Избор најбоље плоче за кухање на плин у 2020. години

0

Плинске плоче за кухање одавно су освојиле срца професионалних кувара и кулинарских професионалаца. А након пуштања овог уређаја на масовно тржиште, редови његових обожавалаца само расте сваке године. И за то постоји много разлога. Уредништво сајта „best-sr.designuspro.com“ припремило је за вас преглед најбољих плинских плоча за кухање у 2020. години.

Карактеристике плоча за кухање

Уграђени уређаји за домаћинство су дизајнирани за кување и загревање хране. Њихова главна разлика од стандардне плоче је што је ова јединица танка конструкција која се монтира директно у кухињски намештај (радну површину или сто), чиме сакрива све детаље. На видику остаје само радно подручје са грејним елементима и контролном јединицом.

Уграђену плочу за кухање одликује широка функционалност која осигурава максималну сигурност и једноставност употребе, а такође комбинује све потребне функције у једном уређају.

Шта су они?

Уређаји за кување су следећих врста:

 • Електрични - направљени од каљеног стакла, челика, стаклене керамике или емајла и раде са електричним грејним елементом. По правилу су опремљени зонама за брзо загревање (Хи Лигхт), керамичким и / или рупама за индукциону плочу. Предност потоњег лежи у магнетном пољу, због којег долази до загревања. Постоје потпуно индукцијски модели. Индукциона технологија доприноси уштеди енергије и најбржем могућем раду. Панели са оквиром или закошеним ивицама дуж периметра конструкције омогућавају лагано подизање радног подручја панела изнад радне плоче. Панели без оквира монтирају се у равни са столом;
 • Гас - то су уређаји са горионицима на гас, у којима се висина пламена и, сходно томе, снага регулишу помоћу дугмади-прекидача. Такве јединице се уграђују у куће у којима је положен гасовод, али се такође могу повезати са цилиндром. Неки модели могу имати удубљене преклопне прекидаче, што омогућава заштиту уређаја од неконтролисаног укључивања;
 • Гас-електрични - комбинација су горионика на гас и керамику (2/2 или 1/2), комбинујући горе наведене функције у једном дизајну.

Како одабрати плинску плочу?

Главни критеријуми за избор су сведени на следеће параметре:

 • Материјал радне површине - постоје модели са каљеним стаклом (тзв. Гас на стаклу), нерђајућим челиком, стакленом керамиком, ливеним гвожђем и емајлом. Најшири асортиман модела представљају уређаји од стакла, нерђајућег челика и емајла. Стаклокерамичке плинске површине су ређе. Ливено гвожђе је врло ретко;
 • Начин уградње - панели су независни и независни.Зависни модели немају свој систем управљања и директно су повезани са рерном преко које су постављени. Независни су засебни самостални уређаји и могу се инсталирати било где. Површине гаса су обично независне. Јер за истовремено повезивање панела и рерне потребан је пројекат који су развили специјалисти за гасну опрему;
 • Управљање - додирно или механичко. За разлику од електричних панела који су опремљени додирним, обртним или сензорским / обртним прекидачима, гасни најчешће имају обртне прекидаче, а додирни прекидачи су много ређи. Тип контроле додира за моделе на гас може бити тастер или клизач;
 • Врсте грејних елемената - експресна грејна зона (то је велики горионик велике снаге), ВОК-горионик (заједно са посебним адаптером који се користи за дубоку таву са конвексним дном), двокружни и троструки грејачи („двострука круница“ и „трострука круница“, пречник грејање у коме се може подесити у складу са величином посуђа), роштиљ (мала решетка, инсталирана преко горионика);
 • Број горионика - 4 рупе за пламеник сматрају се најбољом опцијом, али можете одабрати дизајн са три и два горионика. Уређаји са 5 или више горионика су скупљи и гломазнији.

Шта тражити?

При куповини треба пажљиво процијенити додатну функционалност коју опрема има.

Најбољи савремени плински уређаји се електрично пале, чиме се ватра у горионику запали искром коју ствара електрична енергија. Употреба механизма је врло једноставна - само окрените прекидач одговоран за одговарајући горионик и сачекајте неколико секунди. Електрично паљење такође елиминише потребу за сталним надзором присуства шибица у кући. Данас постоје две врсте електричног паљења - аутоматско и механичко (полуаутоматско). Код аутоматског паљења активира се само прекидач, код механичког паљења потребно је додатно притиснути дугме за напајање.

Функција контроле гаса надгледа довод гаса и ако се пламен угаси (на пример, просипање течности која кључа), аутоматски искључује уређај. Популарност модела опремљених контролом гаса објашњава се чињеницом да су потпуно сигурни и нема потребе за сталним надзором процеса кувања.

Закључавање панела спречава случајно укључивање уређаја, на пример, деце или кућних љубимаца.

Домино дизајн је посебна конструкција панела која вам омогућава да креирате комбинацију појединачних модула. Дакле, можете комбиновати плинску јединицу са два горионика са истом, само електричном.

Грешке у избору

Једна од главних грешака при куповини плинске плоче је игнорисање тако важног фактора као што је материјал од којег се израђују решетке. Могу бити ливено гвожђе или емајлирани.

Емајлирани су јефтинији и лакши, међутим, премаз има тенденцију да се истроши, што доводи до деформације структуре и, као резултат, до претње пада посуђа.

Решетке од ливеног гвожђа су јаке и стабилне, не деформишу се од велике тежине и високих температура, већ су тешке и порозне, што их чини тешким за чишћење. Неопходно је ручно прање ливеног гвожђа, јер након машине за прање посуђа материјал може постати зарђао. Треба напоменути да што је глађа површина ливеног гвожђа, то се мање запрља.

У идеалном случају, за сваки горионик требао би бити засебан уклоњиви роштиљ - ово ће у великој мери поједноставити поступак чишћења. А издужени облик ће бити најбоље решење ако често морате да премештате тешке контејнере са места на место. Такође је важно осигурати да решетке буду стабилне и опремљене посебним подлошцима против огреботина.

Предности и мане

Предности:

 • Компактност и визуелна привлачност;
 • Широк спектар модела и дизајна омогућава вам да одаберете опрему за готово било који ентеријер;
 • Присуство плинског уређаја неће утицати на ваше рачуне за електричну енергију;
 • Прекид напајања електричном енергијом неће зауставити рад јединице, што значи да вам неће ускратити вечеру или шољу топле кафе;
 • Искључени су кварови због нестабилног напона;
 • Кување хране на ватри омогућава вам да сачувате максимум хранљивих састојака;
 • Повећани услови безбедности због контроле гаса;
 • Плинске горионике не треба загрејати, а на крају рада не треба их хладити;
 • Они су јефтинији од електричних колега.

Мане:

 • Имати мање додатних функција;
 • Сложенија инсталација;
 • Потреба за добрим системом вентилације, у супротном је могуће оштећење намештаја.

Главне техничке карактеристике

собаСпецификацијеПрепоруке
1МатеријалРадни простор плоче за кување може бити израђен од каљеног (отпорног на топлоту) стакла, челика отпорног на корозију, стаклене керамике, ливеног гвожђа или емајла.
2Принцип уградње (ПУ)Панел може бити са зависном уградњом и независним дизајном. Међу плинским плочама, најчешће су независне јединице.
3Метода контролеЕлектронски или механички. Електронска се врши преко додирних тастера или клизача. Механички - са обртним ручкама. На моделима са гасом најчешће се инсталира механичка врста управљања. Уређаји са сензорским гасом су ретки и скупи.
4Промените локацијуРегулатори уређаја могу се налазити испред (сприједа) или са стране. Према рецензијама купаца, већини корисника је угодније ручке на предњој страни. Међутим, мања је вероватноћа да се бочни прекидачи запрљају и због тога трају дуже.
5ТрошковиУ погледу цене, плинске површине се разликују у зависности од основних и додатних функција. Просечна цена ултрамодерног модела је 24.000 рубаља. Јефтин стандардни панел коштаће 8.000 рубаља.

Оцена квалитетних модела у 2020

ЛЕКС ГВС-643-ИКС

Држава бренда: Русија

Број горионика: 4

Материјал: нерђајући челик

Контрола: окретне дугмад

Параметри: ширина - 60, дубина - 51 цм

Цена - 13.000 рубаља.

Независни модел од нерђајућег челика са горионицима у облику дијаманта и паметним дизајном. Различити пречници грејача вам омогућавају да истовремено ставите две велике посуде на ватру. Димензије опреме за уграђивање су 56к48 центиметара.

ЛЕКС ГВС-643-ИКС

Предности:

 • 1 изузетно моћан горионик;
 • 1 "двострука круна";
 • аутоматско електрично паљење;
 • контрола гаса горионика;
 • са решеткама од ливеног гвожђа;
 • оригинални дизајн.

Мане:

 • мали опсег подешавања пламена.

Индесит ПР-642- (БК)

Држава бренда: Италија

Број горионика: 4

Материјал: каљено стакло

Контрола: окретне дугмад

Параметри: ш - 58, д - 51 цм

Цена - 15 000 рубаља.

Модеран независни дизајн без решетки који је једноставан за одржавање и погодан за руковање. Прекидачи се налазе на предњој страни. Димензије нише за уграђивање су 55,5к47,5 центиметара.

Индесит ПР-642- (БК)

Предности:

 • 1 експресна зона грејања;
 • са контролом гаса;
 • аутоматско електрично паљење;
 • стабилни горионици.

Мане:

 • нема „троструке круне“.

Зигмунд & Схтаин ГН-238.61-Б

Држава бренда: Немачка

Број горионика: 4

Материјал: емајл

Контрола: окретне дугмад

Параметри: ширина - 60, дубина - 51 цм

Цена - 17.000 рубаља.

Емајлирана лаконска техника у црној боји са независном уградњом. Предње ручке се добро усклађују са главном нијансом уређаја, а металне облоге продужавају век преклопних прекидача. Одличан модел који оптимално комбинује цену и квалитет.

Зигмунд & Схтаин ГН-238.61-Б

Предности:

 • 1 експресна зона грејања;
 • 1 „трострука круна“;
 • аутоматско електрично паљење;
 • са контролом гаса;
 • са решеткама од ливеног гвожђа;
 • погодно за вок тигањ;
 • стилски дизајн.

Мане:

 • прекидачи су преблизу грејним елементима.

Хотпоинт Аристон ТКГ-641 (БК)

Држава бренда: Италија

Број горионика: 4

Материјал: каљено стакло

Контрола: окретне дугмад

Параметри: ш - 59, д - 51 цм

Цена - 18.000 рубаља.

Независна уградна структура модерног дизајна са управљачком јединицом постављеном напред.Једноставност употребе допуњена је свим потребним сигурносним карактеристикама, а каљено стакло се лако и брзо чисти. Изузетно брза топлота брзо ће закухати и највећи лонац воде. Димензије за уградњу: 55,5к47,5 центиметара.

Хотпоинт Аристон ТКГ-641 (БК)

Предности:

 • експресна рингла;
 • аутоматско електрично паљење;
 • контрола гаса;
 • са решеткама од ливеног гвожђа;
 • висококвалитетна монтажа;
 • моћни грејни елементи;
 • Лепо изгледаш.

Мане:

 • замућење стакла приликом употребе детерџената;
 • нема „троструке круне“.

Форнелли ПГА-60-Гразиа-Ивори

Држава бренда: Русија

Број горионика: 4

Материјал: емајл

Контрола: окретне дугмад

Параметри: ширина - 58, дубина - 51 цм

Цена - 19.000 рубаља.

Независни дизајн у беж боји са фронталном контролом. Према опису, пакет укључује млазнице за повезивање течног гаса, као и уређај за посуђе из вока. Димензије нише за уграђивање су 55,5к47,5 центиметара.

Форнелли ПГА-60-Гразиа-Ивори

Предности:

 • 1 експресна рингла;
 • 1 „трострука круна“;
 • са аутоматском функцијом електричног паљења;
 • са контролом гаса;
 • са решеткама од ливеног гвожђа које се лако уклањају;
 • погодно место грејних елемената;
 • занимљиво дизајнерско решење.

Мане:

 • декларисана беж боја има жуту нијансу.

Симфер Х-60Н26-С512

Држава бренда: Турска

Број горионика: 4

Материјал: каљено стакло

Контрола: окретне дугмад

Параметри: ш - 60, д - 51 цм

Цена - 21.000 рубаља.

Комбинована јединица у црној боји са независном уградњом. Постоје два плинска и два керамичка горионика са 9 начина грејања. Прекидачи се налазе на предњој страни. Пакет укључује млазнице за гас у боцама.

Симфер Х-60Н26-С512

Предности:

 • 2 Хи Лигхт зоне;
 • 1 двокружни грејач;
 • постоји аутоматско електрично паљење;
 • постоји контрола гаса;
 • са блокирањем од случајног укључивања;
 • свестран дизајн.

Мане:

 • емајлиране челичне решетке.

Каисер КГ-4350-Турбо

Држава бренда: САД

Број горионика: 3

Материјал: нерђајући челик

Контрола: окретне дугмад

Параметри: ширина - 45, дубина - 51 цм

Цена - 21.000 рубаља.

Независни гас постављен у сребрној боји са степенишним регулатором температуре и могућношћу преласка са главног на флаширани гас. Комплет укључује додатне млазнице и ВОК носач посуде. Прекидачи су на предњој страни.

Каисер КГ-4350-Турбо

Предности:

 • 1 експресна зона грејања;
 • 1 грејач "трострука круна";
 • са аутоматским електричним паљењем;
 • са контролом гаса;
 • са решеткама од ливеног гвожђа;
 • висококвалитетна монтажа;
 • тих рад.

Мане:

 • незгодно место горионика.

Босцх ПЦП-6А6-М90

Држава бренда: Немачка

Број горионика: 4

Материјал: емајл

Контрола: ротациони прекидачи

Параметри: ш - 58,2, д - 52 цм

Цена - 22.000 рубаља.

Плински уређаји за кување са независном уградњом у равни са радном плочом. Линија Босцх Серие 6, којој овај модел припада, једна је од најбољих серија водећег произвођача квалитетних кућних апарата. Главна предност модела је функција Фламе Селецт, која вам омогућава брзо и удобно подешавање јачине пламена, а на крају процеса кувања искључите довод плина притиском на дугме. Прекидачи се налазе на предњој страни. Робусна решетка од ливеног гвожђа омогућава вам употребу посуда било ког пречника. Димензије за уградњу су 56к48 центиметара.

Босцх ПЦП-6А6-М90

Предности:

 • 1 експресна грејалица;
 • са аутоматским електричним паљењем;
 • са дугметом за закључавање;
 • постоји контрола снабдевања гасом;
 • регулатор снаге;
 • са решеткама од ливеног гвожђа;
 • са ширењем зоне грејања.

Мане:

 • висока цена.

Кортинг ХГ-630-ЦТКС

Држава бренда: Немачка

Број горионика: 4

Материјал: нерђајући челик

Прекидачи: ротациони

Параметри: ширина - 58,5, дубина - 50 цм

Цена - 23.000 рубаља.

Сребрна самостална поставка која са лакоћом може да прими чак и велике посуде. Контролна јединица се налази на предњој страни. Према купцима, овај модел је идеалан за малу кухињу. Једноставно за чишћење и угодно за употребу.Захваљујући робусном дизајну са стабилним држачима, ризик од пада посуђа је готово нула. Може се повезати и са природним и са течним гасом.

Кортинг ХГ-630-ЦТКС

Предности:

 • постоји двоструки крунски грејач;
 • испод ВОК посуде налази се горионик;
 • аутоматско електрично паљење;
 • контрола гаса;
 • са решеткама од ливеног гвожђа;
 • стилски дизајн;
 • велике снаге.

Мане:

 • брзо прљава површина.

Аско ХГ-1615-АБ

Држава бренда: Шведска

Број горионика: 4

Материјал: каљено стакло

Контрола: окретне дугмад

Параметри: ш - 64,4, д - 52,2 цм

Цена - 70 000 рубаља.

Елегантна површина са независном уградњом стакла отпорног на топлоту на гас на стаклу. Дизајниран да комбинује грејне елементе свих потребних димензија - постоје 2 средња горионика, 1 мали горионик и 1 велики горионик. Димензије за уградњу у нишу - 56к49 центиметара.

Аско ХГ-1615-АБ

Предности:

 • 1 експресна грејалица;
 • са аутоматском функцијом електричног паљења;
 • са контролом гаса;
 • са одвојеним решеткама од ливеног гвожђа;
 • глатка контрола висине пламена;
 • лако чишћење;
 • уклоњиве ручке.

Мане:

 • висока цена.

Преглед буџетских модела до 10 хиљада рубаља.

АКПО ПГА-302-ФГЦ-БЛ

Држава бренда: Пољска

Број горионика: 2

Материјал: каљено стакло

Контрола: ротациони прекидачи

Параметри: ширина - 30, дубина - 50 цм

Цена - 6 000 рубаља.

Ергономски независни модел у црној боји. Прекидачи се налазе на предњој страни, током рада се не загревају. Укључује два млаза за флаширани гас. Ширина уграђивања - 30 центиметара.

АКПО ПГА-302-ФГЦ-БЛ

Предности:

 • Домино дизајн;
 • 1 експресна зона грејања;
 • аутоматско електрично паљење;
 • са контролом гаса;
 • са решеткама од ливеног гвожђа;
 • компактан дизајн.

Мане:

 • нема „троструке круне“.

МОНСХЕР МКФГ-30Г20-СФН

Држава бренда: Русија

Број горионика: 2

Материјал: нерђајући челик

Контрола: окретне дугмад

Параметри: ш - 30, г - 52 цм

Цена - 6 000 рубаља.

Сребрна површина независне инсталације је једноставна и брза инсталациона јединица. Ниша је широка 26,2 цм и дубока 49,2 цм. Прекидачи се налазе на предњој страни. Радну површину је лако одржавати чистом.

МОНСХЕР МКФГ-30Г20-СФН

Предности:

 • Домино дизајн;
 • 1 турбо горионик;
 • са контролом гаса;
 • аутоматско електрично паљење;
 • са уклоњивим решеткама од ливеног гвожђа.

Мане:

 • лоше замишљен распоред грејних елемената.

БЕКО ХИЗГ-64120-Кс

Држава бренда: Турска

Број горионика: 4

Материјал: нерђајући челик

Контрола: окретне дугмад

Параметри: ширина - 60, дубина - 51 цм

Цена - 6 000 рубаља.

Сребрна уграђена плоча за кухање са независном уградњом и основном функционалношћу. Пакет укључује млазнице и адаптере. Преклопни блок се налази са стране.

БЕКО ХИЗГ-64120-Кс

Предности:

 • 1 експресна зона грејања;
 • са аутоматским електричним паљењем;
 • горионици различитих пречника;
 • удобни преклопни прекидачи.

Мане:

 • нема контроле гаса;
 • решетке су емајлиране.

ГЕФЕСТ СГСН-1210К2

Држава бренда: Белорусија

Број горионика: 4

Материјал: емајл

Контрола: ротациони прекидачи

Параметри: в - 10,5, ш - 59, д - 52 цм

Цена - 7000 рубаља.

Повољни плински апарат са независном уградњом у црном Хи-Тецх стилу. Дршке се налазе мало са стране. Димензије за уградњу су 56к49 центиметара.

ГЕФЕСТ СГСН-1210К2

Предности:

 • са једним експресним гориоником;
 • са електричним паљењем;
 • са решеткама од ливеног гвожђа;
 • модеран дизајн;
 • лакоћа коришћења.

Мане:

 • механичко паљење;
 • нема контроле гаса.

Веиссгауфф ХГГ-604-Кс

Држава бренда: Немачка

Број горионика: 4

Материјал: нерђајући челик

Контрола: ротациони прекидачи

Параметри: ширина - 60, дубина - 51 цм

Цена - 7000 рубаља.

Независна конструкција од нерђајућег челика у облику четке, сребрне боје, способна да издржи и најтеже лонце. Комплет укључује сет млазница за гас у боцама, што омогућава употребу панела у кућама у којима нема главног гаса. Димензије нише за уграђивање су 56к49 центиметара.

Веиссгауфф ХГГ-604-Кс

Предности:

 • 1 експресна зона грејања;
 • са аутоматским електричним паљењем;
 • постоје решетке од ливеног гвожђа;
 • промишљени дизајн;
 • глатко окретање ручица;
 • погодан регулатор јачине пламена.

Мане:

 • нема „троструке круне“;
 • нема контроле гаса;
 • нема блокирања.

Ардесиа Ф-64-БЕЛА

Држава бренда: Италија

Број горионика: 4

Материјал: емајл

Контрола: окретне дугмад

Параметри: ш - 60, д - 51 цм

Цена - 8.000 рубаља.

Бијели горњи део гаса покривен емајлом отпорним на топлоту, са независним оковима и хромираним дршкама. Прекидачи се налазе на предњој страни. Димензије нише за уграђивање су 56к48 центиметара.

Ардесиа Ф-64-БЕЛА

Предности:

 • аутоматско електрично паљење;
 • 1 турбо горионик;
 • погодан систем за контролу пламена;
 • модеран дизајн.

Мане:

 • емајлиране решетке;
 • нема контроле гаса.

МАУНФЕЛД ЕГХГ-32.2ЦБ / Г

Држава бренда: УК

Број горионика: 2

Материјал: каљено стакло

Контрола: ротациони прекидачи

Параметри: ширина - 29, дубина - 51,5 цм

Цена - 9.000 рубаља.

Модел са два горионика на гас са независном уградњом и стакленим поклопцем отпорним на топлоту. Димензије за уградњу 26к48,5 центиметара. Може се повезати са цилиндром.

МАУНФЕЛД ЕГХГ-32.2ЦБ / Г

Предности:

 • Домино дизајн;
 • 1 експресни горионик;
 • аутоматско електрично паљење;
 • са контролом гаса;
 • са решеткама од ливеног гвожђа у облику осмоугла;
 • заузимају минимум простора;
 • пламен се глатко регулише;
 • брзо загревање.

Мане:

 • без проширења зоне грејања.

ДАРИНА 1Т18-БГМ341-12-Ат

Држава бренда: Русија

Број горионика: 4

Материјал: емајл

Контрола: ротациони прекидачи

Параметри: в - 10, ш - 59, д - 51 цм

Цена - 9.000 рубаља.

Независна јединица на антрацит у боји на гас, елегантно допуњена ознакама у златној боји. Максимална снага уређаја је 8 кВ. Прекидачи се налазе са стране радног подручја. Грејни елементи различитих пречника омогућавају изузетно ефикасну употребу опреме. Емајлирана површина лако се чисти.

ДАРИНА 1Т18-БГМ341-12-Ат

Предности:

 • 1 горионик за тешке услове рада;
 • постоји контрола гаса;
 • са решеткама од ливеног гвожђа;
 • са аутоматским електричним паљењем.

Мане:

 • нема „троструке круне“.

Форнелли ПГА-45-Фиеро

Држава бренда: Русија

Број горионика: 3

Материјал: каљено стакло

Контрола: окретне дугмад

Параметри: ширина - 45, дубина - 51 цм

Цена - 10.000 рубаља.

Црна плинска плоча са независном уградњом и стаклом отпорном на топлоту од 6 мм. Модел је идеалан за малу кухињу. Уклоњиве рингле олакшавају чишћење. Пакет укључује млазнице и додатак за вок. Прекидачи се налазе на предњој страни. Димензије за уградњу су 42,6к45,5 центиметара.

Форнелли ПГА-45-Фиеро

Предности:

 • 1 турбо горионик;
 • постоји аутоматско електрично паљење;
 • 1 „трострука круна“;
 • контрола гаса;
 • са решеткама од ливеног гвожђа;
 • компактан.

Мане:

 • звижди када је ватра постављена на максимум.

Мидеа МГ-606-Б

Држава бренда: Кина

Број горионика: 4

Материјал: емајл

Контрола: окретне дугмад

Параметри: ш - 60, д - 51 цм

Цена - 10.000 рубаља.

Независна емајлирана плинска плоча за кухање. Сет укључује носаче и друге неопходне причвршћиваче, тако да је плочу врло лако интегрисати у намештај. Четири грејна елемента различитих пречника учиниће процес кувања што ефикаснијим.

Мидеа МГ-606-Б

Предности:

 • 1 експресна зона грејања;
 • аутоматско електрично паљење;
 • контрола гаса;
 • са стабилним решеткама од ливеног гвожђа;
 • висококвалитетни материјал;
 • пуни прекидачи са заштитом од влаге.

Мане:

 • нема „троструке круне“.

Плинска плоча - коју је боље купити?

Нерђајући челик је добар за трајност и лако се чисти. Међутим, боље је одабрати моделе са мат завршном обрадом, иначе ће отисци прстију бити врло приметни. А због чињенице да је већина модерних судопера израђена од нерђајућег челика, такав уређај ће се органски уклопити у целокупан стил кухиње захваљујући комбинацији хромираних делова.

Емајлирана површина може се исто тако лако опрати, али на њој не можете користити абразивне производе, јер вас огреботине неће чекати. Временом се могу појавити и иверје и огреботине, што ће бити посебно приметно на плочама тамних нијанси. Емајлирана плоча идеална је за класичну кухињу.

Стаклокерамичку плочу је теже очистити, посебно од масних мрља. Такође треба имати на уму да таква конструкција није пројектована за укупну тежину већу од 17 кг, а у случају оштећења, на пример, удара, постоји ризик да површина пукне или пукне. Лествица боја асортимана стаклокерамичких уређаја ограничена је на беле и црне боје.

Каљено стакло се разликује од стаклокерамике само по дебљини и чврстоћи. Услови чишћења, ограничења тежине (не више од 5 кг по горионику) и изглед су готово идентични. Међутим, конструкција стакла отпорног на топлоту може бити не само у основним бојама, већ иу разним црвеним, беж, смеђим и чак јоргованим нијансама.

Која је компанија боља?

Европске и америчке фирме су најбољи произвођачи средњих и премиум плинских уређаја. Међу њима су брендови као што су Индесит, Хотпоинт-Аристон (Италија), Зигмунд & Схтаин, Босцх, Кортинг (Немачка), Аско (Шведска), Симфер (Турска), Каисер (САД).

Популарне моделе јефтине категорије углавном производе руске и кинеске компаније, као и нека европска предузећа - МОНСХЕР, Форнелли, ДАРИНА (Русија), АКПО (Пољска), ГЕФЕСТ (Белорусија), Мидеа (Кина) и друге.

Ако имате искуства у коришћењу плинских плоча описаних у рејтингу или занимљивијег модела, реците нам о томе у коментарима.

ОСТАВИТЕ ПРЕГЛЕД

Унесите свој коментар!
Молимо унесите своје име овде

Прочитао сам услове Кориснички Уговор *