оловке

Произвођач: Немачка

Спецификације:

 • подржани пречник - 7 мм;
 • снага - 5,4 В;
 • брзина усијања - 15 сек;
 • батерија напајање;
 • режим максималне температуре - 1700ФРОМ;
 • капацитет батерије - 3,6 А / х;
 • спаковано у кутију;
 • тежина - 142 г.

Цена - 2940 рубаља.

пиштољ БОСЦХ лепак

Предности:

 • 4 безбојне патроне за лепак у комплету;
 • заштита од цурења;
 • пуњач укључен;
 • мобилност;
 • удобна дршка.

Мане:

 • нема прозора за преглед;
 • није погодан за рад са великим површинама;
 • нема кутије за одлагање;
 • нема регулације температуре.

ЕЛИТЕЦХ ПЦЛ 5015К

Произвођач: Кина

Спецификације:

 • снага уређаја - 500 В;
 • напаја се електричном енергијом;
 • брзина грејања - 300 сек;
 • пречник подржане шипке - 11,2 мм;
 • продуктивност - 15 г / мин;
 • режим максималне температуре - 2000ФРОМ;
 • спаковано у кофер;
 • кабл за напајање - 1,5 м.

Цена - 1240 рубаља.

пиштољ ЕЛИТЕЦХ ПКЛ 5015К

Предности:

 • аутоматска контрола режима;
 • полуаутономни модел;
 • 2 додатна додатка;
 • Укључено 6 шипки;
 • прозор за гледање;
 • позадинско осветљење;
 • стационарни сталак;
 • удобна ручка са гуменим уметком против клизања;
 • заштита од цурења;
 • индикатор у боји напајања.

Мане:

 • споро загревање.

Пиштољ за лепак Дремел-940

Произвођач: САД

Спецификације:

 • продуктивност алата - 18 г / мин;
 • брзина грејања - 300 сек;
 • пречник подржане шипке - 11 мм;
 • ради на струју;
 • максимална температура - 1950ФРОМ;
 • спаковано у кутију;
 • тежина - 300 г.

Цена - 2390 рубаља.

пиштољ Глуе Гун Дремел-940

Предности:

 • укључује 3 безбојна кертриџа;
 • рупа за инспекцију;
 • заштитни механизам против капања;
 • удобна дршка;
 • стајати;
 • одвојиви кабл за напајање.

Мане:

 • висока цена.

Босцх ПКП-18-Е

Произвођач: Немачка

Спецификације:

 • продуктивност алата - 20 г / мин;
 • стопа усијања - 420 сек;
 • напаја се електричном енергијом;
 • подржани пречник набоја лепка - 11 мм;
 • снага уређаја - 200 В;
 • максимално грејање - 2000ФРОМ;
 • спаковано у кутију;
 • тежина - 350 г.

Цена - 2600 рубаља.

Босцх ПКП-18-Е пиштољ

Предности:

 • високих перформанси;
 • 1 додатна млазница и 1 уложак у комплету;
 • прозор за гледање;
 • поуздан случај;
 • вентил за цурење;
 • постоље за носаче;
 • продужена млазница.

Мане:

 • кратак кабл за напајање.

Буџетски модели за дом и ручни рад

Пиштољ за лепак Дремел-910

Произвођач: САД

Спецификације:

 • пречник подржане шипке - 7 мм;
 • режим максималне температуре - 1650ФРОМ;
 • продуктивност уређаја - 5 г / мин;
 • напаја се електричном енергијом;
 • брзина грејања - 300 сек;
 • спаковано у кутију;
 • тежина - 240 г.

Цена - 940 рубаља.

пиштољ Глуе Гун Дремел-910

Предности:

 • сет садржи 3 безбојне шипке;
 • прозор за гледање;
 • вентил за цурење;
 • постоље за ноге;
 • дугачки кабл за напајање.

Мане:

 • лоше перформансе.

Спарта 930125

Произвођач: Кина

Спецификације:

 • режим максималне температуре - 1800ФРОМ;
 • кабл за напајање - 1 м;
 • пречник подржане шипке - 11 мм;
 • снага уређаја - 40 В;
 • ради на струју;
 • брзина усијања - 300 сек;
 • тежина - 247 г.

Цена - 193 рубаља.

Спарта пиштољ 930125

Предности:

 • 2 кертриџа у комплету;
 • прозор за гледање;
 • постоље за носаче;
 • танки врх.

Мане:

 • нема заштите од цурења;
 • кратки кабл;
 • без прекидача.

Борт БЕК-18

Произвођач: Кина

Спецификације:

 • продуктивност уређаја - 12 г / мин;
 • снага - 18 В;
 • величина подржане шипке - 11 мм;
 • напаја се електричном енергијом;
 • брзина грејања - 300 сек;
 • спаковано у кутију;
 • тежина - 245 г.

Цена - 350 рубаља.

пиштољ Борт БЕК-18

Предности:

 • температура се одржава аутоматски;
 • Укључене су 2 провидне шипке;
 • прозор за гледање;
 • носач-постоље.

Мане:

 • нема дугмета за искључивање;
 • нема заштите од капања.

ФИТ 14330

Произвођач: Кина

Спецификације:

 • пречник подржане шипке - 8 мм;
 • ради из мреже;
 • снага - 30 В;
 • тежина - 160 г.

Цена - 259 рубаља.

пиштољ ФИТ 14330

Предности:

 • 2 провидна кертриџа у комплету;
 • прозор за гледање;
 • компактан.

Мане:

 • нема сигурносни вентил;
 • без постоља.

Стаиер Мастер 2-06801-10-07-з-01

Произвођач: Кина

Спецификације:

 • ради на струју;
 • снага уређаја - 10 В;
 • подржани пречник наелектрисања - 7 мм;
 • брзина усијања - 300 сек;
 • максимална температура - 1800ФРОМ;
 • упаковано у блистер;
 • тежина - 150 г.

Цена - 317 рубаља.

пиштољ Стаиер Мастер 2-06801-10-07-з-01

Предности:

 • Укључене су 2 провидне шипке;
 • рупа за инспекцију;
 • постоље за ноге;
 • дугачак кабл.

Мане:

 • тело се загрева.

ПРОцоннецт 12-0103

Произвођач: Кина

Спецификације:

 • напаја се електричном енергијом;
 • снага алата - 40 В;
 • подржани пречник - 11 мм;
 • упаковано у блистер;
 • кабл за напајање - 1,5 м;
 • тежина - 300 г.

Цена - 349 рубаља.

пиштољ ПРОцоннецт 12-0103

Предности:

 • продужена млазница;
 • сет од 2 шипке;
 • прозор за гледање;
 • постоље за носаче;
 • дугачак кабл.

Мане:

 • нема заштите од цурења;
 • нема регулације температуре;
 • нема спремног индикатора.

РЕКСАНТ 12-0113

Произвођач: Кина

Спецификације:

 • подржани пречник патрона за лепак - 7 мм;
 • снага - 15 В;
 • ради из мреже;
 • упаковано у блистер;
 • тежина - 200 г.

Цена - 309 рубаља.

пиштољ РЕКСАНТ 12-0113

Предности:

 • продужена млазница;
 • прозор за гледање;
 • индикатор спремности;
 • вентил за заштиту од цурења;
 • постоље за ноге;
 • мала тежина.

Мане:

 • нема регулације температуре;
 • нема дугмета за прекидач.

Чекић ГН-05

Произвођач: Немачка

Спецификације:

 • снага уређаја - 80 В;
 • подржана величина лепљивих набоја - 11,2 мм;
 • продуктивност - 20 г / мин;
 • ради на струју;
 • брзина усијања - 240 сек;
 • режим максималне температуре - 1900ФРОМ;
 • тежина - 300 г.

Цена - 500 рубаља.

пиштољ Хаммер ГН-05

Предности:

 • укључује 2 транспарентна пуњења;
 • рупа за инспекцију;
 • постоље за ноге;
 • 2 додатна додатка;
 • неометан рад окидача;
 • брзо загревање.

Мане:

 • нема вентила за цурење;
 • кратак кабл за напајање.

ЕЛИТЕЦХ ПЦЛ 2013

Произвођач: Кина

Спецификације:

 • ради из мреже;
 • снага уређаја - 200 В;
 • величина подржане шипке - 11,2 мм;
 • продуктивност - 13 г / мин;
 • ради из мреже;
 • брзина усијања - 300 сек;
 • температурни режим на максимуму - 1950ФРОМ;
 • тежина - 300 г.

Цена - 550 рубаља.

пиштољ ЕЛИТЕЦХ ПКЛ 2013

Предности:

 • рупа за инспекцију;
 • стајати;
 • 2 пуњења лепка по комплету.

Мане:

 • кратак кабл за напајање;
 • нема регулатора режима.

квб ФЛ007

Произвођач: Кина

Спецификације:

 • подржана величина пуњења - 11 мм;
 • напаја се електричном енергијом;
 • максимална снага уређаја је 70 В;
 • продуктивност - 12 г / мин;
 • стопа усијања - 300 сек;
 • режим максималне температуре - 1950ФРОМ;
 • упаковано у блистер;
 • тежина - 220 г.

Цена - 850 рубаља.

пиштољ квб ФЛ007

Предности:

 • сет укључује 2 шипке;
 • прозор за гледање;
 • постоље за ноге.

Мане:

 • нема вентила за цурење;
 • нема електронске контроле температуре.

Где је исплативије купити?

Боље је купити скупу професионалну опрему у специјализованим продавницама хардвера, које дају гаранцију за своје производе. Гарантни период је обично 12 месеци. Роба буџетске категорије може се наручити путем интернет продавница. Јефтини алати су популарни код Алиекпресс-а, који нуди широку палету производа различитих марки по конкурентним ценама. На истом сајту можете пронаћи потребне шипке.

У категорији професионалних уређаја популарне су такве компаније као што су Дремел, Босцх, Стеинел. Што се тиче буџетских модела, чују се позитивне критике о пиштољима произвођача Метабо, Елитецх, Стаиер. Просечни трошак професионалног алата је 3800 рубаља, просечна цена уређаја за употребу у домаћинству је 450 рубаља. У погледу односа цене и квалитета воде модели попут Босцх ПКП-18-Е, Гун Дремел-940, Зубр Мастер 06850-60-12-З-02, квб ФЛ007, ЕЛИТЕЦХ ПКЛ 2013, Хаммер ГН-05.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *