Избор најбоље електричне плоче за кување у 2020

0

Уграђени кућански апарати постају сваке године све популарнији. Уређаји монтирани директно на намештај омогућавају вам уштеду простора, постизање опште спољне хармоније у унутрашњости и стицање „помоћника“ способног да задовољи све кулинарске потребе. Уредништво сајта „best-sr.designuspro.com“ нуди вам преглед најбољих електричних плоча за кућу у 2020. години.

Шта је плоча за кухање?

Плоча је кућни кухињски апарат чија је главна функција кување и загревање хране. Ова јединица, по правилу, је ултра танко (од 3 до 6 цм) модерно кућиште које може да ради као самостални уређај или да служи као додатак рерни, за коју је структура уграђена у плочу стола на било ком прикладном месту, али у складу са одређеним правилима.

Даље ћемо размотрити главне параметре који ће помоћи одговорити на питање како одабрати плочу за кухање.

Главни критеријуми за избор

Тип уређаја

Плоче за кухање су:

 • Електрична. Најчешће су израђени од стаклене керамике. Инсталирано у становима, као и у кућама у којима не постоји централизовано снабдевање гасом. Посебност модела ове врсте је електрични грејни елемент;
 • Гасни. Они су јединица са горионицима на гас који имају различите капацитете. Такви уређаји су погодни за приватне куће или викендице у којима је постављен гасовод;
 • Комбиновани. Гасно-електрични модел, комбинујући и електричне и гасне горионике у једну структуру у омјеру 2/2 или 1/3. Универзална опција за кућу која није повезана са гасоводом и морате користити боце, а у њиховом одсуству и електричну енергију;
 • Индукција. Плоче за кување најновије генерације, такође напајане електричном енергијом. До загревања долази услед магнетног поља створеног индукционом завојницом, због чега се сама посуда загрева, а плоча остаје хладна. На таквој пећи ништа не гори и не лепи се, али можете користити само посуђе од ливеног гвожђа или емајлираног челика.

Материјал

Радна површина плоче за кухање може бити од ливеног гвожђа, емајлираног, челичног, стаклокерамичког или каљеног стакла.

Гмајл се одликује трајношћу и демократским ценама, али га је тешко очистити од контаминације - честица изгореле хране, проливене течности, кап масти. Такође, током времена глеђ се може огребати. Такви модели су најчешће бели, црни, беж или браон.

Уређаји од ливеног гвожђа имају исте недостатке као и емајлирани. Од предности, плоче од ливеног гвожђа су најјефтиније.

Јединице од нерђајућег челика захтевају посебну негу - специјализована средства за чишћење која могу уклонити наслаге и отиске прстију који се лако остављају и сјајно истичу на површини пећи. Популарност модела од нерђајућег челика је због чињенице да изгледају складно на позадини готово било ког кухињског сета.

Стаклокерамика је материјал који се лако чисти и лако огреба. Електрични грејни елементи су постављени испод стаклокерамичке плоче. Због тога је неопходно стално пратити да се током кључања течност не прелије преко страница пећи и не падне на врући горионик, јер то може оштетити грејни елемент. Друга опција, која се назива "гас на стаклу" - стаклокерамичка површина са додатком слоја каљеног стакла комбинује се са горионицима на гас.

Метода уградње и управљања

Према начину уградње, панели су зависни и независни.

Прва група укључује моделе који немају сопствене прекидаче за горионике, већ се контрола врши помоћу рерне. Ова комбинација ће бити згодна ако пећ направите испод плоче за кухање.

Независно шпорет има свој систем управљања и функционише одвојено од осталих кухињских уређаја. Положај шпорета је неовисан од положаја рерне, а самим тим и уградња је много лакша и бржа.

Контролна јединица за самостојећи уређај може бити механичка или осетљива на додир. У првом случају, прекидачи су ротациони, односно то су обична окретна дугмад. Најчешће су инсталирани на моделима са плином. Одвојени тип су уградни прекидачи, који искључују случајно активирање пећи. Идеално за породице са малом децом.

Додирне прекидаче одликује једноставност употребе - једним додиром можете укључити жељену ринглу и одабрати степен загревања. Контрола на додир може бити тастер или клизач - са визуелним приказом подешавања тока посла.

Врсте и број горионика

Горионици у плочи за кување могу бити следеће врсте:

 • Екпресс - најчешће се уграђује у уређаје на гас и намењен је брзом загревању хране. Његова главна разлика и предност је велика снага. У тренутку укључивања, горионик почиње да ради пуном снагом, а након достизања жељене температуре снага се смањује;
 • ВОК - дизајниран за одговарајући дубоки вок тигањ, који се најчешће користи за брзо пржење;
 • Роштиљ - густи роштиљ са ребрастом површином, инсталиран преко грејног елемента;
 • Хи Лигхт - зона брзог загревања, која се јавља због посебних валовитих каишева;
 • Двострука и трострука круница - горионици са два и три реда пламена;
 • Халоген - такође има повећану снагу, брзо се загрева и хлади захваљујући уграђеној опрузи за високу температуру, која је повезана са халогеном лампом;
 • Двокружни и трокружни - омогућавају вам да подесите пречник грејног подручја на мању или већу страну, у зависности од величине посуде или шерпе;
 • Керамика - брзо се загревају и лако се чисте, међутим, ако течност која кључа уђе у још увек не охлађени елемент, може се створити пукотина;
 • Са овалном зоном грејања - омогућавају коришћење прекидача за активирање додатног одељка у грејном елементу, који округли горионик претвара у овални.

По правилу су четири горионика инсталирана на структурама за кување, али на тржишту можете наћи уређаје са два и три горионика, као и модификоване моделе са шест грејних елемената.

Снага (за електричне панеле)

Може бити максимално и номинално.

Већина модерних електричних дизајна оцењена је на 2000 до 5000 вати. Што је већи овај показатељ, храна се брже припрема и загрева.

Називна снага одређује број кВ који ће уређај требати да ради у режиму стандардног оптерећења.

Метода паљења (за гасне или комбиноване инсталације)

Функција електричног паљења значи да се пламен у плинским горионицима пали помоћу електрично исечене искре. Дакле, нема потребе да сваки пут ударите меч.

Електрично паљење може бити аутоматско и механичко. У првом случају, пећ се укључује када се притисне прекидач. У другом, након окретања ручке, морате додатно притиснути посебно дугме.

Преглед додатних опција

За моделе на гас:

 • Надзор гаса - надзор гаса горионика осигурава сигуран рад опреме. У случају да се пламен угаси, довод плина се аутоматски зауставља.

За електричне уређаје:

 • Детектор кључања је сензор инсталиран испод горионика који надгледа степен загревања посуђа и смањује снагу у право време;
 • Аутоматско искључивање - значи да се уређај сам искључује када се прегреје или због застоја одређено време;
 • Индикаторска лампица топлоте - лампица која се пали у тренутку када се горионик укључи и остаје упаљен док се грејни елемент не охлади на температуру безбедну за људе;
 • Закључавање панела - дугме које блокира укључивање горионика и штити од случајног укључивања уређаја;
 • Режим паузе - функција која вам омогућава да пренесете све елементе како бисте се загрејали;
 • Сензорно препознавање посуђа - сензори који прате присуство и величину посуђа за аутоматски одабир ширине грејања;
 • Тајмер - оглашава звучни сигнал или искључује ринглу након одређеног времена.

Генерал:

 • Декоративни елементи - оквир који окружује радно подручје уређаја, због чега се лагано подиже изнад површине стола. Ако оквир није предвиђен у моделу, тада је структура изграђена у равни са столом;
 • Локација управљачке јединице може бити испред или са стране. Рецензије купаца сугеришу да је већини корисника удобније и да су упознати са управљачком јединицом испред. Али истовремено, контроле смештене са стране мање су подложне прљавштини и издржљивије.
 • Домино дизајн - подразумева комбинацију неколико модула, на пример, комбиновање електричних и гасних плоча са додатком разних додатних компоненти - роштиљ, фритеза, Хи Лигхт зона.

Предности и мане

Предности:

 • Свестраност. Плоча се може уградити у готово било коју радну плочу, а простор у близини може се користити за распоређивање кухињског посуђа;
 • Компактност. Уређај ће бити добро решење и за мале и за велике кухиње;
 • Широк спектар модела у разним бојама. Плоче имају модеран стилски дизајн и способне су да украсе било који ентеријер;
 • Спољна жалба. Уграђени кућански апарати омогућавају вам да сакријете уређај унутар намештаја, што кухињи даје потпуни естетски изглед;
 • Једноставно за одржавање и руковање. Ово се посебно односи на технологију од стакла и стаклене керамике - довољно је обрисати уређај меком крпом само једном дневно;
 • Широк распон цена. Могуће је одабрати уређај у складу са вашим могућностима.

Мане:

 • Сложеност инсталације, током које се морају узети у обзир многи детаљи. Веома је тешко сами инсталирати јединицу за кување;
 • Уграђеном уређају је потребан посебан намештај, који ће морати да се купи одвојено;
 • Истовремено повезивање гасне плоче и сличног ормана захтева израду посебног пројекта од господара гасне опреме;
 • Мултифункционални модели су скупи и професионална инсталација ће повећати ову количину;
 • Јединице за кување су ограничене у тежини, у зависности од материјала од којег је конструкција направљена.

Главне техничке карактеристике

собаСпецификацијеПрепоруке
1ПроизвођачПопуларне моделе штедњака средње категорије и премиум класе производе водећи европски произвођачи - фирме из Немачке, Италије, Француске. Најбољи произвођачи јефтинијих уређаја су ДАРИНА, Форнелли, ЛЕКС (Русија), ГЕФЕСТ (Белорусија), МАУНФЕЛД (Велика Британија), Вхирлпоол (САД).
2ВрстаПостоје електрични, гасни и гасно-електрични (комбиновани) модели. Постоји и засебна категорија електричних плоча за кухање - индукција, чија је предност високе перформансе. Поред тога, индукцијски шпорет користи мање електричне енергије од уобичајеног шпорета. Али то такође кошта више.
3МатеријалЗа производњу плоче за кухање може се користити ливено гвожђе, емајл, челик отпоран на корозију, стаклокерамика или отпорно на топлоту (каљено) стакло.
4Број рупа за горионикМогуће од 2 до 6 грејних елемената. Најчешћа опција су 4 горионика.
5ИнсталацијаТехника може бити зависна или независна. У првом случају, уређај је повезан са пећницом и функционише о његовом трошку. Независна јединица ради аутономно и није јој потребна додатна опрема.
6Метода контролеМеханички - помоћу ротационих ручица које се такође могу уградити ради веће сигурности. Или електронски - захваљујући тастерима на додир или клизачу на ЛЦД-у.
7ЦенаПо цени, плоче за кухање се разликују у зависности од функционалности и техничких могућности.
Просечна цена мултифункционалне плоче је 27 000 рубаља, трошак јефтиног модела је 12 000 рубаља.

Оцена квалитетних модела у 2020

Елецтролук ИПЕ-6443-КФ

Држава бренда: Шведска

Материјал: стаклокерамика

Број грејних тела: 4

Прекидачи: додирни / притисни

Димензије: ширина - 59, дубина - 59 цм

Цена - 34.000 рубаља.

Елегантан индукцијски електрични модел у црној боји са електронским управљањем и независном уградњом. Ширина за уградњу је 56к49 цм. Контролна јединица се налази на предњој страни. Снага је 7,2 кВ. Асортиман уређаја за кување ове марке производи се у фабрици у Немачкој.

Елецтролук ИПЕ-6443-КФ

Предности:

 • 4 индукциона горионика, од којих један има овалну зону загревања;
 • постоји тајмер - механички, искључивање, акустични;
 • 9 корака снаге;
 • са заштитом од случајног активирања;
 • са сензором заостале топлоте;
 • са закошеним ивицама;
 • са дисплејем;
 • постоји индикатор напајања.

Мане:

 • висока цена.

Босцх ПКФ-651-ФП1Е

Држава бренда: Немачка

Материјал: стаклокерамика

Број грејних тела: 4

Прекидачи: додирни / притисни

Димензије: ш - 59,2, д - 52,2 цм

Цена - 27.000 рубаља.

Независна електрична инсталација у лаконски црној боји са керамичким отворима за плочу. Величина за уградњу је 56к49 центиметара. Функционалност уређаја омогућава вам да што брже кувате и подгревате храну. Помоћу екрана лако је пратити количину потрошене електричне енергије. Заштита од деце и одвојени тајмер за сваку ринглу чине уређај изузетно сигурним за употребу. Снага у режиму стандардног оптерећења је 6,9 кВ. Контролна јединица се налази на предњој страни.

Босцх ПКФ-651-ФП1Е

Предности:

 • 4 Хи Лигхт зоне;
 • са тајмером за звук;
 • са функцијом аутоматског искључивања;
 • са индикацијом топлоте;
 • постоји заштитно искључивање;
 • постоји режим паузе и поновног покретања;
 • погодно и лако чишћење;
 • једноставан избор потребне зоне грејања;
 • 17 степеништа снаге.

Мане:

 • мала отпорност на огреботине;
 • нема индукционих грејача.

Горење ИТ-65-КРБ

Држава бренда: Словенија

Материјал: стаклокерамика

Број грејних тела: 4

Прекидачи: додирни

Димензије: ширина - 60, дубина - 51 цм

Цена - 35.000 рубаља.

Електрични шпорет независне уградње са стаклокерамичком површином и прелепим графичким дизајном. Димензије за уградњу су 56к49 центиметара. Снага уређаја са стандардним оптерећењем је 7,1 кВ. Контролна јединица је напред.

Горење ИТ-65-КРБ

Предности:

 • сви индукциони горионици;
 • тајмер са четири система упозорења;
 • са блокатором;
 • са сензором топлоте;
 • са заштитним искључивањем;
 • са дисплејем;
 • постоји сензорно препознавање присуства посуђа на шпорету;
 • са сребрним оквиром;
 • 9 нивоа снаге;
 • домино дизајн.

Мане:

 • висока цена;
 • сложени систем везе.

Купперсберг СА-45ВТ-02

Држава бренда: Италија

Материјал: стаклокерамика

Број грејних тела: 3

Прекидачи: додирни / притисни

Димензије: ш - 45, г - 51 цм

Цена - 23.000 рубаља.

Компактни електрични независни модел са керамичким плочама за кување и номиналне снаге 4,7 кВ. Контролна јединица је напред. Горионици се разликују у пречнику - један за велике посуде, један за лонац за кафу и два за средње величине. Овај модел је савршено решење за сладокусце еклектичног стила.

Купперсберг СА-45ВТ-02

Предности:

 • три Хи Лигхт зоне;
 • један двокружни грејач;
 • са идентификатором кључања;
 • са сензором топлоте;
 • са заштитним искључивањем;
 • 9 режима напајања;
 • лакоћа коришћења.

Мане:

 • незгодна локација грејача.

Сиеменс ЕА645ГМА1Е

Држава бренда: Немачка

Материјал: стаклокерамика

Број грејних тела: 4

Прекидачи: на рерни

Димензије: висина - 4,3, ширина - 58,3, дубина - 51,3 цм

Цена - 24.000 рубаља.

Електрични шпорет са зависним подешавањем, керамичким отворима за плочу и номиналном снагом од 7,1 кВ. Радна површина је завршена у црној боји, оквир је сребрне боје. Параметри за уграђивање су 56к49 центиметара.

Сиеменс ЕА645ГМА1Е

Предности:

 • постоји двокружни грејач;
 • постоји горионик са овалном зоном;
 • термички сензор;
 • са заштитним искључивањем;
 • са рамом.

Мане:

 • без индукционих грејача.

Индесит ВИА-630С-Ц

Држава бренда: Италија

Материјал: стаклокерамика

Број грејних тела: 3

Прекидачи: додирни / притисни

Димензије: ширина - 59, дубина - 52 цм

Цена - 29.000 рубаља.

Практичан и прикладан независни електрични апарат. Добра опција за породицу од 2-3 особе. Чишћење је брзо и лако. Због разлике у пречнику горионика, није потребно куповати посебно посуђе.

Индесит ВИА-630С-Ц

Предности:

 • сви индукциони горионици;
 • постоји тајмер;
 • са блокатором;
 • са сензором топлоте;
 • са заштитним искључивањем;
 • добра функционалност;
 • постоји сензор за препознавање посуђа.

Мане:

 • нема зоне проширења.

Зигмунд & Схтаин ЦНС-139.45-БКС

Држава бренда: Француска

Материјал: стаклокерамика

Број грејних тела: 3

Прекидачи: додирни / клизач

Димензије: ш - 45, г - 51 цм

Цена - 26.000 рубаља.

Електрични апарат са независном уградњом и керамичким грејачима. Величина за уградњу је 42к49 центиметара. Снага уређаја са стандардним оптерећењем је 4,6 кВ. Контролна јединица је напред.

Зигмунд & Схтаин ЦНС-139.45-БКС

Предности:

 • три Хи Лигхт зоне;
 • два горионика са два круга;
 • са тајмером;
 • са блокатором;
 • са сензором заостале топлоте;
 • са заштитним искључивањем.

Мане:

 • када се истовремено користе сви горионици, не може стати свако посуђе.

АЕГ ХК-63420-РКСБ

Држава бренда: Немачка

Материјал: стаклокерамика

Број грејних тела: 4

Прекидачи: додирни / тастер

Димензије: ширина - 57,6 цм, дубина - 51,6 цм

Цена - 33.000 рубаља.

Електрично независни индукциони модел номиналне снаге 7,4 кВ марке која је позната по врхунским апаратима. Уређај се врло лако монтира. Боја радног подручја је црна, рамови су сребрни. Ту је и метални обод који спречава просипање течности.

АЕГ ХК-63420-РКСБ

Предности:

 • са тајмером за сваку рупу горионика;
 • са функцијом блокирања;
 • постоји препознавач посуђа осетљив на додир;
 • са сензором топлоте;
 • са заштитним искључивањем;
 • са кратком паузом;
 • постоји убрзана функција грејања;
 • тих рад;
 • самодијагноза кварова;
 • са дисплејем.

Мане:

 • незгодно место горионика.

Преглед јефтиних плоча за кухање до 15 хиљада рубаља.

Цанди ЦХ-63-ЦТ

Држава бренда: Италија

Материјал: стаклокерамика

Број рупа за горионик: 3

Контрола: додир / тастер

Димензије: ширина - 59, дубина - 52 цм

Цена - 13.000 рубаља.

Самостални електрични модел са керамичким грејним елементима и максималном снагом од 5,5 кВ. Контролна јединица се налази на предњој страни. Могуће трофазно повезивање. Параметри за уграђивање су 56к49 центиметара. Висина конструкције је 5 цм.

Цанди ЦХ-63-ЦТ

Предности:

 • три Хи Лигхт зоне;
 • тајмер звука;
 • са блокатором;
 • са сензором топлоте;
 • са хитним аутоматским искључивањем;
 • са функцијом праћења кључања;
 • постоји заштита од деце;
 • 6 нивоа снаге;
 • Одлична вредност за новац и квалитет.

Мане:

 • без индукционих плоча;
 • нема проширивача зоне грејања.

Ханса БХЦИ-35133030

Држава бренда: Немачка

Материјал: стаклокерамика

Број рупа за горионик: 2

Контрола: обртна

Димензије: ш - 30, д - 51 цм

Цена - 10.000 рубаља.

Црно-сребрни електрични модел са два горионика са независном уградњом и снагом од 3 кВ при стандардном оптерећењу. Параметри за уграђивање су 26к48 цм, висина конструкције је 4 центиметра.

Ханса БХЦИ-35133030

Предности:

 • са Домино дизајном;
 • две Хи-Лигхт зоне;
 • са сензором топлоте;
 • са аутоматским искључивањем;
 • погодан распоред дршки;
 • брзо се загрева и брзо хлади.

Мане:

 • нема зоне за ширење грејања;
 • незгодно обележавање прекидача.

Босцх НКН-645-Г17

Држава бренда: Немачка

Материјал: стаклокерамика

Број рупа за горионик: 4

Контрола: помоћу рерне

Димензије: ширина - 58,3, дубина - 51,3 цм

Цена - 15 000 рубаља.

Практична електрична плоча са зависном контролном плочом и називне снаге 7,8 кВ. Радна површина је украшена црном бојом, са бочним сребрним оквиром. Параметри за уграђивање су 56к49 центиметара.

Босцх НКН-645-Г17

Предности:

 • са 1 двокружним грејачем;
 • са 1 овалном зоном грејања;
 • са сензором заостале топлоте;
 • са аутоматским искључивањем;
 • са украсним оквиром;
 • велика снага рада.

Мане:

 • нема индуктивних грејача.

Форнелли ПВА-45-Фидато

Држава бренда: Русија

Материјал: стаклокерамика

Број рупа за горионик: 3

Контрола: додир / тастер

Димензије: ширина - 42, дубина - 49 цм

Цена - 14.000 рубаља.

Независни електрични уређај који је савршен за малу кухињу, снаге 5 кВ при стандардном оптерећењу. За сваку зону грејања може се поставити засебни тајмер. Комплет укључује стругало за чишћење. Конструкцију одликује нестандардни модеран дизајн. Параметри нише за уграђивање уређаја су 42к49 центиметара.

Форнелли ПВА-45-Фидато

Предности:

 • три Хи Лигхт зоне;
 • 1 двокружни грејач;
 • тајмер са аутоматским искључивањем;
 • постоји блокатор;
 • сензор топлоте.

Мане:

 • мали учинак.

Купперсберг ИЦО-301

Држава бренда: Немачка

Материјал: стаклокерамика

Број рупа за горионик: 2

Контрола: додир / тастер

Величина: в - 5,2, ш - 28,8, д - 52 цм

Цена - 12.000 рубаља.

Аутономни електрични шпорет номиналне снаге 3,5 кВ. Функционалност уређаја вам омогућава да на кратко повећате снагу до максималне границе, што омогућава врло брзо загревање. Електронска јединица се налази на предњој страни. Параметри нише за уграђивање опреме су 27к50 центиметара.

Купперсберг ИЦО-301

Предности:

 • оба горионика су индукциона;
 • тајмер звука;
 • постоји блокада;
 • сензор за препознавање присуства и пречника посуђа;
 • сензор заостале топлоте;
 • аутоматско искључивање;
 • са функцијом кратке паузе и поновног покретања;
 • 9 нивоа снаге.

Мане:

 • прави мало буке током рада.

Хотпоинт-Аристон ХР-632-Б

Држава бренда: Италија

Материјал: стаклокерамика

Број рупа за горионик: 4

Контрола: додир / тастер

Величина: ш - 58, д - 51 цм

Цена - 15 000 рубаља.

Независни аутономни уређај који се напаја електричном енергијом. Називна снага 6,2 кВ. Погодно за инсталацију и повезивање. Параметри нише за уграђивање опреме - 56к49 центиметара.

Хотпоинт-Аристон ХР-632-Б

Предности:

 • 4 Хи Лигхт зоне;
 • 1 двокружни грејач;
 • тајмер звука;
 • постоји блокатор;
 • са индукцијом заостале топлоте;
 • са аутоматским искључивањем.

Мане:

 • нема индуктивних зона за кување.

Грешке у избору

При куповини важно је пажљиво размотрити избор опреме и обратити пажњу на следеће нијансе:

 • "Встроика" се може уградити у радну површину било где, али на удаљености од зида или другог намештаја не мање од 10-15 центиметара за плинске уређаје и 4-6 цм за електричне јединице. Стога је вредно пажљиво размотрити како најефикасније искористити расположиви простор;
 • При куповини, пре свега, треба узети у обзир не димензије уређаја, већ параметре нише за уграђивање;
 • При одабиру дизајна и боје није потребно нову технику „везати“ за ону која је већ у кухињи - смеле комбинације привлаче поглед;
 • Постоје готови модуларни панели (Домино дизајн) који комбинују 3 или више различитих горионика, на пример подручја за роштиљ, вокове и пржионице. Али можете саставити модуларну структуру по наруџби, са свим потребним функцијама. Ова опција ће коштати знатно више, али истовремено ће вам пружити прилику да остварите све своје кулинарске жеље;
 • Ако уграђена плоча за кухање из неког разлога не ради, тада ће бити практично немогуће вратити је у продавницу, па би требало унапред да се уверите да уређај може да функционише у одређеној кући или стану. Не само да се требате консултовати са продавцима, већ и пажљиво прочитати технички опис, разумети посебне термине и проучити скривене карактеристике које има сваки уређај. На пример, контролни систем - неки сензори су непропусни за влагу и способни су да нормално функционишу чак и ако притискате тастере мокрим рукама, док се други ломе при најмањем уласку течности. На такве тренутке треба обратити посебну пажњу.

Који панел је боље купити - електрични или гасни?

Предности електричних штедњака укључују тајмер, који елиминише потребу за временским ограничењем, сензор заостале топлоте који контролише степен грејања и хлађења и функцију закључавања тастера, што штедњак чини сигурним за децу и животиње.

Међутим, није у свим насељима напон електричне мреже стабилан, а понекад постоји и затамњење. Или је могућа друга опција - премали напон због масивног повезивања моћне опреме, што је посебно изражено у зимској сезони, када људи укључују грејаче и електричне котлове. Поред тога, напонски напон може негативно утицати на перформансе и трајност уређаја. С тим у вези, модел гаса је практичнији. Поред тога, кување на отвореном пламену помаже у очувању максималне количине хранљивих састојака у јелу. Недостаци плинских уређаја укључују појаву лепљивог премаза на радној површини због супстанци које настају током процеса сагоревања, као и опасност од цурења гаса ако не постоји функција контроле гаса.

Када одлучујете коју компанију је плоча боље купити, не бисте се требали фокусирати искључиво на стране произвођаче. Последњих година многи руски брендови доживели су период интензивног развоја, захваљујући којем се њихови производи побољшавају. И иако домаће фирме још увек не могу да достигну европске конкуренте, модели таквих марки као што су ДАРИНА, Форнелли, ЛЕКС (Русија), као и ГЕФЕСТ (Белорусија) заслужују пажњу. Најбоље мултифункционалне моделе производе Елецтролук и Аско (Шведска), Сиеменс, АЕГ, Кортинг, Босцх (Немачка), Купперсберг, Индесит, Хотпоинт-Аристон (Италија), Зигмунд & Схтаин (Француска), Горење (Словенија).

Ако имате искуства са употребом плоча за кухање описаних у оцени или занимљивијих модела, реците нам о томе у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *